Şimdi Ara

Türkler Nasıl Müslüman Oldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
7
Favori
10.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • starcloth kullanıcısına yanıt
    Hay Hülagü Han'ınıza...
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    terbiyesiz kendinsin lan artiz hakaret edip karşılık alınca zeytin yağı gibi üste çıkma sen bana 10 numara küçük gelirsin öğrendinmi Türkler nasıl müslüman olmuş?,

    Bak böyle arap dinine adım attınız


    Binlerce insan katledildikten sonra
    Semerkant Araplara her yıl 2.200.000 altın ödeyecektir.
    Bir defaya mahsus olmak üzere gasp ettikleri kadınlar ve erkekler hariç 30.000 Türk gencini esir olarak verecektir.
    Şehirde Cami yapılacaktır. (Camileride emevi geliştirmiştir islamda yani kuranda mescid vardır orada da sadece Allaha ibadet yapılır, müşrik emeviler ise camileri Allahın ve peygamberin ağzından kendi rant ve siyasetini yapmak için geliştirdi, yani şirk şubesine çevirdi ) yaptıracaksınız, sizler ve çocuklarınız
    bu camilerde benim bıraktığım arap hocalarıma biat edip dinimi öğreneceksiniz, bu camilerden çıkmayacaksınız, sizler benim dinime geçeceksiniz, benim adetlerimi benimseyeceksiniz)
    Şehirde eli silah tutan kimse dolaşmayacaktır.
    Tapınak ve putlardaki tüm mücevherler Kuteybe’ye teslim edilecektir.

    tabi Türkler diğer arkadaşın dediği gibi kolayca boyun eğmemiş.. binlerce kesilmiş, kazığa ağaca asılmış eş ve dost manzarası fikirlerini değiştirmede oldukça etkili olmuş. Ya ölüm ya arap dini hangisini seçerdin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Ocak 2017; 9:9:56 >




  • starcloth kullanıcısına yanıt
    Din ideolojisi kültürüyle ve adetleriyle birlikte yayıldığı toplumu etkiler, cahil osmanlıda araplar kutsal ırkdır. Dediğim gibi din ideolojisinin asıl etkisi yetişkinelere değildir çocuklaradır. Çocukların zihin yapısını değiştirerek yayılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Ocak 2017; 9:2:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bojack2

    Birincisi kölelik, cariyelik o zamanlar öyle abartılacak bir şey değil. O zaman devletler arası işleyiş böyle.
    İkincisi katliamlar vs. de gayet normal bir durum. Her millet birbirini katlediyor o zamanlar.(gerçi şimdi de öyle) Aklı ve mantığı olan bir insan benim atalarımı katlettiler ühüh gibi bir şey söyleyemez tarihi olaylara bakıp. Daha çok ideolojik saplantılı insanlar böyle şeyler derler. Çünkü kendi milleti de gücü ele alınca aynısını başka milletlere yapıyordu, tıpkı o zaman ki her millet gibi.

    Lise tarih kitapları hariç hiçbir tarihçinin veya tarih kitabının kalkıpta Türklerle Müslümanlar birbiriyle savaşmadı, birbirini görünce birbirini sorunsuz kabul ettiler dediğini de görmedim. Yani bahsettiğiniz şeyler resmi tarihe karşı doğru tarihi savunma şövalyeliği falan değil.

    Peki Türkler İslamı kılıç zoruyla mı kabul etti?

    Cevap kesinlikle hayır. Arap istilasıyla sadece o dinle karşılaştılar. Ama İslamı toplu şekilde seçmeleri çok sonra oldu. Ve inanılmaz bir şevkle Müslüman oldular... Örneğin ilk Müslüman Türk Devleti İtil Bulgarlar çok büyük bir şevkle ve istekle Müslüman oluyor. Yukarda @Kraven İbn-i Fadlan seyahtanamesini boşuna söylemiyor. Tabii çok farklı sebeplerle müslüman olanlarda var. Ama kılıç zoruyla müslüman olma gibi bir durum olsa bile çok küçük toplulukları etkilemiş bir durumdur.

    Gelelim Türkler'in İslam'ın karşısında asimile olduğu tezine. Bu öyle komik ve abartılı bir iddia ki...

    Türkler tarih boyunca çok din değiştirdiler. Tabgaçlar Budist oldu, Uygurlar Maniheist oldu vs. Ama hiçbir din değiştirme Türk devletini ve milletini çok güçlü konuma sokmadı, hatta büyük çoğu Türklüğü asimile etti. Ama ne zaman İslam kabul edildi Türklük yaşamaya el verişli ortam sağladı ve devam etti.

