Şimdi Ara

Turkcell Superonline ile 100mbit fiber interneti konuştuk (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
0
Favori
41.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 180 mb mı bu video tabi bendede 100 mbit fiber optik vardı
  • Türkiye'de internet yalannnn...
  • Tamam mühendislik olarak anlatmayayım dedinizda sizde tam saf birine anlatır gibi anlatıyorsunuz, Saf dedim anlayan anladı birde o kadar hızdan bahsedim sonrada Adi-L kullanımdan bahsediliyor yorumları okuyormusunuz okuyorsanız Adi-L kullanım dediginiz şey nedir, elim "Enter"a gitmeden kotayı doldurma mı oluyor anlamatım şunu bir acsanız olmaz mı ? Ama saf degilde normal bir internet kullanıcısına anlatır gibi anlatır mısınız ?
  • buradaki yorumları okuyorlar mıdır ?

    okusalar bişiler değişir mi?

    okumuyorlarsa dh forum bu ülkede bu tarz konularda ne kadar etkili ?

    bu tarz röportajlar yapılırken neden forumda ortak kanıya varılan adil kullannım yalanına dair sorular sorulmaz..

  • Mesut bey datacenterlere yönelik ucuz hizmet verecekmisiniz diye soruyor , çok bilgili kişi kendi açtıkları datacenteri anlatıyor yahu

    Yarıldım gece gece
  • 'haksızlık'mış. Peh
  • 2mbit dl ve bunun 1/5 hızında ul ile 210gb dl,165 gb ul yapabiliyorum
    Acaba 50mbit alınca bu kota olduktan sonra benim ne işime yarayacak.Bizim buraya da superonline gelmiş.3 günde 1 kapıya geliyorlar,tarifelerden bahsediyorlar size söylüyorum bu yalanlara artık karnımız tok adam gibi tarife koyun,aldatmaca yapmayın!
    Ayrıca superonline ın reklam arifesinde böyle bir video görmek oldukça ilginç superonline ''alkış'' istiyorsa gördü alkışı(!)
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=370912814935 pazarlama müdürü bayan bakasın bakalım ne kadar az tepki veren varmış fiber optik adil kullanımına. Bir de yetkili bayan adil kullanımı diğer kullanıcıların hakkını korumak için koyduklarını söyledi ama ben eğer 99 tl verir isem diğer kullanıcıların hakları yenmeyecek mi 99 tllik tarifede adil kullanım yok.
  • Video da eksik olan sey, fazla degil bir veya iki superonline kullanicisi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nEO147

    Video da eksik olan sey, fazla degil bir veya iki superonline kullanicisi...





    hahaha süper söyledin hocam
  • adam gibi hiz verebiliyosa 10 mb nin fiyati 50 lira 8gb adsl den cok daha iyi bi anlasma bu tabu alt yapi hazir olmadan millete bisiler kakalamaya calisiyolarsa o baska olay bunda da alt yapi hazirlanmadan kandirmalarla once musteri bulup alt yapi parasini cikaracaklarsa alinmamali bi sekilde ilk kullananlardan info almak lazim
  • 6 aydır Sabancı Üniversitesi'ne bağlantı veremediler. Geçen sene çalışan sistem bu sene Haziran ayından beri çalışmıyor. Altı üstü k.adı ve şifrelerimizin olduğu database dosyasını serverınıza yükleyeceksiniz. Ne kadar zor olabilirki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -TRioN-

    quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099



    biz eskişehirde 1mb hıza bile ulaşamıyoruz, ttnet altyapısı onu bile kaldırmıyor.
    şükredin diyeceğim de superonline da memnuniyet sağlayamıyor ki!

    Mahalle fark ediyor sanırım ilk netlimitsize geçtiğim zamanlar 7.26mb hız alıyordum ping ise 10ms nin altındaydı. Şimdi biraz daha yavaşladı tabi
    Bunuda şimdi altım bence Eskişehirde o kadar büyük bir sorun yok.


    bağlar tarafında 2mb bağlatamayan arkadaşlar var, altyapı yetersizliği nedeniyle.
    bağlar da öyle azımsanacak bir kalabalık değil.
    zaten geçidin öte tarafında kablo tv bile yok, internet ağı da rezalet durumda. kafasına göre kesilip geliyor.




  • Adil kullanim varsa, adil fatura da olmali ozaman. Nasilmi?

    Aylik 99TL demek gunluk 3TL demektir. Ben kotayi asinca internet hizi 100mb den 512kb e dusuyosa, internet ucreti de o gunden itibaren gunluk 3TL den 15kurusa dussun ozaman.

    Yani ben 10 gunde kotayi doldurursam geri kalan 20 gunde gunluk 0,15kurus odemem gerekir ki adil odeme olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101


    Adil kullanim varsa, adil fatura da olmali ozaman. Nasilmi?

