Şimdi Ara

YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
23
Favori
11.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAMSUN

    şehir gibi şehir be

    harika sahili ve sahil boyunca uzanan efsane kafeleri

    birbirinden güzel alısveris merkezleri

    karadenizin baskenti

    türkiyenin parisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kira ucuz

    gıda ucuz

    ulaşım ucuz

    istediğiniz her şeyin doğalını kolayca bulursunuz( sut, tereyag vs.)

    cafe istemeyeceginiz kadar bol

    4 sinema( biri cinemaximum)

    1 dt ( oyun sezonu her hafta profesyonel ekip gelir)

    kyk yurt bolluğu var

    piknik alanı yeşillik alan çok fazla

    ulaşım ucuz olmanın yanında rahat. yeni hastane 800 yataklı. diş fakultesi açılıyor. hedef sağlıkta başkent olmak. iktidar yanlısı rektor ve belediye başkanı sayesinde süreç çok hızlı ilerliyor.

    muhafazakar arkadaşlar rahat edersiniz. muhafazakar olmayan arkadaşlar siz de rahat edeceksiniz. alkollu mekanlar bolca mevcut. istediğiniz park bahçede şımarmadan biranızı yudumlarsanız kimse sesini çıkar(a)maz. şehir dışardan göründüğü ve medyadan yansıtıldığı kadar yobaz ve kapalı değil. gelince bunu görecek ve "oha lan" diyeceksiniz. neyse memnun kalmazsaniz bana pm atın lan senin yuzunden nereye düştüm diye. ayrica şehirde suc oranı düşüktür.

    oğuzlar ilçesi> obruk barajı var. deniz gibi yaptılar. su sporları yapılabilir.

    kargı ilçesi> karadeniz iklimi var. yaylalarda kiralik yayla evleri var guzel zaman gecirilebilir.

    boğazkale, alaca ilçeleri> herkesin gidip görmesi gereken tarihi yerler var anlatmaya gerek duymuyorum.

    iskilip ilçesi > iskilip dolması yemek için bile gidilebilir.

    osmancık ilçesi> koyunbaba köprüsü var.

    ortaköy ilçesi > incesu kanyonu var bayağı iyi. kesinlikle tavsiye edilir. ek olarak;

    1 saatte amasya'ya, 1.45 saatte samsun'a, 2.5 saatte ankaraya, 4 saatte sinopa gidilir. her hafta sonu buralara gidebilirsiniz. (deniz icin genelde samsuna gideriz. 1 2 gece kalacaksak sinopa)

    hızlı tren inşaatı sürüyor. otogar yeni. 40 dklık merzifonda havalimanı var. 1 saatlik yozgata da yapılıyor.

    1 adet de büyük bir avm miz mevcut.hangi şehir olduğunu yazmayı unutmuşum ÇORUM.

    unuttuklarım: senede 1 kez 10-15 gun hitit fuarı adında etkinlikle duzenlenir. malesef sadece öğrenciler için degil halk da katılım gösterir. bu etkinlikler kapsamında ünlü sanatçılar konser verir. son 1 2 yılda canlı bomba korkusu ve sanirim geçen yıl da şehitlerimiz dolayisıyla konser duzenlenmedi.
    şehirde arayıp bulamayacağıniz hiçbir etkinlik, firma, marka yok. istediğiniz enstrumanin eğitimini alabilirsiniz. çok guzel ders çalışma alanları mevcut. tarihi kutuphanemiz var yeşillikler içinde. molalarda bufeden çay kahve alıp agaçların arasında çimlerde dinlenebilirsiniz.
    istemeyeceğiniz kadar çok gym var.
    şu an ilk dusunuşte aklıma 8 kahve konseptli kafe geldi.
    şimdi en önemli meseleye gelelim. arkadaşlar ben 1 sene trabzonda bulundum. öğrenciye bakış açıları gerçekten iğrenç. öğrenciyi yürüyen banknot olarak görüyorlar ve her fırsatta sizi soymaya çalışıyorlar. uzun zamandır üni versite bulunan illerin hepsinde bu durum böyle mi bilmiyorum ama trabzonda dibine kadar öğrenci düşmanlığı var. araplardan ötürü. ev fiyatları uçmuş neyse daha fazla kotulemeyim.
    çorumda saniyorum öğrenci kültürü fazla oturmadigindan( çünkü henüz 12 yillik üni. ) insanlar öğrencileri soyma derdinde değil. hatta öğrenciyim derseniz cogu kişi ekstra indirimler yapar barınma ulaşım konusunda yardımcı olur. 3 kişi eve çıksanız kişi başı ort. 150 tl vereceksiniz. fakat buna gerek kalır mı bilmiyorum deli gibi yurt yapıyorlar.



