Şimdi Ara

Xperia Z Su Geçirmesi ve Tüketici Hakem Heyeti Ücret İadesi Süreci (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
18
Favori
25.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esoozdemir

    Bu arada Change'ye takılan ve kampanyalara imza atan varsa. Başlatmış olduğum kampanyahttps://www.change.org/p/sony-mobile-t%C3%BCrkiye-m%C3%BC%C5%9Fteri-memnuniyetini-%C3%B6nemseyin

    imzaladım facebooktan yayalım.
  • bende imzaladım arkadaşlar...
  • facede paylaşmaya çalışıyorum paylaşılmıyor:(((
  • esoozdemir kullanıcısına yanıt
    Geri göndermişler hocam telefonu.. Nasıl bi yol izlemeliyim sence.. Geldikten sonra KVK'ya mi gondersem acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • owermars kullanıcısına yanıt
    Tam olarak sorun neydi sizin? Sıvı teması mı? Ayrıca 175'i arayıp görüştünüz mü?
  • esoozdemir kullanıcısına yanıt
    Evet hocam su teması fakat suya girdikten 1 hafta sonra gitti telefon.. Ekranda görüntü yoktu, bende şikayetimi görüntü yok diye belirttim servis raporuna.. Onlarda iç ekran mekanik hasarlı kullanıcıhhatası deyip 500 TL masraf çıkarmışlar.. Bende reddettim suan telefon verdiğim yere geri geldi..

    Edit: 175'i aradım telefonda suya dayanıklı olduğuna dair herhangi bir belge var mı elinizde dedi.. Bende emin olmamakla birlikte kullanım klavuzunda yaziyordur muhtemelen dedim.. Eğer dediğiniz gibi bir durum söz konusuysa telefonu teslim almayın ve iadeli taahhütlü dilekçe yazın dendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owermars -- 19 Eylül 2014; 10:11:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • owermars kullanıcısına yanıt
    hocam firmaya ihtarname çekin noterden veya sıvıteması geçirdikten itibaren 1 ay içinde firmaya mail atın bildirin durumu. ondan sonra Hakem heyetine başvurun
  • Yok hocam onu yapmadım ama şimdi kvkya verdim daha detaylı yazdirdim servis raporuna bundan da olumlu çıkmazsa hakem heyetine basvurcam bana verdikleri raporla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar benimde böyle bir sorunum var bende htc one var .2sfer hoporler patladı yenisiyle değişim oldu fakat yine aynisorunla karşılaştım.4sfer olacak hakem heyetine gttim kvk belgeleriyle.3 ay surecegini söylediler ve benden telefonu da istediler bilir kişiye yolliyacaz diye.başka telefonum olmadığı için vermedim.uğraşmaktan istemiyorum normalde hakem heyeti telefonu aliyormu acaba.artk biktimda kvk gondermekten.birde bu para iadesini telefonu aldığımız yer mi veriyor parasını
  • İyi yapmışsın kardeşim hakkını aramakla.Benzer bir durumla bende para iademi aldım.Teknosadan aldıım xperia z'min üstüne tersanede toz döküldü temizlemek için suya tuttum ve su gerçirdi.Teknosaya gidip servise gönderdirttim ama ne olduysa bana telefonla ilgili hiç bir dönüş yapılmadı.Bende ne olacağını kestirdiğimden 20 gün telefonun akıbetini hiç arayıp sormadım.Yeni kanunla cmt dahil 20 işgünü geçtiğinde yenisini yada para iadesi talep edebiliyorsunuz.

    21. gün oldu aradım servisi telefonu sordum ne alemde diye dedi işlemler devam ediyor, size de hafta içi bilgi verilmiş dedi.Halbuki kimse aramadı ne maksatla oraya öyle bir bilgi düşmüşler bilemiyorum.Dedim beni kimse aramadı ben para iadesi istiyorum, konuştuktan sonra ertesi gün aldığım yerden sorun çıkmadan iademi aldım.

    Burada dikkat edilmesi gereken bu tip iadelerde yada başka şekilde kredi kartı yada parakartla aldıysanız kesinlikle slipi yani posdan çıkan fişi kaybetmeyin.Bulamazsanızda iade için gereken slip referans kodunu bankadan isteyebilirsiniz ama 6 ay geçtikten sonra bunu siliyorlar sanırım.Ben akbanktan istedim belki sadece akbankta öyledir bilemiyorum.Neyseki bende slipi kaybetmiştim ama tek çekim yaptığım için ona gerek kalmadan 1700tl yi aldığım fiyattan geri aldım.

