Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
721
Cevap
44
Favori
32.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Mart ayı sonuna dogru evime ftth fiber gelecek. Gelmeden önce sorunlu olan ev interneti ile alakalı düzenlemeleri yapmak istedim. Bu sebeple sizlere sormak istediğim konular var. Öncelikle internet servis sağlayıcım telekom olacak. Anladığım kadarı ile benim kararıma bırakılmadan yanında bir modem ile gelecek bu fiber. Arkadaşlarımda gördüğüm kadarı ile genellikle tp-link bu cihaz. Tp-link geldiğini farzederek konusuyorum.

    Su anda evde mevcut bir adsl modem ve 2 adet de sinyal güçlendirici bulunmakta. Modem Asus, güçlendirici xiaomi ve tplink re200. İşyerimde de bir adet tp link vr600 modem bulunmakta. Bildiğim kadarı ile vr600 ve re200 onemesh üzerinden anlaşabilecek cihazlar ve ben evdeki cihaz ile bunları degistirerek kullanabilirim. Öncelikle merak ettiğim ilk şey telekomun modemi ile benim elimdeki tp link cihazlar onemesh konusunda anlaşabilecekmi?

    Anlaşabilirler ise onemesh kurulumunda bendeki modemi kablolu olarak sisteme ekleme şansım var mı?

    Bu sorularım elimdeki cihazları degerlendirmek için. onemesh destekli belki bir adet daha cihaz alma gereksinimi olabilir ama bu sistem olmazsa komple deco gibi bir cihaz alıp,elimdekileri ıskartaya cıkarmak canımı cok sıkacaktır. Yardım, görüs ve onerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler





  • dhappyb D kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom şuan için OneMesh destekli cihaz satmıyor. RE200'de OneMesh teknolojisini desteklemiyor. Türk Telekom'dan mesh destekli router talep ederseniz satın alacağınız mesh cihazlarınızı router'a kablosuz eklersiniz. RE200'ün wifi ismini ve şifresini router ile aynı yaparak kullanabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrol edemedim ama re220 de olabilir cihaz. Kurulumu yaparken onemesh menusunu hatırlıyorum. Eger ki telekom bana mesh destekli bir cihaz verebilir ise sahip oldugum vr600 modemi mesh destegi ile access point olarak kullanabilirmiyim? Hatta bunu yaparken kablolu olarak baglamayı bile düşünüyorum tabi olur ise. Evde bulunan cihazlarda wifi isim şifrelerini aynı yaptıgım tüm durumlarda fazlası ile sorun yaşadım. Mecburen hepsinin adı farklı artık. Açıkçası bundan kurtulmak istiyorum.

  • dhappyb D kullanıcısına yanıt

    RE220 modelinde OneMesh desteği bulunuyor. VR600 modelinde mesh desteği yok. Türk Telekom mesh destekli modemin arayüzünde mesh sekmesi var. Bu yöntemle marka fark etmeksizin mesh destekli cihaz modeme ekleniyor. Aynı isim şifre aynı markada pek sorun çıkartmıyor cihazlar arası geçiş olsa da hız kaybı oluyor. Bu yüzden mesh sistemi kurmanız daha sağlıklı olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Eldeki cihazları ne kadar çok kullanabilirsem o kadar iyi bir haber. Fakat sanırsam deco gibi ürünler kendi mesh agları ile haberleşiyor. Bu durumda da eldeki cihazları sistemden çıkarmak gerekiyor. Deco alıp eldeki cihazları ve telekomun modemini de kullanıp tek bir mesh agı olusturmak mümkünmü?

  • Evimde Telekom 75 Mbit fiber var. Modem salonda TV'nin yanında kurulu, arka odadaki TV'de İPTV, Netflix izlemek için 2 yıl önce Tplink RE300 aktarıcı almıştım. Onemesh özelliği var fakat telekomun verdiği ana modem Tplink ürünü olmayınca (ZTE) bu özelliği kullanamıyordum. Evin içinde 2.4 ve 5 Mhz olacak şekilde hem modemden hemde RE300 aktarıcıdan ayrı ayrı toplamda 4 ayrı wifi ağı gözüküyordu. Geçişlerde bazen takılmalar yaşıyordum ve arka odanın kapsısını kapatınca TV'deki yayınlarda bazen donmalar yaşıyordum bu yüzden mesh sistemini incelemeye başladım.


