Şimdi Ara

TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
5.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Değerli forum arkadaşlarım;

    Yukarıda da bahsedilmiş ama ben de değinmek isterim. Bir muhitin parkının olması, otoparkının olması, her türlü sosyal donatı ve ticari alanların varolması, o bölgede her evin fiberinin olması ve elektrik anlamında da kesintisiz arz sağlanması, doğalgazın ilk oraya gitmesi, suyun genelde hiç kesilmemesi, gsm internet hızının çok yüksek olması,ulaşım imkanlarının güçlü olması,kamu hizmetlerinden en üst seviyede yararlanabilme (sağlık,asayiş vb) gibi konular biraz orada oturanların şansıdır. Zira yukarıda da bahsedilmiş, tam tersi şekilde çok kötü diyebileceğiniz yerlerde de 70-100 hızları görmek mümkün olabilmektedir.

    Ancak bu orada oturanların bir kabahati değildir, hizmetleri yeterli seviyede alamayan bölgelerde oturanların da kabahati değildir. Bu biraz ilgili mülki idarelerin çabası ile olabilecek bir şeydir. (yukarıda saydığım donatılar) Ancak mülki idare ne kadar çabalarsa çabalasın, neticesinde bu hizmetleri getiren kurumların insiyatifinde gelişen durumlar da vardır. Tabi burada vatandaşların taleplerini ilgili kanallara iletmesinin önemi de aşikardır.

    Konu internet olduğu için oradan devam edelim. Benim bağlı olduğum saha dolabı 2013 yılında Tip-7 ye dönüştürüldü. Ancak gelişimini tamamlamış diyebileceğimiz bölgelerde 2020 yılında yapılan çok sayıda saha dolabı biliyorum. Yeni kurulan sahalardan bahsetmiyorum, hali hazırdaki eski sahaların dönüştürülmesinden söz ediyorum. Yani bu durumda, oralarda oturan insanlar senelerdir yüksek hızla erişim taleplerini iletirlerken, ben 2013 yılında zaten yüksek hızlı internete erişebilir hale gelmişim. Bu ne bu hizmeti alamayan bölgelerdekilerin kabahatidir, ne de ben alabildim diye benim kabahatimdir.

    Velhasıl, her zaman şunu düşünmekteyim. İyi bir şehir planlaması ile çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Asıl mesele, bu şehir planlamasını yapacak olan vizyonu geniş ve kalifiye insanların mülki idare ve daha üst makamlarda yer bulabilmesidir veya fikrinin danışılmasıdır.

    Örnek olması açısından ekliyorum. Benim VDSL sürecimi anlattığım yazımı şuradan okuyabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147277138

    @programmer_onur @ö1f1

    Temenni, herkesin en iyi hizmetlere ulaşılabilir düzeyde erişmesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Ocak 2021; 2:39:36 >




  • ozgesenko O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun ile ilgili teknik uzmanlarımız bugün sizinle iletişime geçmiştir. Arızanız ile ilgili yerleşik operatörden gelen bilgide sorunun iç tesisat kaynaklı olduğu bilgisi verilmiştir. Bunun üzerine arkadaşlarım olumsuz teyit vererek arızayı tekrar saha ekiplerine bildirmiştir. Şu an çalışmalar devam ediyor. En kısa süre içerisinde sorunu çözümleyerek size bilgi vereceğiz. Konuyu yakından takip ediyorum.
  • Hala bekliyoruz.Lütfen artık çözün sorun neyse.Saat de değil kaç gün oldu.Girmek zorunda olduğum canlı derslerim var.Sizin yüzünüzden giremiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt

    O altyapı paraları senin 85 tl n ile finanse olmuyor. Biz anadoluda kırsalda yaşayan müşteriler olarak sizi finanse etmeye de mecbur değiliz. Müşteri dağılımına baktığında esas parayı kırsalda yaşayan insanlardan cukkaladıklarını rahatlıkla görebilir herkes. 8 aydır bir arızayı düzeltmeye üşenen turknet efendi üç beş tane mahmutcanı memnun edip reklam yapmak için para harcıyor ama iş 8 aydır 10 aydır 100 diye satıp 7-8 mbps kullandırttıkları internete adam akıllı kendi ekiplerini göndermek yerine ttnet in ulema sınıfına mecbur bırakıyorlar. Bir de utanmadan bizim ekibimiz gelirse çık bir 90 daha diyorlar. Ayıptır bu ayıp.

