Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
721
Cevap
44
Favori
32.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu an evin 3 ayrı noktasına halo'yu koydum ana her halodan kabloyla 900 mbit civarı hız alabiliyorum ama kablosuz olarak ana halodan 700 diğerlerinden 300 civarı alabiliyorum sebebini bilen var mıdır?

  • gulbagspor G kullanıcısına yanıt
    Mesh sistemlerin şuanki iletim güçleri kablosuzda bundan öteye pek geçemiyor. Ana modemden her üniteye ayrı kablo çekerseniz anca o şekilde daha yüksek hızları diğer ünitelerde görebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kapasitesi yüksek olan bir mesh sistemi tercih etmelisin. kablosuzda yine benzer kaybın olacak ama en azından abonelik hızını alırsın.

  • Manyetizma kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Ping konusunda nasıllar? GeForce NOW gibi servisleri kullanıyorum. Paket yönetimi çok önemli. Birisini modemin yanında kablolu bağlayıp diğerini de antreye kablosuz şekilde koymayı düşünüyorum.

  • Oyuncukisi23 O kullanıcısına yanıt

    Kabloluda sıfır geçikme var bunu net söyleyebilirim.


    Kablosuzda oyun vb şeyler hiç oynamadım ama ilk bağlanmada bir geçikme oluyor sonra oda diğeri gibi sorunsuz devam ediyorum.

    Kablosuzda oyun oynamadım dediğim gibi. Kabloluda çok oynadım hiç bir sıkıntı yoktu

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    aslında kapasitesi yüksek bir mesh kullanıyorum. Kabloluda da istediğim hızları alabiliyorum ama kablosuzda ana meshin(modeme kabloyla bağlı olan) yanında bile 700ü geçmiyor pek. Bir de bir önceki mesajda yazmıştım direkt bu aradaki modemi iptal edebiliyor muyum? cihaz mercusys halo h80x

  • gulbagspor G kullanıcısına yanıt

    modeme başka bir yönlendirici bağlanınca çift nat sorunu meydana gelir. gerçi bu hızı ve pingini etkilemez ama oyun ve bazı programlarda soruna neden olabilir. hız testini nasıl yapıyorsun? belki kullandığın hız testi programı, çift nat nedeniyle sana sorun yaratıyor olabilir. hız testini 5ghz üzerinden ve uygun adaptör ile yapıyorsundur umarım. bu arada modemi köprü moduna alıp, dhcp'yi ve diğer tüm özelliklerini kapatıp, ilk haloyu pppoe modunda router olarak kullanabilirsin. verdiğim linkte hız sorununa ve testi nasıl yapacağına dair tavsiyeler de var. deneyebilirsin. https://www.mercusys.com/tr/faq-795

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    hocam yanıtınız için teşekkürler. Modemi aradan çıkarmayı başardım.

  • 2'li TP-Link Deco S7 mi almak mantıklı yoksa P9'mu ?. İnternet Superonline 500Mbps, ev küçük 90 metrekare civarı. 2+1. Aradaki fiyat farkı baya yüksek. 2000liraya yakın fark var.

  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

    ikisi de işine yarar görünüyor. birinin wifi değerleri daha yüksek.


    şöyle bir not iliştirelim.

    deco s7'de mobil uygulama tabanlı kurulum var.

    deco p9 ise hem uygulama hem de web tabanlı kurulum özelliğine sahip görünüyor.



    hangisi daha iyi dersen, web ara yüzünden kurulum yapacak olmayı isterdim. mobil uygulama üzerinden de kolay olur. bazı markalarda, detaylar mobil uygulamada var. web ara yüzü özellikleri ise kısıtlanmış oluyor. bazıları ise gıcık edici.   karışık olan durumlar da olabiliyor. ama mesh sisteminde zaten bir kere ayar yaptın mı yüzüne bakmazsın. app üzerinden sadece sisteme bakıyorsun. cihazlar arası iletişimdeki hız değerlerini felan görürsün. cihazların konumlandırılmasında yardımcı olunuyor. işte yakın veya uzak uyarıları, çalışıyor mu çalışmıyor mu veya ev dışındayken, ev içi ağ durumunu ve bağlı cihazları görebiliyorsun. bazılarında cihaz bloklama yapabiliyorsun. bu her ikisinde de var mı bilmiyorum, incelemedim. bunun haricinde iptv destekliyor her ikisi de. çıkış tarihi açısından yeni model olanı tercih ederdim. gerçi çok da sorun olmaz.





  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler S7 aldım. Powerline yok ama üzmez diye düşünüyorum. Salonda TV var İnternetten maç izlerken vs kablosuz olarak bağlantıda sorun olmaz umarım tek düşüncem bu çünkü. Dalgalanma olursa canlı yayınlarda sıkıntı olur. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 26 Mart 2024; 16:44:6 >
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

    ikili mi aldın, maliyeti ne oldu?

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Evet hocam ikili aldım. Televizyonun yanına koyup kablolu mu bağlanması lazım tv'ye bu cihaz. Hiçbir bilgim yok komik bir şey sorumuş olabilirim.  


    amazon
    TP-Link Deco S7(2-pack), AC1900 Mbps Tüm Ev Mesh Wi-Fi Sistemi, Dual-Band, Gigabit Portları, 360 m²'ye kadar Kapsama Alanı, 100'den Fazla Cihaz Bağlantısı, Mobil Uygulama
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09K6D67NB/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  • modemin nedir? ilk cihazı hangi modda kurdun?

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Daha elime ulaşmadı. Modem Huawei LG8245X6-20

  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

    Powerline biraz daha büyük evlerde daha çok işe yarar hocam, Misal ben üst kat için her türlü yolu denedim iki adet ürün aldım lakin hiçbirinden çekim alamadım aynı marka mesh sistem kurduğum halde en son bahsi geçen ikili P9 aldım gerçekten sorunumu %80 çözdü, Netfilx'de hiç bir sorun yok mesela tek sorun youtube'da 4K yayın verimli değil 2K'da sorunsuz.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    O zaman küçük evde almış olduğum S7 gayet iş görür değil mi hocam. Benim tek korkum canlı yayın izlerken sürekli internet akışı olması gerek kablolu bağlantı gibi.

  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

    Bence işini görecektir hocam güzel ürünler kesinlikle, Zaten denersin iyice olmazsa iade edersin sıfırlayıp.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Modemin wifi'ını kapatmak mı gerekiyor ? Bazı arkadaşlar açık bırakmış baziları da kapatmış. Neden acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deco m5 3 lü set kullanıyorum. İlginç şekilde letgo giriyor ama mesajlara bağlanmıyor. Kullananlar varsa deneyebilir mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.