Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.872
Cevap
32
Favori
278.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • syn fsnn;
    ssözen volvo araçlarının servis sonrası yetkili müdür yardımcısı;
    bu formdada sağolsun bizleri yeni gelişmeler hakkında zaman zaman bilgilendirme yapıyor. tabiki memnunum bu durumdan. en azından son durumlar hakkında ve yetkili servislerin iş ve işlemlerinin güncel uygulamalarını formda soru soran üyelere verilen cevaplar sayesinde öğrenmiş oluyoruz. bazende yaşanan sıkıntıların karşılıklı fikir telakkileri ile karşılaşıyoruz. buda yeni versiyon araçların nerede ne zaman ne gibi arızalarının olduğunu vs. öğrenmiş oluyoruz. ben şahsen ssözen (sabri sözen) formdaki fikirleri, biz üyelere katkılarından dolayı memnunum. yetkili servislerde diyelim bir sıkıntın oldu şu veya bu şekilde. en azından yetkili düzeyinde bir muhatabın olabilir. derdini anlatabilirsiniz. bu manadada olumlu katkı sağlıyor. ben şahsen servise gitmiyorum. sadece aracı ilk aldığımda volvo orjinal parçalarını alıp kullandım bir kaç kez. bocsh marka ve son denememde nordic marka idi. en azından neyin ne olduğunu öğrenmiş olduk.

    benim araç s40 2004 classic.
    yağ ; castrol 05-40 edge kullanıyorum. (eskiden 10-40 kullanıyordum) 0-30 'a karşıyım. araç yeni olursa kesinlikle 0-30 taraftarıyım ancak malum belirli bir km var. dolayısıyla en iyisi 5-40 edgeler. ben en son bu şekilde bir değişim yaptım. 20 bin km olmadanda değiştirmeyeceğim.

    yağ-hava-polen-buji (lpg li olduğu için özel üretim var) bocsh marka önerebilirim. ben bundan asla vazgeçmem. param varsada volvonun orjinalini kullanırım.
    sensörler, bobin, buji kabloları vs bu tür ürünlerdede orjinalini tercih ederim. swich kısımları zaten reno ile bir çok oem bazında ortak olduğu için reno oem ürün kullanırım. bocsh varsa tabiki bocshdan şaşmamak lazım. zaten başka bir şey kalmıyor geriye.

    lastiklerde şöyle bir tecrübem oldu oda şu; lastikleri 2-3 ay önce bringstone turanza değiştirdim. konfor olarak memnun değilim. benim 2007 üretim tarihli michelin lastiklerim daha konforluydu. nasıl diyeyim araç daha süspanse idi. daha rahattı. o rahatlık esneme ve kullanım rahatlığını yakalayamadım turanza yeni lastiklerimde.

    balatalar ve disklerde arkalar olursa TRW, önlerde ise ATE marka ürünleri tercih etmeye çalışıyorum. geneldede zaten araçlarımızın (volvo) sarf malzemeleri bunlar dersek kabaca ürün bazında bu şekilde kullanmaya çalıyorum.

    tabi allaha şükürler olsunki aracımda öyle sensör vs. arızalar olmadı. ben sadece arka balata, yağ-polen-hava filtresini değiştidim bu güne kadar. aracımda bakım yönünden şu an 10 numara. bakımlarını zamanında yapıyorum.

    dikkat ettiğim bir şey var. oda şu: kitapçığında hemen aracı çalıştırır çalıştırmaz hareket ettirip araca fazla gaz vermeden hareket halinde aracın ısıtılması tavsiye edilmiş. benim mantığıma ters olmasına rağmen böyle yapıyorum. (bence en az şöyle bir kaç dk hareket ettirilmeden araç ısınması lazım diye biliyorum ama kitapçık hemen hareket ederek ısınmasını tavsiye ediyor.) nedeninide bilmiyorum şahsen. kitapçığındaki yönergeyi uygulamanın yararlı olduğunu düşünüyorum. şimdilik bu kadar diyeyim. saygı ve sevgiler.




