Şimdi Ara

TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
5.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet tepki çekeceğini bile bile bir de bunun utanmadan reklamını yapıyorlar. 100 diye satıp 8 mbps hız verdikleri yerleri 1 gb i geçtim 50 ye bile getirmemekte direten TurkNet bizim gibi kırsal bögelerde yaşayan insanlardan parayı kazanıp bunları hiç utanıp sıkılmadan zengin muhitlere yamamaktadır. Eğer tepki göstermessek de bizim bu eşşekliğimizle zengin mahmutcanlara öhhöö haha 500 mbps hız alüyrüm hem 100 tl ye diye bizi iyice zıvanadan çıkarmaya devam edecekler.




  • Konu sahibi TurkNet'e biraz haksızlık etmiş gibi, en azından spesifik olarak bu konu bazında. TurkNet'in fiberinde zengin fakir ayrımı olduğunu düşünmüyorum. Tabi beşiktaş ve kadıköy güzel ilçelerdir.  Ama doğru düzgün bir sitede veya rezidanslarda o hazırladıkları fiber altyapıyı kablolar görünecek şekilde veremezler. Site yönetimleri farklı yerleriyle gülerler.


    Bu arada 270 TL'yi fakir gayette verir. Ben ne zenginler tanıyorum o parayı vermeyecek. Ama fakirler veriyor arkadaş.. Hatta biraz klişe bir örnek olacak ama son çıkan iPhone'ları alan ama et yemeyen (vegan veya vejetaryen değiller) fakir ve orta direk aileler var. Hem de az buz değiller.


    Forumlarda avrupalılarla yazışıyorum, çoğunluk yine 100Mbps civarı paketleri tercih ediyorlar. Upload hızları bizimki gibi 5-10Mbps değil, onun dışında 100Mbps indirme hızı çoğu kişiye yetiyor. Herkes için geçerli değildir ama genel olarak değerlendirecek olursak bir görmemişlik ve aç gözlülük olduğu aşikar. Umarım sırf bu durumu kırmak için bizim ISS'ler de hız artırırlar.  

    Merhaba.

    Değerli forum arkadaşlarım;

    Yukarıda da bahsedilmiş ama ben de değinmek isterim. Bir muhitin parkının olması, otoparkının olması, her türlü sosyal donatı ve ticari alanların varolması, o bölgede her evin fiberinin olması ve elektrik anlamında da kesintisiz arz sağlanması, doğalgazın ilk oraya gitmesi, suyun genelde hiç kesilmemesi, gsm internet hızının çok yüksek olması,ulaşım imkanlarının güçlü olması,kamu hizmetlerinden en üst seviyede yararlanabilme (sağlık,asayiş vb) gibi konular biraz orada oturanların şansıdır. Zira yukarıda da bahsedilmiş, tam tersi şekilde çok kötü diyebileceğiniz yerlerde de 70-100 hızları görmek mümkün olabilmektedir.

    Ancak bu orada oturanların bir kabahati değildir, hizmetleri yeterli seviyede alamayan bölgelerde oturanların da kabahati değildir. Bu biraz ilgili mülki idarelerin çabası ile olabilecek bir şeydir. (yukarıda saydığım donatılar) Ancak mülki idare ne kadar çabalarsa çabalasın, neticesinde bu hizmetleri getiren kurumların insiyatifinde gelişen durumlar da vardır. Tabi burada vatandaşların taleplerini ilgili kanallara iletmesinin önemi de aşikardır.

    Konu internet olduğu için oradan devam edelim. Benim bağlı olduğum saha dolabı 2013 yılında Tip-7 ye dönüştürüldü. Ancak gelişimini tamamlamış diyebileceğimiz bölgelerde 2020 yılında yapılan çok sayıda saha dolabı biliyorum. Yeni kurulan sahalardan bahsetmiyorum, hali hazırdaki eski sahaların dönüştürülmesinden söz ediyorum. Yani bu durumda, oralarda oturan insanlar senelerdir yüksek hızla erişim taleplerini iletirlerken, ben 2013 yılında zaten yüksek hızlı internete erişebilir hale gelmişim. Bu ne bu hizmeti alamayan bölgelerdekilerin kabahatidir, ne de ben alabildim diye benim kabahatimdir.