    Bu tip elektronik alışverişlerinizde slipi faturaya zımbalattırın mediamarkt böyle yapıyor gerçi ama teknosa yapmıyor, ki bulamazsanız bile mutlaka hediye çeki felan verirler paranız kalmaz diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esc42

    Selamlar benimde böyle bir sorunum var bende htc one var .2sfer hoporler patladı yenisiyle değişim oldu fakat yine aynisorunla karşılaştım.4sfer olacak hakem heyetine gttim kvk belgeleriyle.3 ay surecegini söylediler ve benden telefonu da istediler bilir kişiye yolliyacaz diye.başka telefonum olmadığı için vermedim.uğraşmaktan istemiyorum normalde hakem heyeti telefonu aliyormu acaba.artk biktimda kvk gondermekten.birde bu para iadesini telefonu aldığımız yer mi veriyor parasını

    Bilir kisi hakem heyetine geliyor diye biliyorum. Forumda bir arkadas hakem heyetinde bilir kisiyle konustugunu soylemisti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    benim bimeksten aldığım fakat ithalatçı garantili çıkan bimeksin üstlenmediği x peria z telefonum sürahiden dökülen sudan su geçirdi. hertarafı kapalıyken üstelik.
    süreci anlatmak istiyorum bimeks telefonu hiç üstlenmedi zaten. sadece konforlu garanti olarak bir seçenek vardı onu seçmiştim zoraki yedek telefon verdiler. 2 ay süredir servisteydi telefon. servis de telpa diye ithalatçi firmanın servisi artık ne kadar yetkili bilemiyorum. direk kullanıcı hatası diye geri dönüş oldu bimeks mh beni aradı 210 tl bir hesaba para yatırmam gerekildiği söylendi. başa gelen çekilir bu paraya kurtulurum diye kabul ettim ve gönderdim.
    telefonum için haftada iki gün en az teledünya elektronik ith teks. isimli ithalatçıyı serviside kendisi zaten! aradım aynı anlarda bimeks müşteri hizmetlerinide aradım geri dönüş yapılacak notununuz aldık vs. geçiştirmeleri.
    telefon dün geldi pendik neomarin bimekse. bimeksten çalışan arkadaş size mesaj geldimi diyor o kadar kopukluk var ki mesaj gelmedi ama telefonun iki gün önce verildiğini biliyorum söyledi ithalatçı firma.
    telefonum aynı hiçbirşey çalışmıyor üstüne bimekse gönderdikleri mailde telefonun arızasının giderildiği söyleniyor ama bendeki yazıda telefon aynı hatayı tekrarladığı için ücretiyle birlikte iade edilmiştir.
    bana ücret te iade edilmedi tekrarda göndermedim yani servise bir kere gönderdim arızanın tekrarlanması ne demek bilmiyorum.
    sonuç olarak hakkımı aramaya karar verdim. bunlara kalırsak telefon çöplük yani. bazen insanların neden cinnet geçirip neler yaptıklarını çok iyi anlıyorum.
    ama hukukı olarak arayacagım hakkımı ılk olarak yapmamız gerekenlerı konuyu acan arkadasım detaylı olarak anlatmıs fakat benım telefon aldıgım tutar kadar mı basvuru yapacagım yoksa su andakı tutarı olarak mı basvuru yapacagım. pendıkte oturuyorum pendıkten basvuracagım. burdan da detayları sıze aktaracagım.
    hakkımızı arayalım su gecırmez denılen telefon nasıl su gecırır pes dogrusu




  • gecmis olsun ,bende sony ve teleservice magduru olcaktim ama sabir dedim ve hakem heyetine basvurdum,surecin tamamlanmasini bekliyorum.benimde teleserviceye verdigim arc s telefonu degistirip z1 compact yollamislar fakat kutusu acikti,teleservice calisanina neden acik kutu dedim bana ve 24 is gunu olmustu,bana verdigi cevap cihazi almiyorsaniz gidin yasal haklarinizi arayin deyip kestirip atmasi oldu.bunlara meydani birakmaya niyetim yok hakkimi aramayi bilmiyoruz sanki,ukelalikta sinir yok teleservicede.para veriyoruz arkadaslar hakkimizi arayalim.ayrica arkadasi tebrik ederim hakkini aramis sadece biraz sabirli ve bilincli olalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadasim yenisi ile degisim yapildi diye swap yada refurbushed cihaz yolluyorlar,yani tamir edilen baska cihaz.jelatinli degilse kabul etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende sonuna kadar gideceğim benim firmanın adı teledünya imiş ayrıca. teledünya ithalatçı firma olarak bimeks aracılığıyla almışım. oysa internetten direk bimeks diye almıştım.
  • SuCh S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim helal olsun benimde LG g pro telefonumda dokunmatik problemi oldu 20 günde yapamadılar thh ye başvurdum geçen hafta. Senin bu konun bana umut ışığı oldu inşallah karar hemen çıkar inşallah haklı çıkarım. Tahmini karar süresi nedir acaba.Malum izmirde oturuyorum ve kalabalık bir şehir :)

    Bu arada benim konumda burada inceleyip yorum atabilirsin.http://forum.donanimhaber.com/m_97683792/f_//tm.htm#97782326
  • Hocam karar süresi değişiyor. Ben de istanbulda oturuyorum. Benim karar tam 3 ayda çıktı. Sizinki de tahminen en geç 3-4 aya çıkar.
  • Buyrun arkadaşlar bu da benim olayım..

    http://forum.donanimhaber.com/m_97859536/f_//tm.htm#97859536
  • SuCh S kullanıcısına yanıt
    hocam ellerine saglik suan ayni durumla bende karsi karisyayim benimde z2 telefonum aldigim ucuncu gunde su almasi sebebiyle dokunmatigi ve kamerasi bozuldu. servis aynen garanti disi diyerek geri yolladi bizde tuketici mahkemesine gittik ve iade istedik umarim bizde kazaniriz. senin konunu okuyunca daha bir umutlandim saygilar
  • En iyisini yapmışsın bravo sana kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.