Şimdi Ara

YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
23
Favori
11.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin hatta doğunun en az gelişmiş şehirlerinden 5 minareli (hepsi halen ayakta) Bitlis

    Şimdilerde şehir merkezinin ilin doğusunda bir ovaya doğru taşındığı dağların arasında küçücük bir şehir. Taşınmasının sebebi şehir merkezinin coğrafi şartlar nedeniyle gelişmeye elverişli olmaması. Boşaltılan şehir açık hava müzesi olarak turizime açılacak. İlçesi Tatvan belki 10 kat daha gelişmiştir ve doğuda yaşama elverişli sosyal hayat imkanı sunan sayılı yerlerdendir. Van gölünün kıyısında olması ilçenin gelişmesini kolaylaştırmış sahilindeki piknik alanları konser alanları, açık hava cafeleri , barları plajı ile birçok aktivite imkanı vardır.

    Osmanlı döneminde bilinenin aksine burada nüfusun çoğunluğunu türkler ve ermeniler oluşturmaktaydı. Kürtler Cumhuriyet sonrası köylerden şehir merkezine göç etmiştir. Ermeni işgali sırasında Atatürk'ün büyük çabalarıyla şehir geri alınmış, savaştan sonra Ermeniler sürgün edilmiş, kalanları zamanla asimile olmuştur. Bugün belki 200 yıllık ermeni evlerinde halen insanlar yaşamaktadır. Günümüzde türk ailelerin çoğu batıya göç etmiş nüfusun çoğunluğunu kürt kökenli vatandaşlar oluşturmaktadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 12 Temmuz 2018; 16:36:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bursa, yazları çok sıcaktır kışları ideal soğukluktadır. Huzurlu ve yeşil bir şehirdir. Hem Büyükşehir gelişmişliğini hissettirir hem de küçük şehir huzurunu. Kalabalıktır trafiği çekilmez ulaşım pahalıdır. En güzeli deniz kıyısıdır. Gemlik mudanya ilçeleri sahillerinde kafa dağıtılır uludağ a çıkılır. Ankarada okuyorum ankaranın yanında Bursa cennettir.

    Tarihi eserleri yemek çeşitliliği efsanedir. Gez gez bitmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 12 Temmuz 2018; 16:29:36 >
  • - Z O N G U L D A K -
    Cumhuriyet tarihinde kurulan ilk ildir. 80 li yıllara kadar Ülkenin lokomotifi görevini görürken yaşanan siyasi olaylar yüzünden bir anda çökmeye başlayan ildir. Merkezi ele alırsak sadece bildiğin ' KÖY ' dür. Ama çevresindeki ilçeler merkezi katlamıştır.
    Ben Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yaşıyorum . Beldem turistik ve tarihi bir beldedir. Yaz aylarında nüfus patlaması yaşanan beldemde son yılda birçok otel , apart ve restaurantlar açılmıştır. Ulaşım olarak demiryolu , karayolu ve havayolu imkanı mevcuttur.
    https://www.youtube.com/watch?v=BzhfckKMLtc




  • Mersin liman kentidir.Yazlari çok sıcak ve nemli olur kışları ise ortalama.Hayat çok pahalı değildir çokta ucuz

    Sahili olması büyük avantaj ve her ırktan insan bulunur en gezilecek yerleri ise pozcu forum tarafıdır.Mersin tutucu olan kısım azdır.Kizkalesi vs yerleri meşhurdur.Trafik vardır

    YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS]



    YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS]

    YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS]

    YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS]



    Öğrenci şehridir tam karışan vs olmaz metro tramway vs yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İzmirden bahsedeyim biraz:
    Genel olarak aşırı sosyal yaşayabileceğin bir şehir.
    Fiyatlar genel olarak pahalı yani arkadaşlarınızla dışarıya çıkıcam diyorsanız 40-50tl yi gözden çıkarmanız gerek bu minimum hali tabi fanteziye göre değişir. Kira fiyatları uçuktur.İnsanları da o kadar güzeldir.Deniz desen bol fakat ben ailemle yaşadığımdan dolayı 2.liseyi okumamak için başka bir şehir düşünüyorum tabi ne olur bilemeyiz.Onun dışında alkol kullanıyorsanız dakka başı oturmalık mekanlar var :)) tabi şehri daha güzel bir hale getiriyor bana sorarsanız.Öğrenci şehri değildir bana sorarsanız, fiyatlar cidden pahalı ama bütçeniz orta halliyse düşünmeden gelin
  • Isparta

    Öğrenci çok fazla,bazı mahalleler sadece apartlardan ve öğrencilerden oluşuyor

    O kadar büyük şehir olmamasına rağmen kiralar pahalı gerçekten

    İstanbul vb büyük şehirden geliyorsanız köy diyebilirsiniz (ben pek il dışına çıkmadım hatta antalyaya bir iki kere gitmişimdir.)