    Velhasıl, her zaman şunu düşünmekteyim. İyi bir şehir planlaması ile çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Asıl mesele, bu şehir planlamasını yapacak olan vizyonu geniş ve kalifiye insanların mülki idare ve daha üst makamlarda yer bulabilmesidir veya fikrinin danışılmasıdır.

    Örnek olması açısından ekliyorum. Benim VDSL sürecimi anlattığım yazımı şuradan okuyabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147277138

    @programmer_onur @ö1f1

    Temenni, herkesin en iyi hizmetlere ulaşılabilir düzeyde erişmesidir.

    Evet çok hızlı giderildi gündüz 16 mpbs süper hızım vardı(100 mbps paketin hızı bu). Şu anda 12 ye düştü. Tebrik ederim bu hızlı çözümünüz için. Tekrar ediyorum siz kadıköydeki bakırköydeki gariban rezidans sakinlerine 80 tl ye 1 gbps anadolu şehirlerinde yaşayanlara da 100 tl ye 10 mbps vermeye devam edin. Biz buralarda hepimiz cebimizde buzlu bademle geziyoruz lüks sitede yaşayanlara da bakarız sorun değil.

    kimse sizin adsl altyapınızdan size gigabit internet veremez, adresinizde sadece adsl olduğu için sizin tabirinizle şehirde yaşayan "mahmutcanlar" alabilecekleri 500 mbps'ten vazgeçip 8 mbps hizmet almaz. şans, imkan meselesi bu işler. ne ekonomik olarak kırsal alan dahil tüm ülkeye fiberi bir günde döşemek mümkün, ne de sizin altyapınızın desteklediği hızdan fazlasını alabilmeniz mümkün. dolayısıyla isyanınız kime bilmiyorum ama bunun bir muhattabı olacaksa bu turknet değil, dsl altyapının sahibi olup zamanında arapların kazığı attığı türk telekom.

    Türknet, daha çok orta kesim olan yerlere gigafiber hizmeti getiriyor. Burada asıl suçlu olan Türk Telekom. Önce adsl kullanan kişilere fiber ulaştırmak yerine milletin parasıyla VDSL alan yerlere fiber çekiyorlar. Sen bırak Superonline onlara fiber çeker zaten. Devlet bile fakiri düşünmüyor. Ucuz interneti de zengin alsın, aşıyı da ilk zengin olsun, vergiyi de zengin vermesin. Bu ülkede zengin olmak aşırı avantajlı valla.

    şirketler yatırımlarını gelirleriyle yapar, bu para gökten düşmüyor. bir şirketin para kazanmasını istemiyorsanız internet kullanmayabilirsiniz. bu şirketler hayır kurumu değil, kâr/zarar hesabı yapan ticari oluşumlar. siz turknet de kullansanız, millenicom da kullansanız altyapı sahibi olarak türk telekom'a paranızın bir kısmı her şekilde gidecek, bu dsl altyapısını da turknet değil türk telekom çekiyor. baştan aşağı saçma bir konu, altyapının sahibi türknet değil bir kere. 8 mbps destekleyen adsl altyapı üzerinden de 100 mbps görmeniz fiziken imkansız biliyorsunuz. mesajın diğer kısmına gelirsek, sizden ucuz almıyorum ben interneti. her ay da aylık bütçemin belli bir kısmını -iddia ettiğinizin aksine sizin ödediğinizden fazla- ben bu internete ayırıyorum. ben de modem kirası ödüyorum. sizden farklı olarak bana gidip de 20 tl'ye gigabit sunmuyorlar, sadece benim altyapım daha yükseğini karşıladığı için ben yüksek hızlar alabiliyorum.

  • Merhaba, arızanız ile ilgili teknik arkadaşım size arama yaparak bilgi verdi. Arızanızın aciliyetini saha ekiplerine ilettik. İnternet hizmetinizde yaşadığınız hız problemi ile ilgili çalışmalar sürdürülürken güncelleme kaynaklı anlık kopma yaşayabilirsiniz. Gelişme olması durumunda size bilgi vereceğiz.
  • Evet çok hızlı giderildi gündüz 16 mpbs süper hızım vardı(100 mbps paketin hızı bu). Şu anda 12 ye düştü. Tebrik ederim bu hızlı çözümünüz için. Tekrar ediyorum siz kadıköydeki bakırköydeki gariban rezidans sakinlerine 80 tl ye 1 gbps anadolu şehirlerinde yaşayanlara da 100 tl ye 10 mbps vermeye devam edin. Biz buralarda hepimiz cebimizde buzlu bademle geziyoruz lüks sitede yaşayanlara da bakarız sorun değil.