    Tplink S7 ve M4 modellerini inceledim, daha sonra yorumlarda Mercusys Halo H80X modelini gördüm. Fiyat olarak incelediğim S7 ve M4 ile birbirlerine yakın duruyorlar.

    Neticede teknoloji sürekli gelişiyor diye daha fazla özelliklere sahip ve daha yeni olan bu modelde karar kıldım Kullanıcı yorumlarındaki memnuniyetin etkisiyle de az önce Mercusys Halo H80X ikili paketinin siparişini 2.999 TL'ye verdim. Ana modemi değiştirmeden ikisini de aktarıcı olarak kullanmayı düşünüyorum.

    Umarım pişman olmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 24 Şubat 2024; 15:27:7 >




  • Man From Atlantis kullanıcısına yanıt

    ax3000

    5ghz wifi6/4x4/2402 mbps'ye kadar.

    2.4ghz wifi6/2x2/574 mbps'ye kadar


    5ghz wifi5/3x3/1300 mbps'ye kadar.

    2.4ghz wifi5/2x2/300 mbps'ye kadar



    ax5400

    5 GHz: 4x4 4804 Mbps (802.11ax)

    2.4 GHz: 2x2 574 Mbps (802.11ax)

    Wi-Fi 6, 5 GHz'de "TOPLAM" da 3.000 Mbps'ye kadar

    2.402 Mbps ve 2,4 GHz'de 574 Mbps'ye kadar hız sağlar.



    dediğim gibi 5ghz'de max hız olarak, 2402mbps görürsünüz. ax3000 ve ax5400 arasında sadece kapasite farkı var.

  • orislevin kullanıcısına yanıt

    m4 alırsan pişman olma ihtimalin var. s7 daha yeni model ve önerilen ama onda da bir şeyler var.  


    ayrıca versyionlarına da dikkat. versiyon farklı olunca, değişen bir şeyler de oluyor. bana sorarsan, ikisi de değil.

  • İlginiz için teşekkür ederim hocam. Biraz bütçeyi aşıp yeni nesil bir model almaya karar verdim. Şu an Tp-Link Deco X10 almayı düşünüyorum, 1200 TL farkla Mercusys Halo X80 de var ama Deco X10 işimi fazlasıya görecektir diye düşünüyorum.

  • Selamlar,

    Türknet internet kullanıyorum. şu an 90 dow / 18 up hızında bana yeterli bir internetim var. Bina alt yapım 1000 mbps destekliyor ve turknet bu pakete geçiş yapabileceğimi söyledi.

    Evimde odalar arası wifi çok zor çekiyor. üçlü meşh sistemi almayı düşünüyorum. 1000 mbps internete geçiş yapınca da sorun yaşamayacağım bir sistem önerebilir misiniz?

  • hikmettufekci kullanıcısına yanıt

    Bütçe sorununuz var ise Mercusys Halo H80X 3'lü mesh sistemini alabilirsiniz. Yok ise TP-Link Deco X50 3'lü mesh sistemini alın. Elinizdeki cihazlar da WiFi 6 uyumlu ise 1000mbps'i alırsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ne yaptıysam ana deconun çılgın gibi her yere el atmasını engelleyemedim...

    x73(modem)-x20-m4-m4 dörtlü mesh olarak kullanıyorum ama tüm decolara x73 burnunu sokuyor. Ben mi bir yerde yanlış yapıyorum, wifi analiz ile her deconun sinyali en az 80 olacak şekilde konumlandırıyorum yani sıralı gitmesi gerekmez mi? Acaba modeller alakasız diye stabil mi değil diye düşünüyorum ama resmi sitesinde her modeli mesh sisteminde kullanabilirsiniz yazıyor :(

    Diğer sorunda deconun bulunduğu ortama gelsemde minumum 10 dk bekliyor diğerinden kopmak için. Diğer deco iki çizgi verirken sistem beni full verene hemen bağlamıyor. Hızlı dolaşım açık bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fear6na kullanıcısına yanıt

    10dk derken, hangi cihaz ile bağlanıyorsun decolara?

