Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.872
Cevap
32
Favori
278.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli ylv77 ve fsnn,

    Sizleri çok iyi anladığımı ve sizlere verilen cevapların tarzından duyduğum rahatsızlıkla, yukarıdaki mesajı yazmaya çalıştığımı anlatamamışım, tamamen benim eksikliğim, özür dilerim. Sizin (tüketici olarak), satın aldığınız mal ya da hizmetin kalitesinden şikayetlerinizi burada tüm detayları ile anlatmak ve cevap beklemek elbette sınırlanamaz hakkınızdır, hepimizin hakkıdır! Ancak emin olmanızı istediğim konu şudur; burada deneyimlerini paylaşan herkes, tek bir mesajla, silinemeyecek izler bırakabiliyor. Sizin, benim, herkesin yazdıkları, insanların aklında çok sağlam yer ediniyor.

    Yazılanlara ve yazan insanların sayılarına bakın lütfen! Bu başlıklara yazan insanların sayılarına!!! 3 mesaj yazılmış ama okunma sayısı 100 den fazla! Benim anlatmak istediğim bu! Emin olunuz ki, bu sayfaları okuyan insanlar, çoğunlukla kimin ne durumda olduğunu çok iyi değerlendiriyor!

    Aylar öncesinde, bu forumda (DH) bazı konularda bilgi edinmek üzere okuduğum sayfalarda, S40'ın C segmentinde, hatta mümkünse daha alt segmentlerde görüldüğünü/gösterilmeye çalışıldığını okuyup itiraz ettiğimde (S 40 D segmentinde yer alır), pekçok itiraz mesajı yazıldı. Çoğuna cevap vermedim ve birgün bir arkadaşımız, Volvo'nun kendi iç yazışmalarında (hangi modelin hangi segmentte sunulduğunu, üretim başlangıç ve bitiş tarihlerini belirten bir yazışmaydı bu) S40'ın D segmentine giriş aracı olduğunu gösteren mesajını paylaştı. Olay bitti!!!

    Şayet haklıysanız, mutlaka hakkınız verilir veya ortaya çıkar. Tüm söylemek istediğim bu! Sizleri (haklı olduğunuz sürece) haksız göstermeye inanın kimsenin gücü yetmez!!!

    Bizler, meramımızı düzgün bir dille anlatabildiğimiz sürece, her konuyu bir kez aktarmamız yeterli olacaktır. Burası, altta kalmayacağımızı göstereceğimiz bir platform yerine, salt bilgi paylaşımını hedeflediğimiz bir yer olabilirse, kalite o zaman yaratılmış olur.

    Tekrar yanlış anlaşılmadığımı umar, hepinize saygılar sunarım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

    Değerli ylv77 ve fsnn,


    Şayet haklıysanız, mutlaka hakkınız verilir veya ortaya çıkar. Tüm söylemek istediğim bu! Sizleri (haklı olduğunuz sürece) haksız göstermeye inanın kimsenin gücü yetmez!!!

    Bizler, meramımızı düzgün bir dille anlatabildiğimiz sürece, her konuyu bir kez aktarmamız yeterli olacaktır. Burası, altta kalmayacağımızı göstereceğimiz bir platform yerine, salt bilgi paylaşımını hedeflediğimiz bir yer olabilirse, kalite o zaman yaratılmış olur.

    Tekrar yanlış anlaşılmadığımı umar, hepinize saygılar sunarım...





    değerli arkadaşım büyük bilge;

    sizin ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum. ben bahse konu tartışmaya girmek, uzatmak ve anlaşılmaz düzeye getirmek isteyen bir yapım iç dünyamda olmamıştır. ancak, bazen öyle anlar oluyor ki sizi içerisine çekiyor. bir özürle ve daha dikkatli olunacağı hususundaki küçük bir cevap her şeyi bitirebilecekken, nüansın inceliği anlaşılamayınca konu uzadıkça uzadı.

