Şimdi Ara

Toyota Başkanı: Elektrikli araç oranı gelecekte %30'u geçmeyecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
3
Favori
3.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    petrole devam edilmeyecek ama hidrojen yakıtı var, ethanol var, araba dediğin birkaç modifikasyonla birçok sentetikle hatta gazyagiyla bile calisabilir.


    elektrikli araçlar olsun ama dayatma olmasın alternatif olsun diyen cok fazla sanayici var. Bence haksiz da degiller.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Hocam bu verilerin gerceklesmesi icin belirli yila ihtiyac var su an bunu yapmak asiri zor. Ben apartmanda yasasam nereye takicam sarji bu isin yagmuru var camuru var, garajin olmadigi surece ozellikle bizim ulkede elektrikli aracin yayginlasmasi icin 10 dakikada 200km menzillik sarj edebilmek lazim ve bunun icin daha zamana ihtiyac var. Kisin menzil dusmesi falan bunlar yeni teknoloji ile halledilebilir seyler oldugunu dusunuyorum.

    Sadece 10 dakikada 300 km menzillik bataryaya yuklense biter bu is. Zaten hali hazirda icten yanmali motorlarin bir deposu 500km goturuyor. Bana 500km kisin 400 km gercek menzil versin 15-20 dakikada fulleyebileyim. Bakin 1000 menzile gerek yok


    Dediginiz Gerceklesir ama su an degil diye dusunuyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/shorts/gFNbSRlN2Uw

    Katılmıyorum hocam şuanki pil teknolojisi daha sürecin çok uzun olduğunu gösteriyor bence. Polonya da -18 dereceden bir görüntü. Ayrıca güncel olarak, bir reels videosunda, Ankara'da yaşayan Togg kullanıcısı soğukların artmasıyla menzilin düştüğünü ifade etmişti. Sekizsilindir adlı kanalda videolarında bundan bahsediyor. Dahası, redditte 200k mil yapmış Tesla kullanıcıları bataryaları değiştirdiklerini söylemişler ki bu kullanıcıların bir çoğu bu bataryaların uyumsuzluk gösterdiğimi aracın ekranında sürekli bir hata gösterdiğini de söylüyorlar, elimde bunların linki mevcut. Maalesef, kağıtta söylenenler gerçeğe geldiğinde işler değişiyor. Bu araçların Türkiye de batarya değişim fiyatlarını hayal edemiyorum... Bence elektrikli araç için oldukça erken.

    Burada bir Tesla nın bayide komple batarya değişim faturası 102k milde değişim yapılmış (garantiye girmemiş)
    Toyota Başkanı: Elektrikli araç oranı gelecekte %30'u geçmeyecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 27 Ocak 2024; 1:8:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Methotrexate kullanıcısına yanıt
    Bu oldukça gerçekçi bir beklenti. Ben şu anki ağırlık ve hacme 1000 km sığdırsalar bile bu iş oturduğunda yine 500-600 km’lik araçlara sahip olacağımızı düşünüyorum çünkü gerçekten kimsenin 1000 km’ye ihtiyacı yok, çok daha hızlı şarj ile 500 km herkese yeter de artar bile.

    Peki bu iş ilerlediğinde ve 300-400 km’lik şarj 10 dk’ya indiğinde insanlar aynı aracın;

    a-) Hiç şarj olmadan 1000 km gidenini mi tercih edecekler?

    b-) Yoksa tek şarjla anca 500 km giden ama pili yarı yarıya daha hafif ve ufak olduğundan daha atik, daha az yakan ve iç hacmi/bagajı daha büyük olanını mı tercih edecekler?

