Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hautbois Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
721
Cevap
44
Favori
32.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

    Modemin ağını kapatmak daha yararlı olur hocam sinyallerin karışmaması adına, Daha temiz sinyal gönderir bağladığın alet.

  • Mesh cihazlarda anlık olarak kopma sorunu yaşayan var mı.? Forumlarda en çok şikayet ve yazılan mesajlar bu yönde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt
    kopmayi nasıl test ederiz?.sürekli Ping atılarak mi Ping -twww.google.com gibi...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cihaza ait mobil uygulama üzerinde, her ap cihazına klik atıp detaylarına bakarsan, ne kadar süredir online olduğunu görebilirsin sanıyorum?. bununla birlikte, ap'lerin aldığı lan ip, her ap'ye bağlı olan mobil cihazları, yine bunlara ait mac noları, lan ip'lerini, parental kontrol mu neydi yani şu saatler arası açık kal, cihaz blokla gibi seçenekler vs.. yine her ap cihazların birbiri arasındaki lan hızlarını. lan hızları zaten normal bir durumun olduğunu gösterir. cihazların birbirine yakınlığı ve birbirleriyle eşleşmeleri felan.. ağdan kopan cihazın da mesh sistemine uyumluluğunu göz ardı etmemek lazım. dolaşım özelliği açık mı kapalı mı.. bunu da kontrol et.

  • Deco x50 3lü paket aldım. Evimde superonline 1000mbps hizmet var. Deco aletlerinden birisini superonline modeme taktım ama 100 mbps daha fazla hız alamıyorum, halbuki direk modeme wifi üzerinden bağlanınca yanındayken 950 mbps hız alabiliyorum. Deco cihazıma kablolu olarak neden daha fazla hız gelmiyor acaba? Diğer decolara da ana decoya olan uzaklığına göre 80-90 mbps hız geliyor. Ben halbuki superonline modemine kablolu olarak bağladığım cihazdan diğerlerine 800-900 mbps hız aktatabilirim diye düşünürken 100ü geçemedim. Sorunum ne olabilir acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • umitkacar U kullanıcısına yanıt
    Modeme taktığınız kablonun yerini değiştirip deneyin. Bence taktığınız soket 100M destekliyor olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Deco ürünlerini başlangıç seviyesinden üst seviyeye dizerek nasıl bir sıralama yaparız?

    E4 > M4 > S7 falan gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elimde 3 tane tplink deco M5, 3 tane de deco x20 var. Ev 4 katlı, telekom 75 mbps vdsl interneti kullanıyorum. Modemden kablo ile ana decoya bağlı ve modemin wifisi kapalı. Deco M5'i 2 yıl kullandıktan sonra bazı yerlerde çekmediği için 3lü set x20 aldım ama decolar birbirine yakın ve aynı hizada olmalarına rağmen son decolarda yarısı kadar hız alıyorum. Resimde hızları belirttim. Her kat 100 m2. Sizce decoları nasıl yerleştirmeliyim?

    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri


    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri


    Modemi kaldırıp yerine x20 dsl (amazonda 2767 tl) ya da x73 dsl (4719 tl) almayı düşünüyorum ama kararsızım elimde çok fazla deco olacak faydası olur mu?





  • ykurtulus kullanıcısına yanıt

    Deco uygulamasında belirtilen kurulum sıralaması böyle.


    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri


    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri




  • Casper100 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Casper100 C kullanıcısına yanıt

    75mbps hızın var ve elinde de fazlasıyla işini görecek deco var. daha ne almalısın ki? TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 


    görünen o ki; cihazların konumlandırılması kötü ve kablosuz hız kayıpların fazla. odalara dağıtmak yerine, x20 leri her kata kayıpsız konumlandır. sonra gerekirse odalara m5 alır, x20 lere bağlarsın diyeceğim ama ihtiyacın olursa. çünkü mesh sisteminde ilave düğüm noktası için cihaz kullandığında, verilerin yönlendiriciye ulaşmak için birkaç kablosuz atlama yapması gerekebilir. Her atlama hızı azaltır . Engeller, mesafe ve sinyal tekrarı nedeniyle hız dalgalanır. tavsiyem modemin olduğu yerde deco tutma. diğer 3 kata x20, mümkün olur ise kablo çek mümkün olmaz ise en iyi şekilde konumlandır ve modemde ne görüyorsan onu yakalamaya çalış. bodruma sonra bakarsın.