    yazılan yazılardan bende rahatsız oldum şahsen. çünkü yazılan ifadeler anlaşılıyorsa, anlaşılabiliyorsa en önemliside empati kurulabiliniyorsa karşıdaki kişi tarafından anlam ve önem arz eder. "altını verin sarraf olmayana bu nedir der."

    meramımı zaman zaman tekrarlıyor olabilirim. uyarılarınız içinde ayrıca teşekkür ederim. daha dikkatli ve duyarlı olmaya özen göstereceğim. zira haklısınız.

    ancak; formun bende bir dönemler acemisi olduğumdan şimdi biraz daha ustalaşma yolunda adımlar atarken ilk zamanlarımı hatırlıyorumda...

    forma yeni katılan bazı arkadaşlarımızın yardım taleplerine cevap vermek, belki formun geride kalan kısımlarını okuyamamış veya bir sayfasını okuyarak yardım talebinde bulunanlara, "tecrübelerim ışığında bir yararım olurmu" düşüncesiyle bence önemli olduğuna inandığım konuları yer ve zamanı gelince tekrar etmiş olabilirim.

    kendi adıma (sevgili fsnn'de öyledir ben şahsen inanıyorum) böyle olumsuz yorumlara bir daha girmeyeceğim. mümkünse kullanıcı pozisyonunda olanlarla dialog kurmak daha mantıklı. buda benim için bir tecrübe olmuştur. ama şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki bir yerde aksaklık varsa onuda burda ifade etmek boynumun borcu. çünkü benim yaşadıklarımı sizlerinde yaşaması muhtemel, onun içinde bilgi paylaşımı son derece önemli.

    yanlış anlaşılmadığınızı bildirir bende size ve diğer form arkadaşlarımıza saygılar sunarım. sevgiyle kalın lütfen....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylv77 -- 16 Mayıs 2012; 23:35:18 >




  • Sayın fsnn

    Bende geçen yaz 35-40 kez geçtim Gürcistana.Daha doğrusu Batuma. Satış yapan istasyonların hepsini az çok bilirim.Mazot kalitelerinide.Deneyimim var yani :D
    Öyle atmasyon hayali konuşmuyorum.Rizedeki istasyonların bile (Shell,Opet) markaları altında Batumdan kaçak mazot getiriyorlar.Bunu devlette iyi biliyor. Hopa Arhaviyi Artvini söylemiyorum bile..Kaçak mazot satan Petrol Ofisi,termopet vs vs.. adı altına depolarında kaçak mazot var.Önemli olan bunların mazot nerden aldıkları.Gürcistanda her mazot kalitelidir diye birşey yok.sıkıntı çıkaran mazot var.3-5 lari daha ucuz almak için kötüsünü alırlar.Diyorum ya ticari ahlak yoksa bunlarda herşey beklenir.
    Başıma iş falan gelmez.Yalan konuşmuyorum. Aylık incelemeler mi :D adam istanbulun göbeğinde bile kaçak mazot satıyor ünlü markaların adı altında.tvlerde gazetelerde çıktı okudunuz mu bilmiyorum...Elektrikli uzaktan kumandalı depolar yakalandı.Neler neler dönüyor.Tır garajlarındaki ufak tefek çapulculardan bahsetmiyorum.Opet petrol ofisi shell bp gibi markaların adı altında kaçak mazot satanları ve yakalananlardan bahsediyorum..Bunlar bizim gördüklerimiz birde görmediklerimiz duymadıklarımız var.

    Benim başımada pompa hilesi olayı geldi.Kırıkkalede Shell istasyonuna boş depomla girdim.Depoyu doldurun dedim.53 litre mazot alan aracıma 56 litre mazot koydular :D Depomdada tahminen 1-2 litre mazot vardı.vur kır bağır çağır adamlara aracın teknik özelliklerinden depo hacmini gösterdim.Tabi kendileride biliyorlar 50 litre mazotun ücretini kestiler kredi kartımdan.

    Şikayetvar.com sitesine şikayetimi yazmak için girdim ki bir baktım başıma gelen olaylardan onlarca mağdur var..Ben yine metropol olmayan bir şehirde başıma geldi nüfus düşük tüketim düşük bir yer.Millet istanbulda yapıyormuşş bu çakallıkları.

