Şimdi Ara

TurkTelekom TpLink C5v Fiber Modem Kullananlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
308
Cevap
23
Favori
56.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    altyapı

  • Hakimolacakadam kullanıcısına yanıt

    "Altyapı"dan kastınız nedir? Bina içi tesisat mı, Telekom'un sahadaki alt yapısı mı?


    Şu kadarını belirteyim: Kablolu testlerde, modem kapanıp açıldıktan sonra bir sorun kalmadı ama zaman içinde aynı sorun tekrar ortaya çıkabiliyor...


    Bu hattın çalıştığı dairenin altında benim özel çalışma mekanım var. Orada PoyrazNet üzerinden ve Telekom altyapısından çalışan 100 Mbps ikinci

    bir hattım daha var (Statik IP, HGW: ZTE H298A). İki hat binadaki aynı IFDK'dan ama ayrı ayrı portlardan besleniyor ancak eminim ki Santral'de de aynı OLT portuna bağlı.. O 2. hatta hiç böyle olaylar olmamakta...

  • Bu modemden elimde 2 tane var. Odama kablo çekme gibi bir şansım olmadığı için diğer modemi odamda kullanıp birbirlerine wifi üzerinden bağlıyabilir miyim?

    Birde mümkünse odamda ki modemden bilgisayarıma lan kablosuyla wifi den aldığı interneti aktarabilir miyim?

  • SubZeroWins S kullanıcısına yanıt
    İlk bahsettiginizin amacını anlayamadım ama sanırım tekrarlayıcı gibi çalışsın istiyorsunuz. Basit bir repeater işinizi görür sanki.
    Ikinci isteğinizi de tam anlamadım ama dediğiniz işi reprater cihazın ethernet postu varsa ona takarak halledebilirsiniz veya direkt repeaterin kablosuzuna bağlanabilirsiniz.
    Tahmin ettiğim kadarıyla veya aklıma gelen daha kuvvetli bir wifi dongle sizin işinizi ikinci modem vs kullanmadan çözer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TurkTelekom TpLink C5v modemde telefon için voip ayarları nasıl yapılıyor ? Menüsü üzerinde göremedim, kısıtlanmış bölümde mi ?

  • truecupper T kullanıcısına yanıt

    Cihazı fabrika ayarlarına alın, ayarlar otomatik yüklenir. 1. Sokete bağlayıp telefonu kullanabilirsiniz, doğrudan POTS çıkışıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 8 Nisan 2023; 22:22:18 >
  • Cihaz türk telekomun benim hattım için verdiği modem değil, bi arkadaştan aldım.... Denedim, otomatik ayarlar yüklenmiyor....

  • truecupper T kullanıcısına yanıt

    Fark etmez, ayarları otomatik alması gerekiyor. Operatör fark etmeksizin Türk Telekom altyapısıyla fiber hatta deniyorsunuz değil mi?

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Evet, Türk telekom altyapısı fiber hatta deniyorum...Fakat otomatik ayarları yüklemiyor... iptv ve internet kurulumunda sorun yok, fakat telefon tanımlama da sorun yaşıyorum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truecupper -- 9 Nisan 2023; 4:47:0 >
  • truecupper T kullanıcısına yanıt
    1. Ana sayfada bu şekilde VoIP görülüyor mu?


    TurkTelekom TpLink C5v Fiber Modem Kullananlar



    2. ONT cihazda kaç tane LAN çıkısı var? Eğer 4 portlu olanlardansa telefon aboneliğiniz Router yerine ONT ye tanımlanmış olabilir.


    4 Portlu ONT örneği


    TurkTelekom TpLink C5v Fiber Modem Kullananlar




  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Yukarıdaki resimdeki gibi, devre dışı yazıyor... bendeki gpon cihazı tek ethernet çıkışlı ve rj11 çıkışı yok....