    Misalen Türkler o zamanın süper gücü Abbasi yönetiminde söz sahibi oldular. İktidarı elinde tuttular uzun süre. Cahız gibi Müslüman alimler Türkleri diğer milletlerden ayrı konumlandırdı. Hatta Araplardan üstün gördüler.

    Örneğin Ahmet Yesevi örneği. Türkler kılıç zoruyla İslamı kabul etseydi kabul ettikleri din anlayışında tasavvuf bu kadar önemli olabilir miydi? Bizim din anlayışımız öyle Arap'ın kültürünü benimseme gibi bir şeye sebep olmadı hiçbir zaman. Belki anlatacaklarım garip gelecek ama İslam Türklüğün karşılığı oluyor bir noktadan sonra. Ve gönül yoluyla İslamı yaymada Türkler çok başarılı oluyorlar. Buhara, Semerkant buralar bir medeniyetin oluştuğu havzalar oluyorlar.

    Kültür, yazı, edebiyat, sanat, bilim anlamında İslamı kabul etmeden önceki Türklerin bir numarası yok. Örneğin Tabgaçlar Budizmi kabuk ettikten sonra güzel bir şeyler üretiyorlar(Budist mabetleri) ama bunlar Çin'in kültür mirası oluyor. Türk mirası olmuyor. Göktürk devletinden kalan Yazıtlar olmasa nerdeyse hiçbir kültürel miras yok gibi...

    Daha onlarca sebep sayarım. Daha fazla uzatmak istemiyorum. Burada bahsi geçen bir diğer komik iddiaya da cevap vereyim. Moğollar'ın Türklerin intikamını aldığı iddiasına.

    Öncelikle söyleyeyim. Cengiz Han'ı ben de severim. Moğollar çok ilgimi çeker. Ama Türkçü geçirenlerin Moğol sevgisi İslam karşıtı bir yobazlık hareketinden başka bir şey değil.

    Hülagüye tapıyorsunuz ama Moğolları yenen ilk Türk devletini Memlukleri ve Baybars'ı bilmiyorsunuz. Sizin meseleniz Türklük falan değil. Türklük olsaydı Cellaleddin Harzemşah'ı, Kılıç Arslan'ı, Nureddin Zengi'yi daha adını sayamayacağım nice kumandanı bilirdiniz. Memluklar en az Moğollar kadar ilgi çekici bir konu olmasına rağmen(hatta bir Türk için Moğollardan daha önemli) sırf müslüman diye görmezden geliyorsunuz. Hatta müslüman olan moğol devletlerini bile görmezden geliyorsunuz. Altın Orda, Kırım Hanlığı moğoldan çok türk devletidir. Hani siz Moğollar'ı Türk etkisi ve kültürü olayından seviyorduydunuz ya neyse başka bir şey demiyorum.

    Bu yazımı tekrar upladım. Arada tam ifade edemediğim ve eksik bilgi dolayısıyla karıştırdığım yerler olabilir. Ama konudaki herkes bol keseden atıyor.



    Bol keseden atmadan önce oturup biraz araştırma yapın. Türkler'in İslamiyetin Kabulü uzun ve karışık bir süreçtir.



    @Kraven İbn-i Fadlan seyahtanamesini önermiş dönemdeki Türkler'in sosyal hayatı ve inançları üzerine size fikir verir.



    Konuyu kafada tam oturtmak için İtil Bulgarları, Hazarlar, Samaniler, Karahanlılar, Gazneliler, Tolunoğulları, Ihşidiler, Selçuklular hakkında okuma yapmak lazım.



    Ek olarak Ahmet Yesevi adı geçmeden İslam'ı kabulü tartışıyorsunuz. İmam Maturidi, Hanefiliğin neden Türkler tarafından benimsenmesi, Tasavvuf, Nakşibendilik, Bektaşîlik bunlar hakkında da belli bir bilginiz olması lazım. Çünkü dini kabulle alakalı esas olay devletler arası ilişkiler ve savaşta değil burda dönüyor.



    Örneğin eski bir Budist olan mutasavvıf Şakk-ı Belhi geliyor Budist Türkler arasında İslam'ı yayıyor. İbrahim b. Edhem'de Budist Türkler'e İslamiyetin benimsetiyor.



    Tasavvuf'ta kılıçla din yaymak gibi bir durum yok, olamaz. İşte Türkler'de tasavvuf çok önemli. Sadece bu bile sizin boş iddialarınızı yalanlıyor.



    Artı Türklerin resmi din anlayışı Ebu Hanife ve İmam Matüridi Arapçı politikaların en büyük muhalifleridir. Hani Arap'ın kültürü diyorsunuz ya komik olmayın.