    İşte bu tercihin ne olacağı gelecek elektrikli araç piyasasını şekillendirecek. Ben de sizin gibi ikincisi taraftarıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 27 Ocak 2024; 1:20:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • inzfatih İ kullanıcısına yanıt
    Kötü örneklerden belki yüz kat daha fazla iyi örnekler de var, 1.6 milyon kilometrede sadece 3 defa batarya değişmiş Tesla da var, 450.000 km gitmiş ve %90’a düşmemiş Tesla da var ve emin olun ezici çoğunluk bu şekilde. Elbette kul yapımı cihazlar, arızalı üretim veya kötü kullanım sonucu oluşan kötü örnekler de var. Ben bayiden sıfır alınıp 60 km sonra DSG arızası veren ve çalışmayan Audi de gördüm. 12 yıl bana mısın demeyen DSG de…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 27 Ocak 2024; 1:25:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • -Columbia- kullanıcısına yanıt
    Polonya’da Çin alfabesi mi kullanıyorlar da kamyonun üstü tamamen Çince :) Ayrıca görüntüdeki yolda kalan araçların elektrikli olduğuna dair hiçbir güvenilir kanıt bulunmuyor. Bu gözler “elektrikli yolda kaldı” ya da “elektrikli patladı” denilen çoğu videodaki aracın içten yanmalı araçlar olduğunun kanıtlandığını gördü. Elektrikli trenini kaçırmış olanların ya da petrolden para kazananların yaptığı karalamaların lütfen gerçek olduğuna inanmayın. Elektrikli “kutsal” değil, kusursuz da değil ama içten yanmalılardan ya da hibritlerden çok daha üstün olduklarına en ufak şüphe yok.

    Gelelim TOGG meselesine, TOGG T10X’te ısı pompası olmadığını hepimiz biliyoruz, termal yönetimin de çok düşük olduğu tahmin edilebilir. Bunlar bir firmanın ilk aracı için oldukça doğal şeyler, zamanla çok daha iyi hale gelecek. Bu yüzden TOGG T10X bir kıstas değil burada. Tesla Model Y kışın ne kadar menzil kaybediyor? Peki MG4 uzun menzil? Ya da Hyundai Ioniq 6? Doğuştan elektrikli ve ısı pompalı bu araçları kıstas almalıyız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Binlerce video, gerçek kullanıcı tecrübeleri var hocam binlerce yani. İroniktir bu aşağıda ki video da Amerikadan. daha da ironiği Teslayı çekenin bir dizel RAM olması
    https://www.youtube.com/watch?v=WHvp_t31avU&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 27 Ocak 2024; 1:56:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • toyota diyorsa doğrudur. gelecek hibrit teknolojisinde akülü arabalarda değil.

  • kkvan kullanıcısına yanıt
    Tam da bu konu ile alakalı geçen haftalarda bir youtube kanalı ile Toyota arasında gerginlik yaşanmıştı. Kanal, Toyota'nın katı hal batarya konusunda vaadini tutmadığı ve müşteriyi aldattığını söylediği için Toyota tarafından dava edildi. Sonuç: Toyota haksız bulundu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Methotrexate kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araçlar hançkkımda bolca bilgi bulacağımı Dolubatarya bende takip ediyorum. Toyota az daha hibritte ısrar ederse sony nokia sharp markaların yanına dahil edeceğiz. Ama büyük bir firma. Kanalın son videolarında 6 dk 500km bahsi geçiyor. Ama 2025ten önce seri üretime geçmesi zor. Çin 2007-2010 yıllardaki gibi telefon markası üretir gibi araç markası çıkıyor. Buda ileride bir standart oturup kaliteli olanların hayatta kalacağın düşünüyorum.

    Ekleme:Çin nasıl bir üretim var anlamıyorum. Bahçeye bir şarjlı dal budama alayım dedim. Zibilyon tane marka çıkmış. Hangisi iş yapar hangisi kaliteli bilemiyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 27 Ocak 2024; 6:57:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    araba sorunuyla gözüme batiyorsa uzak dururum, yıllarca dsg almadim. 90 kisi memnun olabilir, diger 10 kisiden biri olmak istemediğim icin almam.


    mini Cooper SE aracim var,sehir icinde elektrikli kullanıyorum, zaman zaman tesla kiralayıp kullandım, tesla , kona, leaf sahibi birçok arkadaşım var. Araba benim icin güven vermeli. yolda kaldiginizda bir bidon benzin size yeter yada cekici beklersiniz. servisi olmayan bir araba bozulduğunda cekiciye yükleyip aylarca beklersiniz vs vs.


    elektrikli arac benim açımdan sundan fazlası degil, evinde şarj edemiyorsan gereksiz, ustası servisi yoksa büyük risk, sehir disi uzun yolculuk gitmek icin anlamsız.