  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum.Satarken bin tane yıkama yağlamayla sattılar.Saatlerdir internetim kesik ne arayıp soran var ne de mesajlara cevap veren.Sınavlarımız var mağdur oluyoruz diyorum tık yok.Bin tane arıza kaydı oluşturdum.Ne biçim müşteri hizmetleri ne biçim hizmet anlamış değilim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altyapı sağlayıcı TT asıl isyanınızı TT'a yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü zengin muhitteki insanların yüksek hızda internet alacak parası var. Bu ülkede ilk fiber hatalar yeşilköy ataköyde döşendi. Biz daha 2010da adsli alamazken oralarda vdsl vardı.

  • Konu sahibi TurkNet altyapısı olan yerleri kasıt etmiş bence
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Yanlışınız var, elektrik, su, doğalgaz ve interneti fakir de zengin de aynı paraya kullanıyor. Hatta zenginin kullandığı fiber fakirin kullandığı adsl den daha ucuz.


    TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor
  • adam fiberi 100mbit satmak için değil 1000 mbit satmak için döşüyor, fakir bir semtte 270 lira verip fiber alan olur mu ?

  • kimse sizin adsl altyapınızdan size gigabit internet veremez, adresinizde sadece adsl olduğu için sizin tabirinizle şehirde yaşayan "mahmutcanlar" alabilecekleri 500 mbps'ten vazgeçip 8 mbps hizmet almaz. şans, imkan meselesi bu işler. ne ekonomik olarak kırsal alan dahil tüm ülkeye fiberi bir günde döşemek mümkün, ne de sizin altyapınızın desteklediği hızdan fazlasını alabilmeniz mümkün. dolayısıyla isyanınız kime bilmiyorum ama bunun bir muhattabı olacaksa bu turknet değil, dsl altyapının sahibi olup zamanında arapların kazığı attığı türk telekom.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski evim kucukcekmecenin cok varos bir mahallesiydi. 75 mbit vdsl alabiliyordum. Apartmanda kutu bile yoktu. Sokaktaki direkten kablo geliyordu. Yilda en fazla 2 kere sorun olmustur.

  • Konu sahibi TurkNet'e biraz haksızlık etmiş gibi, en azından spesifik olarak bu konu bazında. TurkNet'in fiberinde zengin fakir ayrımı olduğunu düşünmüyorum. Tabi beşiktaş ve kadıköy güzel ilçelerdir. TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor Ama doğru düzgün bir sitede veya rezidanslarda o hazırladıkları fiber altyapıyı kablolar görünecek şekilde veremezler. Site yönetimleri farklı yerleriyle gülerler.


    Bu arada 270 TL'yi fakir gayette verir. Ben ne zenginler tanıyorum o parayı vermeyecek. Ama fakirler veriyor arkadaş.. Hatta biraz klişe bir örnek olacak ama son çıkan iPhone'ları alan ama et yemeyen (vegan veya vejetaryen değiller) fakir ve orta direk aileler var. Hem de az buz değiller.


    Forumlarda avrupalılarla yazışıyorum, çoğunluk yine 100Mbps civarı paketleri tercih ediyorlar. Upload hızları bizimki gibi 5-10Mbps değil, onun dışında 100Mbps indirme hızı çoğu kişiye yetiyor. Herkes için geçerli değildir ama genel olarak değerlendirecek olursak bir görmemişlik ve aç gözlülük olduğu aşikar. Umarım sırf bu durumu kırmak için bizim ISS'ler de hız artırırlar. TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor 





  • Bir istisna olarak ben şirinevlerde yaşıyorum. Ne zengin muhiti ne bebesi arkadaşlar TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor  Aşırı şanslıyım bu konuda hepsi bu.

  • Türknet, daha çok orta kesim olan yerlere gigafiber hizmeti getiriyor. Burada asıl suçlu olan Türk Telekom. Önce adsl kullanan kişilere fiber ulaştırmak yerine milletin parasıyla VDSL alan yerlere fiber çekiyorlar. Sen bırak Superonline onlara fiber çeker zaten. Devlet bile fakiri düşünmüyor. Ucuz interneti de zengin alsın, aşıyı da ilk zengin olsun, vergiyi de zengin vermesin. Bu ülkede zengin olmak aşırı avantajlı valla.

