Şimdi Ara

Yeni Focus 1.0 Ecoboost 125 bg (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
12
Favori
151.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o 1000 lira civarı zam bana yansımayacak inşallah :)
  • bjk-salih B kullanıcısına yanıt
    yılda kaç km yapıyorsun bilmiyorum ama o kadar ekonomi bazlı düşündüğüne göre 15binden aşağı yapmadığını varsayıyorum, o taktirde kesinlikle dizel almanı öneririm. benzinli olanla neredeyse 4000TL fazladan yakıt masrafın olur zaten o süre zarfında, 1 sene de fazladan kullansan aradaki fark kapanır gider.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanthomaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: bjk-salih

    o 1000 lira civarı zam bana yansımayacak inşallah :)

    :) sırrını banada söyleseniz bende uzun zamandır pusudayım ecoboost için ama son zamla gözüm korktu

    ayrıca hala 1.6 + lpg mi yoksa sadece ecoboost mu bir türlü karar veremiyorum.

    aslında çok değişik bi sırrı yok sadece bayi tanıdık :)
    valla 1.6 lpg yerine 1.0 ecoboost çok daha mantıklı ama bütçe önemli tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurthemonur

    yılda kaç km yapıyorsun bilmiyorum ama o kadar ekonomi bazlı düşündüğüne göre 15binden aşağı yapmadığını varsayıyorum, o taktirde kesinlikle dizel almanı öneririm. benzinli olanla neredeyse 4000TL fazladan yakıt masrafın olur zaten o süre zarfında, 1 sene de fazladan kullansan aradaki fark kapanır gider.

    açıkçası şuan yılda ne kadar km yaparım tam emin değilim çünkü iş dolayısıyla biraz fazla da yapabilirim çok az da yapabilirim ama yine de 15000'den fazla yapıcam gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurthemonur

    açıkçası tüm sayfaları okudum ve bu forum ahalisinin otomobilden zerre kadar anlamadığına kanaat getirdim, üzünüm ama hakikat bu! ne teknikten anlayan biri çıkmış, ne otomobil trendlerini doğru yorumlayabilen biri çıkmış ne de bu aracı hakikaten nesnel bir biçimde deneyen biri çıkmış, ancak marka fanatikleri avatarlarındaki imzalarındaki araçları övmüş, başkası başka bişey yazınca da fanatiklikle suçlanmış, bravo gerçekten, araçla ilgili çok faydalı bilgiler elde edilmiş, okuyanlar müthiş faydalanmışlardır eminim!

    lütfen eksik bilgilerinizle araçlarınızı öveceğinize, "falanca hızla falanca miktarda yakıt harcadığını gösterdi ancak yakıt tamamlayınca falanca miktarda yakıt kullandığını gördüm" tarzında nesnel veriler sunun. buna ek olarak "uzun yolda 80 ile gittik araçta 4 kişi vardı" demek nesnel bir ölçüt değildir zira uzun yolda 80 ile gitmez çoğu insan ve içerdekilerin sayısı değil toplam ağırlığıdır gereken bilgi. sarfiyat verilerini de 50-70-110-120 gibi yasal limitlere uyarak verirseniz, insanlara da kıyaslama yapma şansı verirsiniz.

