Şimdi Ara

TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • üç f Ü kullanıcısına yanıt

    Hocam konu başlığınız gerçekten güzel tartışma oluşturdu. Bir ara ortalık toz duman olduTP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı? 

    Zaten forumların amacıda konuyu iyice irdeleyip anlamak, oluşabilecek mağduriyetleri engellemek ve insanların en güzel ürünlere ulaşmasını sağlamak.

    Her şeyin en iyisine layıksınız, hayırlısı olsun. Ama yinede 160 Mhz olayına dikkat çekip, ortalığı karıştırıp kaçayım benTP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanMaths kullanıcısına yanıt

    turknetin verdiği zyxel modeme göre dsl hat değerleri nasıl değişti ?

  • Merhaba,


    Deco X20'yi bugün alıp kullanan birisi olarak hemen yardımcı olmaya çalışayım.

    Ailemin evine kurmak için almıştım ama kendi evimde kurup test etme imkanım oldu. İlk izlenimlerim "Muhteşem"


    Öncelikle DSL olan modelini almadığımı belirteyim. Düz X20 modelinin ikili paketini aldım. amazon'da kampanya ile 1500 TL civarındaydı.

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07G392VCD/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1


    Superonline Fiber kullanıyorum. FTTB. Yani Fiber Apartmana kadar geliyor. Apartmandan Daire girişine CAT kablolar ile geliyor. Daire girişinden de odalara yine CAT kablo ile dağılıyor.


    Ben ilk önce Deco X20'yi ilk olarak ZTE H3600 Wifi modemin arkasına bağladım. Router modda. Yeni bir ssid vererek denedim. Sorunsuz çalıştı.


    Sonra özellikleri, menüleri karıştırırken modem arkasına bağlamak yerine direk ethernet kablosuna bağlanabildiğini öğrendim. Öyle olunca aradaki Superonline Fiber modemi de çıkarmaya karar verdim. (Fiber kullanıcı adı ve şifreme sahibim)


    Bunun için bir adet X20 cihazın arkasına, dairede salonumdaki duvardan/panelden gelen CAT ethernet kablosunu taktım. Sonra kuruluma başladım. Modem olmadan direk ethernet kablosu üzerinden kurulum ile. Kurulum adımları aşırı basit, çok güzel şekilde yönlendiriyor. Kuruluma devam ederken PPPOE kullanıcı adı ve şifremi istedi, girdim. Sonrasında yine aynı ekranda MAC ID değiştirme seçeceği de var. Superonline farklı cihazdan bağlantıda sorun yaşatabildiği için buraya Superonline'ın verdiği modemin WAN Mac Address'ini girdim. Sonrasında kurulumu basitçe tamamladım.


    Şu an sadece X20 üzerinden SOL fiber'e sorunsuz bağlıyım.


    Cihaza gelirsek, görünüşü güzel, kurulum adımları çok basit, mobil uygulaması çok başarılı (kurallar vs yaratabiliyorsunuz akıllı cihazlar için. X cihazı bağlanınca notification yolda, veya ışıkları aç. Y cihazı disconnect olunca, Z cihazının bağlantısını da kes vb.) Bağlı cihazları görüp, QoS ayarları yapabiliyorsunuz vs, bir çok güzel özelliği var.


    Çekim alanına gelirsek SOL'un vermiş olduğu Wifi6 modemden de eski Asus router'ımdan da çok daha iyi. Aradaki odaya ikinci x20 cihazını koyunca tüm evde sorunsuz bir bağlantı elde edebildim.


    Umarım bu bilgiler size ve diğer ilgilenen arkadaşlara faydalı olur.

    Cihaz bu akşam geldiği için daha fazla detay, test vs imkanım olmadı. Önümüzdeki günlerde daha da kurcalarım :)


    Edit: Bu arada her ne kadar direk modem+router modunda kullanmaya başlayıp her şey hoş gelse de, sadece basit kullanım araçlarına sahip olduğunu, modem veya kapsamlı bir router gibi menüleri olmadığını da belirteyim. Yani wifi için kanal bile seçilemiyor. Basit temel özellikler var ancak. Kolayca kurup kullanmak için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Designer83 -- 11 Kasım 2021; 2:53:55 >




  • Designer83 kullanıcısına yanıt

    Hocam inceleme için çok teşekkürler, gözlemlerinizi paylaşacağınızı söylemişsiniz, bu çok güzel olur.

    Sizin anlattıklarınıza göre DSL değilde, düz X20 modelini almak çok daha isabetli olacak gibi duruyor.

    Bilgi paylaşımlarınızı dört gözle bekliyoruz.

