Şimdi Ara

Tüketici Kanunları Hakkında Bilgilendirme (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
605
Cevap
61
Favori
107.642
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bi sorum daha olcak. Tamirat formu var elimde 05.03.204 te teslim ettim bana 04.05.2014 saat 16:00 da mesaj attilar (mesaji silmedim hala duruyo) 05.05.2014 te de gittim almaya alirken ayrica bi form vermediler. Mesajin ciktisinj mi alayim nasil yapayim yani nasil ispatlicam 30 gün laptopun onlarda kaldigini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bargun94

    Bi sorum daha olcak. Tamirat formu var elimde 05.03.204 te teslim ettim bana 04.05.2014 saat 16:00 da mesaj attilar (mesaji silmedim hala duruyo) 05.05.2014 te de gittim almaya alirken ayrica bi form vermediler. Mesajin ciktisinj mi alayim nasil yapayim yani nasil ispatlicam 30 gün laptopun onlarda kaldigini

    telefonunuza gelen mesaj süreçle ilgili bir kanıt özelliği taşıyorsa dilekçenizde buna da yer verin ve hakem heyetine başvurduğunuzda heyet başkanına bu mesajı gösterin.
  • Arkadaşlar benim telefonuda garantiye gönderdim 1 aydır telefon gelmedi haftasonlarını çıkarsan 22 gün eder benim para iade hakkım oldu mu yoksa 30 iş günü mü olması lazım? 30 olsa bile tamir edilemeyecek galiba çünkü benim gibi 2.5 ay bekleyenler varmış. Ben bugün başvurayım mı T.H heyetine?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • starkan kullanıcısına yanıt
    20 işgünü olunca doğdu size hak. Ayrica cumartesi iş günüdür daha fazla bekletmisler sizi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bargun94 kullanıcısına yanıt
    Aydınlattığınız için teşekkürler yarın başvurumu yapıyorum inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bargun94

    20 işgünü olunca doğdu size hak. Ayrica cumartesi iş günüdür daha fazla bekletmisler sizi :)

    Cevap için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorunum var konu hakkında bilgi verebilecek olan birine ihtiyacım var

    geçen hafta D&R üzerinden birşeyler satın aldım ödemeyi yaptıktan sonra sayfa hata verdi ve yaptığım alışveriş gözükmedi ama kredi kartımdan para çekildi. 1 haftadır D&R müşteri temsilcisiyle görüşüyorum oyalamakdan başka birşey yapmıyorlar habire hesabınızı göremiyoruz sipariş numaranızı göremiyoruz gibi cevaplar veriyorlar ki onlara sipariş numaramı göremiyeceklerinin normal olduğunu siparişim geçmediğini anlatmama rağmen. Banka hesap özetinde sipariş gözüküyor buarada. Ne yapmam gerekiyor bu ücreti almam için
  • Arkadaşlar merhabalar. Biraz uzun ama okumanızı temenni ediyorum.

    Bir elektronik cihazın 20 yasal iş günü içerisinde tamir görmesi ile ilgili yasa, tamir süresine mi göre baz alınıyor yoksa benim elime ulaşma süresine göre mi?
    Yasaya baktım ancak beni ilgilendiren konuyla ilgili ayrım tam olarak belirtilmemiş. Şöyle ki 28 Ekim’de Asus’un eline ulaşan bilgisayarıma 2 haftadır bakma fırsatı bulamadım. 28.10.14 tarihinde ellerinde olan ultrabook’un tamiri 30’unda yani 2 gün sonra bitmiş. Ancak 17-18 gündür tarafıma ne bir mail, ne bir telefon, ne bir mesaj iletilmedi sitede de hala “Onarılan ürünler: Tamamlanmış” olarak görünüyor ancak, Kargoya verildi paketlendi ya da başka bir ibare gözükmüyor. Ayrıca takip numarası falan da yazmıyor. Geçen hafta aradığımda, bakacağız edeceğiz dediler ama hala bir gelişme yok.

    Böyle devam ederse 2 gün sonra 20 yasal iş günü doluyor ve bilgisayar benim elime ulaşmamış oluyor. Değişim ya da iade talep edeceğim ancak yasanın burası net değil? Ben değişim talep ettiğimde adamlar bana “2 günde tamir ettik” diyebilirler ancak hala tarafıma gönderilmedikten sonra ben ne yapayım 2 günlük tamiri?

    Şimdi ben Çarşamba günü bu adamlardan iade talep edebilir miyim? Ettiğim takdirde bana “tamir ettik ama, kargo bölümünde unutulmuş vs.” gibi cevaplar verilirse ne yapacağım?

    Not: İnternette yaptığım araştırmalarda, teknik servislerin bu durumu lehlerine çevirmek için kullandıklarını okudum. Yani normalde 20 iş gününde tamir edemeyecek ama sisteme 2 günde ya da 7 günde tamir edilmiş gibi bilgi girerek, 20 iş günü sonrasında iade talep ettiğinizde zaman kazanmak için; “aslında biz tamir ettik ama kargo iletim bölümündeki arkadaş yanlış not almış, ondan kaynaklı bu gecikme, kusura bakmayın. Bu durum o yasaya uymuyor çünkü biz 3 günde tamir ettik” gibi cevaplar veriyorlarmış.
    Ben şimdi ne yapacağım? Yasaya göre 20 iş gününde bana herhangi bir şekilde geri dönüş yapmayan firmadan değişim talep edebilecek miyim?




