Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (378. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.560
Cevap
78
Favori
605.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Üstad son sorun için şöyle söyleyeyim , bu söyleyeceklerim sonradan lpg takılmış tüm araçlar için geçerlidir ve lpg nin hangi marka olduğuyla alakası yoktur fizik kuralıdır.

    fabrikasyon lpg yok ise yani benzinli araca sonradan lpg takılmış araçlarda 1000 - 1500 km de ortalama 1 litre civarları yağ eksiltmesi normaldir , sebebide şu şekilde açıklayayım , benzinin çalışma sıcaklığı lpgden daha düşüktür fabrika aracın tüm herşeyini conta basınç ayarlarını bile ( hani şu tork anahtarlarıyla sıkılan, oynar eklem olarak tabir edilen parçaları sıkarken sıklıkla gördüğümüz lokma setlerinin kolları gibıvarya cırcırlı olur bazıları kapak contaları vs vs yerlerin sıkma ayarlarının oranı kademesi gibi basıncı ayarlanan) benzinle çalışan bir araca göre ayarlıdır. ve çalışma sıcaklığına bağlı metallerde oluşacak genleşme vs vs aslında ince ince mühendislik hesaplamarıyla oluşturulur ki olası fazla basınçta v.b. Durumlarda kritik bir sıkıntı (motoru kitletmeye varacak seviyede vs tarzı kritik, sürüş anında kaza yaptıracak kadar sert seviyeye gelmeden) tahliye edebilmesi yada rahatlatabilme amaçlı ayarlanır.

    tabi biz sonradan lpg taktırdığımız için bu yağın oluşan bu daha yüksek sıcaklıkla var olan buharlaşması bu conta - ek yerleri boruları falan derken sıcaklıktan dolayı oluşan genleşme değişikliği sebebiyle kaçırmayacağı yerdende buhar kaçışına neden olur boru ek yerleri vs gibi kaçırır ve uçar gider buna maalesef çözüm bulamazsınız çünkü hiç bir yerden kaçmasa bu sefer aynı düdüklü gibi buhardan sıcaktan basınçtan şişerde şişer motor illaki bi yerden çıkar ki üreten mühendis bile bunu hesap ederek yağ havalandırması koyar (şahin doğan serçede bile havalandırma vardır karbüratöre yönlendirir hatta, buharı hava filtresinin içinden) ( bu arada bu bahsettiğim buharlaşmayı kettleda su kaynatma buharı gibi yoğun düşünmeyin minimal bir buharlaşma bu )

    buda minimal olduğu için enjektör subap vs gibi yerlerin kurum kaplamamasını sağlar e malum benzin temizleyicide bir maddedir.

    ama lpgde durum çok farklı kupkuru çalıştığı ve yanma sıcaklığı yüksek olduğu için hem yağ eksiltme görülür hemde eski tarz sistemler daha yoğun olmakla birlikltekurumlaşma görülebilir. Eksildikçe ekleyeceksiniz bakım zamanı gelince komple değiştirirsiniz





  • Ve evet 2000-2007 tüm s60 larda olur bu bakım zamanı sıfırlama işlemi kullanıcı kendide yapabilir

  • 32merakligezgin 3 kullanıcısına yanıt
    Her iki cevabınız için de çok teşekkür ederim. Güzel ve samimi açıklamalarınız için sağolun.
  • Cam silecek suyu deposunda normal su var arkadaşlar. malum kış geldi. antifrizli su koyabilmek için eski suyu nereden, nasıl boşaltabiliriz. Kaputu açtım baktım maalesef ortam sıkışık ve kalabalık, bir tahliye yeri göremedim. (2005 s60 2.0t)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalabakla -- 25 Kasım 2022; 17:47:23 >
  • kalabakla K kullanıcısına yanıt

    Tahliye yoktur hocam. Su azalana kadar cam yıkamaya basılı tutabilirsiniz. Basılı tutarken arada bir 10-15 saniye durup su pompasını dinlendirmek daha sağlıklı olabilir.