  • yazdıklarınıza katılmakla beraber ssözenin şunu söylemesini itiraf etmesini bekliyorum (etmeyeceğini biliyorum) biz türkiyede sadece volvoyla alakalı değil yağ değişim periodları ve parça değişim periodlarında tüketiciyi çokta düşünmüyoruz:)))) amacımız para kazanmak

    bunu söyleyebilir mi? tabiki hayır ama durum bu.

    araçların kullanma klavuzunda yazan yanlış değil ancak yazanlar minumum yakıt tüketimine göre yazılmış hususlar. motoru çalıştırınca yağlama başlamış olsa bile motorun her yerine nufuz etmedi ben etmesini bekliyorum o kadar daha sağlıklı ama ekonomik değil.
    yaptığınız yanlış değil ama sakın 2000-2500 deviri ısınmadan geçmeyin max aşınma.

    kışın bir miktar ısıtıp kalkarsanız daha uzun ömürlü olur motorunuz

    lastiklerde ise ben bir akrabadan lassa aldım almak zorunda kaldım almasam konuşmazdı benle:)) memnunmuyum hiçbir lastikte yapmadığım km yi yaptım 60 bin civarında ve diş derinliği yasal sınırın üzerinde.

    ama konfor sıfır:( ben birçok testte ödül almış yine bir çok testte michelini geçmiş hoonkok ventus prime 2 almayı düşünüyorum fiyatta michelinin neredeyse yarısı testlere inanıyorum çok farklı dergilerin testleri ve lastik alman malı değil dergi menşei genelde almandır ve dikkat ederseniz mercedes bmw audi vw yi hep över ve conti yi tavsiye eder ama bu dergilerde bir kore malını ilk kez derecede gördüm.

    saygılarla




  • anladım. tşk yorumlarınız için.

    gerçekten derginin derecelendirmesine girdiyse ki girdiğini ifade ediyorsunuz. bence 10 numara.

    acaba işte o bahsettiğim konforu yani süspanse ve darbe emişlerini micheline kadar yapabilirmi?

    hoonkok lastiğini bende bir ara deneyimmi diyede terettüt etmiştim.

    conti den son anda vazgeçmiştim. nasip brisgtoneye imiş. ama memnun değilim kıyaslamamı michelin enerji saver leri ile yapıyorum tabi. denemek dergilerdeki testleri görmek lazım. güzel bir araştırma yapmışsınız elinize sağlık. kısmet olurda başka zaman lastik alacağım zaman bende sizin yoldan gideceğim.

    aracı ısıtma mevzuuna gelince, aslında aracı ilk çalıştırdığımda belirli bir rolanti yüksekliği var. bu rolanti yüksekliği gidene kadar yani yaklaşık 1-2 dk. bekleyeceğim bundan sonra. 2000-2500 devirleri kesinlikle geçmiyorum lpg ye geçene kadar zaten. olsun ama dediğiniz daha mantıklı, benimde mantığıma yatıyor ama işte kitapçık öyle yazınca onu uygulamaya çalışıyordum. kışın ısıtmadan mümkün değil hareket etmiyorum zaten. bu konuyuda paylaştığımız iyi oldu. saygı ve sevgiyle kalın. iyi geceler.




  • sabri beyin sizin belirttiğiniz hususları ifade etmesi çok ama çok zor yapamaz.))))

    dediklerinizede katılıyorum. servislerin amacı bu zaten. para kazanmak. olsun bizlerde araştırarak maxsimum faydayı nasıl buluruzu keşfeder ona göre hareket ederiz. hayatta her şeyin bir alternatifi vardır, yeterki azimli ve istekli olup araştırmalara bıkmadan usunmadan devam edebilmek. bak bu formda neler öğreniyoruz değilmi? zaman her şeyin ilacı. kısmetse görüşmek üzere saygılar.
  • kardeşim ylv77 tabiki ifade etmesi zor ama çıkıpta biz sizden yanayız derse ben çenemi tutamam. bizden yana vs değiller. şu formda birçok kişide biliyor bizden yana olmadıklarını ama bir kişi çıkıpta çocukmu kandırıyorsun veya daha yumuşak ifadelerle bunu dile getirmiyor.

    biz sizden yanayız ama aynı mototoru citroen pegugeot ve for bizden 100-150 daha ucuza bakım yapııyor.(niye bizde önde volvo arması var)

    sizden yanayız onlar 15000 de çağırıyor biz 10 000 de

    aklımız başımızda çok şükür.
    evet form çok faydalı haklısınız

    saygıyla kalın.
  • Su an benim s60 in üzerinde hankook ventus prime k105 var. Çok memnunum. Aldığımda michellin'in kislik lastikleri vardı üzerinde. Havaların ısınmasıyla birlikte en ufak frende kizaklamalar başlayınca " bu böyle gitmeyecek " dedim ve lastik arayışına girdim.

