Şimdi Ara

Toyota Corolla Hatchback, özel fiyatıyla online satışta (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • idrisezman kullanıcısına yanıt
    A3 de de torsiyon çubuğu var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elde kaldı sanırım reklammi verdiler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Corollalar çift salıncak biliyorum ben

    Fiyat çok iyi,çok km yapanlar için hem şık hem de az yakan iyi yok tutan 140hp otomobil

    Daha ne olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Maalesef paramızın değeri kalmadı. En küçük para biriminin 1tl olması lazım. 500tl lik, 1000tl lik banknotların acil çıkması lazım.


    Anneme ev aldım bu yaz. Tarla parasını falan peşin verdiler 100tl lik falan banknotlarla. Sırt çantasında belim ağrıdı :) İşin daha da kötü tarafı bankaya yatırmaya gittiğimde sayması 1 saat sürdü. Bankacıya da üzüldüm.

  • İlk albeam vardı. Sonra satmıştım. Daha sonra mk3 kasa palio almıştım. İçi birebir aynıydı. Tek farkı birinde bagaj sedandı diğerinde hatchback. Ama yorumlara bakacak olursam Toyota Corolla yı c sınıfı yapanlar hatcback in iç hacmini b sınıfı yapmışlar ? Neden öyle dediniz beyler ? Dış görünüşe bakarak mi yoksa bildiğiniz şeyler mi var ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Gözle görülen bir değersizlik var, bunu bir de resmiyete dökelim. Bana göre yapılacak en büyük kötülüklerden biri bu ülke için. 500,1000 tl para çıkarmaları hiç bir şeyi değiştirmez. Refah seviyesi yükselmediği sürece paradan sıfır atılmış, yeni paralar çıkmış ya da sıfırlar konulmuş boş işler. Üretmeyen vergi ile döndüğü sürece faydası yok. Eskiden az da olsa üreten bir konumdaydık, en azından gıda tarafında. Böyle söylersen vazgeçin bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

    Bu söylediğim olması gereken şey. Sadece ben dile getirmiyorum. Çıkmaması ülkeye zarar. Kağıt israfından, zaman israfından başla bir şey değil. Her gün milyonlarca lira para sayılıyor, para basılıyor. 200tl lik banknotla yapılması mı mantıklı 1000tl lik banknotla mı? Bunların nakliye işlemleri falan var. Enflasyonu yüksek, eknomomisi bozuk ülkeler için kaçınılmaz durum. Ekonomiyi tabii ki düzeltmez ama 200tl ile büyük işlemler yapmak sıkıntı artık. 100 dolar bozduruyorsun cüzdanın doluyor kağıtla.


    Üretim, ekonomi politikaları ayrı mevzu. Dediğim biri 1.5 milyonluk bir ev alımı için bile bir personel bir saat uğraştı. 1000tl lik banknotlar olsa 10dk da hallederdi.

  • fiyat da iyi araba da iyi. bu paraya ceed harici başka c hb yok bildiğim.



    özelikle şehir merkezinde yaşayanlar için çok avantajlı toyota hybridler. tabii bir de aracı uzun yıllar kullanacaklar için.

  • idrisezman kullanıcısına yanıt
    Piller arka koltukların altında olduğu için arka koltukların yüksek olduğunu duymuştum. 1.75 boyla arkada eğiliyormuş otururken. O derece

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Asgari ücretle 10 yıl yemeden içmeden çalışmak lazım. Enflasyon var. Araba fiyatı da artar yani ücretli çalışanın sabit gelirli olan birinin alması imkansız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    O kısmı kötüymüş. Çok alandan çalıyorsa kullanışsız olur. Canlı canlı görmek lazım. Sedan modelinde arka koltuklar normal sınıf standartlarındaydı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Bir paket sigara için 100 TL bozuyorum her seferinde. En ucuz yemek döner için 100 TL. Marketten iki üç çerez alıyorum 100 TL bozuyorum uzar gider bu liste. Bence de 500 ve 1000 TL banknotların basılması lazım. Bir iş için 5 veya 10 adet para basılması nerde 1 adet banknot basılması nerde. Madeni paraları basmak için yapılan harcama o paranın değerinden fazla. Örneğin 1 liralık madeni para basmanın sadece maden maliyeti 2.92 TL :) Bakır, nikel ve çinko kullanılıyormuş bozuk paralarda. Hepsinin kağıt para şeklinde üretilip madenlerin başka alanlarda değerlendirilmesi daha avantajlı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Bağımsız süspansiyon olması süper olmuş. Birçok daha pahalı arabada yok. Arka koltuk kısmı berbat diyen aracı görüp deneyen arkadaşlar var orası akıl karıştırıyor. Toyota kendini hızla değiştiriyor özellikle tasarım olarak. Konfor, kalite ve teknolojik oyuncaklarda da geliştirirse eksiksiz olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eodun E kullanıcısına yanıt
    Audi A3 ü şimdi araştırdım sadece 1.0 benzinli 110 HP lik aracında torsiyon ( bağımlı) süspansiyon kullanılıyor. Diğer motor seçeneklerinde 4 kollu, altını çiziyorum 4 KOLLU BAĞIMSIZ SÜSPANSİYON kullanılıyor. 4 kollu bağımsız süspansiyon kullanılan Audi A3 ü sınıfının en konforlu ve iyi yol tutan aracı olarak değerlendiriyor uzmanlar. Kafa karışıklığı farklı motorlarda farklı süspansiyon kullanmasından kaynaklanıyor. VW Golf de aynı alt yapıyı kullanıyor belli motor seçeneklerinde bağımsız kullanıyor. Örneğin VW Golf 1.0 motor torsiyon iken 1.5 TSI motor bağımsız süspansiyon ile geliyor. Seat Leon da 130 HP olan benzinli motor torsiyon 150 HP benzinli TSİ motor bağımsız süspansiyon olarak geliyor. İyi araştırmak lazım araç alırken. Aynı araçta farklı farklı sistemler kullanılabiliyor. Mesela Seat Leon veya VW Golf alabilecek olsam 1.5 TSİ 150 HP benzinli bağımsız süspansiyon olan modeli almak için zorlarım kendimi. Bağımsız süspansiyon farkı konfor ve yol tutuşunda arabayı başka bir ruh haline sokuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idrisezman -- 21 Aralık 2023; 10:18:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Cebinizden çıkacak rakam nedir Corolla hb ye karşı ona da bakmanız gerekiyor

