Şimdi Ara

TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle yeni cihazınız hayırlı olsun. Değerlendirmenizi notlarım arasına aldım. Harikasınız.

    Evimde 5 Ghz full çektiği için, iki wifinin isimlerini ayırdım, şifreleri aynı yaptım. Bilgisayarları, tabletleri ve telefonları 5 Ghz e bağladım. 2,4 Ghz açık fakat hiç cihaz bağlamadım. Bu sayede geçiş sorunu ortadan kalktı.

    Diğer türlü, cihazların bazıları 2,4 e geçiş yapıp takılı kalıyor ve 5 e geçmiyor.

    Açma-kapama düğmesi olmaması gerçekten can sıkıcı. Keenetic Hero DSL ye de koymamışlar. Sebebini çözemedim.

    TpLink in bu tarz ürünlerindeki stabiliteye hayran olduğumu belirtmek isterim. Kullanıcıya fazla kurcalatma imkanı vermiyor fakat çok sağlam internet sağlıyor.

    Sağlam bir network kurmuşsunuz, bunu değiştirip risk almakta ne derece doğru olur tartışılır. Değiştirmeye kalkarsanız, yeni sistemin sorunlar getirmeyeceğinin garantisi yok.

    Kullandıkça elde ettiğiniz bilgileri paylaşmaya devam ederseniz çok sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 28 Ocak 2022; 21:53:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah rica ederim iyi akşamlar.

  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam saolun. Bende 2.4-5 ayırmayı düşünüyordum ama cihaz o kadar güzel ve seri şekilde geçiyor ki sanırım gerek duymayacağım buna. Uzaklaşıyorum bi bakmışım 2.4 teyim. Yakına geliyorum hiç hissettirmeden 5 e geçmişim. Maaşallah diyim ama bu geçiş hızını beğendim.


    Açma kapama olayı için 3 lü anahtarlı priz alacağım. Bazen gece kapatıyorum ve sabah kalkınca direk ayağımla basıp açarım ve sorun çözülmüş olur böylelikle. Neden açma kapama düğmesi koymazlar hiç anlamıyorum.


    Eski modemi tekrar bağladım ve uzağa gittim. Yeni modemde aldığım hızın 4/1 ni bile alamadım aynı yerde. Cihaz hakkını veriyor gerçekten.


    Evet hocam yeni modem alırsam başka sorun çıkmayacağının garantisi yok. Bu modem kullandıkça pratik gelmeye başladı. Mesela ağa giren birinin ne kadar internet kullandığını direk görebiliyorum ve anında uygulamadan atabiliyorum sistemden. Asus un modemini alsam arada 1000 tl fark vercem en az. Ve karşıma nasıl bir deneyim çıkacak bilemiyorum. Sanırım bu sebepler için değmez o kadar vermeye.


    Tabiki hocam yeni şeyler gözüme çarparsa anında paylaşacağım burada. Şimdilik dünkü içime sinmemezlik durumu yok gibi. Bakalım kullandıkça göreceğim neler olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

    Hocam geçişler takılmasız ve hızlı oluyorsa çok güzel. Demekki bu konuda profesyonel bir cihaz yapmışlar. Çekim gücü olarakta gayet iyi görünüyor. Benimde cihaz değişimi içime sinmezdi açıkçası.

    Tekrardan ağız tadıyla, sorunsuz kullanmanız dileğiyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim saolun.


    Aynen öyle hocam. Anahtarlı prizde aldım. Şu an için gayet memnunum modemden. Yeni cihaz almak hem cebe zarar verecek hemde nasıl bir deneyimle karşılaşacağım meçhul. Duruma göre bakalım yeni şeyler olursa burada paylaşacağım.


    Tekrardan teşekkür ederim hocam birçok konuda sizde fikir verdiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deco x20 DSL Türkiye piyasasına girdiği ilk gün sipariş verdim gelen ilk üründe bir sorun oluştu ertesi gün vatanda birebir değişim yaptırdım ve ürün sorunsuz çalıştı her elektronik cihazda bunlar olabiliyor. Ürüne gelirsek Wi Fi 6 teknolojisi ve yeni nesil vdsl teknolojisini desteklemesi benim tercih sebebim oldu DSL hat değerlerimi daha yukarıya çıkardığı çok açık ve net ayrıca önceki modemim VR2800 di ve satıp Deco x20 DSL modemine geçiş yaptım. Vr2800 4 antenli olan bir modem ve ona rağmen deco ile neredeyse aynı çekim gücüne sahip olması beni çok şaşırttı otomatik olarak 2.4 ve 5 ghz modları arasına kusursuz şekilde geçiş sağlaması çok iyi oldu. Ürünün işlemcisi çok yükseltilmiş çok sayıda bağlantı olsa da hiç bir sorun yaşamadık genel olarak çok memnunuz. Sadece ipv6 kullanamıyoruz ama sorun modem ayarlarında mı yoksa Turknet sağlayıcısında mı çözüm bulamadık henüz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kara532 K kullanıcısına yanıt