    Tam o sıralarda da sanırım autoshow dergisinde lastik testi vardı. Hankook 3. Olmuştu. Kendinden nice pahalı lastiği geçmişti. OZellikle fren performansı övüluyordu. Ki ben de 3 senelik kullanımımda bizzat şahit oldum. Yol sesi konusunda belki başarısız sayılabilir.

    O zamanlar tanesini 120 ye almıştım. Michellin'ler 210 civarına satılıyordu. Yani yarı yarıya bir fark.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsnn

    kardeşim ylv77 tabiki ifade etmesi zor ama çıkıpta biz sizden yanayız derse ben çenemi tutamam. bizden yana vs değiller. şu formda birçok kişide biliyor bizden yana olmadıklarını ama bir kişi çıkıpta çocukmu kandırıyorsun veya daha yumuşak ifadelerle bunu dile getirmiyor.

    biz sizden yanayız ama aynı mototoru citroen pegugeot ve for bizden 100-150 daha ucuza bakım yapııyor.(niye bizde önde volvo arması var)

    sizden yanayız onlar 15000 de çağırıyor biz 10 000 de

    aklımız başımızda çok şükür.
    evet form çok faydalı haklısınız

    saygıyla kalın.

    1.6 hdi (Volvo, Peugeot, Citroen, Ford, Mazda'da kullanılıyor bildiğim kadarıyla) dizel motorun Türkiye için bildiğim kadarıyla bakım aralığı 20.000km kabul ediliyor, internette peugeot sitesinde bu şekilde. Katalogda ise 15.000-30.000 aralığı belirtilmiş. Ağır koşullar için 15.000, hafif koşullar için 30.000'e kadar çıkıyor. Mantıklı olanı da zaten 20.000km. Peugeot servislere sorarsanız size 15.000km diyorlar, Volvo ise 10.000km




  • sevgili eng_civ ve fsnn

    işte ben bu formu bu yüzden seviyorum. araştırarak bir çok şeyi öğrenmiş oluyoruz. burda değerli fikirlerini sunan, araştıran ve üreten tüm arkadaşlarımızın ellerine yüreklerine sağlık. yardımlaşmaya devam...
  • geçen gün antalya volvo servisi otokoç ile görüştüm 2009 model v50 1.6 dizel aracımın bakımları için.aracınız kaç kmde dedi. 45.000 kmde dedim.45 bin km için özel bakım peketi var işte kampanyada yok servis 2.0 yüklüyoruz tüketim düşüyor araç özellik kazanıyor cart curt etti.ne kadar dedim kampanya fiyatımız 630 tl dedi ama indirim şansımız yok dedi kampanya olduğu için. ya 40.000 km de bakımı yapılmışş 5000 km için bakım mı yaptırıyim dedim :) işlerine gelince 15 binde 15 bine işlerine gelince 10 binden 10 bine :) ama önemli olan aracın sağlığıdır.
    Bence her 10.000 kmde motor yağı,yağ filitresi ve hava filtresi dizel araçlarda değişmeli.Ford ların mazot filtresi hakkında pek bilgim yok.yani süzücülüğü nasıldır? fullden mazot alınca şişer mi bilmiyorum ama Renault grubu motorlu dci araçlarda mazot filtresi 20.000 km rahat gidiyor.

    10.000 km belki düşük gelebilir size fakat ülkemiz şartlarında araçlar zorlanıyor malesef.Nasıl zorlama bu.Dur kalk dur kalk 200 metre için araç çalıştır.sürekli devirli kullan motor ısınmadan gaza bas vs vs.. derken motorlarımız bence avrupada satılan araçlara göre daha fazla tahribata uğruyor.Birde kalitesiz yakıt kullanıyoruz malesef.Ülkemizde aldığımız en kaiteli yakıtlar avrupada satılan yakıtları karşılamıyor malesef.egr bu yüzden sık sorun çıkartıyor ülkemizde.Avrupada 200.000 kmde bir temizliyorlar genellikle.bizde 50.000 de sorun çıkartabiliyor.Malum kötü mazot kötü atık demektir.