  • arkadaşlar ben bugün ist fatih teki THH e başvuru yaptım.

    Yanınza sadece kredi masrafının oldugu dekontu alın. Fotokopicide başvuru evrakı var, onu doldurup fotokopilerini 2 şer tane(bir tane mahkeme için bir tane THH için) çektirin.

    Sonra teslim edin. Bana 1 yılda sonuç belli olur dediler. Birde buradaki arkadaşlar tabi söylediler bende söylemiş olayım sigorta için iade talep etmeyin kesinlikle, diğerlerini alailirmişsiniz.

    Aldığım sıcak bilgiler bunlar arkadaşlar, yanlız karar çıkınca kararla bankaya gitmek gerekyormuş bu şekilde tahsil edebilen var mı iadeyi ? Oradaki görevli icra takibi başlatman lazım dedi bunun bedelide110 lira gibi bir bedelmiş bu nasıl başlatılır yardımcı olabilecek olan var mı ?

    Saygılar...
  • Arkadaşlar birisi bana yardım etsin telefonum 4 aydır serviste thh başvuru için gittim benden garanti belgesi istiyorlar belge falan da yok bende adamlara da anlatamıyorum garanti belgesinin gereksizliğini ne yapayım dilekçe ile alakalı bana yardımcı olacak olan varsa çok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • westernblew kullanıcısına yanıt
    bu davalar çok uzun sürüyor resmen saçmalık. Aynı yerden başvuru yaptım temmuz dan beri bekliyorum. hertürlü kanıtımda var ama işte hukuk yürümüyor bu devlette!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan2142

    bu davalar çok uzun sürüyor resmen saçmalık. Aynı yerden başvuru yaptım temmuz dan beri bekliyorum. hertürlü kanıtımda var ama işte hukuk yürümüyor bu devlette!

    Hocam bende temmuzun başından beri laptop parası beklıyorum. Lenovo sağolsun butun hukuki haklarımı öğrendim ama hiçbirini kullanamıyorum yavaşlıktan :)
    Birde çok fazla soran olmuş. 20 iş günü siz ürünün garanti kaydını oluşturdugunuz anda başlar. (o gün kargoya verırsenız kargo fişinide kanıt gösterirsiniz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklight8 -- 14 Aralık 2014; 16:52:23 >
  • kaan2142 K kullanıcısına yanıt
    evet hocam yavaş yürüyor, birde başvuru yaptım ben takibi nasıl yapacağımı bilmiyorum.

    Bilen var mı ?
  • Kargodaki ürünüm evime getirilirken başka bir sokakta araca hırsız girmiş.Şirket zararımı tazmin ederse ki etmesi gerekir ben ürünü kampanyalı almıştım. Şimdi o fiyata almam mümkün değil. Faturadaki bedeli mi iade eder ,piyasa fiyatını mı iade eder yoksa aynı ürünü mü alıp bana mı verir?Bu durumda sonuç ne olur kestirebilir miyiz?
  • arkadaşlar elektrik dağıtım firmalarının kesmiş olduğu kayıp kaçak bedeli hakkında memurlar netteki yazıya göre biz bu zamana kadar ödediğimiz kayıp kaçak bedellerini nasıl geri alabiliriz?

    http://www.memurlar.net/haber/494379/
  • benim şikayet gündeme alınmış. Gündeme alınınca kaç günde sonuç çıkıyor ve ne yapmamız gerek bilen eden gören varmı :) ?
  • arkadaşlar ürün değişimi ile ilgili firmaya yazılacak dilekçe örneği var mıdır?
  • hızlıal dan aldığım fotoğraf makinesinin bir alt modelini gönderdiler, telefonda da "ilanda yanlış yazıldığı" istersem iade alacaklarını söylediler. Faturamdaki ürünü istediğimi, elimdekini faturada yazan modelle değiştirmelerini, kanuna göre bunu talep edebileceğimi, bunu yapmakla yükümlü olduklarını söyledim. Olumsuz karşıladılar...Dilekçe aşamasındayım, sonrasında hakem heyeti yolu gözüküyor...Gelişmeleri buradan yazarım...sizin öngörünüz nedir, alabilir miyim faturamdaki ürünü?
  • arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. ben mobilya aldım ve henüz teslim edilmedi mobilyalar ben satın almış olduğum yere gidip iade işlemini gerçekleştirebilirmiyim?
  • Samsung servisinde yaşadığım problemden ötürü Tüketici haklarına gidip görüştüm.Dilekçe doldurttular ancak şikayet edilene Samsung'u değil de telefonu aldığım bayii yazdılar ve bilirkişiye göstermek için tutanak tutmadan telefonu istediler.Genel uygulama bu mu,ikisi de mantıklı değil.Satıcının suçu ve zaten servis sağlam alıp bozuk verdi telefonu belgesiz hakem heyetine teslim etmeli miyim..?Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.