Şimdi Ara

Xperia Z Su Geçirmesi ve Tüketici Hakem Heyeti Ücret İadesi Süreci (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
18
Favori
25.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikli tercihiniz ücret iadesiyse o zaman ücret iadesi alırsınız. Bu sizin dilekçeye yazdığınız sıraya bağlı. Ben yazarken 1- ücret iadesinin tarafıma ödenip satış sözleşmesinin fesh edilmesine 2- ürünün yenisi ile değiştirilmesine yazmıştım. Sizin de önceliğiniz hangisi ise o yönde karar çıkar.
  • Hocam eğer içtense çatlama ve servis kabul etmediyse direk THH ye başvurunuzu yapın. Aynı zamanda sony xperia z telefonlarında kronik ekranın kendiliğinden çatlaması sorunu olduğunu falan da yazın. Bilirkişi incelemesi sonucunda ekranın içten çatladığını görecek. Bunun sonucunda da ücret iadesi kararı çıkar ya da ücretsiz tamiri.
  • SuCh S kullanıcısına yanıt
    THH daha önce hiç başvurmadım ayrıca telefonun faturası dayım üzerine o da kayseri de yaşıyor yani onu isterlerse gelemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvuru yapmak çok kolay hocam. Fatura durumunu bilmiyorum bir sorun isterseniz. En fazla onun imzasını isterler. Yine de siz bilirsiniz. Telefon açıp bu durum için bilgi almanızda yarar var.
  • Bu telefonların su geçirdiği herkes tarafından biliniyor. Bu yüzden bu telefonu alanları veya alıp suya sokanları anlayamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuCh

    Öncelikli tercihiniz ücret iadesiyse o zaman ücret iadesi alırsınız. Bu sizin dilekçeye yazdığınız sıraya bağlı. Ben yazarken 1- ücret iadesinin tarafıma ödenip satış sözleşmesinin fesh edilmesine 2- ürünün yenisi ile değiştirilmesine yazmıştım. Sizin de önceliğiniz hangisi ise o yönde karar çıkar.

    hangisini öne yazdım hiç hatırlamıyorum telefon çöp olucak korkusuyla ya.
  • arkadaşlar benim xperia z'de su geçirdi yaptırdım telefonu ama pil inanılmaz hızlı bitiyor bilen gören yaptıran var mı acaba ? şarj soketimi acaba pile bakıyorum
    android sistemi ve medya sunucusu ekrandan çok yiyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atakani

    arkadaşlar benim xperia z'de su geçirdi yaptırdım telefonu ama pil inanılmaz hızlı bitiyor bilen gören yaptıran var mı acaba ? şarj soketimi acaba pile bakıyorum
    android sistemi ve medya sunucusu ekrandan çok yiyor ?

    nasıl yaptırdınız ne kadara mal oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozoz15

    quote:

    Orijinalden alıntı: atakani

    arkadaşlar benim xperia z'de su geçirdi yaptırdım telefonu ama pil inanılmaz hızlı bitiyor bilen gören yaptıran var mı acaba ? şarj soketimi acaba pile bakıyorum
    android sistemi ve medya sunucusu ekrandan çok yiyor ?