    Triger kayışı v kayışı muhabbetine hiç girmiyorum.Şu kmde değiştir demek çok saçma ! şöyle düşünelim. ben bayiden sıfır araç aldım. eve gittim aracın kmsi oldu 100. evin önünde gaz pedalına taş koydum ve 10 saat boyunca aralıksız araç dip gaz yaptı.devir 5500 den aşağı inmedi.Ne oldu şimdi bu araç 100 kmde mi? tertemiz bir günlük araç mı? iş kullananda bitiyor.Triger genel kontrolleri yapılır.Bilyalarda ses varsa değiştirilir yeni kayış takılır. kontrollerde kayışın durumuna bakılır aşınmış mı ? tek noktadan aşıntı var mı? gerginliği nasıl? ses var mı? balans var mı? bakarsın sorun yoksa yola devam.taki bir dahaki bakıma kadar kontrol ede ede gidersin.Tabi bu normal kullanımda geçerli olan birşey.aracı zorlayarak sıkarak kullanırsanız bu şartlar pek geçerli dğeildir aniden atar yolda.
    Kayış hiç hareket etmese bile zamanlaa lastik gibi bozuluyor malesef.Özelliğini kaybediyor.bunada dikkat etmek lazım.

    Aracınızın garantisi dolduysa sizi servise bağlayan hiçbirşey yok.Tüm bakımlarınızı orjinal parçalarla özel volvo servislerinde yaptırabilirsiniz.

    Motor yağıda çok önemli bir konu.Petronas gibi opet gibi total gibi yağları kullanmaktan kaçının.Mobil1 tam sentetik yağları öneririm.Pahalıdır ama aracın sesinin bile değiştiğine tanık olacaksınız.

    Motor yağı değişimlerinde her ne kadar motor sıcak olursa olsun ne kadar iyi süzdürürseniz süzdürün illaki karterde belirli bir oranda yağ kalıyor vede bu yağda metal parçacıkları olma riski çok fazla.Ben her bakımda yağ tamamen baoşaldıktan sonra üstten yeni yağ ekliyorum ve karterdeki azda olsa o pis yağı attırıyorum.Ve üsten yeni yağ ekledğinizde alttan ilk anlarda koyu renk çıkıyor.Buda karterde pis yağ kaldığına ispattır.Taki üstten doldurduğum yağ ile karterden çıkan yap aynı renk olana kadar boşaltıyorum ki en fazla burda giden yağ 0.3 litre.

    Bu işlemi yapmadığımda motor 1000 km sonra kararmış oluyor.Bu işlemle ise 2500 km sonra aynı renk olarak yağ çubuğunu çektiğinizde görüyorsunuz.Tabi rakamlar her araçta böyledir böyle olacak diye birşey yok farklılıklar gösterebilir.yağın renginden ziyade o karterde yağ ile birlkte kalan metal tortularda büyük oranla temizleniyor.Tırlarda karterlerdeki karter tıpası mıknatıs özelliği gösteriyor ve metalleri azda olsa üstünde topluyor.Çok önemli ve detaylı bir özellik.

    zaten tıpayı çıkarıdığınız zaman üstünde ince ince metal parçacıkları gözüküyor :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winniesertan

    geçen gün antalya volvo servisi otokoç ile görüştüm 2009 model v50 1.6 dizel aracımın bakımları için.aracınız kaç kmde dedi. 45.000 kmde dedim.45 bin km için özel bakım peketi var işte kampanyada yok servis 2.0 yüklüyoruz tüketim düşüyor araç özellik kazanıyor cart curt etti.ne kadar dedim kampanya fiyatımız 630 tl dedi ama indirim şansımız yok dedi kampanya olduğu için. ya 40.000 km de bakımı yapılmışş 5000 km için bakım mı yaptırıyim dedim :) işlerine gelince 15 binde 15 bine işlerine gelince 10 binden 10 bine :) ama önemli olan aracın sağlığıdır.
    Bence her 10.000 kmde motor yağı,yağ filitresi ve hava filtresi dizel araçlarda değişmeli.Ford ların mazot filtresi hakkında pek bilgim yok.yani süzücülüğü nasıldır? fullden mazot alınca şişer mi bilmiyorum ama Renault grubu motorlu dci araçlarda mazot filtresi 20.000 km rahat gidiyor.

    10.000 km belki düşük gelebilir size fakat ülkemiz şartlarında araçlar zorlanıyor malesef.Nasıl zorlama bu.Dur kalk dur kalk 200 metre için araç çalıştır.sürekli devirli kullan motor ısınmadan gaza bas vs vs.. derken motorlarımız bence avrupada satılan araçlara göre daha fazla tahribata uğruyor.Birde kalitesiz yakıt kullanıyoruz malesef.Ülkemizde aldığımız en kaiteli yakıtlar avrupada satılan yakıtları karşılamıyor malesef.egr bu yüzden sık sorun çıkartıyor ülkemizde.Avrupada 200.000 kmde bir temizliyorlar genellikle.bizde 50.000 de sorun çıkartabiliyor.Malum kötü mazot kötü atık demektir.

