Şimdi Ara

TÜRKİYE GENELİ PROTESTO YÜRÜYÜŞLERİ [CHP-hdp'den Destek] (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.174
Cevap
4
Favori
107.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • açık ve net referandum yenilenecek , neden mi ?

    çünkü ysk nın da belirttiği gibi daha önce ki seçimlerde de ysk yine mühürsüz zarf veya mühürsüz oy pusulası konularını ele almış ve oyların geçerli sayılmasına karar vermiştir fakat ;

    o seçimlerde ysk sandık heyetlerine mühürsüz zarf veya oy pusulalarını saydırmış ve onları kayıt altına aldırmıştır , sayım bitimin de mühürsüz zarf veya oy pusulalarının seçim sonucuna etki edip etmeyeceği incelenip , etki etmeyeceği anlaşıldıktan sonra bu oyların geçerli sayılması kabul edilmiş ,

    eğer referandumda da bu şekilde yapılsa idi bir sorun olmayacaktı ama problem şu ki ; referandum da ysk sandık heyetlerine mühürsüz zarf veya oy pusulalarını saydırmadan ve kayıt altına almadan , bu oyların seçim sonuçlarına etki edip etmediğini kontrol etmeden bu oyların diğer oyların arasına karıştırılarak geçerli sayılmasına karar vermiş ,

    evet veya hayır için verilen oy oranları arasında büyük bir fark olsa bu belki görmezden gelinebilir (ama yine de yasaya aykırı olacak) fakat oy oranlarının birbirine yakın olması ve kaç sandıkta , kaç adet oyun mühürsüz zarf veya pusula üzerinde kullanıldığı bilinemediği için sonuçlara etkisi de bilinemiyor ve bu problem yaşanıyor ,

    ysk nın bu nedenle şaibeli bir karar vermiş olabileceği ortaya çıkıyor , burada sorgulanması gereken ysk nın neden böyle bir karar verdiğidir , sandık heyetleri mühürlememiş olabilir , yasaya göre uygulanacak prosedür bellidir , ama bu prosedür uygulanmamış bütün sorun buradan kaynaklanıyor ,

    ysk dese ki tamam oylar elimizde tekrar sayalım ve bu defa mühürsüz oy pusulası veya zarflar kullanarak verilen oyların sayısını hesaplayalım dese , yapılamayacak çünkü atı alan üsküdarı geçti ; yani oylama bittikten sonra bazı sandık heyetleri oy verilmiş mühürsüz zarf veya oy pusulalarını , mühürlemiş ,

    bu sebeplerle tek çıkar yol referandumun tekrarı ve ysk başkanı ve üyeleri hakkında soruşturma açılmasıdır , eğer tekrarlanmazsa ; referandum sonuçları , kimse kusura bakmasın ama kabul edilemeyecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheAlucard

    Hala sandık diyen ak troller var.
    Yahu adamlar sahte "evet" oyları ile kazandı diyoruz.

    Ulan birde lafa gelince hepiniz adamsınız, hiçbiriniz kul hakkı yemezsiniz.

    TÜRKİYE GENELİ PROTESTO YÜRÜYÜŞLERİ [CHP-hdp'den Destek]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnilYoruker

    Evet veren insanlar oyunu kullandıktan sonra işine gücüne bakmaya devam etti. Tarlasında bizi doyurmak için çapa yapmaya, sebze ve meyve yetiştirmeye devam etti. Bize mobilya yapmak için tahta kesmeye devam etti. Siz işsizler ise sokaklara döküldünüz ve meydanda sadece hayır diyen işsizleri gördüğünüz için hayır oyunun çok olduğunu ve hile yapıldığını düşündünüz.
    Siz de biliyorsunuz ki sandıktan mühürlü mühürsüz, hileli hilesiz her türlü evet çıktı.
    Bu protestolardan hiç bir sonuç alamayacağınızı da çok iyi biliyorsunuz ama olsun sizin için azıcık ortalığı karıştırmak, biraz borsa puanı düşürmek iyidir.
    Sandıktan benim istediğim çıkmadı, bu ülkenin demokrasisi benim istediğim gibi değil o zaman bu ülke batsın zihniyetiyle "zorunlu şeyler dışında alışveriş yapmayacağım" diyen bir zihniyete pek işlemez ama gene de yazmak istedim.