    Girin okuyunwww.sikayetvar.com sitesindeki şikayetleri .Kötü mazottan dolayı arızalanan araçları okuyun.Adam Üniversienin teknik ekibine incelettirmiş mazotu ekip gerekli şartlaarı bulamamış mazottaki.Kalitesiz denilecek ve sorun yaşatacak mazot diye rapor vermiş.Shell firmasıda tutturmuş bizi myaptığımız incelemede sıkıntı yok mazot kalitelidir diye:)

    Gerisini siz düşünün.Ben yalan konuşmuyorum.Başımada birşey gelmez.Gürcistandaki mazot ucuz diye kalitesizdir diye de birşey demedim.Ülkemizde hükümet kazansın diye vergi üstüne vergi ödeyerek mazot alıyoruz bu yüzden pahalı.Gürcistanda ise olması gereken fiyatlardan..




  • sn. winniesertan , yazınızı bir çırpıda okudum, sonra da "vay beee" diyesim geldi. Şu an kullandığım aracın ilk deposunu bayinin yanındaki benzinlikte doldurdum, heyecan falan. Depo katalogda 72lt diye geçiyor, takriben 77-78litre falan doldurmuşlardı, yedek depo falan var bunlarda demişlerdi, doğru mudur acaba, olur mu öyle şey? Hadi yedek depo var da aracı ben nasıl benzinliğe getirdim o zaman. Fikriniz nedir?
  • Kataloglardaki aracın teknik özelliklerinde yazan depo hacmi o deponun hacmidir.Yani ister yedek ister mazot çukuru diyin katalogda 72 litre yazıyorsa en fazla 72 litre alır.Yedek depo diye aslında birşey yok.Eski nesillerde vardı yedek depo denilen basit bir düzenek fakat 2000 yılından sonraki hiçbir araçta görmedim.Depo şamandırası aracına göre depoda 4-5 litre kalana kadar menzin gösteriyor.Menzil sıfır olduktan sonra depoda aslında 4-5 litre (araçtan araca değişiyor) yakıt oluyor.Tabi bu normal sürüş tarzındaki menzilde..yani aracı çok sert kullanıp tüketim değerleriniz yüksekse tahminen menzil sıfır gösterdiği an deponızda daha fazla yakıt olacaktır.

    Fakat bunu yedek depo gibi ayrı bir sistemle değil deminde dediğim gibi belirli ölçüde mazotu ölçmeyerek yapıyor araçlar.

    Sizede büyük ihtimalle çakallık yapmışlar.Yaparlar yapıyorlarda...

    Başıma gelen başka bir olayı anlatayım.Aracımda mazot bitti.Göstergede düşük motor performası yazısı çıktı ve motor çalışmadı araç marş almadı.Yani depodaki mazot tamamen bitmişti.İstasyona o şekilde itikleyerek götürdük.Bomboş depoya 53 litre mazot doldurduk.depo fullendi. kimiside 53 litrelik depoma içinde 1-2 litre olmasına rağmen 56 litre mazot koyuyor :)

    Kesafet olayı çakallık hile değildir.Bu başıma gelen ve sizin başınıza gelen olayında kesafetle alakası yoktur.tamamen çakallık düzenidir. ŞİMDİ isteyen istediği kadar denetlesin oluyor işte bu olaylar. Binlerce müşteri mi yalan söyler yoksa bir tane patron mu ?




  • bayiye yakınsa müşterileri kandırmak daha kolaydır.Yedeği var bunun abi ondan fazla almıştır veya abi bomboş geliyor normalde bu kadar buşalmaz depo gibilerinden yalanlar bol bol söylenir :) Sizde yepyeni heyecanla aldığınız ve bayiden çıkarttığınız aracınızla bunu takmazsınız.
  • CONTİTECH WEB SİTESİNDEN ALINTIDIR!

    120.000 km sonra ve 5 yıl sonra ContiTech triger kayışı değişimi önerir.