    Hayırlı olsun tekrardan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 11 Kasım 2021; 9:16:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben DSL modemi sipariş verdim ama @Designer83 'ün aldığı ve modem olarak da kullandığı 2'li paket aklımı çeliyor. Modemsiz kullanılacağıni hic dusunmezdim. Hicbir yerde de yazmıyor zaten. DSL modemi iptal edip 2'li seti alirsam ekstra mesh ürünü almam da gerekmez. Ne diyorsunuz 2'li set mi yoksa DSL versiyonu mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben bunun x60 modelini aldim.Çok memnunum hiz acisindan sorun yaşamiyorum.Heryerde çekiyor.Ama arkadaşın dedigi gibi modem olarak ayarlanmiyor.Dsl modeli haricinde modem olarak kullanilmayacagini söyluyor tplink.Ben modeme bagli kullaniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 27 Kasım 2021; 13:0:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blueman7 kullanıcısına yanıt

    Hocam hayırlı olsun. Sizden rica etsem, bu cihaz wifi 6 için 160 Mhz frekans yayın yapabiliyor mu? Bir şekilde TPLink sitesinde bile bulamadım bu konuda bilgi. Firmalar bi şekilde bu konuyu hasır altı yapıyorlar gibi duruyor. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 27 Kasım 2021; 13:19:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blueman7 kullanıcısına yanıt

    Modem değil router olarak kullanıyorum.

    Fiber hattımda direk daireme gelen ethernet hattına bağlı Deco ünitesi.


    Deco App'inde sağ en alttaki "More" bölümüne tıklayın, açılan "Router Settings" ekranında "Advanced" e tıklayın.

    Biraz aşağılarda "Operation Mode" kısmı var. Ona tıklayınca iki seçenek çıkıyor.

    • Wireless Router (Recommended)
    • Access Point


    Ben ilk seçenekteki "Wireless Router" olarak kullanıyorum.

    Superonline fiber PPPOE kullanıcı adı ve şifremi biliyorum, onları girerek kullanıyorum.


    Edit: Tekrar belirteyim. Bağlantım Fiber internet, DSL değil. DSL konusunda bilgim yok :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Designer83 -- 29 Kasım 2021; 0:51:48 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam x20 dsl de fiber desteği var mı son durum nedir? Birde asus ax82u dsl le kıyaslarsak fiyat farkına değer mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

    Hocam bu fiber işi, bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış hikayesine döndü. Evet cihazda fiber desteği var görünüyor...


    ax82u ile bu cihaz kıyaslanmaz ikisi bariz farklı segmentte ürün. İki seçenek içinde ax82u tercih edilir. Ama işin içine %50 fiyat farkı girince işler değişiyor maalesef. Değer mi değmez mi sorusunun cevabı bence değmez.


    Ekran görüntüleri resmi ürün sayfasından alındı.

    https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/deco-x20-dsl/


    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?
    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?
    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?
    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Bende fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum. Neredeyse 2 katı fiyat var. Tamam ax82u çok güzel cihaz wifi 6E destekliyor ama zaten internetimin hızı bile belli gereksiz yani. Benim için 1 duvar girince bağlantı kötüleşmesin yeter ki x20 gayet iyi olacak gibi.


    Dediğiniz gibi bende var diye görüyorum ama ısrarla fiber yok demişler çelişkiye düştüm. Zaten Türkiyedeki bütün modemler böyle. Sonuçta araya aparat bağlıcaklar ordan ethernetle fiberi alıcaz. Ki DSL olmayan x20 yani router versiyonunu kullanan arkadaş gayette fiber interneti kullanmış yazmışta zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam afedersiniz ağzı olan konuşuyor diye bir deyim vardır ya hani. Durum o. İnternetin güzelliği işteTP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı? 


    X20 sadece fiber internet, X20-DSL hem ADSL/VDSL hem de fiber internet destekli. Evinizde fiber kullanıyorsanız düz X20 olanı alıp kullanabilirsiniz. Ama ADSL/VDSL kullanıyorsanız DSL modelini tercih etmelisiniz.


    Hocam bir de ax82u 6E değil 6 destekliyor. Yani 6GHz yok. O bilgi yanlış olmuş. Yani bir ax82u, x20-dsl (bu cihazla) ile aynı standartları destekliyor. Asus tarafında WiFi6E destekli tek bir model var o da ROG Rapture GT-AXE11000 ($549 yurtdışı fiyatı)

    https://rog.asus.com/networking/rog-rapture-gt-axe11000-model/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 25 Ocak 2022; 17:2:38 >




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Evet hocam dediğiniz gibi herkes bişey söylüyor ama gerçek bilgi bulmak zor. Ben şu an hipernet kullandığım için dsl olan versiyonu alıyorum.


