Şimdi Ara

TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • garrote kullanıcısına yanıt
    Çok memnunım iyi seçim yapmışsınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler hocam. iyi günlerde kullanın.

  • Konuyu hortlasmis gibi olucam ama bende bu cihazi dusunuyordum. Fiber internetim var ve Wifi 6 li bir modeme gecmek istiyordum. Yorumlarda fiber icin uygun olmadigini belirtmis arkadaslar. Bir de ZYXEL DX3301-T0 Wifi 6 AX1800 modeli var. Buda vdsl Modem Router cihaz. fiber modem piyasada yok gibi birsey. Ne yapmaliyim tavsiyeniz?


    Son olarak wifi6 sadece yeni aldigim laptop da var. diger cihazlar telefonum vs wifi 6 özelligi yok. wifi4 cihazlar wifi6 ya baglanma sorunu yasamaz degilmi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netkolix1 -- 30 Ekim 2023; 0:0:59 >
  • netkolix1 kullanıcısına yanıt

    DECO X20-DSL cihazdaki LAN portlarından birisi WAN olarak kullanılabiliyor. Dolayısıyla cihazın teknik olarak Fiber hatta çalışmasında bir engel yok. Ancak gereksiz pahalı bir cihaz. Ayrıca hem Deco, hem de Zyxel sizin de belirttiğiniz gibi DSL modemler, fiber için almanıza gerek yok. WiFi 6 için fiyat-performans ürünü arıyorsanız Mercusys MR70X veya MR80X bakabilirsiniz. İleride çok kurcalarım derseniz OpenWRT desteği de var bu modellerin. Üst fiyat segmentinde daha farklı modeller önerilebilir. Ucuz olsun derseniz ikinci el sitelerinde 500-600 lira civarında ZTE H3600 bakabilirsiniz. WiFi çekim gücü yüksek, ucuza WiFi 6 için ideal.


    Teknolojik cihazlar genellikle geriye dönük uyumlu olur. WiFi 6 (AX) bir routera AC/N destekli cihazlar bağlanabilir, bağlanan cihazın desteklediği hız kadar verim alırlar.

  • Merak ediyorum Fiber internet eve bir Fiberboxa giris yapiyor yani gpon deniyor sanirim. Yorumlarda bir kardesimiz Fiberinternet icin modeme gerek yok Router yeterli demis. Benim durumumda Fiberinterneti bir fiberboxa giris yapiyor bu durumda Modemmi router mi almaliyim?

  • netkolix1 kullanıcısına yanıt

    Basitçe anlatmak gerekirse:

    Modem = DSL birimi + Router

    DSL birimi telefon kablosundan gelen internet sinyalini işler.

    Router ise internet trafiğini ve bağlanan cihazları yönetir, kablolu-kablosuz internet yayar vs.


    Siz Fiber kullandığınız için interneti telefon kablosundan almıyorsunuz, dolayısıyla DSL birimi olan bir modeme ihtiyacınız yok.

    Size internet Fiber kabloyla geliyor, fiber dönüşümünü de resimdeki küçük kutu yapıyor. Sadece internet trafiğini ve bağlı cihazları yönetmek, kablolu-kablosuz internet yaymak için Router denen resimdeki büyük cihazı almanız/değiştirmeniz yeterli olacaktır.



    TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı?




  • Halacoglu kullanıcısına yanıt

    Aradigim detayli cevab buydu (: evde hala Gpon ile bir dsl modem var. yarin ilk is bir Wifi 6 li bir Router almak farz oldu..

    Tesekkurler Halacoglu.

  • netkolix1 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam, kolay gelsin TP-LINK DECO X20-DSL mantıklı mı? 

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.