    buna ek olarak marka fanatikliğine lüzum yok, sözü geçen firmaların "teknololojileri" çoğunlukla ortak çalışma yahut satın alma şeklinde çalıştığından esasen sadece bir firmaya ait bir yöntemi ifade etmezler. magna steyr yahut fev engineering gibi firmalardan satın alınan bilgileri içerir çoğu teknolojik gelişme ve satın alan çoğu firma ile benzerlikler gösterir. son yılların "küçük motora küçük turbo" mantığı daha ziyade bizim gibi hacim üzerinden vergi ödeyen ülkelerin satın alma alışkanlıklarına karşılık kurgulanmış motor tipleridir ve genel özellikleri kısa ömürlü olmalarıdır. unutmayın ki turbo eklenti yeni motor tasarlamaktan çok daha ucuz bir arge maliyeti getirir, yani firmalar bu yöntemle alıcıyı değil kendilerini gözeterek üretim yapmış olurlar. bunlar kullan at mantığında üretilirler zira o kadarcık hacimden normalin üstünde güç üretebilmek için motor çok sıkıştırılır, ve nihayetinde çok yorulur. ek olarak çok ciddi performans beklenmemelidir zira küçük turbo erken devreden çıkar, bu nedenle bu tip motorlar sadece düşük hızlarda etkilidirler. bir teknik detay gerekli bu noktada, hiçbir turbo açılıştan itibaren çalışmaz, turbolar tahriki egzoz basıncından aldıklarından motor ayarlanan devri bulduğunda asıl güçlerini sergilerler. açılıştan çalışan besleme yöntemi "super charge" dır, o yöntemde de tahrik krank milinden alındığından motoru ateşlediğiniz anda aşırı besleme başlar ancak devir çok arttığında devreden çıkar. bu noktada her iki besleme tipinin de "aşırı" olduğu unutulmamalıdır, yani silindir içine normalden fazla hava-yakıt karışımı beslenmektedir, dolayısıyla kullanmayı bilmezseniz çok yakan bir motorla karşı karşıya kalırsınız. o yüzden asıl olan sürekli 2500 devirde gitmek değil güç gerektiğinde 4500de vites değiştirmektir zira aracın tork devir grafiğinde torku kesmeden alınabilecek max güç 4500devirde verilmektedir.

    2.0 litre lafı dönmüş bir yerlerde, orada da çok farklı yerlere gitmiş konu, o yüzden o konuya da değinmek istiyorum; öncelikle V6 motorlardan daha küçük hiçbir motoru gerçek performans motoru olarak değerlendirmemenizi öneririm, zira ne o sesi ne o torku ne de o gücü bu tip ufak motorlarda bulamazsınız. aracınız emsallerinden hızlı olabilir ancak böyle bir araçla karşılaştığınızda anlarsınız hızın aslında ne olduğunu. bu motorların tamamı ekonomi tabanlıdır ve elbette seri olmaları beklenmez. yüksek güç ürettiklerine kanmayın hacimli bir motor kadar esnek olamazlar, aynı gücü üretebilmek için çok daha fazla devir çevirmek zorunda olduklarından geride kalmaya mahkumdurlar. buna ek olarak 1.0 motorun gerçek kullanım şartlarında şehir içinde 8L/100km'nin altında olması mümkün değildir. zira 2500de vites değiştirerek her yolu tamamlayamazsınız, her benzinli motor gibi devir yaptırmak zorundasınız ve devir de yakıt sarfiyatı demektir. o açıdan hiçbir emsal dizelden az yakması söz konusu bile olamaz. öyle olduğunu düşünen kendini kandırır, parasını çarçur eder o kadar. burada anlattığımdan kastımın ne olduğunu anlayamayanlar 5.20d bmw ile a6 2.7 tdi audiyi karşılaştırsınlar, bmw sıralı 4 silindirlidir audi V6, güç olarak bmw 7bg daha fazladır ve torkları kağıt üzerinde neredeyse aynıdır ancak V motorun ve yüksek hacmin avantajıyla audi bilhassa yokuşta bmwnin üstünden atlar. buna karşın bmw çok çok daha az yakarken audi 1.6 benzinli gibi yakmaya devam eder.

    ha 1.0 ecoboost ile ilgili asıl tavsiyemi isterseniz, sıfır alırsanız bir süre sorunsuz binebilirsiniz ancak satarken müthiş zarar ettirir zira hem yorulmuş olacaktır hem de vergiden mütevellit kaybınız olacaktır. nihayetinde yakıt ekonomisiyle kazanamayacağınız kadar bir zarara uğrarsınız. o yüzden cidden ekonomi arayanlar dizeline yönelmelidir, performans arayanlar 1.6 180bg olanını almalıdır derim.

    forum adabına gelirsek, bu konuda falanca markayı övme ne demek yahu? burası birbirinizin aracını yok yere övüp birbirinize gaz verdiğiniz bi ortam falan mı size göre anlamadım ki! emsal teknoloji neyse oturulur ölçülür biçilir. kimse konu başlığında sizin aracınızı methetmek zorunda değildir.

    konuya yazanlardan çoğu okuyup anlamaya bile çalışmayacak biliyorum ama en azından yazmaksızın okuyanlara daha faydalı olacağını umuyorum.

    iyi forumlar.