    Aslında bir ara evdeki modem dursun sadece router alıp onu kullanayım dedim. Ama evdeki modem çok eski değişmişken tamamen değişsin dedim. Evdeki modem tp-link w9970 wifi 4 destekli bi modem. Acaba onun wifi modunu kapatıp router la wifi kullanmam daha mı az maliyetli olurdu hocam ne dersiniz? Wifi 4 modem wifi 6 lı router la olurmu bilemedim o yüzden x20 dsl sipariş geçtim ama iptal edebilirim ne dersiniz hocam?


    ax82u konusunda evet wifi 6 mış oda hocam ben 160 hz kanalını görünce 6E sandım. Ax82u nun x20 dsl ye göre ne gibi artısı var hocam? Benim gördüğüm 160 hz kanalı var fazladan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam modemi aldım fakat çok basit kaldı. Web arayüzü yok sadece uygulama üzerinden kontrol ediliyor. Onlarda kısıtlı şeyler. Ayrıca 2.4 ve 5 ghz bağlantı ayrımı yok. Yani çift yayın yapıyor ama cihaz tek ağ üzerinden yürüyor duruma göre kendisi geçiş yapıyor. Bu durum canımı sıktı açıkcası.


    Birde açma kapama butonu yok sürekli açık kalacak yada fişten çekicem. Bu durumlar canımı sıktı acaba iade etsemmi diyorum. Onun yerine asus mu alsam acaba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Maalesef MESH kafasındaki cihazların çoğu böyle oluyor hocam. Kullanıcı dostu olmak için mobil uygulama mantığı bu alanda çok yaygın. Bu durum çoğu standart kullanıcı için bir artı sayılırken, power user seviyesindeki insanlar için eksi oluyor. Sizde de cihaz ile ilgili (sorunsuz çalışması, hız, WiFi sinyali vs) genel bir memnuniyetsizlikten ziyade bir tek bu yönünü beğenmediğinizi sezdim. Artısını eksisini düşünüp öyle karar verin derim. Sonuçta az bir para değil verdiğiniz. İçinize sinmesi önemli.

  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

    Hocam kendim TPLink RE305 kullanıyorum. Access point / menzil genişletici olarak harika bir cihaz. Fakat yazılım ve özellik yönünden resmen kilit. Aldığım gün bir güncelleme aldı ondan sonra tık yok.

    Anladığım kadarıyla sizde benim gibi network ve ağ konusunda merak duyan birisiniz.

    Konuyu kısa tutucam; şu sıralarda wifi 6 destekli Keenetic Giga router çıkacak. En azından Rusya dan gelen bilgiler o yöndeymiş. Çıktığı zaman alıp Hero DSL modem ile kablolu mesh yapacağım. Sanırım wifi 6e yi desteklemeyebilir. Çok sorunda değil fakat 6e lerin yanına henüz yaklaşılmıyor.

    Fiber interneti olanlar için bence WiFi 6 konusunda çok güzel bir çözüm olabilir. Tabi modem özelliği yok.

    Şu an itibarıyla modem ve TPLink ikilisi sayesinde 5 Ghz balkonlarda bile full çekiyor. Hakkını yiyemem. Fakat yapmayı düşündüğüm fonksiyonlar konusunda elimi kolumu bağlıyor.

    Hepsini yazmıycam, tek örnek vereyim. WPA2+WPA3 şifreleme kullanıcam, modem destekliyor, TPLink RE305 WPA3 desteklemiyor.

    Cevap sadece alıntı yapılan arkadaşa forum mantığı çerçevesinde bilgi paylaşmak içindir. Tavsiye ettiğim ürünün günahı sevabı ürünü değerlendirecek kişilerindir. “Aldım, çekim gücünü beğenmedim” gibi geri dönüşler olabiliyor bazen.

    Eklemeyi unuttum, sizden rica etsem ürünleri ilgili detaylı bir paylaşım yapabilir misiniz? Tplink Decolar oldukça güncel cihazlar. Teşekkürler.

    İyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 28 Ocak 2022; 14:40:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam saolun. Dediğiniz gibi çok kullanıcı dostu yani hiç anlamayan biri bile çok rahat kurar cihazı ama böyle basit olması biraz hafif geldi. Cihazın çekim gücü falan muazzam. Normalde eski modemlerden birini ap yaptığım bir odada çok düşük gecikme süresiyle canavar gibi çekiyor. Ama 2.4-5 ghz arası geçişi kendi yapması ve kapama düğmesi olmaması biraz canımı sıktı. Aslında tolere edilebilecek şeyler. Anahtarlı priz alıp ordan aç kapa yapabilirim. 2.4-5 ghz içinde misafir ağı var ayrı ayrı yayın yaptırabilirim sanırım. Ana ağda 2.4 kapatırım 5 kalır, misafir ağındada 2.4 aktif kalır 5 kapatırım. Bu şekilde olur gibi sanki yanılıyor muyum?