    Hocam vr2800 çok güzel bir modemdi neden değiştirdiniz? Çekim gücü dediğiniz gibi bende şaşırdım muazzam. Benim modem eski olduğu için öyle düşünmüştüm ama vr2800 le kafa kafaya diyorsunuz. Demekki gerçekten iyiymiş çekimi.


    ipv6 kullanılıyor hocam sizin iss den kaynaklı bence. Genel olarak vr2800 ile kıyaslarsanız çok daha iyi diyebiliyor musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Wi Fi 6 teknolojisi ve yeni nesil vdsl (profil) desteklediği için geçiş yaptım. VR2800 çok stabil bir modemdi ve çok memnundum o yüzden arasında çok fark var diyemem çünkü 2800 de iyi modemdi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Quhurushatto kullanıcısına yanıt

    Hocam özel değilse satma sebebiniz nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu üründen aldım(DSL). Gayet kolay bir kurulumu var. Apartmanda fiber internet yok dolayısıyla VDSL kullanıyorum. (netspeed 75Mbit)

    Satın almadan önce sorularımı eksiksiz cevaplayan ve kafamdaki soru işaretlerini gideren @anatolianwarrior hocam a tesekkurler ederim.


    Wifi6 olduğu için aldım zaten piyasada cok fazla ceşit yok DSL olarak, evdeki laptop ve telefonlarımız wifi6 destekliyor.

    Çekim gucu ile alakalı birşey söyleyemeyeceğim. Ev küçük ve kare seklinde modem ise tam ortada duruyor. Diger kullandıgım modemlerde de yuksek çekim gücü alıyordum. Bunda da öyle. Stabilitesi ile ilgili konuşmam için erken. Açıkçası wifi6 nın bana ne gibi getirisi olacak ilerleyen günlerde görecegim.


    Bu ürünün tek eksigi USB

  • t_garret kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam hayırlı olsun güle güle kullanın.


    Özellikle çoklu cihaz modeme bağlandıkı aradaki farkı sizde hissedeceksiniz zaten. Çekim gücü ve stabilite olarak çok şükür memnunum. Bence sizde memnun kalacaksınız. Ben 2.4-5 ghz ayrımı olmaması, açma-kapama düğmemesi olmaması ve uygulamasının çok basit olmasından şikayetçeydim. Ama şimdi onlarda çok gözüme batmıyor şimdilik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

    Hocam acma kapama dugmesi konusunda haklısınız, içinde zamanlayıcı olsaydı ve modem calısma zaman aralıklarını secebilseydik acma kapama dugmesine gerek kalmazdı ama oyle bir fonksyonda yok. Belki guncelleme ile verilir.


    2.4 veya 5 GHz secme olayı soylediginiz gibi misafir ag ile basit bir sekilde çözülebiliyor. ayarlamamı bu resimdeki gibi yaptım. PS4 ve TV gibi 2.4 GHz kullanan cihazlar Misafir agına baglı. Wifi6 destekli laptop ve telefonlar ise ana ag a baglı.



    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?




  • t_garret kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam zamanla özelliği gelse süper olur. Aslında tp-link e mail atsak bence faydası olur. 2.4-5 ghz bağlantısınk bende sizin gibi yapıyorum. Bu konuda çok pratik cihaz. Açma kapama düğmesinide anahtarlı priz aldım o şekilde çözdüm. Şimdilik memnunum cihazdan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 10 Mart 2022; 22:59:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "reply to arp request if the target ip address is identical to local adress" özelliği maalesef yok.

  • Designer83 nicli arkadasın yazdığı gibi tp link X20, modemsiz fiber bağlantıyı yaptım sorunsuz kullanıyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hal33 -- 3 Ağustos 2022; 9:44:58 >
  • Merhaba beyler, gigabit destekli gerçek wifi6 ve usb3.0 portu bulunan yeni model çıktı.

    https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-x73-dsl-ax5400-tum-ev-mesh-wifi-6-vdsl-modem-router-p-HBCV00002V2BFX


    ben sipariş verdikten sonra modemin fiyatı 150TL düştü ama X60'ı uyguna aldığım için önemsemiyorum.


    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?




  • iskender86 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kardeşim güzel tercih

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iskender86 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba bende bu modemden sipariş verdim. nasıl memnun musunuz modemden?

    x20 almak üzereyken buna x73 ten yana kullandım tercihimi.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.