    Beğeniyle okudum,elinize sağlık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurthemonur

    @mdmrx ben tüm küçük hacimli turbolulara karşıyım. ekonomi amaçlı üretildiler, ama bu teknolojik olarak tavsiye edildikleri anlamına gelmez. paranız o kadarsa satın alacaksınız, yapacak bişey yok, herkes büyük hacimli kullanamaz elbette, ama süper muhteşem çok az yakıyor diye anlatmayın, sarfiyat konusunda tek kişi olmadığımı çok çok iyi biliyorum, zaten bana da ihtiyacınız yok youtube'a bakarsanız yakın ortalamalarını çıkarabilirsiniz. küçük hacimliler devir çevirmeden o güçlere ulaşamadıklarından hızlanma anında her daim büyük hacimli bir araca göre çok yakarlar, falanca kişi şöyle kullanıyormuş diye bahsetmenize gerek yok, teknik bi konu.

    ben muhteşem süper az yakıyor demiyorum. ben diyorum ki tatile gittim arabada şu kadar kişi, şu kadar kg dık, şu mesafelerde şu kadar yaktık. hepsi ortada.
    yüklü ve hızlı bindiğim için ş.içi tüketimimden daha çok yaktı araba. aynı şeyi Hyundai era aracımda da yaşadım. benim altımdaki arabanın ş.dışı tüketimi ş.içinden fazla oluyor..

    2. meseleye gelirsek. bende bir anlamda kendime göre şöförüm ve ekonomi odaklı araç kullanırım ş.içinde. gaza basıp lambalara gelince sert fren yapmam. sağa döneceğim yere yaklaşmışsam önümdekini sollayıp tekrara sağa önüne geçmem. heryerde tedes kameraları var 74 km hızı geçmem..

    eski hyundai Accent era 1.4 97 bg 128 tork(4700 devirde), 1133 kg aracıma 5.5 yıl benzinli bindim 7 litre yaktırdım, bu araca 6 litre yaktırıyorum gerçek olan bu..şöför aynı güzargahlar aynı.. bilmem başkası alırsa ne yapar..bu araçta 125 bg, 170 tork(1400-4000 devirde), 1300 kg.. yani güç ve ağırlık, sınıf farkıda işin içine girince oldukça ekonomik bir araç. 1.0 motor takılı fiesta ile kıyaslamak lazım era yı..o araçta 1100 kg..herhalde 5.5 litre yaktırırdım.

    filocusunuz anlıyorumda diyorum ki sizde 2-3 seneden sonra turbo benzinli araçları satın alacaksınız. filo derken kiralama mı..mesela arkadaşın yeti si kavramasını yedi 50.000 de herkes biliyor tsi-dsg kavramaları sorunlu, tamir sırasında alıştığım araba diye yine yeti 1.2 tsi-dsg kiraladı firma. demekki bazı filocularda bu araçları satın alabiliyorlar, bakım maliyetleri yüksekte olsa. ama onlar arıza çıkarmadan kakalıyacaklardır birine tabiri caizse. araba kiralamacı işletmeler arabayı satın alıp 1-2 yıl 20-40 bin aralığında hemen satıyorlar, ceremesinide bunları 2. el alan çekiyor.

    ford fanatiği hiç değilim. gerçekleri yazıyorum. realist birisiyimdir, hayalperest değil..Hyundai yi daha çok severim. keşke onlarda turbo benzinli ekonomik bir araç çıkarsaydılarda alsaydım. rekabet için gelişeni desteklemek lazım ama enayi gibide kötüyü almamak lazım.(kötü kelimesi Hyundai için değil-genelleme)yaş artık kemale eriyor. bu arabaya sorunsuz en az 7-8 sene binersem. etrafımızda çoluk çocukta kalmaz, alacağım bir sıfır hb araç emekli olmadan önce, o da bende çürürüz. yani ömrümü 3 araba ile bitirmeyi planlıyorum.. era ilk aracımdı, bu ikincisi.