  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu 28.01.2021 tarihinde alarak saha ekiplerine ilettik. Şu an çalışmalar devam ediyor. Ekipler çalışmalarını tamamladığında teknik uzmanlarımız sizinle iletişime geçecektir. Konuyu ben de yakından takip ediyorum.
  • ozgesenko O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Size yardımcı olabilmem için kayıt numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Pm den defalarca yazmış olmama rağmen geri dönüş alamadım.Onlar da yoğun herkese yetişemiyor olabilirler diye düşünerek sabrettim.Ama biz de bu hizmete para ödüyoruz ve ben üç gündür internetin en çok lazım olduğu dönemde sınavlarım varken internetsiz kaldım.Başından beri her türlü yoldan size ulaşmaya çalışıyor kibarca yazıyorum.Daha önce kullanmadığım platformlarda sırf bir yetkiliyle konuşur da derdimi anlatabilirim diye hesap açıyorum kaç gündür.Saçma sapan bir müşteri hizmetleriniz var.Kimseyle canlı olarak görüşemiyoruz.Kaç kere arıza kaydı oluşturdum saatlerce cevap vermenizi bekledim.Saatler sonra verdiğiniz cevap da kopyala yapıştır yoluyla oluşturulan sistemin otomatik mesajı.Abone yapmaya çalışırken ısrarla arıyorsunuz,dil döküyorsunuz.Müşterinin sorununu dinlemeye gelince nasıl kaçarız diye kırk takla atıyorsunuz.Ne oldu çözülebilecek mi diyoruz bir cevap bile yok.Ama ne zaman sosyal medyada insanların görebileceği bir yere yazarsan anında bize özelden bilmem ne numarasını iletin geri dönüş yapacağız diyorlar.Dibine kadar yalan.Aynı teraneler özelden devam ediyor.Kayıt oluşturun da 24 saat bekleyin de.Ödemeye gelince son kuruşuna kadar istersiniz hem de saniye geciktirmeden.Kaç gündür parasını ödediğim hizmeti alamıyorum bir de üstüne orda burda peşinizde koşuyorum.BTK ya şikayetimi yazacağım.Alabilirsem eğer hizmet alamadığım günlerin parasını da geri isteyeceğim.Her türlü mecradan da sizinle ilgili olumsuz yorumlarımı yazacağım.Sizin gibi vampirlerden insanları uzak tutmak için buraya da yazıyorum.Benim başımdan geçenler bunlar.TürkNet e geçmeyi düşünüyorsanız öncesinde okumak yararınıza olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türk Telekom'un alt yapı sahibi olduğundan haberiniz yok sanırım ?


    Alt yapı planlama kurulum ve işletmesinden tamamen Türk Telekom sorumlu


    Bir bölgenin alt yapısı kötüyse sorumlusu Türk Telekom'dur itirazınızı ona yapın


    TürkNet yalnızca internet servis sağlayıcı ayrıca kendi alt yapısı olan ilçelerde GigaFiber ile en hızlı paketleri sağlıyor.

  • Alt yapının Türk Telekoma ait olduğunu biliyorum.Benim şikayetim sorunun neyden kaynaklandığını bile öğrenememiz,karşımızda bir muhattap bulamamamız.Teknik detaylara hakim değilim belki de kendilerinin değil Türk Telekomun yapması gereken bir şeydir dediğiniz gibi.Ama üç gün var iki gün yok olan bir internetle karşı karşıya kalınca karşımda o interneti sağlaması için para ödediğim kurumu da görmek isterim.Aynı yerde daha önce başka internet de kullandım,burada yaşayıp da Türk Telekom kullanan da var.Bu sorun yaşanmıyor başkalarında.Ben karşılaştığım her sorunu saatlerce deli gibi araştırıp,bunları anlamakla geçirmek istemiyorum.Bildiğim kadarıyla teknik ekip de bunun için var.TürkNet bana taahüt ettiği hizmeti veremiyor şu anda.Ben gidip de kapı kapı bunun sebeplerini aramak mecburiyetinde olmamalıyım.Ben parasını ödediğim hizmeti almak istiyorum sadece.Eğer TürkTelekom ile ilgili bir sorun varsa da TürkTelekomla iletişime geçip bunu çözmek onların sorumluluğunda olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.