    Triger kayışı v kayışı muhabbetine hiç girmiyorum.Şu kmde değiştir demek çok saçma ! şöyle düşünelim. ben bayiden sıfır araç aldım. eve gittim aracın kmsi oldu 100. evin önünde gaz pedalına taş koydum ve 10 saat boyunca aralıksız araç dip gaz yaptı.devir 5500 den aşağı inmedi.Ne oldu şimdi bu araç 100 kmde mi? tertemiz bir günlük araç mı? iş kullananda bitiyor.Triger genel kontrolleri yapılır.Bilyalarda ses varsa değiştirilir yeni kayış takılır. kontrollerde kayışın durumuna bakılır aşınmış mı ? tek noktadan aşıntı var mı? gerginliği nasıl? ses var mı? balans var mı? bakarsın sorun yoksa yola devam.taki bir dahaki bakıma kadar kontrol ede ede gidersin.Tabi bu normal kullanımda geçerli olan birşey.aracı zorlayarak sıkarak kullanırsanız bu şartlar pek geçerli dğeildir aniden atar yolda.
    Kayış hiç hareket etmese bile zamanlaa lastik gibi bozuluyor malesef.Özelliğini kaybediyor.bunada dikkat etmek lazım.

    Aracınızın garantisi dolduysa sizi servise bağlayan hiçbirşey yok.Tüm bakımlarınızı orjinal parçalarla özel volvo servislerinde yaptırabilirsiniz.

    Motor yağıda çok önemli bir konu.Petronas gibi opet gibi total gibi yağları kullanmaktan kaçının.Mobil1 tam sentetik yağları öneririm.Pahalıdır ama aracın sesinin bile değiştiğine tanık olacaksınız.

    Motor yağı değişimlerinde her ne kadar motor sıcak olursa olsun ne kadar iyi süzdürürseniz süzdürün illaki karterde belirli bir oranda yağ kalıyor vede bu yağda metal parçacıkları olma riski çok fazla.Ben her bakımda yağ tamamen baoşaldıktan sonra üstten yeni yağ ekliyorum ve karterdeki azda olsa o pis yağı attırıyorum.Ve üsten yeni yağ ekledğinizde alttan ilk anlarda koyu renk çıkıyor.Buda karterde pis yağ kaldığına ispattır.Taki üstten doldurduğum yağ ile karterden çıkan yap aynı renk olana kadar boşaltıyorum ki en fazla burda giden yağ 0.3 litre.

    Bu işlemi yapmadığımda motor 1000 km sonra kararmış oluyor.Bu işlemle ise 2500 km sonra aynı renk olarak yağ çubuğunu çektiğinizde görüyorsunuz.Tabi rakamlar her araçta böyledir böyle olacak diye birşey yok farklılıklar gösterebilir.yağın renginden ziyade o karterde yağ ile birlkte kalan metal tortularda büyük oranla temizleniyor.Tırlarda karterlerdeki karter tıpası mıknatıs özelliği gösteriyor ve metalleri azda olsa üstünde topluyor.Çok önemli ve detaylı bir özellik.

    zaten tıpayı çıkarıdığınız zaman üstünde ince ince metal parçacıkları gözüküyor :)



    Ben de sizden birşeyler öğrenmiş oldum, sağolun




  • syn winniesertan
    yazdıklarınızın büyük çoğunluğuna katılıyorum haklısınız

    şu anki yakıt kalitemizle 10 bin çok az emin olun. artık adam gibi bir şirketten yakıt alırsak euro dizel olacaktır.(artık hepsi euro dizel oldu)
    amerikada satılan mobil 1 lerin üstünde 15 000 mil warranty yazar buda 24 bin km yapar siz değişin 20 binde siz değişin 17000 de ama 10 bin de bizi servise çağırmalarına kızıyorum ve 10 bin konusunda size katılmıyorum. birde yağın renk değiştirmesi yağın bozulduğu anlamına gelmiyor dizel araçlarda hemen kararır mesela sıfır yağ koyun dizel araca 500 km sonra bakın kararmıştır yağın temizleme gibi bir görevide olduğu için renk değişiklikleri normaldir.