    sağlıcakla. herkes birşeyler sorar ama yine gider kafasındakini alır. biz nedesek boş gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Kasım 2013; 1:12:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanthomaz

    otofan 1.0 ecoboost testi 22km ortalama hızla 10 litre yakıt tüketimi elde edilmiş linkihttp://www.youtube.com/watch?v=_8FRIUrtTaA

    burada da otopark incelemesi 34 km ortalama hızla 8.3 litre yakıt tüketimi verisi var.

    sanırım şehiriçi sürüşlerinde bekleneni ekonomi anlamında elde etmek oldukça zor. benim kendi aracım nissanla şehiriçi ortalamam 23 km/H.

    bu verileri hangi şehirde kaç lamba ve dur-kalkta elde etmişler, kaç km lik parkurda, mazallah altlarında focus 1.6 olsaymış 12-14 litre tükettirirlermiş. arkadaşta demiş ya sürücü meselesi %100 ölçü olmaz.

    benim aldığımdan beri ortalamam 34-36 km aylık ve tüketim 6 litre.. bu araca hangi koşulda olursa olsun 8 litre yaktırmak çaba ister..hele 10 lt imkansızı başarmış.

    daha geçen depoyu fulledim, ş.içinde 12 km lik 2 kere de uzun yol yaptım biraz çarşıda işlerim vardı, ve 5 km lik işime gidip geldim tüketim şu anda 5.6.. uzun yol azalıp sırf işe bindikçe 6 litreye çıkar..o uzun yoluda haftasonları ayda 2-3 kere yaparım normalde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Kasım 2013; 1:10:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanthomaz

    sayın mdmrx bence 6 litre yakıt tüketimi aracın değil sizin başarınız. atmosferik araçla 7 litre ortalamanız olduğundan bahsetmişsiniz bu anlamda 6 litre tüketiminiz olması doğal. aşağıda focus kulübü testinde elde edilen verilere ait fotoğraflar var.


    vallahi bu sürücelere benim ders vermem lazım. bakın ben focus for-um da da yazıyorum. onlarca arkadaş var bu arabayı kullanan hiçbiri 8-10 litre yaktırmıyor. bugüne kadar 1 kişi samsun dan dı sanırım 8 litreden bahsetti. sonradan az yaktı ki foruma da uğramadı. hadi beni boşverin bu arabanın ort fab verisi 5.1.. yani fabrika testine göre ben kötü sürücüyüm. test ort sı da 19 km hız.. bu araba ile 50 yi geçemezseniz ş.içinde ve lambaların arası 500 m. den daha kısa değilse 6 litreyi geçmez.. ama sıkışık ist trafiğinde 5 km yi 1 saatte giderseniz araba ne yapsın. bizim burada barış cad desi diye 50 km hız sınırlı yol var.isterseniz 50 yi geçin..66 ile %30 fazlaya girdiği için 2-3 arkadaşım var 250 tl hız cezası yiyen. ben o yolda 50 ile gidiyorum 4. vits 1500 devir..gösterge 3.5 litreyi geçmez.. bu araç vites atmak için gaza bastığınızda çok yakar. stabil hızda yaktıramazsınız. çift subap zamanlaması var. basit deyişle vw nin 2 silindiri gibi olmasada en tasarruflu sürüş modu.. start-stop var. lambada motor durur..

    yukarıda yazmışımdır. düz yolda 2000-2250 de vites atıp, 1500-1750 devir aralığında kullanmak için üretilmiş bu araba.. 200 metre 1900 devirle sabit hızla gidin hemen vites yükseltin diye ok çıkar :)

    atmosferik motor gibi kullanırsanız elbette çok yakar, yani 3000 de vites at 2000-2500 aralığında sür. arabanın karaktesristiğinden en az %20 fazla devirle sürerseniz en az %20 fazla yakacaktır. aslında araç devrine göre yakıyor. yani era yı 2000-2200 devirle sürerdim, 7 litre yakardı, bu aracı 1600-1700 lerle sürüyorum 6 litre yakıyor. era yı da 1600 devirde sürebilsek o da 6 litre yakardı ama motorun gücü yetmez ve rezonans a girer. bu aracın turbosu işte bu işe destek veriyor ve alt devirde ürettiği yüksek tork ve bg le ilerliyor.