  • nacker kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, dediğiniz gibi dinlendirerek yapabilirim. Bir de sonradan aklıma gelmişti, depodan hortumla benzin çeker gibi çekmek de olabilir.
  • 32merakligezgin 3 kullanıcısına yanıt
    Denedim ve oldu, servise ricadan kurtardınız, teşekkürler.
  • Selamlar 2001 model sport paket otomatik 180 bg 2.0T araç aldım. Araç içinde HU-603 multimedya sistemi var. Bunu moderniyle değiştirmek istesem nasıl bulurum? Ayrıca aracın immobilizerini değiştirtip 2 yeni anahtar yaptırtmak istiyorum istanbulda neresi yapabilir? Ve içinde bazı eksik parçalar var nerden temin edebilirim? Gizli özellik konusunda (anahtardan ayna kapama vs) yine istanbulda yapabilecek bir yer bilen var mıdır acaba
  • Merhaba arkadaşlar,
    2005 s60 2.0t lpgli 280 bin km aracım.
    1-Bunun için hangi buji tavsiye edersiniz, LPG uyumlu iridyum mu, sadece iridyum mu yoksa klasik Bosch mu?
    2-Motor yağı Castrol mü, motul mu ve kaç numara. Orjinal 0w30 biliyorsunuz.Benzin filtresi kaç km de bir değişmeli, diğer filtreler hangi marka orjinale en yakın ve iyidir?
    3-Kapıdaki cam açma düğmesi vs trim Ankara'da uygun nereden temin edebilirim? Bazen çıkmacılar daha yüksek fiyat istiyor.
    4-Ankara için işinin ehli, yaptığı işin arkasında duran, fırsatçı olmayan özel servis öneriniz?
    5-750 kg altı çekme karavan bu araç için uygun olur mu? Malum önden çekişli ve yere yakın. Çekme demiri yaptıran ve yer tavsiye edebilir misiniz?
    6-Ankara'da zaman zaman bir araya gelen, sorun ve tecrübelerimizi paylaşabileceğimiz gruplar var mı?
    7-Koltuk deri bakımları için malzeme ismi ve nasıl yapıldığına dair bilgi veya link. Bir de bu bakımı ne kadar zamanda bir yapmalıyız?
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalabakla -- 11 Nisan 2023; 1:4:14 >




  • Merhaba.
    Aracım 2004 model 2.3 T5.

    Uzaktan kumanda, Sunroof ve Tavan İç Aydınlatma Işıkları aynı anda çalışmama arızası oluyor, bazen de çalışıyor hepsi... Neden yapar bunu Lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi?

    Alarm Sistemi Servis Gerekli diye yazı çıkıyor bundan olur mu yukarıdaki arıza?
  • Sizi rahatsız ediyorsam kusura bakmayın
    Aşağıdaki konuda bilginiz var mı nasıl çözülür bu sorun?

    "Uzaktan kumanda, Sunroof ve Tavan İç Aydınlatma Işıkları aynı anda çalışmama arızası oluyor, bazen de çalışıyor hepsi..."
  • mesutxf M kullanıcısına yanıt
    Duruyor mu aracınız? Ben de yeni aldım 2.3 T5 2004 model
  • Dikiz Aynası sebepli arıza varmış, usta buldum sonunda o söyledi.

    Çok ilginç bir durum.

    Sunroof, iç tavan aydınlatma, makyaj aynası ışıkları ve merkezi kumanda aynı anda gidip geliyordu.
  • Değerli arkadaşlar mercekli farlarınız iyi aydınlatmıyorsa merceklerinizın içi kararmış yani yanmış demektir.