    diğer formda volvo servis denetçisi diyorki ben müşteriden yanayım

    biz sizden yanayız ama aynı mototoru citroen pegugeot ve ford bizden 100-150 daha ucuza bakım yapııyor.(niye bizde önde volvo arması var)

    sizden yanayız onlar 15000 de çağırıyor biz 10 000 de :)))))))

    allahtan bizden yana :))))

     Volvo bakım fiyatları


     Volvo bakım fiyatları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 15 Mayıs 2012; 17:31:45 >




  • Bizim XC60'ın ilk bakımı yaklaştı (10.000km), malum D3 motor, bilader kullandığı için riske girmez, bakıma gider. Tahminen ilk bakım ücreti ne çıkar? Servis hizmetlerinde kampanya falan var mı acaba bu aralar?
  • bilemiyorum yaklaşık 10 yıldır servise bakıma gitmiyorum. ama 500-600 tl yi gözden çıkarsın. dışarda 200 tl ye halledilir ama araç garantiliyse yetkili servise gitmek lazım.
    hayalimdeki arabalardan biri umarım yakında alırım:)
  • Arkadaşlar,

    Öncelikle, olumsuz deneyim/görüş veya fikirlerimizi 1 (bir) defa paylaşmamızın, bu FORUM için yeterli olduğunu düşünüyorum. Yaşadığımız olumsuz herşeyi sadece bir kez paylaştığımızda, bu sayfaları öncesinden okuyan insanları zaten bilgilendirmiş oluyoruz... Bir defaya mahsus olarak, önüne çıkan sayfayı okuması ve cevap vermesi muhtemel insanlar için bazı şeyleri ısrarla tekrarlamanın, müdavimler için sıkıcı olacağını unutmamakta fayda var Bu foruma katkısı olanların, günübirlik okuyucular değil de, sürekli katılımcılar olduğunu hatırlatmamın anlamı olmaz sanırım... Birşeyler öğrenmek isteyen, bir zahmet bu başlıkları ilk sayfalarından itibaren okuyuversin!!!!

    Pahalı fiyat veren, yanlış parça gönderen, sorun tanımlama sıkıntısı çeken vs kişi veya kurumlar burada zaten biliniyor! Birebir tartışmalar, sadece egoları tatmin etmeye çalışıyor (ama görüldüğü kadarıyla tatmin edemiyor)!

    Gelin, hep beraber yalnızca edindiğimiz tecrübeleri (özellikle Volvo kullanıcılarının işine yarayacak türden tecrübelerimizi) paylaşıp geçelim... Paylaştığımız deneyime, kişiliklerimize hakaret etme derecesinde cevap verenlere cevap verme zorunluluğu olmasın! Burası sanal bir ortam, isimlerimiz bile böyle... Karşısındakini görmediği için aşırı rahat davranabilenler, pervasızca konuşan/yazanlar olabilir. Böyle kişilerle tartışmaya girmek yalnızca, sayfaların adı ile örtüşmeyen konulara sapmaya, konuyu gereksiz uzatmaya ve kendimizi (altta kalmayacak insan konumuna sokmaya çalışarak) küçük düşürebilecek tartışmalara sokmaya yarayacaktır. Böyle bir tartışmanın kazananı olmaz.

    Bakım fiyatları konusunda ise; elbette araçlarımızın en iyi bakımını yetkili servisler yapabilir, ancak bu servisler genellikle çok pahalı ve benzer bakımı, çoğunlukla aynı parçaları kullanarak daha ucuza çıkarabilen tamirhaneler/özel sevisler var. Ayrıca yedek parça satışı yapan çeşitli web siteleri var. Buralardan aldığımız mal ve hizmetler, yaşadığımız memnuniyet ya da memnuniyetsizlikler....

    İşte tam olarak, bu konularda yaşadığımız tecrübelerimizi paylaşırsak, forumu okuyanlar çok daha net bilgileri edinip, kendileri için sağlıklı olan cevapları bulabilirler...