    kısaca sürmeyi bileceksiniz.. vw nin tsi motorlarından da şikayet çok, çok yakıyor diye. mesele şoförlük.. 1.4 tsi çok yakabilir ama 1.2 ye yaktırmak için motoru tanımak lazım.

    neyse ben memnunum, şöyle yazayım son olarak, benim gibi kullanabilecekseniz lpg li araç yerine bu aracı tavsiye ederim..(ben yılda 12.000 km yi geçmiyorum ne dizele binerim nede lpg ye, herkesin bir bildiği vardır, yazmıştım isteseydim bu araçtan daha ucuz b sınıfı dizel alabilirdim. mesela gönlümde hyundai blue dizel yatıyordu. bu motor yeni çıktı ben alırken..2012 ekimde buraya geldi, aralıkta ben aldım)
    araçla ilgili sorulara cevap veririm ama az mı yakar çok mu yakar, bu başlığa yazdığım mesajlarımı okuyanlar artık fikir sahibi olurlar. daha fazla uzatmaya gerek yok. o resimlerdeki de değer, benimkilerde..ama resimler ve video lardaki test ler bağımsız olmalı..art niyetli, araçları kötülemeye yönelik değil, gerçekleri yansıtmalı, ha o veriler doğruysa onların gerçekleridir belki.. forumlara başka marka elemanları üye olup diğerlerini kötüleyenlerle dolu. sadece oto değil. tv de var, şunda bunda.. bence youtube konan her videoya itibar etmeyin. olmadı bir video da ben ekleyim, belki onlara değil bana inanırsınız..siz inanıyorsunuzda başkalarınıda inandırmam lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Kasım 2013; 14:21:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: casio35

    Bu mesaj silindi.
    beyler forumda yeniyim, bende 1.0 ecoboost almayı düşünüyorum bu yüzden çoktandır netten araştırıyorum ...
    Sanırsam yukardaki resimler netten alınma, veriler 1.6 ecoboost a ait olabilir mi acaba ?
    Birde yol bilgisayarı değilde eski sistem gırtlak fulle bitir bi daha gırtlak fulle yöntemiyle ölçen arkadaşların değerlerini bekliyoruz ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dardiya -- 17 Kasım 2013; 15:37:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dardiya

    beyler forumda yeniyim, bende 1.0 ecoboost almayı düşünüyorum bu yüzden çoktandır netten araştırıyorum ...
    Sanırsam yukardaki resimler netten alınma, veriler 1.6 ecoboost a ait olabilir mi acaba ?
    Birde yol bilgisayarı değilde eski sistem gırtlak fulle bitir bi daha gırtlak fulle yöntemiyle ölçen arkadaşların değerlerini bekliyoruz ...

    benim değerler öyle..normalde ybilgisayarı 0.3 eksik gösteriyor.. arabanın test menüsünden gerekli ayarlamaları yapınca artık normal gösteriyor.
  • bjk-salih B kullanıcısına yanıt
    Duyduğunuz bilgi yanlış diye biliyorum. Çünkü motorun devri demek devir çubuğunun dakikadaki dönme sayısı demektir devir arttıkça haliyle harcanılan enerjide artar ve motor güçlenir . Bir aracın boşken ortalama devri 800-900 devirdir. Ve en az benzin yada mazotu bu durumdayken harcar 1500 devir şehir içi idealdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asd1dsa

    Duyduğunuz bilgi yanlış diye biliyorum. Çünkü motorun devri demek devir çubuğunun dakikadaki dönme sayısı demektir devir arttıkça haliyle harcanılan enerjide artar ve motor güçlenir . Bir aracın boşken ortalama devri 800-900 devirdir. Ve en az benzin yada mazotu bu durumdayken harcar 1500 devir şehir içi idealdir.

    evet bende yaptığım araştırmalar sonunda 2000 devirin altında kullanmanın en iyi olduğu sonucuna vardım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk-salih

    quote:

    Orijinalden alıntı: asd1dsa

    Duyduğunuz bilgi yanlış diye biliyorum. Çünkü motorun devri demek devir çubuğunun dakikadaki dönme sayısı demektir devir arttıkça haliyle harcanılan enerjide artar ve motor güçlenir . Bir aracın boşken ortalama devri 800-900 devirdir. Ve en az benzin yada mazotu bu durumdayken harcar 1500 devir şehir içi idealdir.