    nasıl yaptırdınız ne kadara mal oldu

    edirne'de telefoncuya yaptırdım 150 lira ..
  • merhabalar arkadaslar öncelikle iyi yıllar.ben xperia z1 telefonumu su geçirme dolayısı ile il hakem heyetine şikayette bulundum.ola ki para iadesi yaparlarsa telefonu aveadan faturama ek almıştım nasıl bir geri dönüş olur.bilgisi olan varsa yadımcı olursa çok sevinirim.iyi forumlar...
  • nerhabalar iyi yıllar öncelikle.bende sıvı teması münasebetiyle sony xperia z1 marka teledonumu il hakem heyetine şikayette bulundum.eğer olumlu sonuçlanırsa para iadesi nasıl yapılıyor.faturama ek almıştım telefonu.bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirimçiyi forumlar...
  • SuCh benzer b i durum benim başımada g eldi telefon bi oluğun içine düştü garantiye gönderdim 700 tl istediler ana kartının yandığını belirttiler kabul etmedim geri gönderdim Thh ye vermek iç in Sony müşteri hizmetlerinden adres istedim prosedür gereği veremiyoruz dediler bende adres yeri ne aldığım bayinin adresini verdim bir sıkıntı olur mu yada biliyorsan sony firmasının adresini Yazarmı sın
  • Hocam zaten mahkemeye verirken telefonu aldığınız yeri şikayet edersiniz ve adres olarak orayı verirsiniz. Sony firmasını eğer isterse THH kendisi ekler bu kısmı önemli değildir. Ama yanlış anlamayın paylaştığım ilk mesaja baksaydınız sony firmasının adresi olduğunu da görürdünüz. Dediğim gibi önemi yok zaten. Aldığınız yerin adresini yazmanız yeterli. :)
  • @mesajınızı ayrıntılı bir şekilde inceledim adresi gördüm ama ben 1 hafta önce yapmıştım şikayetimi thh ye daha yeni gördüm o yüzden sormuştum teşekkür ederim ginede çok yardımcı oldunuz ama heralde en fazla 3 ay sürü yor mahkeme benden telefonu bozuk haliyle istiyorlardı aypon 4 +300 lira vermişlerdi bu haliyle iyi ki vermemişim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikaya18 -- 5 Ocak 2015; 23:50:59 >
  • Slmlar herkese benimde sony z2 icin acmis oldugum dava sonuclandi posta yolu ile kazanadigim teblig edildi. Bimeks ten aldigim telefonu iade karari ile birlikte geri verdim ve 2200 tl nin geri yatmasini bekliyorum. Yaklasik dort ay surdu sonuclanmasi 3. Ayda bilirkisi telefonu gormek istedi bir ay sonra ise karar geldi. Hakkimizi aradigimiz surece kazanan oluruz herkese saygilar sevgiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam. Gözünüz aydın :) inşallah paranızı da bir an önce alırsınız. bunlara para kaptırmaya hiç gerek yok. Herkes böyle yapsa zaten bu firmalar da akıllanır ve bu tavırlarından vazgeçerler. Çünkü daha çok zarara giriyorlar bu şekilde.
  • bir sorum daha olacakty ben ayny zamanda bankly?ada ?ikeyet ettim bir sykynty olurmu acaba bana dönü? yaptylar evraklary istiyorlar
  • 1.Tüketici hakem heyetleri hakim değildir ve genellikle kararları tüketiciden yanadır.
    2. Zaten bir xperia z serisi tüketici hakem heyetine gittiğinde bilirkii direk üretim hatası ve iadesi kararı verecektir.
    3. Servisiniz ne kadar dandik olursa olsun hatta servis lav edilmiş kapanmış faaliyetine son vermiş vs. olsun her durumda satıcı firma ikinci aşamada cihazan sorumludur.
    4. Telefon satın alırken garanti veren firmayı tabiki baz alın ancak en önemli baz hepsiburada, kliksa, hızlıal, vatan media mark. vs. gibi büyük satılar olsun.
    5. Cihazı servise göndermeniz gerekirse kesinlikle kendiniz teknik servise göndermeyin satıcıya müracaat edin. Örn hepsiburadan almışsanız cihazı hepsiburaday gönderin varsın onlar takip etsin. Azami tamir süresi aşımında dahi ücret iadesi alabilirsiniz.

    Bir örnek. Önceki telefonum motorola atixti.Bilginiz varsa hep sorunlu cihaz olduğun söylendi ve özellikle teknik servise gönderipte sonuç alabilen pek olmadı. İlginç olan kendisi o dandik teknik servise gönderenler thh kararı aldırmış olsalar dahi netice alamazken, satıcı firma (özellikle hepsiburada) üzerinden cihazı gönderenlerin tamamı ya yerine motorola G aldı ya da para iadesi. Hemde THH ne bile müracaat etmek zorunda kalmadan. Kısacası teknik servisin ne kadar sağlam olduğundan ziyade satıcının ne kadar sağlam olduğu daha önemli. Heleki birde bunu her tarafa yazacağım, birde sırf o o kararı her ortamda paylaşmakm için THH kararı aldıracağım derseniz tutuşuyorlar. Çükkü sizin satıcı ve satıcnın sattığı bir cihaz için nette paylaşacağınız HAKLI VE DELİLLİ bir şikayet bazan satıcıya sizin cihazınızdan yüzlerce kat zarar ettirebiliyor.




  • Hocam ne yazdığınızı anlayamadım.
  • Merhaba hocam,
    Tüketici hakem heyetiyle ilgili o uzun yazını okudum. Gerçekten çok uzun ve bunaltıcı bir süreç olmuş. Lakin yazının sonunda resmi distribütör yerine ithalatçı firma ürünü telefonları alarak boşuna 500-600 lira fazladan vermememizi önermişsin. Yazı içerisinde ise ithalatçı firma garantili telefonun Sony Mobile TR tarafından garanti işlemleriyle ilgilendiğinden bahsetmişsin. Acaba o ciddi miktarda ucuz olan ithalatçı firma ibareli telefonlardan alırsak (mesela samsung note 3) Samsung Türkiye de garanti işlemleriyle ilgilenir mi. Ben aksi olduğunu düşünürken yazından yanıldığımı farkettim. Ne dersin hocam bu konuda? Kısaca Resmi distribütör ve ithalatçı firma garantili telefonlar arasında nasıl bir fark vardır ? Kısa da olsa cevaplarsan sevinirim hocam, Saygılar.

    @SuCh
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.