    .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fictionpulp



    Oy ve Ötesi derneğini ve emeği gecen tüm arkadaşları tebrik ediyorum, kendi adıma teşekkür ederim. İnşallah hile var %10 çaldılar 3milyon oy fazladan evet var mühürsüz vs gibi mesnetsiz ve gerçekçilikten uzak iddialarla ortalığı bulandırmaya çalışan insanlar, bu emeğin sonucunu görür ve sadece %0.22 lik bir sapma meydana geldiğini bir daha aklından cıkarmaz.



    http://www.cnnturk.com/video/turkiye/oy-ve-otesinden-referandum-raporu?utm_content=bufferc639d&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer



    İçeriğini okudun mu? Bu sonuç yalnızca sonuçların "doğru" olduğu göze alınınca çıkan fark. Yani sayım hataları, oy sayılarının yanlış kaydedilmesi gibi hatalar göz önüne alınca ortaya çıkan fark. İnsanların 5er 10ar topluca, usülsüzce evet oyu vermesini hesaba katmıyor.




  • Seçimde hile var veya yok. önemli olan bu değil arkadaşlar. zaten chp seçimde hile var demiyor. chp, mühürsüz oyların sayılmasının hukuka aykırı olduğunu söylüyor ve de haklı. bu hukuksuz bir referandumdur. oyun başladıktan sonra kurallar değişmiştir. şaibe yaratmıştır. hile var mı yok mu bilemeyiz ama referandumu tekrar etmediğin sürece bu şaibe geçerlidir. açık ve net. bir daha referandum yapılsa belki evetler yüzde 55 in üzerinde çıkacak. o ayrı ama mevcut halde anayasal suç işlenmiştir. anayasanın dışına çıkılmıştır. çok açık bir kanun hükmü yok sayılarak devletin meşruiyeti sorgulanır hale gelmiştir. üstelik bu durum türkiye cumhuriyetin en kritik seçiminde, rejim değişikliğinin oylandığı referandumda yapılmıştır.

    bu anayasa şaibesiz şekilde bırakın yüzde 51 i, yüzde 55 le bile kabul edilse toplumsal bir kabul görmiyecekti hiçbir zaman.

    15 temmuzda bu ülkeye yaşatılan utancın baş müsebbibi olup sonra burdan bir mağduriyet ve kahramanlık çıkartılmış, yetmemiş devletin tüm imkanlarını bu yapay mağduriyeti bahane ederek tüm muhaliflere karşı kullanmış, yetmemiş her türlü samimiyetsiz milliyetçilik ve çakma müslümanlık showlarıyla halkın tüm manevi duyguları istismar edilmiş, yandaş ve rantçı medya patronlarıyla tüm gün 7/24 bu saçma rejim değişikliğinin reklamı muahlifleri terörist ve fetöcü ilan etmek suretiyle yapılmış, muhaliflere söz hakkı tanınmadığı gibi her gittikleri yerde önlerine engel konulmuş ve paralı köpeklerle saldırtılmış, türkiyenin her yeri evet pankartları ile donatılmış, muhalif siyasiler daha düne kadar dostken bir anda terörist ilan edilip içeri atılmış, kısacası her türlü adaletsizlik yapılarak yüzde 51 e ulaşılmış.

    böyle bir metnin toplumsal bir mutabatakatı temsil etmesi imkansız. bu metinle bu ülke yönetilemez. en ufak bir tökezlemede iç karışıklık olacaktır.




  • HAYIR: %54
    EVET : %46
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

    Yeni Türkiye (iş ilanı)

    https://www.puiv.com/UploadedFiles/05-03-2017/org_O4V9AQYR_1084x596.jpg

    anadoluda o şartlarda çalışacak enayi bulur elbet. o yüzden İstanbul'a göç sürüyor, İstanbul da biraz kafası çalışan gemisini yürütür. Devlet anadoluda fabrika açmadıkça o bölgeler düzelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sülözışık


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheAlucard

    Hala sandık diyen ak troller var.
    Yahu adamlar sahte "evet" oyları ile kazandı diyoruz.

    Ulan birde lafa gelince hepiniz adamsınız, hiçbiriniz kul hakkı yemezsiniz.

    TÜRKİYE GENELİ PROTESTO YÜRÜYÜŞLERİ [CHP-hdp'den Destek]


    bugunki yaşananlar ne kadar yanlış ise o gunki yaşananlar o kadar yanlış
    kafaya bak
    kötü örnek emsal olmaz
    adam o dönem yapılanların aynısını 2017 de yapıyor aha işte sizde yapmışsınız diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 20 Nisan 2017; 15:44:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu gezi çıksında hepinizi idam edelim diyenler inşallah olay çıkartanlardan bahsediyordur.