    Tabi ortalama 10lt tüketimi de hesap edeceksiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 21 Aralık 2023; 10:21:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Audi VW Seat markalarının 1.5 TSİ 150 HP motorları hem performanslı hemde sakin kullanımda az yakan motorlar kendini ispatladı bu motorlar. Ama altını çiziyorum sakin kullanınca, arabayı sıkıştırmayınca az yakıyor. 10 litre bandına normal koşullarda yaklaşmaz. Çok ağır kış şartları, çok agresif kullanımda ve sıkış sıkış trafikte yaklaşabilir. Audi A3 sitesinde şu an en düşük fiyat 1.511.000 civarı yazıyor belki pazarlıkla 1.450.000 bandında alınır. İmkanlar müsait ise Audi BMW Mercedes almak daha iyi. Mazda aracım vardı benim araca o zam furyası döneminde 10.000 her ay zam gelirken saydığım premium markalara her ay 25,30,40 civarı zam geldi. Arkadaşımın aracı oldu milyonluk benimki 450 ye kadar yükseldi. Halbuki 2019 yılında henüz zam fırtınası başlamadan alırken arada o kadar fark yoktu borç harç Audi A3 alsaydım şimdi elimde daha büyük bir sermaye olurdu. İmkanı olan az daha zorlamalı Audi BMW Mercedes almalı ilerde çok faydasını görecek bunu tecrübe ettim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Bunun hesabını iyi yapmak lazım. Tam tersi durumlar da oluyor. Ve sadece aracın değeri olarak bakmak da doğru değil.


    İkinci el mazda cx-5 alırken sıfır civic mi alsam diye düşündüm. Bayiiye gittim, test sürüşü yaptım ve civicten vazgeçtim.


    Satarkenki civic fiyatlarına baktım. Arada büyük farklar yoktu. Civic olsa da benzer fiyatlara satacaktım. Mazdanın 2.0 olması, sıfır fiyatının daha çok artmasından sebep olabilir. Daha donanımlı, daha sessiz bir araca binmiş oldum.


    Donanım farkı, aradaki fiyat farkı ve o fiyat farkının muhtemel getirisi de hesaba katılmalı.


    Şu an corolla hb ile audi a3 kıyaslayacaksanız, corolla 1270bin, a3 1500bin. Arada 230bin fark var. Bunun getirisi de hesap edilmeli. Ben başına her şey gelebilecek bir araca sırf değer kaybı daha az olabilir diye bağlamak yerine değerlendirmeyi tercih ederim.


    Corolla hb ile audi a3 arasında tüketim farkı da az olmayacaktır. Şehir içi yoğun trafiğe maruz kalan birisi için hibritin hatırı sayılır avantajı olur. Bunu da hesaba katmak lazım.


    Aracı çok sevmişimdir, zevkine alırım o ayrı konu.


    Bu arada leon 1.5lerde, cupralarda da torsiyon var diye biliyorum. Bağımsız süsp a3 ve golf için geçerli. Corollanın olumsuz yanı yalıtımı ve arka hacmi. Yalıtımı da makyajla iyileşti yazmışlar ama test etmeden yorum yapamam. Bunun dışında süspansiyon konforu, yol tutuş dengesi vs gayet iyi. Özellikle süspansiyon konforunda audi a3 ten, golften daha iyi olacağını düşünüyorum.





  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Sen o arabayla adana trafiğine gir görürüm bakalım nasıl az yakıyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Leon'u bilmiyorum ama torsiyonlu Golf 8 gayet iyi, torsiyon olduğunu söylemeseler fark etttirmeyecek derecede iyi.. güzel ayar yapıyorlar.


    çoğu kişinin sandığının aksine bağımsızın en büyük farkı çok daha keskin-hassas ayarlanabilen direksiyonu oluyor. arka arkaya virajlardaki özellikle atletik kıvrak his bağımsız hatchbacklerde çok tatlı. eskiden bir iki jenerasyon önce direkt olarak konfor-zıplama darbe emiş yol tutma hepsinde baya fark olabiliyordu.


    yani o kadar büyük dert edilecek bir fark değil şu ara torsiyon-tam bağımsız farkı.. ama sürüş zevki herşeyden önce gelir falan diyorsanız veya çok uzun yol yapılıyorsa bağımsız öncelik olmalı tabiki ama corolla özellinde en büyük başarım sürüş zevkinden ziyade konfor denebilir, özellikle 16 jant seçimi ile konforu üst düzey.. şirket corollasından sonra C200d'ye binince kazığa oturuyor gibiyim diye arkadaşım var =) bazı trendler falan filan biraz garip oldu otomotivde dengeler.





  • Hibrit olmasinın hicbir anlami yokki motor 1.8 olduktan sonra. Zaten butun yakit tasarrufu hatta daha fazlasi vergiye gidecek. Yaris cross 1.5 alın en azindan vergisi daha dusuk illa hibrit alacaksaniz. Hibrit Istanbul gibi sehir ici trafigi bol yer icin anlamlı. Yoksa ilk alım maliyetine gore degerlendirilmelidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.