    not: bu bilgilendirme tıp ve diş isteyen arkadaşlar için yapılmiştır. ordu, giresun, balıkesir, yozgat, afyon, 12-16k aralığında olup bu gibi tıpları yazacak olan arkadaşlar iyi araştirin bunlar kadavrasız veya 1 kadavralı ve urap sıralamasında 3 kadavralı 1 yillik hititin altındalar. ( urap akademik yayınlara göre sıralama yapıyor).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wikipedi.a -- 12 Temmuz 2018; 11:25:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • recinal R kullanıcısına yanıt
    YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balıkesir

    Çarşısı öğrenci mekanı, kampüsü kötü. Zaten çarşı civarında ev tutacaksınız, her şeye ulaşım kolay. Minnak bir şehir. Bir uçtan bir uca yürünebilir. Yemek diye bir şey yok bu şehirde. Çarşıda aptal saptal mekanlara para dökersiniz. Ulaşım çok gereksiz pahalı. Su, elektrik, doğalgaz pahalı. Ev fiyatları inanılmaz uçmuş durumda. Sessizliği sevmeyen biri iseniz burası cehennem. Hiçbir şey yok yani, hiçbir hareket yok şehirde. İzmir'den geldim buraya, burasını dinlenme tesisi gibi zannettim. İlçeleri daha büyük buradan xd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giresun

    İnsanı bakımından diğer Karadeniz şehirleriyle, hele Trabzon'la hiçbir alakası yok. Bildiğiniz İzmir'in küçük versiyonu gibi ama biraz daha muhafazakar. Trabzon'dan geldiğim zaman baya şaşırırdım insanların davranışlarına, görece daha medeni insanları var. Oldukça sakin bir şehir, gürültüsü patırtısı yok. Sosyal olanaklar yönünden kısıtlı, en popüler zaman geçirme aktivitesi parklarda oturup Freşa içmek. Kış aylarında Debboy civarındaki cafelerde oturursunuz bol bol, Mayıs ayına doğru Kümbet civarındaki yaylalara çıkılabiliyor, güzel yerlerdir gezmenizi tavsiye edebilirim. Üniversitesinin Fen Edebiyat, Eğitim, İİBF gibi bölümleri Güre yerleşkesinde. Güre yeni yapıldığı için biraz daha üniversite havası var, ama mühendislik ve tıp bölümlerinin olduğu merkezdeki Gazipaşa baya eski ve dar, arabalar zorla sığıyor. Şehir batıya doğru geliştiği için Teyyaredüzü tarafı öğrenciler için iyi bir seçenek, son zamanlarda özel yurtlar da açılıyor. Şehir içi ulaşım minibüslerle sağlanıyor, Ordu'ya belediye otobüsü var.




  • D.bakirlim mesajıni bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vikingr kullanıcısına yanıt
    Hocam ege gazi diş varken kars tıp yazmak bana mantıksız geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bi şehri güzel yapan etraftaki avmler vs degildir tabiki bu da bi etmen ama asıl olay insanlarin dünyayi gorme bicimi eger siz bi uni. Bana sunu veriyo o var bu var diye giderseniz okadar cok yanilirsiniz cunku uni yi uni yapan icindeki insanlarin dunyaya bakis acisidir.