    Hayır tarafındaki muhafazakarları kapsıyorsa bişeyler düşünmeye başlarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elluin kullanıcısına yanıt
    170.000 sandık var. Bunlardan %50 si chp ve hdp belediyelerinde, aylardır hayır propagandası yapılıyor, sandıklarda da %90 hayır daha cok cıktı. Hadi bunlar sütten cıkmış ak kaşık olsa. Geriye kalan sandıklar 90.000 civarı. 1.300.000 oy farkı var. Sandık başına 15 oy düşüyor. Düşünsene 90.000 sandıkta 15 fazladan oy kullanılacak ve hepsi evet.. o zaman ordaki chp ve hdp müşahitlerine sormak lazım neden imzanız var bu tutanakların altında? Oy ve ötesi imzasız tutanakları saymadı bile. Bi yalan uydururken insan bi düşünür tutarlı mı diye..Bunlarda o da yok. Çamur atayım izi kalsın... kanıt cıkar yine ikna olmazlar. Chp ve hdpnin başvurularını gördünüz mü 2014 2015 secimlerinde.. paylaşmamı ister misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Bu konuya yeterince şey yazdım. Hem belgelerle,hemde Chp grup başkanvekili olsun,milletvekili olsun,genel başkanı vs vs. dediklerini fotoğraflarla, resim koyarak paylaştım.

    Fakat hiçbirinin işine gelmeyip,cevap dahi yazamadılar,yazanlarda gerekli cevabı alıp gittiler.


    Son mesajım olarak;

    Chp bu tür siyaseti manüpüle etme sevdasıyla seçim kazanacağını, halkı sokağa davet edip ülkede kaos ortamının oluşmasını bekliyorsa, ve 2001 den beri biz neden kaybediyoruz (hoş öncesinde de Ecevit hariç kazandığını görmedim) diye kendilerine sormaya korkuyorlarsa, hala parti kadrolarını ve ideolijilerini yenilememekte ısrar ediyorsa, yine kendi kaybedeber, 1 seçim bile alamaz.

    Tayyip Erdoğan da insandır, hepimiz gibi fanidir, fakat Chp bu siyasetle Tayyip Erdoğan gitse bile onun yerine bir başka ismin gelip onları geçeceğini görememektedir. Halk bu yapılan siyaseti benimsemiyor kardeşim nedir bu ısrarınız?

    Mesele seçim, hak, hukuk meselesi değil, mesele TAYYİP ERDOĞAN'ın gitsin de ne şekilde olursa olsun, yerine kim gelirse gelsin meselesidir.

    Allah ismini ağızlarına almaya korkan Chp li seçmen veya kadrolar, şu son yapılan seçimlerden sonra VİCDAN, HAK YEME, DİN, İSLAM sözcüklerini sık sık tekrarlar olmuştur.

    Eh bu da en azından Chp liler için zoraki olsa da güzel bir başlangıçtır. Yanlışın neresinden dönülürse kardır.


    Kalın sağlıcakla...

    erdoğan gitsin de ne olursa olsun diyorsun ya

    yılların ülkücüsü (tanıdığım biri) erdoğan gitseydi de ben selehattin demirtaşın cblığına razıyım dedi[SUSTUM SADECE]
    yani

    görünür gelecekte (2019)
    çok çok çok büyük bir ihtimal muhalefetin göstereceği aday kim olursa olsun mhp ve hdp hiç bir ideolojik kaygı gütmeden ona oy verecek
    chp zaten veriyor




  • Orijinalden alıntı: volkie

    Orijinalden alıntı: sülözışık


    Orijinalden alıntı: TheAlucard

    Hala sandık diyen ak troller var.
    Yahu adamlar sahte "evet" oyları ile kazandı diyoruz.

    Ulan birde lafa gelince hepiniz adamsınız, hiçbiriniz kul hakkı yemezsiniz.

    TÜRKİYE GENELİ PROTESTO YÜRÜYÜŞLERİ [CHP-hdp'den Destek]



    Merhaba,

    Kardeşim Yazmayı değil genelde Okumayı severim ama Can Evimizden Vurdun Bizi Bu Resim
    Okadar Çok Şey Anlatıyor ki Neyse siyasete Girmeyeceğim SağDuyu Söyleyeceğim Tek Şey Var
    Ayaklarının Altına Kurban Olduğum Annelerimin O gözlerindeki Masumiyet O teslimiyet Kötü Oldum ya

    Dediğim Gibi Çok Şey Anlatıyor..!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstDr3aM -- 20 Nisan 2017; 15:51:33 >




  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    referandumun yenilenmesi imkansız. olan oldu ve sandıktan evet çıktı bir kere. hayır çıksaydı yenilenirdi belki ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calıgula

    Niye mühür basmamışlar bu adamlar balık hafızalı mı ?Ülkede ilk defa seçim yapılmıyor.
    Öyle basmayı unutmuşlar yok mühür kalmamış yok mürekkep kaybolmuş bari bir işe giriştiniz arkasında durun.Daha dün kol kola gezdikleri adamlara bugün terörist diyip kandırıldık diyen adamlar bunlar.Ne beklersin ki ...