    Al bak aşağıda senden daha fazla para ödeyip kullandığım internet, üzerine modemi de ücretli haa öyle yanında bedava modem falan da vermiyorlar. İki kere modem aldım 1000 tl sırf modeme harcadım belki modemdendir diyerek.


    TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor




  • ozgesenko O kullanıcısına yanıt

    Sorunun kaynağını söyleyeyim ben sana. Sen bir arıza kaydı bildiriyorsun. Bizim verdiğimiz paraları zengin rezidanslara sitelere gb internet altyapısı kurmaya harcayan turknet senin sorununa kendi teknik ekiplerini gönderecek parayı bulamıyor. Bunu turk telekomdaki einsteinlara iletiyor. Onlar da hiçbir şekilde fiziksel olarak birşeylere bakmadan onarım talebinden 2 saniye sonra "Müşteri Kaynaklı Arıza" diyerek toz oluyorlar. Turknet peki bu durumda ne yapıyor. "HİÇBİR ŞEY". Senin ödediğin parayla bakırköye beşiktaşa falan 85 tl ye 1 gbps internet veriyorlar. Sen yine 10 mbps ye 100 tl ödemeye devam ediyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 30 Ocak 2021; 0:25:0 >
  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt

    şirketler yatırımlarını gelirleriyle yapar, bu para gökten düşmüyor. bir şirketin para kazanmasını istemiyorsanız internet kullanmayabilirsiniz. bu şirketler hayır kurumu değil, kâr/zarar hesabı yapan ticari oluşumlar. siz turknet de kullansanız, millenicom da kullansanız altyapı sahibi olarak türk telekom'a paranızın bir kısmı her şekilde gidecek, bu dsl altyapısını da turknet değil türk telekom çekiyor. baştan aşağı saçma bir konu, altyapının sahibi türknet değil bir kere. 8 mbps destekleyen adsl altyapı üzerinden de 100 mbps görmeniz fiziken imkansız biliyorsunuz. mesajın diğer kısmına gelirsek, sizden ucuz almıyorum ben interneti. her ay da aylık bütçemin belli bir kısmını -iddia ettiğinizin aksine sizin ödediğinizden fazla- ben bu internete ayırıyorum. ben de modem kirası ödüyorum. sizden farklı olarak bana gidip de 20 tl'ye gigabit sunmuyorlar, sadece benim altyapım daha yükseğini karşıladığı için ben yüksek hızlar alabiliyorum.





  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt

    Dostum senin burada söylediklerinin 100 mbps internet alıp kasıtlı olarak hızları 10 olara 8 lere düşürülenler için bir anlamı yok. TurkNeti çok sevdiysen t-shirtini yaptırır üzerine giyersin. Sen reklam yapasın diye açmadık bu konuyu. Burada insanlar mağdur olmuş çıkmışsın anlamsız şeyler söylüyorsun. Ben 8 aydır yaşadığımı biliyorum. Burada benim gibi 10 binlerce kullanıcı başlangıçta 1-2 ay 120 130 mbps leri gören hatlarının düzeltilmesini istiyor sen daha bilip bilmeden 8 mbps alt yapın var bilmem ne diye kraldan çok kralcılık yapıyorsun. Dediğim gibi çok beğendiysen arkadaşları reklamını burada bana yapma sokağa çıkarken bastır bir tane turknet logolu t-shirt giy yap reklamını.


    https://turk.net/fiber-internet/besiktas


    işte fiyatları burada kabak gibi yaziyor. Ben beşiktaşta oturan adama bu fiyatlara bu hızlar verilecek diye turknetin keyfini beklemek zorunda değilim.





  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Çok acilinden düzelttiniz bakın hızım şu an güllük gülistanlık. Bu 10 mbps yi dahi göremeyen 5 mbps ile 3 ile bağlanan ayda 100 tl sini aldığınız insanlar da var ve siz hala bizden aldığınız paraları beşiktaşa kadıköye yatırıyorsunuz. Önce sırtından para kazandığınız insanların sorunlarını bir çözmeyi öğrenin.