    Fazla uzatmayayım. Çünkü ne anlatsak bir kulaktan girip diğer kulaktan çıkıyor. Papağan gibi din ideoloji yalan, bilimsel hakikatler diye zırvalayacagınıza doğru dürüst okuma yapın.




  • Türkler zorla müslüman oldu veya zorla şunu bunu kabul etti demekle Türk milletini aşağılamıs olmuyor musunuz?

    Bir de bunu yapanlar milliyetçi geçinenler.

    Allah aşkına "mekkenin fethini" bir okuyun! Yerinden yurdundan çıkartılmış yıllarca olmadık işkenceler görmüş muslumanlar memleketlerine geri dönünce ne yaptı.



    Hz Hamza'nin kalbini çıkartıp yiyen Hint'i bile peygamberimiz affetti.



    Nedir bu aşağılık kompleksi Hristiyan olup Makedonya gibi mi olmak isterdiniz. Avrupaya göç eden Türk kavimlerine ne oldu esamesi var mı şimdi.



    İslam bir şereftir herkes o şerefe nail olamaz...
  • bojack2 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım inancınızı taraflı bir biçimde kendi kafanızda sizi öğretildiği biçimde araştırmaya algılamaya çalışırsanız hiç bir şey öğrenemezsiniz. Çün din ideolojisi bizzati insan zihnini şekillendirmek ve yönlendirmek için geliştirilmiştir tarafsızca bakacaksın. bakmıyorsan yerinde sayarsın

    Bölgeler ve yetişkinler için baktığımızda Hiç bir din kansız ve ölümsüz değişmez. Ha çocukları ve gençleri inandırsın kandırırsın o başka... Eğer bunu anlamak istersen şöyle örnek vereyim.. Şu an için hemde, ingiliz ve abd sizi işgal etmeden ülkenizi hristiyanlığa zorlayabilirmi? dininizi değiştirebilirlermi şu an şimdi? değiştirirlerse ne olur. Hükümetiniz sizi yeni dine zorlar, kliselere zorunlu gidilir gitmeyenler cezalandırılır, siz sözde inanırsınız yaşamınızdan daha değerli görmediğiniz için sineye çekersiniz ama çocuklarınızın dünya gerçekliği, mantığı ve algısı o yeni din olur, yeni dindeki tanrının evreni yarattığını düşünür, anlatabildimmi? Dinler kansız, savaşsız, dayatmasız değişmez.

    "Tasavvuf'ta kılıçla din yaymak gibi bir durum yok" bunu yazdınmı bitti zaten. Tarihi bir anlayışa hapsettin. tarih ve yaşanmış olaylar insanlığun gerçek yüzünü ortaya koyar kitaplarda yazan akımlar değil... "Tasavvuf'ta kılıçla din yaymak gibi bir durum yok" diyorsun? yav emevi dini bildiğin heryere kan ve ölümle yayılmış bu adamlar dini böyle kullanmazsa nereden ganimet ve sex kölesi edinirler? Bunlar dini paravan oalrak kullanan insanlar

    Kılıcla din yaymak yok dediğin emevi zaten müslüman değilki peygamber öldükten sonra onun dinine çöken sözde müslümanlar, aslında arap paganları, Bunlar islam dinine çökmüş peygamberden sonra halifeleri öldürmüş, o da yetmemiş Allahın ve peygamberin ağzından atıp tutacağı için kendisine muhalefet olmasınlar diye bulabildiği bütün peygamber ailesini ve soyunu bulduğu yerde öldürtmüş bir topluluk. Peygamber soyundan kaçıp Türklere sığınanlar vardır, seyyit dedikleri insanlar. Ne tasavvufundan bahsediyorsun sen? Peygamberin saltanatını silmek istemelerinin nedeni, peygamber ile savaştıkları zamanlarda bu muaviyenin filan çok akrabasını ailesini öldürdü peygamber, bunlarda zorunlu olarak müslüman olduktan sonra, peygamberi öldüremediler ama çok daha büyük bir kötülük yaptılar , peygambernden sonra dinini siyaset ile ellerine geçirip, peygamberin dinini değiştirip kendi melez rant dinleri haline getirdiler. İslama çöktüler. Peygamberin halifesi Ali bunlarla neden savaştı bunları ifşa eden sözü bile var "Bunlarda din elbisesi giyiyorlar ama ters çevirip giyiyorlar"