    Otobüs 1.5 tl öğrenci.Çarşıdan üniversite 30dk

    Pek karşılaştırma yapamıyorum buraya köyden taşındığımız için :D

    Ama şöyle bi kitle vardır burası köy deyip dışarı çıkmayan bir de ben gibi dağa taşa giden:) Hele bir mahallesi var çok sakin.Ve mesireliğe yakın

    Başka,insanı iyidir esnafını bilmem.

    Toplu taşıma hep doludur,gerçi bu büyükşehirlerden gelenleri pek alakadar etmez :)

    Öğrenci hayatı pek yaşanır mı bilmem.

    Merkezde ve eğirdirde gezilebilecek pek çok yeri gezmiş olabilirim ot gibi yaşamadım yani az da olsa her yeri gezdim :)

    Öğrenci için tanııdğım kişiler çok burda okuyan sorunuz olursa pm atabilrisiniz ama her soruyu cevaplayamayabilirim :D

    Edit:Karışan olur :D

    ısparta-antalya 2 saat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayallereinanmak -- 12 Temmuz 2018; 16:38:29 >




  • fffiled1 kullanıcısına yanıt
    Altınay diye bir bilgisayarcı var Lala Paşa Camii'sinin oradaki Tema'nın arka taraflarında ben hep teknik işlerimde orayı tercih ederim.



    Teknolojik market olarak Vatan Bilgisayarı kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bilmeyenlerin iyi salladigi konyayi yazayim.
    Bu sehirde acikcasi ben ogrenci olmak istemem, nedeni ic anadoluda olmasi ve sosyal imkanlarin istanbul gibi sehirlere kiyasla az olmasi.

    Kisin cok soguk gunler olabiliyor gece -20 leri zorluyor bazen. Tabi son zamanlarda degismeye basladi bu. Kisin bir de burnunuza les gibi bir koku gelir bu binalarin yaktigi dogalgazin kokusu. Kisin ruzgar pek esmediginden ucaga binerseniz bulut gibi bembeyaz bir duman tabakasi gorursunuz sehrin tepesinde (ozellikle sabah saatleri)

    Ilkbahar ve sonbahar gayet guzeldir tam gezil tozulcak vakitler. Yagmur da yagarsa guzel olur, iyice serinler her yer.

    Yazinsa les gibidir kaynar her yer. Sehri son 10 senede tamamen betonlastirdilar. Onceden cok daha yesil ve yasanabilirdi bu sehir ama katlettiler. Ne diyelim insani buna ragmen destekliyorsa ben bir sey yapamam.

    Trafik ise gidis ve gelis saatlerinde yogun olur. Onun haricinde sehrin bir ucundan digerine gitmek en fazla 30dk. Bana kalirsa ilerde ulkemizde en fazla otopark ve trafik sorunu cekecek sehirlerden (20 yil ve sonrasi)

    İlk defa 3-3bucuk sene once metro yapilacak dediler en son ihale asamasindaydi ne zamana biter bilinmez

    Konyanin halkinin nasil oldugunu anlatmaya pek gerek yok genelde kabadir (konyanin yerlisi). Bu insanlara daha cok sehir merkezinde rastlarsiniz, gezilecek yerlerde daha cok gencler agirlikli oluyor gencler de normal, notr soguk insanlar. Istisnasi vardir tabii ki.

    Kampus sehir merkezine baya uzak 20km vardir. Ulasim icin minibus 2.25 belediye araclari 2.10 sivil 1.55 ogrenci. Ulasim olayi rahat, genelde tramvay cok dolu olmaz ekstra bir durum olursa cok dolu olabiliyor.

    Guzel avmleri var, avmde genelde o tarz insanlara az rastlarsiniz (universiteye yakin olanlardan bahsediyorum)

    Kiralar cogu buyuksehire gore uygun denebilir, fakat bana kalirsa fazla. Hele bir de ogrenciyi sevmeyen birine denk gelirseniz sizi yolmaya bakar.

    3 tane ilcesi vardir, selcuklu meram ve karatay.