    Dün değiştireyim diyodum ama aslında çok büyük sorun yok gibi. 1000 tl üstü verilip değiştirilmez gibi geliyor. Maddi açıdan sıkıntım yok çok şükür ama dediğim şekillerde hallolcaksa gerek yok gibi geliyor. Siz olsanız ne yapardınız hocam?

    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolianwarrior -- 28 Ocak 2022; 18:24:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Hocam evet bende meraklıyım bu konulara. Cihaz beni çok kapatsın istemiyorum ben web arayüzüne alışkın biriyken böyle olması biraz darladı. Mesela bana verilen eski adsl modemlerden birini dhcp modunu kapattım ve ip aralığı vererek ap yaptım. İyi kötü o vesileylede internet çekmeyen nokta kalmıyor gibi bişeydi.


    Yukarıdaki mesajımdada paylaştığım hususlar hakkında siz ne dersiniz? Kapama düğmesi olmaması ve 2.4-5 ghz arasında geçiş bana bırakılmaması sorun mu sizce? Aslında yukarıdada dedim açma kapama olayını anahtarlı prizle halledebilirim. 2.4-5 ghz arasınıda misafir ağı kurarım ve ana ağdan 5 misafir ağdan 2.4 yayını yaparım. Böylelikle bölünmüş olur değil mi? Sizce işe yarar mı bu mantık?


    Cihazla ilgili deneyimlerimide sormuşsunuz paylaşayım hocam almak isteyenler fikir sahibi olur. Çekim kalitesi muazzam. Yani daha önce ap kurduğum yerden gecikme süresi değişmeden hemen hemen yakınında aldığım hızları alabiliyorum. Cihazın uygulaması çok basit ve herşeyi görebiliyorsunuz. Ağda kimler var ne kadar veri aktarılıyor vs. herşey görülüyor. Tek tıkla ağdan atabiliyorumda, öncelikte verdirebiliyorum. Uygulamada birkaç ayar yapılabiliniyor, uygulama çok basit geldi bana. Yani sıradan günlük kullanıcı için muazzam belki ama bana hafif geliyor. Çok fazla ayarla uğraştırtmıyor. Cihaz resmen işi bana bırak sen keyfine bak modunda. Ama çekim kalitesi,menzil vs. muazzam ötesi güzel. Şu anda kopma vs. olmadı. Önceki modemde çok oluyordu deneyimleyerek görücem bende. İlk izlenimlerim böyle. İlerde değişirse yine yazarım. Cihazla ilgili başka merak ettiğiniz şey olursa yazayım hocam teknik bilgi vs. de verebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

    Hocam firmalar maliyetten kısmak için 3 kuruşluk anahtarın hesabını yapar oldu. Modemler 7x24 sürekli çalışacak cihazlar vs diye kimse kendini kandırmasın. Öyle bir şey olsa esas ömrü boyunca 7x24 çalışan server'larda güç düğmesi olmaması lazım. Bir güç düğmesi bir elektrikli aletin en temel elemanlarındandır sonuçta.. Olsa iyi olurdu ama yine de dediğiniz gibi açma kapama düğmesinin yokluğu çeşit çeşit şekilde çözülebilir. Dediğiniz gibi en fazla bir tane arapuar anahtara bakar artık.


    WiFi ağlarını ayırma konusunda da açıkçası biraz kendi haline bırakın demek istiyorum. Bu halini biraz deneyip tecrübe edin belki dört dörtlük çalışan bir sistem yapmışlardır. Geçişler sıkıntılı olursa dediğiniz gibi bir işlem yapılabilir.


    Kişisel görüşüm ben olsam cihazı tutardım. Ama cihaz sahibi ben değil sizsiniz. O yüzden bir önceki mesajımdaki yorumum hala geçerli. Artısı eksisi geniş olarak düşünüp karar verebilirsiniz.





  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam çok haklısınız sonuna kadar katılıyorum size. Koyacağı küçücük bir düğme en nihayetinde. Ama işte 7/24 çalışsın kafasında maliyetten kaçma taktikleri bunları. Şu an için cihazdan memnunum çekim kalitesi, hız vs. Hatta AP kurduğum odadaki AP yi açmadım bu modemin hızı ve çekim kalitesi yetiyor.


    Wifi bölme olayınıda askıya aldım bir süre. Çünkü çift kavramalı otomatik araba gibi hissettirmeden mesafe uzayınca 5 ten 2.4 te kendisi atıyor ve anlaşılmıyor bile. En azından şu an izlenimim böyle. Oyun oynarken kopma yapmasın yeterli. Gözlemleyip duruma göre yaparım.


    Zaten cihazıda vatan bilgisayardan aldım. Kolay kolay iade veya değişim yapacaklarını sanmıyorum. Kendileri iade konusunda çok zor bir firma ve sinir ediyor bazen.


    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ve fikirler için hocam. Çok yardımcı oldunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.