    Yani diyecegim tercihinizi sehrin konumu ve insanini da dikkate alarak yapin.Sizin dunya gorusunuze yakin olmasi veya istediginiz gibi bi dunya gorusu olmasi cok onemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bi şehri güzel yapan etraftaki avmler vs degildir tabiki bu da bi etmen ama asıl olay insanlarin dünyayi gorme bicimi eger siz bi uni. Bana sunu veriyo o var bu var diye giderseniz okadar cok yanilirsiniz cunku uni yi uni yapan icindeki insanlarin dunyaya bakis acisidir.

    Yani diyecegim tercihinizi sehrin konumu ve insanini da dikkate alarak yapin.Sizin dunya gorusunuze yakin olmasi veya istediginiz gibi bi dunya gorusu olmasi cok onemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehir.Küçük İstanbul diyorlar buraya.Tam bir öğrenci kentidir.Kimse ne yaptığınıza karışmaz bazı yerlere yürüyerek gidebilirsiniz(biraz uzun sürer ve her yere gidilmez tabii) Cafe ve pubları çoktur.3 tane avmsi vardır ama en çok gezilenleri esparktır.2 üniversite vardı su an 3 üni oldu 2si şehrin merkezinde değil. Tramvay var.Eskart alırsanız 1.35 öğrenci 2 tam olarak geçer.Bazı yerlerde öğrenciler yaşlılara yer vermediği için sorun çıkabiliyor.2 tane park gibi yeri var.Porsuk çayı geçer.Bazı yerlerde bunlardan yararlanılarak çimlere uzanıp içeceğinizi alıp yudumlanabilirsiniz.Aklıma başka gelmiyor isteyen sorabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul

    Bol bol tiyatro (DT, Şehir, Özel.)
    Her gün 3-4 konser
    Erkekseniz yüzde 90 Kyk yurdu çıkar (1 saat yol gitmeniz olası ama.)
    Aylık 85 tl'ye sınırsız ulaşım (minibüser hariç)
    Bol yeşillik bol gelişmişlik.
    Çok suriyeli görmeniz olası ama hastalıklı bir ruha sahip değilseniz pek rahatsız olmazsınız.
    Kargolarınız 1 günde gelir.
    Uber gibi ulaşım uygulamaları.
    Alkol hariç pek pahalı olduğunu düşünmüyorum.
    Bol iş imkanı. (4-5 saat anket yapıp 100 lira almıştım bir günde.)
    Futbol, basketbol maçlarını söylememe gerek yok hemen hepsi burada.
    Aşık eden semtler (Kadıköy, Beşiktaş, Taksim.)
    Huzuru bol semtler (Sarıyer, Beykoz.)
    Kaliteli üniversiteler.
    Gelişmiş ulaşım.
    Bol bol ünlü görürsünüz

    Uzar gider Ankara, İzmir ile falan arasında kaldıysanız düşünmeyin yazın İstanbul'u.




  • Çorum

    -Görüp görebileceğiniz en ucuz kiralara sahiptir bu şehir ve evler diğer şehirlere nazaran çok büyük.
    -Genel olarak muhafazakar olarak tabir edilse de alevi nüfusu oldukça fazla olduğu için şehrin çağdaş kesimi de azımsanmayacak kadar fazla.
    -Yemekleri güzel özellikle ilk geldiğiniz gibi Katipler Konağı'na kesinlikle gitmelisiniz.
    -Öğrencilik hayatı yaşayayım diye geliyorsanız gelmeyin, sıkıntıdan patlama ihtimaliniz yüksek. Ancak neredeyse her hafta sonu civar şehirlere git gel yapayım, gezeyim diyorsanız bu da bir seçenek.