    Bir süredir işim yoğun ve foruma katılamıyorum (mesaj yazarak). Bu akşam forumu okumaya fırsat bulduğumda ise, kaldığım tarihi bularak oradan başladım ve okuduklarıma istinaden bu mesajı yazma gereği hissettim... İlerlemiş yaşıma ve nick name'ime dayanarak Herkese sevgiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük Bilge -- 15 Mayıs 2012; 23:07:27 >




  • öncelille büyük bilge size katılmakla beraber size bakkal ağzıyla konuşan ve bunu bir tüzel kişilik olarak yapan insanlar karşısında siz yapı veya olgunluk sebebiyle susabilirsiniz. ama bu ne benim nede ylv77 nin karakterine ters.

    zaten olayın büyümesinde ylv 77 ye gönderilen yanlış parçanında etkisi var. ve benim yabancı formlarda ve klavuzlarda okuduğum gördüğüm 2 yıllık azda olsa servis deneyimimi paylaştım verdiğim değişim aralıklarını o akıllarıyla dalga geçmeye bile kalktılar hepsi gerçek hepsi belgeli

    ısrarla bu konu üzerinde durmamızın servislerin türkiyedeki tüm servislerin 1-2 marka hariç bakım periodlarını avrupanın yarısından daha az bir seviyede tutmaları aslında çok büyük bir sorun çünkü bu durum ticari kaygı yaratıyor

    ısrarla bu konu üzerinde durmamız sizde rahatsızlık mı uyandırdı bilmiyorum aynı şeyleri yazmaktan kaçınalım derken bunumu kast ettiniz?

    isterseniz siz bir konu belirleyin biz o konuyu konuşalım. bu formda herkes istediği bilgiyi istediği kadar konuşmakta serbesttir. hakaret küfür vs olmadıkça

    yaşınızı bilmiyorum niknamenize istinaden bu kadar yazıyorum. (bende profosör yapıcam yakında )




  • euro diesel diye aldığınız mazotların çoğu kükürt oranı 50 ppmden yüksek setanı düşük mazotlar.Ülkemizde mazot olaylarında ciddi pislikler dönüyor.Tanıdığınız samimi istasyon sahibi arkadaşınız dostunuz varsa sorun anlatsın.Solvent karıştırmadan tutun pompa hilelerine kadar yapılmayan pislik yok.Shell opet total petrol ofisi hepsi aynı.Önemli olan istasyon sahibinin temizliği ticari ahlakı.Gürcistandan getirdiği kaçak mazota solvent katıp satan Petrol Ofisi markası adı altında şehir merkezinde çatır çatır mazot satan istasyon sahibi tanıdığım var.Yok merkezden depoları kontrol yok test bilmem ne hepsi yalan o işlerin. Euro dizel diye aldığımız mazotların çoğu kırsal motorin bunuda bilin :)

    Avrupada istasyonlarda heleki bir kaçak mazot kalitesiz mazot satın adamın kemiğinden eti sıyırırlar canlı canlı :)

    Shell Türkiye A.Ş nin Türkiyede 2-3 tane kendi işletmesi var.Birisi Bostancı köprüsünün ordaki Shell.İnanmayacaksınız ama ordan aldığım mazotla 100 kmdeki ortalama tüketimim 0,4 litre civarı düşüyor.
    yok hepsi aynı depodan geliyor aynı arabalarla geliyor hikayelerine kanmayın.

    Tabi temiz ticaret yapan iyi niyetli istasyonlar yok mu? elbette var.Ama tespiti zor.bilindik yerden alın diye bundan deniyor.Aynı kasap misali.Bilindik kasaptan alacaksın etini ki taze olsun sinirleri ayrışmış olsun dinlendirilmiş olsun.İçine su enjekte edilmesin vs vs...

    1000 kmde egr si sökülmüş fluence 1.5 dci 105 beygirlik araç gördüm.daha 1000. kmde egrde kurum oluşmaya başlamıştı.Egrdeki kurum aynan motorun içinede gidiyor.Carbon clean uygulaması bundan işe yarıyor çünkü motorun düşmanlarından biriside karbon atıkları.

    Kötü mazot turboya zarar vermekle başlar taki dpf'e kadar sorun çıkartır. Günümüzdeki en hassas araçlara 10 numara yağ koyuncada çalışıyor ama motor ömürünün 300.000 km den yüksek olması var birde 100.000de biten motor var.