    VOLVO S40 V40 S60 S80 AYDINLATMAYAN FARLARIN MERCEK DEĞİŞİMİ yapılabilmektedir. İster halojen(Sarı yanan) olsun ister xenon olsun kararmış mercekleri olan eski farlarınızı yenisine 6000 - 8000 Tl vermeden yenileyebilirsiniz. Halojen mercekli araçlarınızı orijinal xenonlu hale getirebilirsiniz. Montajı kendiniz yapabilir veya ulaştırmanız durumunda tarafımızdan yapılabilmektedir. Daha onlarca aracın merceği değiştirilmiş ve memnuniyetleri ifade edilmiştir. Mercekler orijinal bosch marka olup memnuniyet garantilidir. Aşagıdaki linkten ürünleri inceleyebilir veya

    0505 713 1423 den irtibata geçebilirsiniz.









  • arkadaşlar merhaba, günlük kullanımda 100km yol yapıyorum. bunun için aracımın km artmasın istiyorum ve uygun araç bakıyorum. volvoda iki araç uygun fiyatlı buldum görüşlerinizi merak ediyorum.

    1

    2

    sw alma gibi bir mecburiyetim yok ancak fiyatları uygun gedli bana. henüz arayıp sormadım araçları. şu anda araştırıyorum.

    cevaplarınız için teşekkürler





  • Selamın aleyküm arkadaşlar 2007 model s60 2.0t olan bir aracım var aracın üzerinde 16 inch jantlar takılı. yazın lastik değişimi yapıcam bu sırada jantları değiştirip 17 inch yapmayı düşünüyorum, sizce jantları 17 inche çıkartmanın ne gibi artıları ne gibi eksileri olur? kendi aracınız olsa yapar mıydınız yapmaz mıydınız, hayırlı günler diliyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lBatu

    Selamın aleyküm arkadaşlar 2007 model s60 2.0t olan bir aracım var aracın üzerinde 16 inch jantlar takılı. yazın lastik değişimi yapıcam bu sırada jantları değiştirip 17 inch yapmayı düşünüyorum, sizce jantları 17 inche çıkartmanın ne gibi artıları ne gibi eksileri olur? kendi aracınız olsa yapar mıydınız yapmaz mıydınız, hayırlı günler diliyorum

    Bütçeniz varsa yapılır gayet şık duruyor arabanın şekli değişiyor. Yol tutuşu baya artıyor, virajda esneme azalıyor, biraz konfor azalıyor. Ben 205/55/16 yerine 225/45/17 taktırmıştım. 17 jantlar pahalı, eğer kalan bütçeniz kaliteli bir lastik almaya yetmeyecekse tavsiye etmem.
  • Teşekkür ediyorum cevabınız için, jantlara 15-20bin arası bir bütçe ayırmayı düşündüm lastikleri de tabiki kaliteli olanından alıcam muhtemelen micheal veya continental alıcam yani nereden baksanız 30.000 jant artı lastik masrafı gibi bir bütçe düşündüm. Yakıt ve performansta gözle görülür bir fark oluyor mu acaba

  • lBatu L kullanıcısına yanıt
    205/55/16 ile 225/45/17 geçişinde çok hissedilir bir fark olmuyor. Ancak lastiklerin Enerji sınıfı önemli, mümkün olduğu kadar A veya B sınıfı etiketli almaya çalışın. Lastikçi C-E modeller vermeye çalışır fark yok anlaşılmaz falan derse inanmayın :-)
  • Selamlar, 2005 model s60 aracımda abs patinaj ön. servis gerekli ikaz lambası yanıyor. İlk çalıştırmada fren yaparken pedalda titreşim hissediyorum ve kazıma sesi geliyor. Biraz kullandıktan sonra bu ikaz lambası yanıyor ve fren normal şekilde çalışıyor. Bir sürü şey denedik ama durumu çözemedik. Yabancı forumları araştırdım direksiyon açı sensörü ile sorunu çözenler var. Başınıza geldi mi hiç veya çözüm önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankocak7 -- 1 Mart 2024; 12:17:44 >
  • 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.