    Al bak aciliyeten düzelttiğiniz internet

    TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 30 Ocak 2021; 0:30:2 >
  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar crc hatası ile sayfaları açmak imkansıza yakın bir şey. Video konusuna hiç girmiyorum. O denli crc hatası modemi kapatıp açınca ne kadar sürede oluyor?
  • Açtığım anda başlıyor daha ppoe kurulmadan 100 leri geçiyor zaten. 8 aydır yazıyorum 8 aydır benimle dalga geçiyorlar bize kulak tıkayıp beşiktaştaki fakir fukara gariban hiçbir şekilde başka internete ulaşamayan arkadaşlara 1 gbps interneti 85 tl den verip show yapma peşindeler. Gördükçe sinirlerim tepeme zıplıyor. Ulan sen önce daha fazla paraya sattığın boktan internetini bir düzeltmeye çalış. Yok telekomun altyapısıymış yok telekom suçluymuş. Ben parayı kime ödüyorum? TurNete... :u halde beni kimin altyapısı olduğu falan ilgilendirmez o zaman satmasın çekilsin bu bölgelerden biz de gider telekomdan alır onlarla kavga ederiz. Gitsin beşiktaştaki üç beş müşterisine; altyapı parasını da bizi enayi yerine koyarak değil bizzat Beşiktaş' da rezidansta oturan adamın kendisinden alsın bize de böyle sinir harbi yaşatmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 30 Ocak 2021; 3:0:24 >
  • Maalesef ülkedeki sistemi, altyapıyı, hizmeti ve bürokrasiyi bilemeyen insanlar bu şekilde ithamlarda bulunuyor.


    Arkadaş Turknetin patronu olsa kesin köylere 100mbps internet bağlar, Kadıköyü 8mbps mahkum ederdi TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor 

  • Benim karttan parayı her ay tt değil turknet kesiyor. Kimin altyapısı olduğu beni ilgilendirmez. Turk telekom ben turknete kefilim garanti veriyorum diye bir şey açıklamış mı? Ben mi gidip kendime ekip bulup arıza gidereceğim. Eğer beceremiyorsa satmayacak. Yok öyle parayı kırsaldan al beşiktaşa yatır.

  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

    Benim herşeyden haberim var. Altyapı da var. Ben bu hattı ilk bağlattığımda max hızım 130 mbps ydi. Birşeyin ne olup olmadığını bilmeden bol keseden konuşmak olmaz. Bizim gibi 10 binlerce aboneyi 7-8 aydır 3 5 mbps hıza mahkum ettiler. Ne bir muhattap var ne bir arıza gideren ekip var. Bir de hiç utanıp sıkılmadan herkese aynı şeyi yazıyorlar "Müşteri kaynaklı arıza". Senin cebinde beşiktaşa kendi altyapını kuracak paran biriktiyse bu parayı oradaki mahmutcanı memnun etmek için değil kırsala internet verip mağdur ettiğin insanların arızalarını telekomun ekipleri yerine kendi ekiplerinle gidererek esas para kazandığın yerleri memnun etmek için kullanmak zorundasın.

  • TyRunG T kullanıcısına yanıt

    Bu espri yeteneğini burada değil youtube kanalında harcamalısın. Hızları kasıtlı olarak düşürülen 10 binlerce kişi senin bu esprilerine katıla katıla gülmüyor. Başka yerde yap bunları.

  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    hatda hem crc hem ınp var ya tesisat kablomuzda sorun var (yanlış ikili bağlantısı kopukluk ragletde oksitlenme elektirik hatlarından etkilenme vs ) yada telekom kablosunda sıkıntı var kendi tesisatınızı full kontrol edin eğer sıkıntı sizde değilse mutlaka telekom kabloları tarafındadır modem tek kabloyla bile internete girer bakınız TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor




  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Başka bir iss ye geçin dilerseniz hocam.
  • Djdy D kullanıcısına yanıt
    Hocam bu nasıl tesisat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Hocam bu nasıl tesisat.
    hocam tesisat bana ait değil ama gördükçe hayret ediyorum
  • Djdy D kullanıcısına yanıt
    Çeki düzen vermek lazım o hatta.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    hat benim :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.