Şimdi Ara

TurkNet Destek Burada (500. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39.353
Cevap
308
Favori
876.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 498499500501502
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler interneti Eylül ayı için dondurmuştum ama eve erken döndüm, şimdi kalan 1 haftada hizmeti iptal et desem Eylül ayı için tam faturamı öderim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimkim kullanıcısına yanıt
    Sorununuz için gerçekten üzüldüm 4 gün gerçekten uzun bir süre şu sebeple; ben çevre görevlisi eğitimine başvurdum ve eğitim süresi eşzamansız videolardan oluşan min 52 ünitelik ve sınavı bulunan 7 günlük bir eğitim. Bununla beraber eğitimin başladığı gün internetim gitti 4 gündür yoktu geriye 3 gün ve 52 saatlik bir eğitimim bulunuyor.

    Bu eğitim belirsiz dönemlerde bakanlığın kafasına göre yapılıyor bundan sonra minimum 4-5 ay daha bekleyip işsiz kalabilme ihtimalim doğuyor gerçekten zor bir durum benim için bu şartlarda. Aynı zamanda İş güvenliği uzmanlığı içinde tamamlamam gereken 84 saatlik bir eğitimim vardı şanslıyım onun 80 saatini tamamlamıştım daha önceden. Normal dönemde olsa ısrarcı olurdum fakat bu kadar zorlamazdım firmayı.

    Sizin sorununuzda en kısa zamanda umarım halledilir buradaki arkadaş twitterda bot temsilciye göre daha iyi geri dönüş sağlıyor sadece bunun bilinmesini isterim. Tekrardan size geçmiş olsun, müşteriyi bu denli süründüren TürkNet'i de ayıplıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epsilon

    Beyler interneti Eylül ayı için dondurmuştum ama eve erken döndüm, şimdi kalan 1 haftada hizmeti iptal et desem Eylül ayı için tam faturamı öderim?
    Beyler çok önemli acil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saat 19:40'da hem youtube hem twitch bir sıkıntı yok. Ping mükemmel, hız mükemmel, kısacası her şey mükemmel.

    Saat 20:00 ila 24:00 arası ne oluyorsa ping sapıtıyor, hız 5 mbpslere iniyor, youtube ve twitch hiç açılmıyor. Digiturk'ten maç ve dizi izlenmiyor

    Gece 00'dan sonra ise saat 19:40'ın aynısı hiç sorun yok.

    Bu olay bir gün değil, hafta değil aylardır süre geliyor.

    Turk.Net tam bir seneyi dolduracağız derken veda vakti geliyor...
  • Kimkim kullanıcısına yanıt
    hocam bende tekirdağdayım türknet ile kelimesi kelimesine aynı problemleri yaşıyorum evde hiç bi sorun yok sorun onlarda 10 gün oldu düzelmedi hala internet senin geçtiğin sağlayıcı hangisi merak ettim bende geçmeyi düşünüyorum türknet pişman etti resmen
  • 1 haftadir internet yok gelecegide yok bilgi verende yok turknet pismanliktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sabah başvurdum TurkNet’e, önceki sağlayıcıdan direk geçiş olacak. Evrakları falan yolladım hemen. Bulunduğum ilçede 35 mbit hız verdiler. Umarım bir sorun yaşamayız.. sorunsuz şekilde kullanırız inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternete başvurduk. "Yüksek hızlı internete geçiş işlemlerinizi tamamladık. İnternetinizi keyifle kullanabilirsiniz." şeklinde bir sms geldi. Kurulum için gelen giden olmayacak mı? Modemi kendimiz mi kuralım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goudelock

    İnternete başvurduk. "Yüksek hızlı internete geçiş işlemlerinizi tamamladık. İnternetinizi keyifle kullanabilirsiniz." şeklinde bir sms geldi. Kurulum için gelen giden olmayacak mı? Modemi kendimiz mi kuralım?
    seeneye kullanmaya başlarsın hocam
    şaka bir yana modemi kendin kurman gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinstonCode -- 24 Eylül 2018; 15:48:42 >
  • WinstonCode kullanıcısına yanıt
    evde kurulum diyorlar ya ondan sordum.
  • TurkNet İletişim Hizmetleri sözünde durmuyor, müşterilerini olmayan şeyleri vaat ederek kandırıyor. Tüketici Hakem Heyeti tarafından tebliğ edilen kararı görmezden geliyor. Destek Kayıtlarına bakmadan otomatik olarak kapatıyor. "Tüketici Hakem Heyeti tarafından tarafınıza tebliğ edilen kararın uygulanmasını arz ederim." İçerikli destek kaydını "Modeminizi ve bağlı cihazlarınızı kontrol etmenizi rica ediyoruz. İyi günler dileriz." diyerek kapatıyor. Kararın bununla alakası bile yok. Söz verilen paketin tanımlanmasıyla alakalı olmasına lakin. Umurlarında bile olmuyor.
  • @TurkNetDestek

    Hocam selam,

    Paketi mi yükseltmeye çalıştım ama yükselt seçeneğine basınca aşağıdaki gibi bir durum mevcut. Şimdi ben paketi yükselttim mi, işlem gerçekleşti mi emin olamadım. Bunu nasıl anlayabilirim.