    KAYNAK:http://www.contitech.de/pages/produkte/antriebsriemen/kfz-ersatz/werkstatt/produkte-riemen-zahnriemen_de.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

    Değerli ylv77 ve fsnn,

    Sizleri çok iyi anladığımı ve sizlere verilen cevapların tarzından duyduğum rahatsızlıkla, yukarıdaki mesajı yazmaya çalıştığımı anlatamamışım, tamamen benim eksikliğim, özür dilerim. Sizin (tüketici olarak), satın aldığınız mal ya da hizmetin kalitesinden şikayetlerinizi burada tüm detayları ile anlatmak ve cevap beklemek elbette sınırlanamaz hakkınızdır, hepimizin hakkıdır! Ancak emin olmanızı istediğim konu şudur; burada deneyimlerini paylaşan herkes, tek bir mesajla, silinemeyecek izler bırakabiliyor. Sizin, benim, herkesin yazdıkları, insanların aklında çok sağlam yer ediniyor.

    Yazılanlara ve yazan insanların sayılarına bakın lütfen! Bu başlıklara yazan insanların sayılarına!!! 3 mesaj yazılmış ama okunma sayısı 100 den fazla! Benim anlatmak istediğim bu! Emin olunuz ki, bu sayfaları okuyan insanlar, çoğunlukla kimin ne durumda olduğunu çok iyi değerlendiriyor!

    Aylar öncesinde, bu forumda (DH) bazı konularda bilgi edinmek üzere okuduğum sayfalarda, S40'ın C segmentinde, hatta mümkünse daha alt segmentlerde görüldüğünü/gösterilmeye çalışıldığını okuyup itiraz ettiğimde (S 40 D segmentinde yer alır), pekçok itiraz mesajı yazıldı. Çoğuna cevap vermedim ve birgün bir arkadaşımız, Volvo'nun kendi iç yazışmalarında (hangi modelin hangi segmentte sunulduğunu, üretim başlangıç ve bitiş tarihlerini belirten bir yazışmaydı bu) S40'ın D segmentine giriş aracı olduğunu gösteren mesajını paylaştı. Olay bitti!!!

    Şayet haklıysanız, mutlaka hakkınız verilir veya ortaya çıkar. Tüm söylemek istediğim bu! Sizleri (haklı olduğunuz sürece) haksız göstermeye inanın kimsenin gücü yetmez!!!

    Bizler, meramımızı düzgün bir dille anlatabildiğimiz sürece, her konuyu bir kez aktarmamız yeterli olacaktır. Burası, altta kalmayacağımızı göstereceğimiz bir platform yerine, salt bilgi paylaşımını hedeflediğimiz bir yer olabilirse, kalite o zaman yaratılmış olur.

    Tekrar yanlış anlaşılmadığımı umar, hepinize saygılar sunarım...





    syn büyük bilge

    ben yanlış anlamışım özür dilerim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winniesertan

    Sayın fsnn

    Bende geçen yaz 35-40 kez geçtim Gürcistana.Daha doğrusu Batuma. Satış yapan istasyonların hepsini az çok bilirim.Mazot kalitelerinide.Deneyimim var yani :D
    Öyle atmasyon hayali konuşmuyorum.Rizedeki istasyonların bile (Shell,Opet) markaları altında Batumdan kaçak mazot getiriyorlar.Bunu devlette iyi biliyor. Hopa Arhaviyi Artvini söylemiyorum bile..Kaçak mazot satan Petrol Ofisi,termopet vs vs.. adı altına depolarında kaçak mazot var.Önemli olan bunların mazot nerden aldıkları.Gürcistanda her mazot kalitelidir diye birşey yok.sıkıntı çıkaran mazot var.3-5 lari daha ucuz almak için kötüsünü alırlar.Diyorum ya ticari ahlak yoksa bunlarda herşey beklenir.
    Başıma iş falan gelmez.Yalan konuşmuyorum. Aylık incelemeler mi :D adam istanbulun göbeğinde bile kaçak mazot satıyor ünlü markaların adı altında.tvlerde gazetelerde çıktı okudunuz mu bilmiyorum...Elektrikli uzaktan kumandalı depolar yakalandı.Neler neler dönüyor.Tır garajlarındaki ufak tefek çapulculardan bahsetmiyorum.Opet petrol ofisi shell bp gibi markaların adı altında kaçak mazot satanları ve yakalananlardan bahsediyorum..Bunlar bizim gördüklerimiz birde görmediklerimiz duymadıklarımız var.

