Şimdi Ara

Xperia Z Su Geçirmesi ve Tüketici Hakem Heyeti Ücret İadesi Süreci (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
18
Favori
25.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam o bilgi bu yazının neresinde bilmiyorum ama yanlış yazmış olabilirim. Sorunuza cevap vereyim. Resmi distribütör olan cihazlar yetkili servislerde tamir görür. Sözde yetkili olan servis daha iyi olması gerekir fakat Türkiye de bu böyle değildir. Mesela Delta servis ile teleservice arasında bana göre hiç bir fark yoktur sony açısından.
    Mesela apple disribütör alırsanız her türlü sorunla ilgileniyorlarmış. Cihazda sıkıntı olunca sizi fazla uğraştırmıyorlarmış. (Nette okuduğum kadarıyla) Ama ithalatçı firmadan alırsanız büyük sorunlarda hiç bir türlü cihazla ilgilenmezler umursamazlar. Büyük arızası olunca kendi başınızın çaresine bakmak zorunda kalırsınız. Ama bu dediğim apple için geçerli. İşte bu durumda fazladan verilen parayı hakediyor. Ama sony, samsung gibi markalarda bu durumun hiç bir önemi olmuyor. dist. garantili olsa dahi telefonunuzla ilgilenilmiyor. Bu aynı zamanda ithalatçı garantili olan ürünler için de geçerli. Dolayısıyla hiç bir farkı olmuyor. Siz sadece verdiğiniz fazla para ile kalmış oluyorsunuz. Benim şu anda kullandığım Xperia Z2 ve delta servis garantili. Bir sıkıntı yaşamadım. Arkadaşıma da almıştım hoparlörü patladı. Delta servis küçük arızalarda sıkıntı çıkarmadı. Tamirini yapıp gönderdi. Su geçirme olayı olursa delta serviste tamir etmez. Sonuçta teleservice de su geçirmeyi tamir etmiyor. Dolayısıyla bir farkı kalmıyor. O zaman fazla verilen parayı hiç bir türlü haketmiyorlar.




  • SuCh S kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, sonuç olarak apple olmayacaksa ha resmi distribütör garantili ha ithalatçı firma garantili olmuş pek bir farkı yok diyorsun. Belki de ufak bir fark olarak resmi distribütör garantili telefonu bulunduğumuz ildeki servisine verebiliriz ama ithalatçı firma garantili telefonu (mesela delta servis) sadece istanbul'a gönderebiliriz. Bu da tabi 1500 liralık bir telefon için yaklaşık 400 lira farkı hak etmiyor. Bilhassa delta service için "aman ha bulaşmayın" uyarılarını birçok forumda görsek de senin bu anlattığın mesele resmi servislerin de pek bi bulaşılası yanı olmadığını göstermekte. Aradaki fiyat farkı bu kadar yüksek seyrettiği sürece sanırım artık ithalatçı firma garantili telefonlara biraz daha sıcak bakmalıyız. Teşekkür ederim cevabın için. Umarım okuyan arkadaşlar için de bu paylaşımlar, "ithalatçı firma garantili-resmi ditribütör garantili" ayırımında yardımcı olacaktır.

    @SuCh




  • Aynen öyle hocam :) Ne demek bir şey değil. Zaten sony yaklaşık bir yıldır kvk ile de anlaştı. Bundan önce telefon arızalanınca ankaradaki teleserviceye gönderiyorduk. Dediğiniz gibi delta servis ile ilgili şikayetler aynı zamanda teleservice için de geçerlidir hocam. Bunun için internete bakmak yeterli :)
  • SuCh S kullanıcısına yanıt
    Çok güzel konu olmuş hocam. Yaşadığın o sıkıntılı süreçle alakalı tecrübelerin doğrultusunda sorusu olanlara da hala cevap veriyorsun. Vallahi markalar düşünsün artık satış sonrası hizmetleri ne kadar dikkate almaları gerektiğini :D

    @SuCh
  • ben thh ye şikayet ettim ama bimer e başvuru yapmıştım tc gümrük ve ticaret bakanlığına onlar da bana dönüş yaptılar garanti belgesini servis fişi vb. şeyleri ekleyip bi dilekçe ekinde Çankaya tc. gümrük ve ticaret bakanlığına göndermemi istiyoarlar ama servis fişi şu anda thh de thh ye gidip te dilekçenin içeriğini değiştireceğim diye istesem ve servis fişiyle birlikte göndersem bir sıkıntı olur mu aynı anda 2 yere birden başvuru yaptığım için
  • Bir sıkıntı olacağını zannetmem hocam. Bence başvurunuzu yapın ama thh ye başvurunuz bence yeterli olacaktır. Eğer iki yerde de kazanırsanız zaten telefonu göndermeden parayı alamayacağınız için sıkıntı olmaz. Yani siz peşine düşmediğiniz sürece elinizdeki sonuçla hakkınızı aramadağınız sürece sıkıntı olmaz.
  • z2 için bende hakem heyetine şikayette bulundum 3 ay geçti sonuç yok en sonunda aldım telefonu tüketici hakem heyetine telefon ettiğim için hala savunma bekleniyor diyor anlam veremedim bu işe şimdi kullanıyorum z2 yi ama şu var bazen z2 lerde olan ulaşılamama durumu olmaya başladı bende de diğer telefonla kendimi arıyorum çeken telefon ulaşılamıyor diyor.bir daha servisemi versem yoksa şikayet in sonucunu nu beklesem ki bekleme süresi 6 aya kadar uzatıldı kafam karışık
  • turani07 kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar servise gönderseniz de bir şey değişmez bence.Yine tamir etmeden gönderirler. Bu çekmeme konusuna zaten bildiğim kadarıyla bir şey yapmıyorlar. İşleme konulmuş sınuçta bence fazla uzun sürmemesi lazım. 6ayı bulmaz bence. Savunma için belirli bir süre tanınıyor ondan sonra ilk toplantıda kararınız çıkar bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bende mutlu sona ulastim bugun gold un merkezine gidicem oglen falan ve karari gosterip odeme yapmalarini soyleyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözünüz aydın hocam sonunda. Bu duruma ben de sevindim. Çok uğraştınız goldla. İnşallah paranızı uzatmadan hemen verirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuCh

    Gözünüz aydın hocam sonunda. Bu duruma ben de sevindim. Çok uğraştınız goldla. İnşallah paranızı uzatmadan hemen verirler.

    Ah be Hocam uğrastim ugrastim da insallah daha fazla ugrastirmazlar. Z3 de gozum kaldi bir nasip olmadi almak. O para gelmeden almamaya yemin etmistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala firma savunma vermemiş 10,10,2014 de yapmıştım şikayeti hemde ben cihazı aldım bayiden ala işin acayip i aldığıma dair bir şeye imza atmadım sonuç benimadıma çıkarsa onlara cihazı teslim etmem gerekecek herhalde yada benden bilir kişi falanmı ister telefonu ne yapar bilmiyorum ki cihazı almadım desem onlara bişey ispat edemezler zaten karar çıksa da bende kurtulsam artık ama şu var bir daha sony mi kesinlikle hayır senelerce samsung kullandım hiç sıkıntı çıkarmadı bana htc ve sony aldım ikisinde de sıkıntı diz boyu hem servis konusunda hem firma konusunda kendi hatamdan olan bir sorun u bile garantiden halletmişti samsung trabzon servisi ulaşılamama olayı devam ederse şimdi hattın üzerine note edge yada note 4 alacam düşüncem o bakalımkısmet diyelim
  • Bende tüketici hakem heyetine gideli 4 ay oldu hala cevap yok inşallah telefonu değiştirirler. bende de z2 vardı sadece 1 hafta kullanabildim sağanak yağışta bozuldu :C
  • ben salı günü buradaki emsal karar ile birlikte tükeciti hakem heyetine başvuracam. emsal kararla daha hızlı sonuç alırım belki diyenler vardı umarım öyle olur. benim telefon lavabodaki zeminsel suya girdi de bozuldu verdim servise ve hiç şaşırtmadılar beni tüketici hatası dediler. Uzun kısa farketmez ben bekleyecem ama umarım burdaki emsal kararla daha kısa çözüme ulaşırım.
  • yanlız arkadaşlar ben telefonu vodafone hat üzerinden aldım. Yani Brightstar garantili, ben şimdi dava için kimi yazacam. Servisi yazmayacaksam Brighstar mı yazayım yoksa Sony mi yazayım?
  • RevengeR kullanıcısına yanıt
    Hocam satın alduğınız vodafone bayiyi davalı olarak belirteceksiniz. Onlar daha sonra sony yi ekliyorlar. ben sadece satın aaldığım yer olan hepsiburadayı şikayet etmiştim. Yani satın aldığınız yeri hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun benimde başıma gelecek gibi. salı günü z3 alıyorum cuma günü su geçiriyor. su geçirdiğini fark edince hemen aynı gün içeresinde teleservise gonderdim daha bi sonuç yok umarım beni uğraştırmazlar ben bu konularda çok iyi değilim yonlendirirseniz memnun olurum...
  • SuCh S kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba tekrar
    bugün tüketici hakem heyetine şikayete gittim. dilekçemi verdim gerekli bütün o fatura bilmemne hepsini verdim. adam 6 ay kadar sürer dedi bana. ben de ama emsal karar var elinizde dedim. dilekçenin o bölümüne senin dilekçedeki tarihi ve kararı yazdım. bakalım şimdi ne olacak ne kadar sürecek ben de beklemeye başladım. ben de başarılı olursam seninki gibi bir hikayeyi yazarım tekrar buraya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevengeR

    hocam merhaba tekrar
    bugün tüketici hakem heyetine şikayete gittim. dilekçemi verdim gerekli bütün o fatura bilmemne hepsini verdim. adam 6 ay kadar sürer dedi bana. ben de ama emsal karar var elinizde dedim. dilekçenin o bölümüne senin dilekçedeki tarihi ve kararı yazdım. bakalım şimdi ne olacak ne kadar sürecek ben de beklemeye başladım. ben de başarılı olursam seninki gibi bir hikayeyi yazarım tekrar buraya

    Şikayet edilen tutarı yukarı çektikleri için fena halde yoğunluk oluşmaya başladı. Emsal karar varsa elinizde sizin lehinize sonuçlanması muhtemel. Ben 7 ay bekledim 7 ay sonra karar çıktı şimdi paramın iadesini bekliyorum. Cuma günü yatıracaklarını söylediler parayı bakalım.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    yani emsal karar olarak arkadaşın paylaştığı belgeyi kullandım. artık o da işe yaramazsa da yuh yani. ama siz de çözüme ulaşmışsınız sayılır. paranızi da alırsan tamamdır gibi görünüyor. Orada çalışan belki telefonu bilirkişi falan isteyebilir dedi ama ben yine bu konuda da emsal kararın yeterli olacağına inanıyorum. Benim için en kötüsü telefonsuz kalmak oldu yaa. Hele bi de 6 ay falan durumu hepten derde soktu beni.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.