    TurkNet Destek Burada
  • Merhaba. 1171362 müşteri numaralı aboneliğini iptal ettirdi fakat 6 gün geçmesine rağmen tarafıma herhangi bir fatura kesilmedi? Acaba bir sıkıntı mı var? Kontrol edebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starex_01

    @TurkNetDestek

    Hocam selam,

    Paketi mi yükseltmeye çalıştım ama yükselt seçeneğine basınca aşağıdaki gibi bir durum mevcut. Şimdi ben paketi yükselttim mi, işlem gerçekleşti mi emin olamadım. Bunu nasıl anlayabilirim.

    mobil uygulama üzerinden yapınız, webdeki sayfa hatalı çalışıyor.
  • Merhaba eve türknet baglattik hattım 35mbps destekliyor ancak türknet tarifem 16mbps veriliyor destek talebi oluşturuyorum ancak iletişime geçen yok duzelttik deyip çocuğun ağzına emzik verir gibi egliyorlar düzelttikleri bisey yok ayni gene 16mbps veriliyor hatta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.09.2018 tarihinde aktivasyon işlemlerini başlattım ve 14.09.2018 tarihinde aktivasyon işlemlerinin tamamlandığını ve faturalandırmaya geçildiğini sms ve mail ile bildirdiniz. Superonline hizmeti alırken size geçiş yaparsam superonline için taahhüt cezasını 120 TL ye kadar karşıladığınızı ve superonline internet hizmetinin iptali için benim herhangi bir işlemde bulunmama gerek olmadığını herşeyin türknet olarak tarafınızdan yapılacağını ilettiniz. 22.09.2018 tarihinde superonline ile görüştüğümde internet hizmetmin devam ettiğini ve türknet tarafında iptal konusunda herhangi bir bildirim olmadığını ilettiler. Siz gelip hat çekmediniz sizin internet hizmetinizde hala yararlanamıyorum!!!! PEKİ SİZ NEYİN FATURALANDIRMASINA BAŞLADINIZ!!!!!!

    müşterino:1180467
  • Buradaki arkadaş sağolsun yaşadığım sorunlarla anında ilgileniyor ve sorunun çözülmesine yardımcı oluyor. Çok teşekkür ediyorum kendisine :)
  • lanet olsun böyle firmaya sesli yanıt sistemine geçtikleri için doğru düzgün sorunumu çözemiyorlar. benim sorunum aşırı ping
    ticket açtım türk telekom saha ekibini yönlendirdiler türk telekom ekibi de bina 16mps destekliyor size 24mpbs vvermişler ondan ping alıyorsun diyor.
    şikayetvar'a da şikayet açtım hızımı düşürün diye ama hala dönüş yok. sizin gibi firmanın allah belasını versin altı üstü hızımı düşürecekler ama hala müşteri temsilcisine ulaşamıyorum.
    gözünü seveyim superonline en yakın zamanda türkneti bırakıyorum!
  • turknet bir harika. diğer servis sağlayıcıları 2 yıl taahhütlü 8mbit kotalı hizmet verirken benim bağlantım 35mbit kotasız.
    önceden birkaç oyun birkaç güncelleme yükleyince kota doluyor bağlantı yavaşlıyordu.
    tamircilik ve elektronikçilik yaptığım için iso dosyaları indirmem gerekiyordu. telefonlara firmware yüklemem gerekiyordu. yavaş olduğu için müşteriler bekleyemiyordu. şimdi 15 dakikada 3gb firmware indirip diğer 15 dakikada firmware dosyalarını telefonlara yüklüyorum. yarım saatte 100tl kasaya atıyorum.
    internetten seyrettiğim videoların kalitesini 360p ye düşürmek gibi yanlış birşey yaparak kör olma tehlikesi atlattım.
    kota dolacak diye korkuyordum. artık kota korkum yok.
    bağlantı sağlanana kadar biraz beklesem de kaliteli hizmetten memnun oldum. kota yok taahhüt yok, sabit ücret.
  • merhaba.
    bazı sorunlarım ve merak ettiğim bir şey var.
    1- dün itibariyle geçiş işlemim tamamlandı ve şu an interneti sorunsuz olarak kullanıyorum. ancak telefondan çevir sesi gelmiyor.
    2- 64,99 TL'den abonelik yaptırdım ve engelli raporumuzu da gönderdik. %75 engel oranı var. abonelik başlamadan önce müşteri temsilcisine sorduğumda faturamın 49 TL olacağı söylendi. ancak sistemde abonelik türü olarak bu tip bir düzeltme göremedim.

    SORU: şu an herhangi bi taahhüt vb yok malum. örneğin 2 ay sonra türknet "internet 99 lira oldu" diyebilir mi? abone olunan fiyatın sabit vb kalacağı garantisi var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 498499500501502
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.