    Karatay guzel degildir, sehir merkezine yakin kisimlarinda devlet daireleri ve mevlana burada bulunur. Son zamanlarda yasanabilir yapmaya calisiyorlar ancak bana kalirsa o tarafin once insanini degistirmeleri gerek yasanabilir yapmak icin.

    Meramda guzel kafeler vardir. Sehrin zengin gencleri bu taraflarda takilir. Zaman oldurmeye iyi yerleri vardir. Fakat ben bu ilceyi cok carpik bulurum. Birkac iyi guzel yeri vardir kalan kismi ayni karatay gibi. Ayrica son 20 yilda zengin olmus konyanin sanayicileri de burada bulunur. Sonradan gormusluk de hakimdir denebilir buraya.

    Gelgelelim selcukluya. Tum buyuk avmler buradadir. Insanini buyuk oranda memur/ogrenciler olusturur. Sehir merkezindeki 1.2-1.3m insanin yaklasik 600k si bu ilcede yasar. Fazla yatirim almaktadir. Selcuk universitesinin kampusu buradadir ve sehir merkezine en uzak noktadadir (google mapsten gozatin derim). Kampus ici rahattir kimse kimseye karismaz.


    Daha anlatilacak cok seyi var kalanina soru cevap seklinde devam edebiliriz.

    Bana kalirsa KTO universitesine bulasmayin bile, zaten vakif universitesi ve henuz cok genc.

    Necmettin erbakanda tip veya dis okunabilir. Bunlarin da fakulteleri iyi yerde degil, selcuk gibi kampus imkani yok.

    Selcuk’a gelirsek kampusu guzel ve buyuk. Tip ve dis okunur. Muhendislik fakultelerini onermem. Mimarlik ve hukuk bolumlerine de iyi deniyor. Benim bir bilgim yok ikisi hakkinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Pluie -- 13 Temmuz 2018; 4:59:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • anti-white-sheep A kullanıcısına yanıt
    Hatay daha yeni yeni büyük şehir oldu
    her gün yeni bir yer açılıyor,yolları düzeltiyorlar
    insanları gerçekten sıcakkanlı
    suriye ile sınırımız olması buranın komple suriyeli vatandaşlarla olduğunu göstermiyor arkadaşın dediği gibi.
    künefe-oruk(içli köfte)-abdo da et döneri hataya gelipte bu saydıklarımı yemeden gitmek olmazz-daha sayacak çok yemek çeşidi var (cznburak hatay medeniyetler sofrası instadan bakın istanbulda etilerde bir restorant açmış ordan yemeklere bakabilirsiniz)
    dışarda gezmek-takılmak için çıkan insanların %60 ı chpli kesimden(cahil kesim sınıra yakın ilçelerde, oralarda da suriyeli kaynıyordur.. üniversite zamanında o ilçelere hiç işiniz düşmez)
    şu an havalar bayağı serin bazen çok sıcak oluyor(mersin ve adana kadar sıcak olmuyor ve yapış yapış olmuyorsunuz)
    saray caddesi merkezin en işlek caddesidir geneli öğrencidir. bu caddede tüm işlerinizi halledebilme imkanınız vardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingSwift -- 12 Temmuz 2018; 17:27:11 >




  • KingSwift kullanıcısına yanıt
    Hocam gezme amacli soruyorum iskenderun icin ne tavsiye edersiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manisa: Tek güzel yönü İzmire giden yolu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ankara her yeri beton her yer avm insanları soğuk,memur kenti ilişkiler geçici,heryer birbirine çok uzak ömrün yollarda geçiyor,sanayisi esnafı cok nadir istisnalar hariç sıkıntilı,hacettepe tıp ve mühendislik hariç iyi değil.diğer okulları bilmiyorum.yıllar boyunca dert yakındım isyan ettim bu şehre Allah affetsin..son olarak şu videoyu bırakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightFlight45 -- 12 Temmuz 2018; 17:45:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • La Pluie kullanıcısına yanıt
    hocam yalansız en son iskenderuna gezmek için 1.5 sene önce gittim ne yaptım ve ne yapılabilir bundan bahsedeyim
    biz ailecek çok güzel bir ev tuttuk 1 hafta (bir sitede tuttuk ama adını unuttum eğer sitede kalmak istiyorsan biraz araştırma yapmanı tavsıye ederim)
    evin önünde havuzu vardı, bir de sitenin kendi havuzu vardı sabah akşam sudaydım. bazen kendi yemeğini kendin pişiriyosun diye çok para harcamıyorsun.
    öğlenleri sıcak oluyor dışarda gezilmez biz öğleleri ya evde klima altında oturup sohbet ediyorduk ya da avm-sinema-cafe gibi yerlere gidip yemek yiyorduk.
    yani bence iskenderun antakyadan(merkezden) çok daha gelişmiş aklına ne gelirse yapabilirsin. akşamları sevdiklerinle sahil turu atmanı tavsiye ederim.
    vapur turları vardı yanlış hatırlamıyorsam( ben samandağından biniyordum sabahtan akşama kadar vapurda kalıyorduk bazı yerlerde duruyordu isteyen yüzüyordu, 3 öğün yemek veriyolar evden de yemek getiriyordum ben. yani vapur turunu da önerebilirim)
    eğer kuzenlerle arkadaşlarla takılacaksan bu dediklerim çok cazip.