    Benim başımada pompa hilesi olayı geldi.Kırıkkalede Shell istasyonuna boş depomla girdim.Depoyu doldurun dedim.53 litre mazot alan aracıma 56 litre mazot koydular :D Depomdada tahminen 1-2 litre mazot vardı.vur kır bağır çağır adamlara aracın teknik özelliklerinden depo hacmini gösterdim.Tabi kendileride biliyorlar 50 litre mazotun ücretini kestiler kredi kartımdan.

    Şikayetvar.com sitesine şikayetimi yazmak için girdim ki bir baktım başıma gelen olaylardan onlarca mağdur var..Ben yine metropol olmayan bir şehirde başıma geldi nüfus düşük tüketim düşük bir yer.Millet istanbulda yapıyormuşş bu çakallıkları.

    Girin okuyunwww.sikayetvar.com sitesindeki şikayetleri .Kötü mazottan dolayı arızalanan araçları okuyun.Adam Üniversienin teknik ekibine incelettirmiş mazotu ekip gerekli şartlaarı bulamamış mazottaki.Kalitesiz denilecek ve sorun yaşatacak mazot diye rapor vermiş.Shell firmasıda tutturmuş bizi myaptığımız incelemede sıkıntı yok mazot kalitelidir diye:)

    Gerisini siz düşünün.Ben yalan konuşmuyorum.Başımada birşey gelmez.Gürcistandaki mazot ucuz diye kalitesizdir diye de birşey demedim.Ülkemizde hükümet kazansın diye vergi üstüne vergi ödeyerek mazot alıyoruz bu yüzden pahalı.Gürcistanda ise olması gereken fiyatlardan..

    mutlaka haklısınız ben aldığım fişleri hiç atmam yakıt kaynaklı sorun çıkarsa mahkemeye veririm. veren arkadaşım var çok ünlü bir marka değil ama sürekli aynı yerden alır fişleri saklar motor 3000 tl masraf çıkardı servis yakıttan diye rapor tuttu mahkeme bilirkişi tayin etti oda aynı raporu verdi araç sıfırdı çünkü maddi manevi racın yapılma sürecinde işgücü kaybı vs 9000 tl tazminat kazandı şirket temyize götürdü red cevabı geldi ve parasını aldı.

    şikayet ederseniz hemen devlet inceleme için ekip gönderiyor sizede bilgi veriyor. ben olsam kesn bildiğim petrol istasyonunu şikayet ederim. ama dedimya gürcü mazoto kötü çıkmayabilir vergi ve ülkenin kazanması ayrı bir olay.

    otomatik depo olayı bizim ankarada bir istasyonda oldu haberim var aylarca mühürlü kaldı ama firma adı sanı duyulmamış bir firmaydı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winniesertan

    bayiye yakınsa müşterileri kandırmak daha kolaydır.Yedeği var bunun abi ondan fazla almıştır veya abi bomboş geliyor normalde bu kadar buşalmaz depo gibilerinden yalanlar bol bol söylenir :) Sizde yepyeni heyecanla aldığınız ve bayiden çıkarttığınız aracınızla bunu takmazsınız.

    Evet aynen böyle yaşandı olay, firma elemanı hemen en yakın benzinliğe git abi, bunların içinde yakıt 2-3km'lik konuyor demişti. Ben de saf saf sordum "nerede en yakın?" diye, o da bana tarif etti, zaten başka yok buralarda yakın demişti. Ben de gittim tarif ettiği benzinlikten aldım mazotu, hatırlıyorum 77-78 lt koymuştu, abi yedek depo var bunlarda diye... Yalnız ben aracımı şirket üzerinden aldığım için yakıt fişi duruyor. Önce Peugeot'ya bir mail atayım "yedek depo" konusunu netleştireyim, sonra bayi hakkında ne yapmam gerektiğine karar veririm...