    "İslamiyet öncesi arap paganlarının ilginç gelenekleri vardı. Bunlar Ramazan dedikleri ayda bir ay oruç tutarlar, Mekke'ye Hacca gidip Kabe'nin ( Putların kutsal mabedi ) etrafında yedi kez dönerler, "Kara Taş" ı ( Hacerül Esved - gökten düştüğü için kutsal olduğu sanılan gök taşı ) kutsal sayar onu öper ve günde dört veya beş vakit namaz (salat) kılarlar, şeytan taşlarlardı. (Is Allah the Same God as The God of Bible?, M. J. Afshari, p 6, 8-9, İslam, Beliefs And Observances, Caesar E. Farah)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Ocak 2017; 9:48:13 >




  • Kazaklarin nasil turklerden nefret ettigini bilseniz, azerilerin nasil kaziklamaya calistigini.. turk oldugunuz icin size yabanci gozuyle bakiliyor o topraklarda. Turancilik bir hayal. O insanlar ruslar tarafindan yuzyillarca kulturel baski ile yasamislar. Sonucta rus kulturuyle yasaya yasaya rus olmus onlar.
  • Seleric kullanıcısına yanıt
    Ruslara yanaşmaları bize yanaşmalarından daha iyi onlar için :D En azından kendi akıllarını kullanırlar :D Bizim ülkemiz kendi aklına sahip, zihni bağımsızlığını kazanabilmiş bir ülke değildir. Dini kullanan hırsızların ve katillerin etkisindedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Ocak 2017; 10:3:27 >
  • gokuba kullanıcısına yanıt
    Birincisi öyle dindar bir insan değilim. Sadece İlahiyat ve Tarih'e meraklıyım. Bana din ideoloji yüzünden bunları yazdın gibi saçma sapan çocukça cevaplar verme.



    Ben sana azılı bir din düşmanı, ideolojisizliği ideoloji haline getirmiş bir yobaz diyor muyum? O yerdiğin ideolojiler ve dinler insanın hakikat arayışına cevaplar veriyorlar. İdeolojileri ve dinleri araçsallaştırmayan ve sorgulayan bir bireyin varacağı duraklardan biridir o duraklar.



    Altına bir kaç kaynak ve bibliyografya döşüyorsun ama orada yazanları değil kendi ideolojik zırvalarını ve baştan aşağı cehaletten ibaret olan yorumlarını yazıyorsun.



    Bir de edepsizce bana kaynak gösterin, bilimsel hakikatler diyorsun. Senin bilimden, tarihten hatta dünyadan haberin yok.



    Uzun uzun saçmalıklarına cevap veremem. Kusura bakma.



    Bilimmiş. Ulan bilim senin neyine. Al sana bilimsel kaynak;



    https://docs.google.com/document/d/1p0q62yfrG_dG36IyJBKDmC_DYxlB5N5c5UtWyQXi24g/mobilebasic?pli=1



    ;)




  • imam-ı azam İ kullanıcısına yanıt
    Bi bitiremediniz şu uydurulmuş Hadisleri anlatmayı. Muhammed zamanında hadis denilen saçmalık yoktu. Taa Muaviye zamanlarına kadar. Yobazın bir kaçıda aklı sıra oraya buraya giderek hadis topladığını sanıyor. 600binden seçmece yapıyor aklı sıra ya 16 yılda. Muhammed hadis yazdırmadı geriye sadece Kuran nüshaları bıraktı. Saçma hikayeleri anlatarak millete iyice yanlış anlatıyorsunuz İslamı.
  • bojack2 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ben tarihden başkasını paylaşmadım ne bir şey ekledim, ne bir şey çıkarttım. Eğer zırva ve yanlış varsa doğrusunu koyardın :D

    Bir ekleme ve hata varsa doğru kaynağı koyardın demek ki yok, Varsa koy?

    süslü kelimeler bir işine yaramaz, yok hakikat filan, kendi içindeki hezeyanları çözemeyenlerin lafları bunlar

    Senin durumunu bir bilge nasıl özetlemiş bak

    hararet nardadır sacda değil,
    keramet baştadır tac’da değil,
    her ne arar isen, kendinde ara,
    kudus’ta mekke’de hac’da değil,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Ocak 2017; 10:19:43 >
  • Katliamla müslüman olmadık, eğer öyle olsaydı Emeviler döneminde olurduk. Ancak Türkler Emevilerle savaştı. Abbasiler döneminde Türklere yakın davranıldı, orduya yönetime alındı zamanla müslüman olundu. Bireysel zorlamalar olmuş olabilir, ancak demem o ki bir halife müslüman yapmaya zorladı diye müslüman olmadı Türkler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mbs02 kullanıcısına yanıt
    Bu neyin ırkçılığı? Türk'sün diye en iyi ırk veya herhangi bir ırktan mı kendini üstün görüyorsun? İnandığın din ırkçılığı yasaklar bir kere. Kendinle çelişiyorsun. Türk, İngiliz, Yahudi, Kürt farketmez insan insandır.