    evet bende yaptığım araştırmalar sonunda 2000 devirin altında kullanmanın en iyi olduğu sonucuna vardım

    Alıntıları Göster
    öğrendiğim kadarıyla 1.0 ecoboost powershift motor önce fiestalara gelecek, sonra da focuslara. umarım ülkemize gelmesi çok uzun sürmez. aklımdaki düşünce 1.4 titanium fiestamı satıp 1.0 ecoboost powershift focus ile uzun yıllar yoluma devam etmek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nefretim

    öğrendiğim kadarıyla 1.0 ecoboost powershift motor önce fiestalara gelecek, sonra da focuslara. umarım ülkemize gelmesi çok uzun sürmez. aklımdaki düşünce 1.4 titanium fiestamı satıp 1.0 ecoboost powershift focus ile uzun yıllar yoluma devam etmek.

    bence şu anda bu ps 1.6 benzinlide deneniyor, Volvo zaten kullanıyor. bakalım ne tecrübe edip nasıl bir yol izlenecek ps otomatik şanzımanda.
    çünkü dsg nin sorunları ortada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdmrx

    quote:

    Orijinalden alıntı: nefretim

    öğrendiğim kadarıyla 1.0 ecoboost powershift motor önce fiestalara gelecek, sonra da focuslara. umarım ülkemize gelmesi çok uzun sürmez. aklımdaki düşünce 1.4 titanium fiestamı satıp 1.0 ecoboost powershift focus ile uzun yıllar yoluma devam etmek.

    bence şu anda bu ps 1.6 benzinlide deneniyor, Volvo zaten kullanıyor. bakalım ne tecrübe edip nasıl bir yol izlenecek ps otomatik şanzımanda.
    çünkü dsg nin sorunları ortada.

    Alıntıları Göster
    0-120 hızlanma ve fren testleri..

    http://www.youtube.com/watch?v=3dvd4va-nXc




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdmrx

    quote:

    Orijinalden alıntı: mirate

    Tabancaların namlusunun silindir hacmi tüfeklere göre kısadır ve aynı barut miktarıyla tüfeklere göre daha az güç üretebilir.Daha fazla barut yakarak aynı güce ulaştırmak mümkündür.Silindir kısaldıkça verim düşer.

    Neticede butip küçük motorlar şehir trafiği yoğun olan yerlerde ve hafif kasa arabalarda idealdir.Bu motoru 1500 kg lık bir jipe takın ve fiyaskoyu görün.10 litre yakıyor diyen arkadaşlara şaşırmadım.Turboya yükleniyor.Sakin kullanmak gerekiyor.
    İleride turbo modası yerine şehir içinde dört silindirden ikisini kapatıp iki silindirle çalışan büyük hacimli motorlar çıkacaktır..

    bu motorun silindir hacmi diğer 1.6 nın silindir hacminden farksız, ama 3 silindir 12 supap. + çift zamanlamalı..zaten sakin ve sabit hızda silindir kapatmış gibi hareket ediyor.

    fazla yakması, tam olarak turbodan değil, yükten, aynı diğer benzinli araçlarda olduğu gibi. 2 kişi ile farklı 4 kiş ile farklı, +bagajla farklı..
    doğrudur yüksek hızlarda turbo diğer motora göre fazla yakar ama bu görecelidir; şöyle ki.. dik bir rampayı siz atmosferik motorla, 3. vites 4000-4500 devir 80 km ile çıkabilirken, aynı yükle bu araç 5. vites 2750 devi 110 la çıkıyor :D 1.0 da 3. vites 80 e düşse emin ol daha az yakar. diyebilirsin ki e biri 4500 devir diğeri 2750 devir, turbolu motorda 4500 e çıksa benzini içer.. iyide 4500 e çıkarmazsın ki, bu motor neden yapılıyor. aynı gücü daha düşük devirde alıp yakıt tasarrufu sağlamak için. 1.0 motor 4500 devirde, hesaplamak lazım 160 falan yapar sanırım.