  • Kötü mazottan doalyı aracı zarar görmüş onlarca yüzlerce insan var. www.sikayetvar.com sitesini düzenli takip ediyorum.Kimisi atmasyon yazıyor marka kötülemek adına yazıyor hepsi gerçek değil yani fakat arkadaşlarımdan dostlarımdan duyduğum gerçek sorunlarda var. Mazot işi şakaya gelmez aman dikkatt...
  • Orijinalden alıntı: ENG_civ


    Evet aynen böyle yaşandı olay, firma elemanı hemen en yakın benzinliğe git abi, bunların içinde yakıt 2-3km'lik konuyor demişti. Ben de saf saf sordum "nerede en yakın?" diye, o da bana tarif etti, zaten başka yok buralarda yakın demişti. Ben de gittim tarif ettiği benzinlikten aldım mazotu, hatırlıyorum 77-78 lt koymuştu, abi yedek depo var bunlarda diye... Yalnız ben aracımı şirket üzerinden aldığım için yakıt fişi duruyor. Önce Peugeot'ya bir mail atayım "yedek depo" konusunu netleştireyim, sonra bayi hakkında ne yapmam gerektiğine karar veririm...

    Citroen in hangi modeli yaw 70 litrelik depolu :D ticari araçları mı ?
  • Orijinalden alıntı: winniesertan

    Orijinalden alıntı: ENG_civ


    Evet aynen böyle yaşandı olay, firma elemanı hemen en yakın benzinliğe git abi, bunların içinde yakıt 2-3km'lik konuyor demişti. Ben de saf saf sordum "nerede en yakın?" diye, o da bana tarif etti, zaten başka yok buralarda yakın demişti. Ben de gittim tarif ettiği benzinlikten aldım mazotu, hatırlıyorum 77-78 lt koymuştu, abi yedek depo var bunlarda diye... Yalnız ben aracımı şirket üzerinden aldığım için yakıt fişi duruyor. Önce Peugeot'ya bir mail atayım "yedek depo" konusunu netleştireyim, sonra bayi hakkında ne yapmam gerektiğine karar veririm...

    Citroen in hangi modeli yaw 70 litrelik depolu :D ticari araçları mı ?



    Sevgili winniesertan;

    Yanılmıyorsam ENG_civ arkadaşımızın aracı ( belki de yanılıyorum ) Citroen değil Peugeot 508 idi. Bu segmentte bir araçta 70 lt depo hacmi normal diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winniesertan
    Citroen in hangi modeli yaw 70 litrelik depolu :D ticari araçları mı ?

    Citroen değil, Peugeot 508 70'de değil, 72 litre, gerçekten güzel birşey, araç zaten az yakıyor, tamamen benzinliğe gitmeyi unutuyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENG_civ

    quote:

    Orijinalden alıntı: winniesertan
    Citroen in hangi modeli yaw 70 litrelik depolu :D ticari araçları mı ?

    Citroen değil, Peugeot 508 70'de değil, 72 litre, gerçekten güzel birşey, araç zaten az yakıyor, tamamen benzinliğe gitmeyi unutuyorsunuz.

    Yanılmamışım
  • vay be ne depoymuş :) bizim qashqaide 63 litre var deposu büyük diye söyleniyorduk babamla :) 72 litre depo ortalama 5 litre yaksa 100 kmde 1400-1500 km civarlarında gidiyor.Helal olsun Peugeota :)
  • :) benim depo 80 litre ama benzin :( s80 t5
  • syn fsnn;

    bir depo (80 lt) kaç km gidebiliyorsunuz uzun yolda;
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsnn

    :) benim depo 80 litre ama benzin :( s80 t5

    Yok mu arttıran? 80 lt'de iyiymiş...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.