Şimdi Ara

TurkNet olmayan borç çıkarıyor, icraya veriyor, ne ödeyebiliyorum ne ulaşabiliyorum... [ÇÖZÜLDÜ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
11.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • türk net kendini düzelt rezaletsiniz
  • -dead kullanıcısına yanıt
    Vodafone daha berbat. 4 yıllık müşterisiydim. İlk iki yıl çok güzeldi her şey ama son 2 yılda bitse de kurtulsak modundaydım. Kafamı Türknetin sığınağına soktum. Bazen delirtse de sıkıntısız kullanıyorum. Vodafone altyapınız yok dediği yerde Türknet ile maksimum 98 mbit yani saniyede 9.8 mb hız alabiliyorum. Vodafone daha berbat bence.
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Yazmış ya adam ekşi sözlük de konu açınca aradılar beni diye.
  • Mesajda yazmış sadece konuda arıyordum ben de. En üste eklemesi lazım ki görebilsin insanlar.
  • İnternetini kapatmak için faxla bilgilerini yollayan arkadaşıma 1 ay sonra fatura çıkarttılar.Fax ellerine ulaşmamış yersen ISS lerin belki de en kötüsü bu firma olabilir.

    Millenicom kullanıyorum adamların sitesinde işlem yapınca memnun kaldınız mı diye sms atıyorlar wp den ulaşabiliyorsun ayyrıca forumda ulaşabileceğin yetkili kişileri var daha ne olsun?

    Türknet büyük bir balon olma yolunda türktelekom ile yarışa girdi herhalde
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Direk filmin sonunu vermemiş heyecanlı olsun diye
  • Türknet vasıfsız bir firma kesinlikle kimseye tavsiye etmem kullanmadığım hizmeti iptal ettiremiyorum.3 defa dilekçe faxladım.Farklı yerlerden. En son yetmedi adreslerine kargoladım.Fakat hala iptal edilmedi.Ulaşmadı ulaşmadı.Ben ne yapacağım bana fatura çıkarıyorlar sürekli.Sanırım tüketici heyetine falan başvurmam gerek çünkü benim üyeliğimi sonlandırmıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknet kullanıcısı olupta hattımı iptal ettiren biri olarak yaşadıklarınıza gerçekten şaşırdım. Büyük ihtimal sistemdeki bir hata veya müşteri hizmetlerinin dangalaklığına denk gelmesi yüzünden borcunuz sistemin bir yerinde kayıtlı unutulmuş ve işlemeye devam etmiş, ancak sistemin kullanıcıların eriştiği kısımda ise aksine borcunuz kapatılmış ve ödeyememiş duruma gelmişsiniz.

    Allah kimseye göstermesin, malesef hemen her firma da böyle şeyler olabilir. Firmalar bu gibi durumlara mutlaka önlem almak zorundalar. Türknet'in zaten müşteri hizmetleri kısmının çok kötü olduğu biliniyor. Birçok kişi bunu bile bile Türknet'e abone oluyor.

    Bilin bakalım kimin yüzünden? Tabii ki ahmak, dolandırıcı Türk Telekom yüzünden! Bu hain firmadan kaçan kullanıcılar, kötünün iyisini seçmeye çalışıyor.

    ----

    Bende bir süre Türknet abonesiydim. İlk bağlantı, nakil işlemi ve iptal işlemi gibi önemli işlemlerde hiç önemli bir sorun yaşayıpta mağdur olmadım.

    İlk bağlantımda hat sorunu vardı, Türknet, Türk Telekom'um elit ekibini gönderdi, düzelttiler.

    Nakil işleminde de port sorunu çıktı. Yine Türknet, Türk Telekom'um elit ekibini gönderdi, düzelttiler.

    Bir kez daha nakil için başvurdum. Ancak bu sefer sıfır ve internet altyapısı olmayan binaya geçtiğimden sorun çıktı. Hattımı dondurdum. Derken bir ara Türknet üzerinden adresimi sorguladığımda önceden "altyapınız yoktur" uyarısı veren sistem bu sefer 9 mbps internet alabileceğimi söylüyordu. Türknet'e başvurdum, dondurma hizmetini iptal edip ancak o şekilde nakil işlemini başlatabileceklerini belirttiler, bende onay verdim. Ancak bu sefer port yok denildi. Türknet beni aradığında ya tekrar dondurma ya da iptal işlemi yapabileceklerini belirtti. Ben iptal isteyince, dilekçeyi fakslamamı istediler. Türknet'e "Yalnız ben dondurma işlemini iptal edip nakil için başvurdum. Ancak önceki adresimde olmadığım için interneti hiç kullanmamış olacağım. Nakil de olmadı. İptal ederken dondurmanın iptali ve aboneliğin iptali arasında geçen süre için benden ücret talep edemezsiniz" dediğimde bana "Zaten ekiplerimiz kullanımızı görüntülemezse herhangi bir ücret yansıtılmaz" dedi. Ben yine de "Bunlar bir iş çevirecek" dedim içimden. İptal dilekçesini faksladım. Hizmetimin iptal olduğuna dair SMS aldım. Türknet online işlemler'e girdiğimde teknik bilgiler kısmındaki tüm bilgilerin silindiğini gördüm. Herhangi bir fatura da yansıtılmadan kurtuldum Türknet'ten.