  • fear6na kullanıcısına yanıt

    Mesh sistemlerinde hangi üniteye bağlanacağınızı siz ayarlayamazsınız. Program ile bağlanmak mümkün ama gerek yok. Çünkü veri kaybı yaratmıyor. Hepsi sıralı gidiyor. Hızlı Dolaşım özelliğini devre dışı bırakın. 802.11k, 802.11r ve 802.11v (Hızlı Dolaşım) özelliğini Apple'ın tüm cihazları destekliyor. Samsung’un da S ve Note serisi destekliyor. Başka markaların zaten desteği yok. Elinizdeki cihaz destekli değil ise geçişlerde gecikme yaratır ama kopma yaşatmaz. Destekli olduğunda saniyeler içinde geçiş yapar. Wifiman uygulamasını kullanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • android 9 ve sonrası tüm cihazlar 802.11r'yi destekler. k raporlama, v yönlendirme, r hızlı geçiş. apple'ın tamamı da destekliyordur. hangi cihaz ile deneme yapıldığını sormamın nedeni, kullanılan şifreleme türüdür. hepsinde aynı şifrelemenin kullanılmasını, wpa3 özelliğine sahip olan donanım yok ise tüm ağda wpa2 kullanılması tavsiyemdir. ayrıca android telefonlar için diyorum, ayarlar ve bağlantı/paylaşıma girip, hızlı cihaz bağlantısı seçeneğini aktif hale getirilebilir. (yakındaki cihazları hızlıca bulun ve bağlanın özelliği)  

  • Samsung a72-a32-s6tab-s7edge

    Ben a72 kullanıyorum özellikle bakıyorum yakın olan decoya bağlanması uzun sürüyor. Yani burda wifi2 ve wifi5 kararsız çalışıyor gibi geldi bana. Şöyle anlatayım; ana deco (x73) diğer decolara göre kapsama alanı geniş olduğundan, ana decodan ayrılıp 2 tane deco geçiyorum hala wf5 ile tek çubuk bağlanmaya direniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @The souls migration
    @feryatben
    Tüm ağı yeniden başlattım şuan sorunlar düzeldi
    Geçişler 10-15 sn içinde oluyor. Decoların hepsi birbirine iki çubuk ile bağlı ama ona yapacak birşey yok yakınlarında mirodalga, tv gibi çok elektronik var.
    Teşekkürler arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fear6na kullanıcısına yanıt

    bende de samsung tablet var. o da öyle, geç bağlanıyor. bazen bağlanmıyor ve ben de wifi ağlarını göstere girip, seçerek bağlanıyorum. kronik bir hastalığı var. daha önce yoktu. sanırım güncellemeden sonra oldu.

  • Mercusys Halo H80X ikili paketi siparişim geldi kurulumunu yaptım. Gayet güzel ve stabil bir wifi ağı kurdu. Keşke daha önce alıp kursaymışım dedirtti




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 27 Nisan 2024; 13:49:28 >
  • Selamlar,

    Evime türk telekomun 1000mbit internetini bağlattım. Ardından da buradaki yorumları okuyarak mercusys h80x sistemini aldım. Özellikle mercusys kullananlara sormak istediğim bir şey var. Şu an bir cihazı modeme bağladım modemi de köprü moduna aldım ama ben modemi direkt olarak aradan çıkarmak istiyorum. Kurulum yaparken buna göre seçiyorum internet kullanıcı adı ve şifresini de giriyorum ama bağlantı sağlanamıyor. Yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim

  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.