    Aylik 99TL demek gunluk 3TL demektir. Ben kotayi asinca internet hizi 100mb den 512kb e dusuyosa, internet ucreti de o gunden itibaren gunluk 3TL den 15kurusa dussun ozaman.

    Yani ben 10 gunde kotayi doldurursam geri kalan 20 gunde gunluk 0,15kurus odemem gerekir ki adil odeme olsun.


    mükemmel bir yaklaşım.
    dava açılsa lehte karar çıkabilir mi ki
  • inşallah yaygınlaşır da bizlerde alırız evlerimize mahallemizde varken oturduğum büyük sitede yok burda ilginç yani..

    bu arada merak ettim ev ararken kim fiber internet varmı diye soruyormuş :D
  • Bulgaristan ile Türkiye'yi kıyaslamayın onlardan çok geri bir ülkeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeFurkan

    mersine döşüyorlar takır takır

    inşAllah direk siteye alıyoruz



    70 tl ye 20 mbit sınırsız download 5 mbit upload veriyorlar

    20BM sınırsız 199TL. 70TL olanda 100GB kota var, yada 50GB'dı tam hatırlamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist
    Artı adil kullanım neye göre adil?? kotaların adil olduğunu nereden çıkarıyorlar.. o hızdaki bir intenetin kotası bir günde dolar?? ya sonra geriye kalan 29 gün napıcak millet?? Bırakın Allah aşkına .. fiber optikmiş.. sanki bütün serverlara fiber bağlantı yaptınız... bakır kablodan gelen datayı fiber hatta ilet.. adı sonra fiber internet... zaten hak etikleri yerde duruyorlar... DH gibi bir forum sitesinde kadın milleti gerizekalı zannediyor bazı terimleri kullanırken sanki sadece kendi biliyormuşta biz ilk defa duyacakmışız gibi konuşuyor.. işte insanları hangi konumda gördükleri belli ve nasıl hareket ettikleride..

    Arkadaş asıl ayrıntıyı yakalamış.

    bakır internet ile süperonline ın fiber interneti arasında benim bildiğim tek bi fark var.

    bakır internette evinizden çıkan kablo DSLAM denen aletlerde sonlanıyor. bu aletler 1000in üzerinde aboneyi toplama kapasitesine sahip. bu abonelerin trafiği dslam dan bir fiber aracılığıyla mpls switch lere aktarılıyor. ve ordan da router lara.

    fiber internetteki fark ise evinizden dslama kadarki bakır bölüm yerine, direk fiber ile süperonline ın cihazlarına bağlanmanız. peki ondan sonra noluyo? hiçbi değişiklik yok yine mpls switch ler ile router lara bağlantı kuruyosunuz.

    Adil kullanım denen ALDATMACA
    nın nedeni de bu aslında. şebekenin yetersizliği. biliyosunuz önceden sınırsız internet gerçekten sınırsız idi. ancak 8Mb den sonra 15GB sınırı kondu. neden? çünkü artık DSLAM-router arası linkler okadar abonenin trafiğini kaldıramıyo. ATM şebeke kullanılırken bu linklerin kapasitesi 170Mbit kadardı. mpls şebeke ile 1Gbit e kadar yükseldi. ancak dediğim gibi dslam denen alet 1000abone alabiliyo ve 1Gb/1000abone=abone başına 1Mbit hız! yani 1000 abone birden download başlatsa, dslama 8Mbit ile bağlanabilirler ama dslamdan sonrasında hepsine 1er Mbit hız düşer. buyüzden artık sınır koymaya başladılar. süperonline ın adil kullanım diye önümüze koyduğu saçmalık da bundan başka bişey değil.

    Hadi hepsini geçtim de kendi yetersizliklerini adil kullanım diye bize yutturmaya çalışmaları beni deli ediyo arkadaş. Yani bu devletin bana bedava sunduğu bi hizmet değilki. yol-su-elektrik olsa anlarım adil dağılsın. ama sen bunun için benden dünya kadar para alıyosun, sonra da kendi yetersizliğinin adını adil kullanım koyuyosun.

    bikere kocaeliye raftinge gitmiştik, 85TL para verdik, rafting sonrası duş aldığımız yer berbattı. biri şikayet etti ordaki çalışana, çalışan elemanın cevabı: bunada şükredin eskiden buda yoktu burda bende dayanamadım araya girdim, ya bu devletin yol-su-elektriği değil, benim dünya kadar para ödediğim bişey, ozaman şükretmek zorunda kalmamalıyım dedim. adam da cevap verdi: burda sadece iki rafting şirketi var, diğer şirketin duşları bizimkinden daha kötü

    cevabı çok açık. ürünün kalitesi bu, alternatifin de yok nasıl olsa, ya öde kazık gibi paraları, yada internetsiz otur evinde.




  • Fiber internet 100down/100 up 100 TL ile başladı.

    Şimdi 600 TL 100down/5 up. Daha ne diyelim.

    Adil kullanım da az kapasite ile çok para kazanmanın adil olmayan bir yolu
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.