    Muaviyenin annesiydi ciğeri yiyen hintli biri değildi sanırım ayrıca.
  • Akbell kullanıcısına yanıt
    Din ideolojisi oldu bittiyle işlemez ve değişmez. Abbasiler zamanında yakınlaşmanın nedeni karşılıklı çıkarlardır ama daha öncesinde emevi katliamı ve talanıyla asimile edilmiş bölgelerdeki insanlara zaten din ideolojisi çoktan nufüs etmiş, çocukların zihinlerine işlenmiş yeni nesiller arap dinini benimsemiştir. yazılanları okumanı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Ocak 2017; 10:50:55 >
  • Kilic zoruyla. Ama bu mebin tarih kitaplarinda yazmaz tabiki
  • Bi bitmediniz arkadaş ya.
  • gokuba kullanıcısına yanıt
    Ya diyorum Türkler'in İslam'a geçişleri için şu konular hakkında okuma yapın. BU TEMEL KONULAR hakkında bilgi sahibi olmadan öyle rahatça konuşalamaz diyorum. Sen bana ne anlatıyorsun. Daha tasavvufu Emeviler'le bir yapan birisin sana ben ne anlatayım.

    İllaha bütün her şeyi tek tek yazalım mı? TARAFSIZ GÖZLE basit internet araştırmalarıyla bütün yazdıkların zırvların zırvalık derecesini bulabilirsin.

    Hala kaynak, kaynak diyorsun. Yukarda @Kraven 500 defa sabırla sormuş ve anlatmış.

    TÜRKLERİN TAMAMININ EMEVİLERLE İSLAMA GEÇTİĞİNİN KAYNAĞI NE?

    SEİNİN CEVABIN EMEVİLER PAGAN, İSLAMI DEĞİSTİRDİLER gibi KOMPLO TEORİLERİ'yle bezenmiş hiçbirimizin inkar etmediği KATLİAM VE SAVAŞ örnekleri.

    Kardeşim Kuteybe'yi Haccac'ı hepimiz biliyoruz. Arap Akınlarını hepimiz biliyoruz. İslam'ı benimseme bu konuyla ilintili ama hikayenin bir de devamı var....

    Türklerin toplum inancı TASAVVUF ve resmi inancı HANEFİ-MATÜRİDİLİK Emevilere muhaliftir. ARAPCILIĞA KARŞIDIR.

    Yukardaki yazımı tekrarlamak istemiyorum.

    Ayrıca TASAVVUFİ BİR DEYİŞ paylaşman ironik olmuş.

    Doğruyu söyle yoksa sen bizle dalga mı geçiyorsun? Koca yazıda küçücük bir noktayı alıp demagoji yapıyorsun. Başka bir şey değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • hikaye kan ve ölüm ile başladıysa devamındamı aşkmı varmış? :D
    tasavuf masavuf geç arkadaşım bilinen din Emevi ile başlamıştır, abbasideki, osmanlıdaki dinde emevi dinidir, bizdeki şu anki dinde emevi dinidir. hiç tasavuuf masavvuf yazıp din ideolojilerinin farklı hezeyanlarını bir marifetmiş gibi yazıp durma ben tarihe bakarım tasavvuf filan bunlar hezeyanlar ve akımlardır. Din ideolojileri içinde insanların kendini kandırdığı yorumlar yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Ocak 2017; 11:3:7 >
  • dolyavarovskaya kullanıcısına yanıt
    oo sen sevdiğim işid geldi :D Emevi imanı ile dolu tasavvuf üstadı ALLAHU AGBARRR :D Türkler kafirdi bizde kestik biz masumuz :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Ocak 2017; 11:14:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Light Star

    Bu neyin ırkçılığı? Türk'sün diye en iyi ırk veya herhangi bir ırktan mı kendini üstün görüyorsun? İnandığın din ırkçılığı yasaklar bir kere. Kendinle çelişiyorsun. Türk, İngiliz, Yahudi, Kürt farketmez insan insandır.



    Muaviyenin annesiydi ciğeri yiyen hintli biri değildi sanırım ayrıca.

    Benin babam kürt annem türk kimseyi üstün görmem zaten mümkün değil ben bu konuyu açanları düşünceye sevk etmeye çalışıyordum aslinda muhtemelen bu konudaki düşüncelerimiz aynıdır

    Muaviyenin annesi evet doğru Hint'li değil adı "Hint"




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.