    Anlık birşeey olmaz zaten.Sigara içince aniden ölüyor musunuz? yavaş yavaş sindire sindire zarar veriyor. Aynı Başkanın söylemesi gibi.Sindire sindire alıştıra alıştıra :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsnn

    bilemiyorum yaklaşık 10 yıldır servise bakıma gitmiyorum. ama 500-600 tl yi gözden çıkarsın. dışarda 200 tl ye halledilir ama araç garantiliyse yetkili servise gitmek lazım.
    hayalimdeki arabalardan biri umarım yakında alırım:)

    Teşekkür ederim cevap için, biz de öyle olduğunu tahmin ediyoruz. Açıkçası araç güzel, konfor-yol tutuş-performans hepsi bir arada. Dışarıdan görsellik harika. Biz memnunuz XC60'dan, ihşallah size de nasip olur. Ben genelde suv tarzı araç tercih etmediğim için pek kullanmıyorum, sedan olarak 508 tercihi yaptım ama aile büyüdükçe MPV'ye geçiş yapabilirim diye düşünmeye başladım




  • sevgili büyük bilge fikirlerinize saygı duyuyorum ve sizi gayet iyi anlıyorum. hemde son derece. ama

    yukarıda geride kalan kısımları okursanız zaten gereken yerdede tartışma kesilmiş olup; ilgili yönetici kesime konu iletilmiştir. benim ve sevgili fsnn açısındanda. yeterki olumsuz, aşağılayıcı cevap verilmesin.

    41 yaşındayım. mesleğimi açıklamak istemiyorum ama, üniversite okuyupta burda (bende üniversite mezunu muhasebe finansman bölümü) ahkam kesmenin anlamı yok. herkes haddini bilecek, ticari bir konuda ben sıkıntı çekmişsem burda muhatapla sonuna kadarda cenk yaparım. ama bundan sonra daha dikkatli olurum. dediğinizi anlıyorum. mesajınız anlaşılmıştır. aynı şahısla zaten kesinlikle bir daha böyle bir şey olmayacak. zaten yukarıdada belirttim bu durumu.

    benim tamirci ustamın yanında düştüğüm durumda siz olsaydınız anlardınız beni. burda onları yazmak istemiyorum. ama olsun benim ustam anlayışlı ve beyefendi birisidir.

    syn fsnn arkadışama sonuna kadar katılıyorum. ama inanın sizide çok seviyor, yorumlarınızı zevkle okuyorum.

    benim bir fikir ve görüş istediğim zaman bu formda yazıyorsunuz. bundanda son derece memnunum. size ve fsnn arkadaşıma sevgi ve saygılarımı sunarım.




  • syn winniesertan

    yazdıklarınız firmalara karşı büyük bir suçlama üzellikle shell opet vs hakkında bende otomotiv kökenli olduüum için az çok bu işler içerisindeyim olmasamda ilgimi çekiyor soruyorum.

    büyük benzin istasyonları yaklaşık ayda bir denetlenir. ben yakıt alırken kaç defa opetin denetleme aracını gördüm ağzı eniş küçük bir şişeye tüm ürünlerden alıyorlar ve test ediyorlar öyle sizin anlattığınız gibi kolay değil bu işler.

    ha adı sanı duyulmamış firmalara konuda birşey diyemem.

    ardında zamanlı zamansız devletin denetim organlarıda aynı şeyi yapıyor bunada şahit oldum.
    yazdıklarınız başınıza iş açabilir bu büyük firmalarda bu işler o kadar kolay değil.

    ama gidip no name yada adı sanı duyulmamış firmalarda olabilir.

    ayrıca gürcistana kaç defa gittiniz bilmeme ben senede 2 kez sarp sınır kapısından girerim.
    sizde ucuz mazot kalitesiz diye bir algı oluşmasın. gürcistan petrolü benzini mazotu azerbaycandan alır . azeri petrolleri dünyanın en kaliteli petrollerinden biridir. emin olun tr de satılandan kalitelidir ben benzin aldığım zaman farkı anlıyorum.
    ucuz olmasını sebebi gürcistanın alım gücüdür. vergi bize göre az onlara göre normaldir.
    yine mazotun tr de şu an litre başı eski parayla 470 tl karla satılır normaldir. bazı firmalar bu karlarını minumuma indirerek müşteri çekmeye çalışır.
    her ucuz mazot satanda sahte veya sahtekar değildir
    10 numara yağ solvent karıştıran yok mu? mutlaka var. ama özellikle büyük firmaları suçlamak çok büyük bir sorumluluk gerektirir. bu tür firmalar buna cesaret eder yakalanırsa bayiliği elinden alınır istasyon mühürlenir firmaya yatırdığı teminatlar yanar
    yani anlattığınız kadar kolay değil bu işler

    ylv77 bende size saygılarımı sunuyor bilgili şeffaf yapıcı yorumlarınızın devamını bekliyorum




  • syn fsnn;

  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.