    yukarıdaki yorumumu okumuşsunuz.. en ideal tüketimi Zonguldak-yalıkavak arsında 6.2 tüketimle aldığımı yazdım çünkü rakım 0 dan 0 a ve klima sadece son 1.5 saat açıktı..o kadar yükle bu tüketim normal, neden mi eski aracım 1133 kg lık Hyundai era idi 97 bg..onunla hız sınırı 90 iken 6.5 7 litre yakardım, 110 çıkınca onun tüketimide 7.5 a çıktı.. şimdi bu araç 125 bg ve 1300 kg 6.2 yakıyor.. kısaca küçük müçük onu bunu bilmem; 1.6 5 vitesli atmosferik motorlu araçlardan %15-20 az yakıyor, gerçek olan bu.. 4 kişi ile 100 ü geçmeyen arkadaşlar 5 litre yaktırıyor, fabrika verisi 4.4 litredir.

    2 silindirini kapatan vw tsi motor kaç cc ve kaç bg dikkat edin..ve dediği gibi az tüketiyor mu anlarız çoğaldıkça.. herkes 1300 kg lık jetta 1.2 tsi nin dendiği kadar az yakmadığından şikayetçi, dsg liler az yakıyor onlarda kavrama ağrızası ile parasını geri alıyor 3-5 sene içinde.

    2 silindir kapatan motorları vw başlığında övebilirsiniz.



    Sizin uzun uzun yazdıklarınızı ve güzergah tüketim hız değerlendirmelerini okudum buna göre tabi benim düşüncem bu motorla uzun yolda 5 litre hayal çok dikkatli kullanımla 6 litrenin biraz altına 5.7 5.8 mümkün olabilir. yaktığını iddaa edenler araç boşken motor sıcak hava sartları iyi iken dümdüz bir yolda düşük bir hızda örn 80-85 km ile çok düşük devirlerde 50-100 km mesafede ölçüm yapıyorlar ben bu şekilde dizel aracımla 3.6 yakıyorum. Aracı alanlar yorumlara bakıp hayal kırıklığına uğruyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atlantikbeyaz

    yaktığını iddaa edenler araç boşken motor sıcak hava sartları iyi iken dümdüz bir yolda düşük bir hızda örn 80-85 km ile çok düşük devirlerde 50-100 km mesafede ölçüm yapıyorlar

    uzun yolda hava şartları dışarısı çok aşırı soğuk değilse önemli değildir. motor zaten 2-4 km sonra ısınır ve sabit tüketim değerine ulaşır.
    bir sonraki ş.dışı yolculuğumun belli kısmını 90 ile yapıp buraya foto koymayı düşüyorum.
    ford şu anda bu motorun 100 bg liğini en az yakan benzinli motor ünvanı aldırıyor.. bendeki focus co salınımı 117 olması lazım bunu 99 a indiriyor.

    Hyundai bilirsiniz belki geçen yıl usa da Hyundai alanlara belli miktar yakıt hediye etmek zorunda kaldı. tüketiciler fabrika değerlerini hiç sağlayamadığı, bilinçli
    olarak az gösterilerek tüketiciyi yanılttığını iddia ettiler.

    kısaca ford da bu kadar yanıltıcı bilgiler verse tüketiciler adamı tefe koyar. zaten ford bu araç %15-20 az yakar derken kendi 1.6 benzinli focus u ile kıyaslıyor,
    inandırıcı olması açısından..

    ben açık konuşayım.. belki önceki yorumlarımda vardır..era aracımın fabrika karması 6.5 du ben 7 yaktırıyordum..+ %10 bile değil yani.. 1.0 ın karması 5.1
    bende 5.5-5.6 bekliyordum, 6 yakıyor.. 0.4 kızıyorum arabama :D bu aralarda belirteyim 5.8, ş.içinde 10-13 km lik uzun sürüşler yaptımda..
    6.0 ortalama ağırlıklı iş-ev arası oluşuyor, mesafe 5 km.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdmrx

    quote:

    Orijinalden alıntı: atlantikbeyaz

    yaktığını iddaa edenler araç boşken motor sıcak hava sartları iyi iken dümdüz bir yolda düşük bir hızda örn 80-85 km ile çok düşük devirlerde 50-100 km mesafede ölçüm yapıyorlar

    uzun yolda hava şartları dışarısı çok aşırı soğuk değilse önemli değildir. motor zaten 2-4 km sonra ısınır ve sabit tüketim değerine ulaşır.
    bir sonraki ş.dışı yolculuğumun belli kısmını 90 ile yapıp buraya foto koymayı düşüyorum.
    ford şu anda bu motorun 100 bg liğini en az yakan benzinli motor ünvanı aldırıyor.. bendeki focus co salınımı 117 olması lazım bunu 99 a indiriyor.