    Eskişehir

    -Kiralar nispeten ucuz ancak Yenibağlar, Bahçelievler gibi yerlerde kalacaksanız kiralar yine uygun olsa da evler oldukça küçük.
    -Öğrenci dostu şehir, en işlek caddesi olan Üniversite Caddesi'nde gördüğünüz 100 insandan 89'u öğrenci.
    -Oldukça çağdaş bir şehir ancak bunun şehirde yaşayanlarla değil öğrencilerle alakası var.
    -Sağınızda solunuzda sürekli kedi köpek besleyen insanlar göreceksiniz, öğrenci halkı sokak köpeklerini bile sahiplenmiş vaziyette.
    -Ev yemeği seviyorsanız Espark'ın civarındaki pilavcılardan herhangi birinde 5-6 liraya karnınızı çok kolay doyurabilirsiniz.
    -Son olarak gece hayatı oldukça canlı. Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilerin imrenerek hatta kıskanarak baktığı öğrencilik anıları biriktirebilirsiniz.
    -Ha bir de Anadolu Üniversite'sine giderseniz hayvan gibi sosyal kulüpler ve sosyal aktiviteler var.




  • Ankara



    Kışın 1-1,5 ay güneş görmediğim oldu ulasım(Dolmuş 2.75) ve kiralar cok pahalı bar,gece klübü tarzı yer bulmakta sıkıntı yasamazsınız genelde insanı soguktur kimse kimsenin isine karısmaz trafikte cok fazla tartısma olur ama kavga cıktıgını hiç gormedim sehirde 10 dan fazla universite oldugu icin cok fazla ogrenci var haliyle ogrenciler icin sene icinde katılabileceginiz aktivitlerde fazla bu yonden iyi ama genelde universiteleri ozellikle ankara ve hacettepe zor oluyor bunu goze alarak yazın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentist Casper -- 12 Temmuz 2018; 13:11:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya



    Temmuz ağustos ayları çok sıcaktır



    Kasıma kadar denize girilir kışın ocak şubat ayında birkaç hafta soğuk oluyor onun dışında çok soğuk olmaz. 2 yıldır doğru düzgün mont giydiğimi hatırlamıyorum.



    Şehrin en bilinen ve yoğun yeri ışıklar- kaleiçi bölgesidir. Kafe, bar, sinema, tiyatro istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Konserler konyaaltı açıkhava tiyatrosunda olur kaleiçindeki barlara da gruplar gelir yani sosyal açıdan sıkıntı çekmezsiniz.



    Akdeniz üni. kampüsü güzeldir büyüktür baya. Konyaaltı plajına yürüme mesafesindedir.

    Kira konusunda çok bilgim yok ama öğrenciler üniversite yakınlarındaki mahallelerde ev tutuyorlar (meltem, kültür, gülveren)



    Otobüs ve tramvayla istediğiniz yere gidebilirsiniz(kl08 antalyayı iki uç nokta arasını kat eder.)Ulaşımı kolaydır.



    Turistik yerleri çevre ilçelerdedir merkez o açıdan çeşitli değil. Doğal ortam, temiz deniz vs. Uzakta kalır biraz günübirlik gidip gelebilirsiniz.

    Edit: diğer üniversiteleri söylemeyi unutmuşum. Biri Antalya Bilim Üniversitesi (eski adı uluslararası antalya üni.) Çoğunlukla mühendislik alanında eğitim veriyor eğitim dili ingilizce. Yurtdışından gelen öğrenci var baya. Kampüsü küçük hiçbir şey yok denebilir şehre uzak döşemealtında ama yabancı öğrencilerin olması iyi bir şey. Hazırlığı markantalya avmdeki plazada görüyorlar.

    Alanyada da üniversiteler açıldı birkaç yılda, tıp fakültesi de var. Geçen seneye kadar akdeniz üniversitesinde eğitim görüyorlardı geçen sene alanyaya geçtiler. Diğer fakülteler hakkında pek bir bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scienceandart -- 12 Temmuz 2018; 23:9:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ORDU

    3-4 farklı yerde yerleşkeler var ama ana kampüs şehir merkezinden uzakta ancak belirli otobüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Ögrenci için belki de en pahalı kent kart orduda var 1.90.


    Şehir merkezininde eski ve yeni iki fidangör caddesi en işlek cadde. Hatta fazla işlek olduğundan ona benzer bir cadde daha oluşturuldu istikale benzetilebilir. Sahil kenarında güzel mekanlar var ister alkol alın ister yemek yiyin.