  • KingSwift kullanıcısına yanıt
    Yazdim listeye hocam tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -_CEO_- kullanıcısına yanıt
    Kardeş Fethiyeli misin
  • divergent99 D kullanıcısına yanıt
    Değilim ama 12 senedir burda yaşıyorum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labittimla kullanıcısına yanıt
    Gittiğime lanet ediyorum o şehre ve üniye. 2. senemde mimarlık fakültesini bırakıp geri dönmüştüm.

    Antalya dan oraya gidilir mi hiç, hata bende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnternettenCızz -- 12 Temmuz 2018; 18:23:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydınlı birinden bekliyorum nasıl bir yer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BURSA-

    Diğer büyük şehirler gibi tuzludur. Heterojen toplum yapısına sahiptir gittiğiniz ilçelere semtlere göre değişik insan tipleri karşınıza çıkar. Sinema tiyatro kafe eğlence avm gezme tozma vb. tarzı imkanlar çoktur. Vapurla iki saate İstanbul'a gidebilirsiniz. Uludağ Üni kampüsü şehir merkezinin dışındadır (Uludağ'da değildir bu arada korkmayın) şehirle bağlantı kurmak için büyük ihtimalle metro kullanacaksınız metro sabah ve akşam saatleri aşırı dolu olabilir dikkat edin. Aynı şekilde terminal şehir merkezi dışında orada otobüs kullanacaksınız metro terminale gitmez ama metroyu uzatıyorlar şuan terminale, hava alanı yoktur Bursa'da. Ulaşım yerine göre zor da olabilir kolay da. Ama max. 2 vasıta ile gidemeyeceğiniz yer yok. 4 mevsim yaşanır kışın soğun yazın sıcaktır ama abartı sıcak ve soğuklar yaşanmaz. İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyük şehirlerden gelenler hiçbir sorun yaşamaz adapte olma konusunda. Aklıma başka gelen olursa editlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 12 Temmuz 2018; 18:33:44 >




  • Kahramanmaraş



    Karaktersiz esnafı çoktur. Seni kakalamak isteyen fakat bu düzgün adamda olmadığı anlamına gelmez. Telefoncusundan koşarak uzaklaş. İnsanı bir nebze sabit fikirlidir başkasını dinlemeyi pek sevmez.



    Trabzon caddesi vardır her yer çeşitli pastanelerin kafesidir ve üst baş alacaksınız idealdir.



    Bir tane büyük avmsi vardır o da Piazza AVM'dir isteklerinizi büyük oranda karşılar. Gençler için kafeler sokağı vardır geceleri orada takılır millet.



    Kıbrıs meydaninda sürekli oturan kalabalık dedeleri görürsünüz namaz saatini beklerler yani öğle ikindi ve akşam vakitlerinde oldukça kalabalıktır yatsı vaktinde kalabalık olmaz herkes orada birbirini tanır sohbeti çok samimidir.



    Kıbrıs meydanının az aşağısına inmeye başladığınızda pacacilari görürsünüz sizi iceriye cekmeye calisan elemanlar olur sohbetleri iyidir ağızları iyi laf yapar



    Kapalıçarşısı vardır tarihidir fakat restore edilmiştir icerisinde; baharatcidan kuyumcuya, dondurmacıdan oyuncakçıya, bakır kalaycıdan yüncüye, yorgancidan kına evlilik malzemeleri satanlara her aradığınız vardır. İçerisi de epey büyüktür. Herkes birbirini tanır. Epey kalabalıktır. Haftanın her günü hemde...



    Velhasıl Maraş güzel yerdir. Fakat yeterince reklamı yapılmamış, tanıtılmamıştır.



    Sorularınız olursa burdayım beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.