    Hyundai bilirsiniz belki geçen yıl usa da Hyundai alanlara belli miktar yakıt hediye etmek zorunda kaldı. tüketiciler fabrika değerlerini hiç sağlayamadığı, bilinçli
    olarak az gösterilerek tüketiciyi yanılttığını iddia ettiler.

    kısaca ford da bu kadar yanıltıcı bilgiler verse tüketiciler adamı tefe koyar. zaten ford bu araç %15-20 az yakar derken kendi 1.6 benzinli focus u ile kıyaslıyor,
    inandırıcı olması açısından..

    ben açık konuşayım.. belki önceki yorumlarımda vardır..era aracımın fabrika karması 6.5 du ben 7 yaktırıyordum..+ %10 bile değil yani.. 1.0 ın karması 5.1
    bende 5.5-5.6 bekliyordum, 6 yakıyor.. 0.4 kızıyorum arabama :D bu aralarda belirteyim 5.8, ş.içinde 10-13 km lik uzun sürüşler yaptımda..
    6.0 ortalama ağırlıklı iş-ev arası oluşuyor, mesafe 5 km.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bilmeyen kullanmayan bir çok kişi yorum yazmış. Girin **** ye doğrudan kullanıcıların yorumlarını okuyun. Ben 15 bin km yol yaptım 1.0 ecoboost focusumla. Her yakıt aldığımda ortalama tüketimi sıfırlarım. Şimdiye kadar 7 litre ortalamayı görmedim. En yükseği şehir içi ve klima açık kullanımda 6.9 litreydi. Kullanmayı bilirseniz az yakıyor. Bastığınız zamanda ip gibi uzuyor. Neymiş aynı teknik güç verisi olsa da yüksek hacimlilerle boy ölçüşemezmiş falan, Kullanmayan arkadaşlar lütfen "bence" ile başlayan cümleler kurup insanların kafasını karıştırmayın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihmehmetuslu

    Arkadaşlar bilmeyen kullanmayan bir çok kişi yorum yazmış. Girin **** ye doğrudan kullanıcıların yorumlarını okuyun. Ben 15 bin km yol yaptım 1.0 ecoboost focusumla. Her yakıt aldığımda ortalama tüketimi sıfırlarım. Şimdiye kadar 7 litre ortalamayı görmedim. En yükseği şehir içi ve klima açık kullanımda 6.9 litreydi. Kullanmayı bilirseniz az yakıyor. Bastığınız zamanda ip gibi uzuyor. Neymiş aynı teknik güç verisi olsa da yüksek hacimlilerle boy ölçüşemezmiş falan, Kullanmayan arkadaşlar lütfen "bence" ile başlayan cümleler kurup insanların kafasını karıştırmayın

    Alıntıları Göster
    focus sedan için fiyat alan var mı arkadaşlar? Listeden ne kadar iniyorlar ve araç teslimi kaç hafta sürüyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the engine

    focus sedan için fiyat alan var mı arkadaşlar? Listeden ne kadar iniyorlar ve araç teslimi kaç hafta sürüyor?

    Alıntıları Göster
    1.0 Ecoboost da bugün indirim olacak demişti satış elemanı yarın güncel fiyatı öğrenir yazarım buraya. Focus III beyaz titanyum sedan+smart paket 55bin demişti. Ben siyah titanyum+smart paket siparişi vermiştim. Kasımda üretime girecek aralık ilk hafta teslim olacak denmişti şu an arac hala gümrükte bekliyormuş. Bayi de 1.0 Ecobbost hazır vardı sırf beyaz olduğu için almadım bende :D




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.