    DSG yıllarca almadim , artik düzeltmişlerdir dedim Audi aldım ve ilk sehir disi tatil gezimde yolda kaldım, bir daha ne aldım ne de tavsiye ettim. dsg güzel ornekti.ben arabada macera sevmiyorum. herkesin görüşüne de saygım var.


    audi garantiden sanziman degisti, benim mutlu olmamı beklediler, beni yolda birakip rezil ettikten sonra zaten yapmak zorunda oldugun bir degisim icin ben neden mutlu olayım Audi ? cidden anlamıyorum. yeni arac beni yolda birakmayacakti. bıraktıktan sonra garantisi de batsin servis destegi de.


    bence elektrikli araçların en büyük sorunu reklamını yaptıkları menzilin gercek olmaması, bataryanın %60ini aktif kullanıyoruz. %20-80 arasını. o zaman 1000 km menzil gerekli, cunku aktif menzilimiz (%20-80 arası) 600 km olacak kisin bu menzil daha azalacak, araba eskidikçe azalacak, arkanda bir römork varsa , kliman açıksa, rampa cikiyorsan, vs vs sana aktif menzil kalacak 400 km.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inzfatih -- 27 Ocak 2024; 11:27:2 >




  • Önümüzdeki 20 yıl için haklı ama sonrası için bilinmez

  • En son Nokia da böyle konuşmuştu , sonra piyasadan tamamen kayboldu.Toyota kaybolmaz ama ön görüleri yanlış, Yaris gibi ufak araçların elektrikli modeli olsa yok satar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikli araclar %90 uzerinde verimli oldugunu yazmis biri yukarda. Hal boyle ise batarya teknolojisinin gelismesi daha onemli. Verimlilik zaten %100un uzerine cikamayacagina gore.


    500km menzil veren arac 1000km menzil veren aracin 2 katindan daha fazla bataryaya sahip olmasi gerekiyor ki o ekstra batarya agirligini da gotursun . O yuzden menzilin gercek 500km olmasi siradan kullanici icin yeterli ve en verimli oldugunu dusunuyorum. 2 kati menzil bana ornek veriyorum 3 kati masrafli da olacak zaten. Parasi olana bir sey diyemem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Elektrigin gunes enerjisi ile elde edildigi ve veriminin arttigi gün her sey degisecek. Hicbir surec birden olmuyor. Dunyanin yarisi çölleşiyor ve cok ciddi günes enerji sahalari var yaşamin olmadigi, panel verimliligi ve teknolojisi de gelisecek elbette. Belki Portekiz kadar bir alana panel dizildiginde tüm dünyanin enerji ihtiyacina tekabül edebilecek. Fosil yakit bittiginde ne olacak elektrik uretemeyecek miyiz? elbet bitecek elbet başka seyler de bulunacak. Fosil yakitin bitmesini belki gormeyiz o ayri. Ama tedavulden kalkar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • televizyon icadı tutmaz diyen dayının demece benzemiş.
    elektrik üretim yolları artarsa ve ucuzlarsa (güneş enerjisi paneli verimliliği gibi), bu dediği tutmaz. bi ara hesap etmiştim, evin tüm çatısına kuracağın güneş panelleriyle elektrikli aracı 10-15 saatte dolduruyon, ama panellerin verimlilik oranı 10-20 arası, bunu 80 üzeri yaptığın anda, 3 saatte şarj edebileceğin araç ortaya çıkar, bataryalar da ucuzlarsa, evde yedek batarya tutup değiştirirsin şarj olmasını beklemek yerine.

    ha ama hidrojen yakıtlı motorlar da gelişirse, o zaman elektrik işi tabiki biter, koy suyu, bas yola devam et.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten bunu pazar payı olarak düşünmek lazım, hiçbir zaman tüm araçlar elektrikli olmayacak elbette. Lakin şu anki pazarın %30 unu bile ele geçirse bu büyük bir başarıdır. Aynı pazarda benzin ile, hibrit olarak, motorin il, lpg ile, cng ile hatta hidrojen ile de çalışan motorların var olacağını düşünürsek %30 lar iyi bir oran.

  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    Hibrid öldü. Abd hibride teşviği yıllar önce kaldırdı. Sadece elektriğe teşvik var orda

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dediği temelsiz değil, hatta %10'u geçmesi için bile çoğu ülkedeki tüm elektrik iletim sisteminin yenilenmesi gerek.

  • inzfatih İ kullanıcısına yanıt

    emisyon dayatmaları??


    özellikle avrupanın elektrikli araç dayatması sıfır emisyon muhabbeti içindir.

    ve tabiki petrol ithalatını, gaz ithalatını artık bitirmek istiyor olabilirler. bunların çoğunluğunu rusyadan alıyorlar malum.


    kısaca siyasi bir mesele de var arka planda, emisyon muhabbetiyle ilgili.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.