    Hile hurda ile seçimi aldılar işte.bunun üstüne rte atı alan üsküdarı geçti diyor.Bunun üstüne bu kadar iyi bir cevap olmazdı.



    Bu saatten kimse bana vatan millet beraberlik demesin.6 haziran seçimlerini kazanamadılar diye ülkeyi ateşe attılar.Bu sefer kazanamasalar yine aynısını yapacaklardı.Bu yüzden kardeş falan değiliz biz.

    Sandık başkanları hakkında gerekli inceleme yapılıyor zaten
    muhtemelen fetö işi hepsi cezasını görecek merak etme

    ama şunu bil öyle milyonlar kadar oy değil




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pixelllll


    quote:

    Orijinalden alıntı: psiryt


    quote:

    Orijinalden alıntı: junis

    Ülkede bir olay olsa gelişse her b.kta bu chp, bi tane olumlu bir şey yaptıklarını görmedim, bi tane ya bi tane, hadi parti yönetimini anladım da bunları destekleyen millet nasıl bi milletse gözleri kör olmuş sanki hiç bir şey görmüyorlar.

    ben sana bişey diyecem inanmayacaksın....

    bıyıklarından bile mhpli olduğu belli olan biri (ki önceden mhpli olduğunu biliyorum) hayır oyu vermiş
    bugün ne diyor?:
    "keşke demirtaş cb olsaydı da rte cb olmasaydı" (bak duymasam inanmam muhtemelen sen de inanmayacaksın ama bu işte)
    bak işte erdoğan nefreti ile mhp li birinin düştüğü hale bak

    bunun chp hdp varyasyonlarını düşünemiyorum rte nefretiyle kanser olacak adamlar

    Haklıymış onlar bile eyalet sistemini getirmeye, bölmeye bukadar uğraşmamıştı.

    aha işte böyle çok var

    şu son seçimlerde evetler=sağ hayırlar=sol olacak sekilde +-1 yada 2 değişerek ikili bir sistem geliyor belli oldu

    iyi tarafı şu ki
    tayyip nefreti kürt ırkçıları ile türk ırkçılarını barıştırdı bu da ülkemiz için gerçekten avantaj




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

    Sandiklarin basina dikdiginiz adamlar bostan korkulugumu madem oylar calindida? Yuzde 49 istemiyorsa 51de istiyor demekki, hazmetmeyi bilin artik.

    anlamiyorsunuz heralde. siz akp lilerde genetik bu sorun. neyse tekrar soyleyim, olay ysk nin muhursuz oylari gecerli saymasidir. hala anlayamiyorsaniz bu aciklamayi, diyecek bisey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elluin kullanıcısına yanıt
    Sizce kaç tane oy vardır öyle 5 er 10ar kullanılan? Ciddi cevap bekliyorum tahmininiz nedir? 2 milyon var mıdır? Küçük bir hesap yapalım beraber. Hayır lehine yapılan sahtekarlıkları bir tarafa bırakalım sadece evet lehine fazladan kullanılan oy tahmininiz nedir? İnternette 2.5 milyon rakamı dolaşıyor da..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ysk üyelerinin 6 sı yargıtay 5 i danıştaydan secilir. Kendi aralarında secerler. Çoğu sezer döneminin yargıtay ve danıştay hakimleridir. Hsyk nın 7 üyesinden 6 sının alevi olduğu dönemden.. yani ysk nın faturası ak partiliye veya evetçiye cıkarılamaz. Kaldı ki kılıçdar gittiği her yerde biz sandığa da oylarımıza da sahip cıkacak kudretteyiz yeterki gidip oy kullanın diyordu, evet çıkar cıkmaz başladı aglamaya... kardeşim hazmedeceksiniz bu işler böyle. %51.5-%48.5 = %3 1000 oy ile 100.000 oy ile olacak işler hesaplar degil bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fictionpulp

    Ysk üyelerinin 6 sı yargıtay 5 i danıştaydan secilir. Kendi aralarında secerler. Çoğu sezer döneminin yargıtay ve danıştay hakimleridir. Hsyk nın 7 üyesinden 6 sının alevi olduğu dönemden.. yani ysk nın faturası ak partiliye veya evetçiye cıkarılamaz. Kaldı ki kılıçdar gittiği her yerde biz sandığa da oylarımıza da sahip cıkacak kudretteyiz yeterki gidip oy kullanın diyordu, evet çıkar cıkmaz başladı aglamaya... kardeşim hazmedeceksiniz bu işler böyle. %51.5-%48.5 = %3 1000 oy ile 100.000 oy ile olacak işler hesaplar degil bunlar

    yargi kimin elinde kardesim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.