  • TVye, PCye kablo ile bağlı olduğu için ve bahçede de çekmesi için decoları binanın sağ tarafına ve sol tarafına kurdum. Orta kısımda koridor ve merdiven var priz yok. Yapabileceğim en iyi konumlandırma bu malesef.


    Bütün odalarda telefon prizi var. Evin içinde odalardan telefonla konuşmak için bodruma telefon santrali kurulmuştu sonra bozulunca ve telefonu kullanmadığımızdan santrali kaldırdık. Şuan bodrumdaki splitterdan çatıya giden dsl kablosu modeme bağlı. Bodruma modemi kurup ordan cat6 kabloyla odalara çekilebilir mi bilmiyorum. Telefon kabloları ince, cat6 kablosu kalın duvarın içinden geçerse olabilir. Elektrikçiye işim düşerse çağırıp deneyeceğim.

  • ykurtulus kullanıcısına yanıt

    M3W<E4<M4<S4<S7<M5<P9-P7<M9 Plus<X10<X20<X50-X55<X60


    Yukarıdaki gibi sıralanabilir, M4 sonrası bazı sıralamalar anten sinyal seviyeleri ve özellik farklarına göre birer sıra değişebilmektedir. İhtiyaçlara göre farklılık gösterir öncelikler.

  • Casper100 C kullanıcısına yanıt

    Benim hedeflediğim sistemi uygulamışsınız. Bende 2 adet M5 sahibiyim 4 sene oldu alalı, biraz sinyalde düşme olmaya başladı. Benim cihazlarda fazla ısınmaya başlamış bu yüzden 2 adet X20 aldım sipariş gelince ana sistem olarak X20 leri kurup uydu olarak eski M5 leri konumlandırıcam. Muhtemelen M5'lerin sinyal seviyeleri ve birazda teknoloji farkları olduğu için olumsuz yönde etkiliyor olabilir. Ama Modeme bağlantıda ve katlara taşımada önceliği X20 yapmak en iyisi. Kurulumu yaparken. İlk başta aynı hizada olmaya dikkat ederek X20'leri aktif etmekte fayda var. Uç noktalarada M5 leri konumlandırabilirsiniz onları en son aktif ederseniz daha iyi olabilir.

  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Epey bir gecikmiş de olsa tarafımca  yapılmış m4 incelemesi

    https://www.youtube.com/watch?si=QNAdPLk9js3t9EHC&v=2v-WIGSvE6U&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende de deco m4 var modemden gelen kabloyu kullanmadan iki bilgisayarımı kabloyla decoya bağlayıp kullanmak istiyorum daha yeni aldım kurulum vs yapmadım bilgisi olan rica etsem anlatabilir mi nasıl yapabilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emremertt E kullanıcısına yanıt

    Decolardan birisi modeme bağlanmak zorunda. İkinci decoyu dediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2019 yılından beri Deco mesh sistemi kullanıyorum. Sistemde 3 tane M9 plus, iki tane P7, iki tane de M5 var. Evin olduğu bölgede internet altyapısı olmadığı için wireless fiber denen sistem ile internete bağlanıyorum. İnternet gelen ethernet kablosu doğrudan ana Deco'ya bağlanıyor. Ayrıca modem kullanmıyorum. Ev yapılırken her odaya ethernet kablosu çektirmiştim, daha sonra da o kabloları cat7 kablolar ile değiştirdim. Böylece tüm Deco ünitelerini kablo ile birbirine bağlamak mümkün oldu.


    2019'dan beri bu setup ile hiç sorunsuz internet kullanıyorum. Herbir deco'yu kablo ile bağlamayı şiddetle tavsiye ederim.



    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri




    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 3 Nisan 2024; 21:7:11 >




  • Aslında şema böyle çünkü üst odaya alt odadan kablo gidiyor, cat7 kablolar kalın olduğu için eski ethernet kablolarını çıkartınca aynı kanaldan iki cat7 kablosu çekemedik, onun yerine tek kablo alt odaya gidiyor. Deco'nun ethernet portunu switch gibi kullanıp üst odaya giden kabloyu da ona bağladık.


    Bu şema doğrusu ama arada yukarıdaki gibi çıkıyor, neden anlamıyorum.



    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri




  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.