    1 ay önce kurtulmuştum Türknet'ten. Bugün bu konuyu görünce borcumu tekrar sorguladım, hiç borç çıkmadı ama insan yine de tedirgin olmuyor değil, bir anda bir yerden bir borç çıkarırlar diye. Ama neyse ki hakkımızı arayabileceğimiz mecralar var.




  • işte bu yüzden ne yapıyoruz? yazılım ekibimize adam gibi maaş ödüyoruz. sokaktan yazılımcı toplamıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 28 Ekim 2019; 19:14:27 >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Turknet e geçmemekte hep haklıydım. ( Laf çakma için değil, gerçek yaşadıklarımdan dolayı bu kanı bende kalıcı olarak oluştu.

    Verilen cevap ise çok kötü..

    Yani sizler hata yaparsınız...
    Müşteriler karşılıksız çeker....

    İşte bu olumsuzlukların çok daha basitlinde bile benim şalter attığından tekrar edeyim İYİ Kİ TÜRKNET e geçmemişim.

    Sizlere tavsiyem ise kaliteli çalışanlar ile çalışın.
  • yokya bu firmayla uğraşılmaz lahmacuncuyu arasan daha hızlı ulaşırsın çözüme ulaşırsın bunların peşinde koşacamda yok faks attım diye türlü türlü dil dökecemde birde reklamlarda taahütsüz anında istedğin her saniye istediğin an çıkabilirsin hiç sorun yok diyede yanıltıcı reklam yapıyorlar yok artık kesinkes eminim bu firmadan hiçbirşekilde hizmet almayacağım zaten bulunduğum yerde fiber var hizmet veremiyoruz gibisinden abuk subuk ne anlama geldiği belli olmayan birşey söylüyordu sistemleri. kısacası türknet benim gözümde çöp.
  • Bu ilgisiz ve beş para etmez sağlayıcının biran evvel gerçek müşteri hizmetlerini açması gerek sesli müşteri hizmetleri açmamak yasaya aykırı böyle saçmalık olmaz şikayet edin heryere müşteri hizmetleri tekrar açılmalı, bana böyle bir borç gelse kesinlikle ödemem koşsun dursunlar peşimden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 2 ay boyunca arızalardan dolayı ancak 15 gün internet kullanabildim türknet ile. Hattı kapattım. Adamlar şimdi de veremedikleri hizmet için son bir fatura çıkarmışlar. Bu saatten sonra bulaşılmayacak bir firma benim gözümde.
  • 1 hafta oluyo bağlatalı acaba yanlışmı yaptım.bende tuhaf bi sorun var.ps 4 e kablo ile bağlandığımda 9mb alıyorum.wifi ile bağlandığımda 20mb civarı alıom.adama sorduğumda modemden diyo.aynı modemle ttnet kullanırken tam tersiydi.sonra ps 4 den diyo pc de de aynı ? Valla bende iptalmi etsem napsam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Modemin kutusu içinden çıkan 1 MT kadar olan ethernet kablosu duruyorsa TV ve PS4 cihazı modemin yanına taşıyın öyle deneyin bakalım sonuç ne olacak, çünkü sizin söylediğiniz olayın İnternet servis sağlayıcısı ile alakası yok, hem kablo hem wi-fi ile deneyin speedtest yapın, yani modemden de olabilir, ethernet kablosundan da, diyebilirsiniz 1 hafta öncesine kadar yoktu evet doğrudur yeni bir arıza olmuş olabilir, kablo kırılmış olabilir vs. vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • türknet binasına gidip önünde kendini yakıyorsun yada içeri girdikten sonra çırılçıplak koridorda koşup kendini camdan aşağı 7. kattan atıyorsun sonra no problem..
  • burda turk net destek ekibi var mi ki? varsa bile eminim troldur gercek olmasini dusunmek dusunmek bile imkansiz otesi yahu adamlar forumda sosyal medyada gezecegine once kendilerine musteri hizmetleri numarasi tahsis edip erisim saglasinlar 5 gundur nete giremiyorum adamlar gayet rahat gayet ilgisiz guinnes e girmeyi kafaya koymus bunlar bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısını millenicom da turnet de yaşadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunun bende başlangıcındayım.konusunu açtım foruma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az bızde papaz olacaz...

    otomatık odemeye aldık ayın 10 u gelıyor hala hesaptan almamıslar parayı...

    bugun utanmadan mesaj atıyorlar faturanız var odeyın dıye.
    ulan faturalarla ugrasmamak ıcın otomatık odemeye alıyoruz hala derdı bıtmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.