  • truecupper T kullanıcısına yanıt

    Hattınızda telefon numarası tanımlı olduğuna emin misiniz, IP almaması çok garip.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Ben Telekom'dan 1. Fiber İnternet aboneliğimi oluşturduğumda (daha doğrusu VDSL'den dönüşüm yaptığımda) o dairede hizmet veren (VDSL aboneliği de sağlayan) PSTN numarasını talep üzerine FTTH hatta tanımlatmıştım. O talebi yapmasaydım belki o hat halen bakır altyapı üzerinden DSLAM'a bağlı kalacaktı.


    Aynı bina ve 2. bir adresteki Fiber İnternet aboneliği oluşturduğumda (bu sıfırdan abonelikti ama telekom altyapısında hizmet veren alternatif bir ISS seçmiştim...), o adreste de bakır altyapı üzerinden çalışan bir PSTN hattı var(dı), halen de var. Ama nasılsa tanımlamazlar diye Telekom'a bir talepte bulunmadım (ama daha sonra öğrendim ki, teknik olarak bir engel yok...). Şimdi bir ara gidip başvuracağım.


    Diyeceğim o ki, Telekom bir adrese sıfırdan Fiber İnternet getiriyorsa ya da VDSL'den dönüşüm yapıyorsa o adreste bakır altyapıdan çalışan bir PSTN olup olmamasına pek de dikkat etmiyor olabilir.





  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Sizde iki abonelik farklıdır (telefon ayrıdır) yani iki ayrı fatura ödüyorsunuzdur. Ülkemizde bilinçli tüketici sayısı çok az.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Evet, her ay 2'si internet, 2'si telefon olarak 4 ayrı fatura ödüyorum; internet faturalarından birisi alternatif ISS'ten oluyor.

  • Tesadüfen, başka bir şey ararken Telekom'un FTTH abonelerine verdiği bu TP-Link Archer c5V fiber modemin (aslında modem de değil ama HGW demek daha doğru olur...) on-line satıldığını gördüm. Nasıl satışa girmiş bilemedim zira bu cihazlar abonelere kiralanmakta ve abonelik sonlandırıldığında (aynı adreste başka bir kişiye devredilmesi konusu da buna dahil...) söz konusu cihazın Telekom2a veya Telekom alt yapısında hizmet veren ISS'ye iadesi gerekiyor. Aksi takdirde aboneden cihazın bedeli talep ediliyor. Sadece abone Telekom'dan ayrılıp Telekom alt yapısında hizmet veren alternatif ISS'ye geçtiğinde bu iade işlemine gerek kalmadığı söylenmekte...


    Şimdi benim evimdeki FTTH aboneliğinde bu cihaz var; çalışmasından oldukça memnunum yani ev içinde yeterli wi-fi kapsama alanı sağlayabiliyor. Ama biliyorum ki bu cihaz arızalanırsa Telekom büyük olasılıkla yerine Vestel 9000 model o ucube cihazı kakalayacaktır.


    Şimdi bu on-line satılan cihazın 2-yıllık garantisinin (herhalde artık) olmayışı ve de bir şekilde bozuk olmadığının riskini alacak olur ve de bunu satın alırsam gerektiğinde mevcut HGW'nin yerine sadece kullanıcı adı ve şifresini girerek kullanabilir miyim? (Not: mevcut cihazda PSTN sabit ev telefon hattı bağlantısı da mevcut...)





  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Şifre girmeye bile gerek kalmayabilir Afak abi. Köydeki evin modemi yanmış geçenlerde. Bende benim hurdalıktaki W9970'i gönderdim kargoyla köye bağlamışlar modemi hemen ip almış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Son zamanlarda Vestel vermiyorlar diye biliyorum ki verseler bile şikâyetle yine değiştirebilirsiniz. Bu cihazların garantisi 2 yıllık değil, operatörün dahili kiralık cihazı olduğu için süresiz ancak dışarıdan aldığınız cihaz 1 günlük olsa bile garantisiz olacaktır.

  • Merhaba bugün FTTH kurulum yapıldı ve bu modem verildi. Kullanan arkadaşlar Oyunlarda ping sorunu var mı? Modemi nasıl güncelleyebilirim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cycIone kullanıcısına yanıt
    Merhaba oyunlarda pıng durumunu bilememde modemi güncellemen söz konusu değil tekekom veriyor güncellemeyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.