    Sahil yeniden düzenlendi eskisiden çok daha büyük ve gelişmiş bir hale döndü.


    Yöresel yemekleri kimine iyi kimine kötü gelebilir ama yine de tercih edeceğinizi sanmıyorum



    Siyasi görüşler neredeyse hiç etkili değildir. İsteyen istediğini yapar bu zamana kadar bir sorun görmedim.



    Açılan AVM ile şehir merkezi olması gerekenden çok daha kalabalık oldu trafik had safhaya ulaştı ama yazın genelde insanlar denizde ve temmuz sonları gibi de fındık sezonu açıldığı için insanlar köylere gider şehirde az insan kalır.



    Genelde gece hayatı çok yoktur özellikle kışın akşamları sokakta çok az insan olur. Yazın ona nazaran akşam 11'e kadar hayat vardır.(Özellikle sahilde)


    Diğer çoğu ilden farklı olarak teleferik vardır. Sahilden boztepe dediğimiz tepeye çıkar , denizi ve şehri tepeden izlemek oldukça muazzam. Boztepede bir sürü piknik alanı vardır.



    Yazın sıcaklık hava durumlarında gördüğünüz gibi ortalama değerlerde değil nemden dolayı çok bunaltıcı hale gelebiliyor. Günde 2 duş almamak elde değil. Kışın ise çok soğuk olmaz. Çok soğuk dönemler 2 haftayı geçmez. Kar ise max 2-3 hafta yerde kalır.



    Orduspor amatör lige düştü maalesef ama yeni orduspor yavaş yavaş tırmanıyor. Sahil kenarına yeni stadyum yapıldı 25 bin kişiye yakın. İlgisini çeken olabilir.


    Kira fiyatları 500-900 arası artık tutacağınız yere göre değişir.


    Bölümlerinin iyi veya kötü olması konusunda çok bir fikrim yok ama gelişmekte olduğu kesin.


    Sonuç olarak kendi şehrime verdiğim puan 7/10




  • corumlu gibi davranirsaniz kendinizi yoldurmazsaniz guzel bir de avm acildi zaten avm ye girince insanlar birden elit oluyor anlam veremiyorum buna insanlari kolay kolay bulasmaz kimseye ilceleri merkezden daha tehlikelidir kafam rahat fazla masrafli olmayim diyorsaniz gelebilirsiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir
    Öncelikle söyleyim İzmir'in hemen hemen her yerinde kiralar pahalı.
    Dokuz eylül yazmak isteyenler İzmir'i pek hayal ettikleri gibi bulamıcaklar çünkü kendinizi bi anda dağın başında bir yerde buluyorsunuz.Ama üzülmeyin Alsancak,Karşıyaka,Güzelyalı gibi gözde semtlere her türlü ulaşım var ve çok da uzak sayılmaz.
    Dokuz eylül Buca'da bulunuyor.Buca'ya ilk başta pek kanınız ısınmayabilir fakat yaşadıkça seveceğine inanıyorum.Bir sürü kafe olan bir sokağı var güzel vakit öldürmelik bir yer.(Öğretmenevleri sokağı).Hasanağa gibi koccaman bir parkı var rahat rahat spor ve piknik yapabileceğiniz yer orası da.


    Ege üniversitesi yazmak isteyenler için ise; kampüsü ciddi anlamda çok güzel.Hem konum açısından hem de kampüsün düzeni açısından.Orada da ev kiraları pahalı genelde.Semt olarak Dokuz eylülden daha nezih bi konumda.

    Rahat,özgür bir ortam isteyenlerin kesinlikle gelmesini tavsiye ederim tabiiki öncelik üniversite.




  • İstanbul parası olana cennet, parası olmayana cehennem olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zonguldak



    Sosyal imkan olarak kötü bir şehir bölümleride genel olarak kötü ama tıp dış olsun şehir önemli değil diyenler için yazılabilir eğitimi kötü değil tıp ve dişte ama tekrar diyorum sabrınızı zorlayabilecek kadar kötü sosyal imkanları var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.