Şimdi Ara

TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
5.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Plan listesini henüz tamamlamadığımız için paylaşamıyoruz maalesef. Afyon ili ne yazık ki dahil değildir :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 5 Aralık 2021; 16:44:6 >
  • Katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Adamlar anadoludan o kadar bihaber ki Afyonu ilçe sanıyor.

  • Arkadaşlar bu nasıl bir düşünce anlayamadım. Ne ekonomi-finans ne de sosyoloji, psikoloji ile açıklanabilecek mantıklı yorumlamalar değil.


    Bir kere Türkiye'nin nüfus ve ekonomik büyüklüğü devasal boyutta olan belli başlı şehirler dışında kaç tane müşterisi olabilir?


    Farzı misal 5 milyon TL maliyetle dükkan açacak olsanız İstanbul'da mı açarsınız, benimde memleketim olan Sivas'ta mı?Erzurum veya Kars veya Mardin'de mi? Hemde söz konusu olan ürün internet ise. Anadolu'da ve Doğu'da Telekom'dan öte köy yoktur. Ya mobil turkcell, vodafone, ya telekom sabit hat. O da adsl, varsa binde bir VDSL sağlamsa, çalışıyorsa. Yoksa çekiyorsa şükür deyip 4G baş tacı edilir, yoksa TV'den başka iletişim aracını bakkal bile olmayan köylere kim ne alt yapısı yapar.


    Nüfus yoğunluğu, yatırım maliyeti ve bu maliyetin finanse edilebilmesi için az sayıdaki insandan alınması gereken yüksek ücret gerekliliği gibi parametreler varken bunu görmezlikten gelmek etik değil. Kaldı ki internet servis sağlayıcıları bireyselden çok kurumsaldan kazanır. Türk.net'te gigafiber'i bireyselde 100 TL'ye satıyor fakat kurumsal olarak aynısını almak istediğinde web sitesinde 900 küsür TL'den başlayan ücretlerle diyor. Diğer firmalarda simetrik ücretler iyi hızlarda ortalama 5-10 bin TL falan.


    Değil fakir bölgeler, İzmir gibi bir yerde orta halli veya ortanın bir tık üstü yerde bile fiber alamıyorum yok alt yapı yok kendilerine ait fiberin. Haftada 2-3 kez sorguluyorum yok. Şükür Superonline fiber var ama twitter'da 1000 mbps down, upload, ipv6, engelsiz gibi şeylerle görünce canım çekiyor. Ben açık açık kıskanıyorum, interneti gün içerisinde çok yoğun kullanıyorum belki de 3'de 1'im kadar kullanmayan insanlar benle aynı fiyata 40-50 kat daha hızlı interneti çatır, çutur kullanıyorlar. Sizde kıskanıyorum deyin geçin, yok zengin yok fakir bölge gerek yok. Gerçek bir zengin istesin anadolunun en sessiz, tenha yerindeki dağ başındaki evine bile simetrik, metro ethernet çektirir. Bilmem kaç on bin TL kurulum ücreti ve aylık bilmem kaç bin TL'lik internet ücreti çok gelmiyorsa tabi.


    Bir de bu tarz konularda şans faktörü yani aile zenginliği, aile dolayısıyla yaşanılan muhitin gelir ve refah parametreleri gibi etkenler dışında gerçekten böyle bir internet bizim için zaruri olsa, gerek işimiz, gerek gündelik kullanımımız için nasıl bir ev, araba almak için alması, yakıtı, sigortası gibi hem büyük ön bütçe, hem düzenli ciddi giderleri göze alıyorsak, almak zorunda kalıyorsak "internet" içinde aynı maliyetleri göze almamız gerekir zaten. Böyle bir bütçe veya konumda değilsek demek ki bizim için 100-1000 MBPS hızlarda süper düşük ping ve %99.9 Uptime gibi şeyler ne yazık ki zaruri değil gerçeği çıkıyor ortaya. Yani iyi bir araba almak için bütçem yok, bunun dışında iyi bir arabaya da ihtiyaç duymuyorum. Olsa doğru dürüst sabahtan akşama kadar hakkını vererek kullanmayacağım, hatta yok park sorunu yok trafik sorunu derken ihtiyaçta duymayacağım ama sonra neden güzel bir arabam yok. Neden ve nasıl olsun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 27 Aralık 2021; 22:11:9 >




  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

    burada arkadaş haklı. müsteri sözleşmeyı turknet ile yapmış. muhatap tamamen turknet. yok telekoma gidecekmış. turk net hiç bir yerde 1 metre kablo çektıgını görmedım.telekomun hat kıracısı...telekomun hat hızı az yada çok. burada turknet müşteriye yalan sylemiyecek. telekomla yaptıgı kıra sözleşmesini sağlam yapacak.yapamıyorsa işi bırakacak.para kazanmak kolay değil..

  • Alt yapısı kendisi değilse o bölgede 100 Mbps hızında paket satmayacak bölgede.İnternet paketi alırken müşteriye sizin binanızda en fazla bilmem kaç Mbps alt yapısı var diyerek uyaracak.

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Bizim talebimizin ne olduğu açık değil mi. Ben evime giga fiber mi çekin demişim. Bana 100 mbps diye sattığınız interneti ben 3-4 ay 100 mbps olarak alıyorum başlangıçta. Sonra ne oluyorsa birden birileri o hızı 30 a 20 ye düşürüyor. Çözün bu sorunu diye onlarca kez destek talebi açıyorum. Sorunu çözmeyi bırak hızı daha da düşürüyorlar. Ama buralara gelip üç beş muhittine bakın bizde 1000 mbps var diye viral yaptırıyorlar. Ben oturduğum yerde hiç olmayan bir hizmeti de istediğim yok. Ben bu hizmeti başlangıçta 100 mbps olarak almışım bu şekilde belli bir süre kullanmışım. Yerim değişmemiş, hattım değişmemiş bu hızımı "YÜKSELTİN" demiyorum eski haline getirin diyorum 2 senedir maytap geçiyorlar milletle. PAranı viral reklam için harcayacağına sorun yaşayan müşterilerinin sorununu çöz değil mi. Bunu anlamak bu kadar mı zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 3 Ocak 2022; 18:42:26 >
  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Sizinle aynı binada olup daha yüksek hız alan varsa onun XDSL numarasını da belirterek kayıt oluşturur musunuz? Net uzmanlarımız bu şekilde tekrar kontrol ederek size dönüş sağlayacaklardır.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.