Şimdi Ara

Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN (1390. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
27.912
Cevap
95
Favori
1.416.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13881389139013911392
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba.Ben de 2015 model audi A6 aracımı satıp rifter almaya karar verdim.Audi satılıp ,alınır mı diyen arkadaşlar olacak elbette.Ancak elinizi öper 3 çocugum var.Kış aylarında snowboard ve tüm yıl yamaç paraşütü yapan birisi olarak araca sığmıyoruz artık.En fazla çıktığım uzun yol 250 km.O da yazlığa giderken.Uzun araştırmalarım sonucu Rifter da karar kıldım.Ancak bayilerde araç yok maalesef.2.el fiyatları da bayi fiyatının çok çok üstünde.

  • geçen hafta üst üste adblue arızası sonrası pompanın arızalandığını öğrendim ve adblue ile beraber iptal edilebilecek ne varsa hepsini iptal ettirdim.

    oh mis.


    beyini söktüler yazılım attılar, 3000tl. ömür boyu yazılım garantisi verdi yapan arkadaş. 3 gündür kullanıyorum bir hata almadım çok şükür.

  • muskeder kullanıcısına yanıt

    Merhaba. İptal ettirip arıza kodu alan arkadaşlar oldu.İnşallah sizde olmaz.

    Faydası olur düşüncesiyle ben de adblue arızası ile ilgili tecrübemi aktarayım. Araç 2019 model ve 50000 km de. En başından beri adblue ışığı yanar yanmaz kapalı bidonda tarihini kontrol ederek shell marka adblue ekledim ve sorunsuzdu. 2-3 ay önce tekrar ışık yandı fakat hemen ekleme yapmadım. Çünkü 2400 km sonra araç çalıştırılamaz uyarısı vardı. Biraz bu şekilde rahat davrandım ve binmeye devam ettim. Tekrar shell marka 10 lt ekledim.(kullanım kitapçığında ışık yanar yanmaz 10-13 litre eklenmesi tavsiye ediliyor).Fakat bu sefer 2-3 gün bir türlü adblue uyarı ışığı sönmedi.Üzerine 5 litre ekledim ve full doldu.Fakat yine sönmedi. Servisten randevu aldım. Servise giderken yol müsait oldukça 150-160 km hızlarda 1,5 saat aracı biraz sıkıştırdım ve devirli kullandım. Servise yaklaştığımda adblue ışığı söndü.Bu zamana kadar aracı hep eco modda ve yumuşak kullanmıştım. Serviste kontrol ettiler herhangi bir sorun görmediler.Tekrar yaparsa garantiden depoyu değiştireceklerini söylediler. Servise gelmişken uzatılmış garantisini km olarak artırdım. Abdblue ekledikten sonra 10 dk aracın şöfor kapısını açmamamı ve aracı kitlemememi söylediler.(Kitapçıkta yazan: Önemli: AdBlue eksikliği nedeniyle oluşan bir arızadan sonraki ekleme işleminde kontağı açmadan önce sürücü kapısını açmadan, aracı kilitlemeden, anahtarı kontağa takmadan veya "Anahtarsız giriş ve çalıştırma" sisteminin anahtarı ile yolcu mahalline girmeden önce yaklaşık 5 dakika beklemeniz gerekmektedir. Kontağı açınız ve 10 saniye bekledikten sonra motoru çalıştırınız).


    Şuan yaptıklarım;Aracı asla eco modda kullanmıyorum.Yeri geldiğinde devirli kullanıyorum. Adblue ışığı yanmadan 5-6 bin km de ablue eklemeyi düşünüyorum. Özellikle kışın soğukta adblue nun kristalleşme özelliği sebebiyle tıkanmalara sebep olarak ve depodaki adblue miktarı az ise pompayı bozma ihtimali olduğunu düşünüyorum.Çeşitli yerlerden Okuduğum bilgiler bu şekilde. Kışın özellikle soğuk havalarda adblue ışığı yanıncaya kadar beklemeyi düşünmüyorum.





  • MKRİFTER M kullanıcısına yanıt

    Yalnız benim pompa arızalı olduğu için iptal ettirdim. Fiziksel Arıza yok ise adblue fulledikten sonra hatayı sıfırlatırsanız tekrar azaldı uyarısı verene kadar da beklemeden full gezerseniz sorun olmuyormuş. İptal eden arkadaş yüzde yüz garanti verdi, 4 gün oldu bakalım ne olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar..
    Bende 2022 bir rifter sahibi oldum 1500km de 2 el satin aldim ve su anda 5000 km deyim..

    3000 km civari motor ariza ışığı yakti tamir ettirniz dedi.. bi kac defa sondu tekrar yakti derken yetkili servise gosterdigimde P20EF hata kodu dediler, yazilimsal bir durum, yakinda yeni yazilim gelir sorun yok yakita dikkat edin dediler mumkunse total dan almami soylediler.. yazilim yukleyerek yolladilar.. tekrar yakadabilir yakmayadabilir degisiyor dediler..
    50 km sonra yakti, sondurdu sonra tekrar yakti vs..

    Cok yakit secen bir arac mi, 2013 passat kullaniyordum en ucuz yakitla bile 500bin km uzerinde bile sorunsuz tam performans gidiyordu, bu araclar nasil bu konuda??

    Bu durum bolca konusulan adblue sorunu mu farkli mi?

    Karsilasan var mi nasil cozum uretilebilir??

    Tesekkurler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emmrreeee E kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Öncelikle hayırlı olsun :)



    2021 rifter gt sahibiyim araç 38binde.


    Bu zamana kadar bir çok farklı yerden yakıt aldım. Bir sorunla karşılaşmadım. Araçtan bağımsız, kişisel olarak tercihim hep shell ve hep aynı istasyondan almaya özen gösteriyorum. Bunun dışında adını sanını çok az bildiğimiz benzincileri dahi kullandım :) Depoyu şehir dışı kullanımlarım hariç fullemiyorum. Genel olarak 4/3üne kadar dolduruyorum. İbreyi son çeyreğin altına indirmemeye çalışıyorum.


    Adblue sorunu farklı diyebiliyorum, tabii yaşamış diğer arkadaşlar daha iyi anlatır. Kendi tecrübemi aktarayım.

    -Adblue sorunu hiç yaşamadım. Genelde ışık yandığı zaman yakın fırsatta gitmeye çalışıyorum. Yaklaşık 1 - 2 hafta ışık yanık gezdiğim de oldu. Bir problem yaşamadım. Adblueyu pompadan doldurtuyorum. Bidon hiç kullanmadım. Tercihen değil böyle denk geldi hep.


    Bakımımı, servisimi ve muayenemi hiç aksatmamaya özen gösterdim.


    Sanırım adblue ve bu tür arızalar biraz şans işi. Kullanımla vs. alakalı olduğunu çok zannetmiyorum.





  • Cevabınız ve iyi dilekleriniz için teşekkürler..


    Bir kaç defa daha yandı söndü derken, son yandiğında obd2 cihazina baglayip sondurdum, daha yakmadı 500km dir..

    Bu arada 5.600 km civari adblue ekle dedi ve 10lt opetten alip ekledim.. simdilik hic bir ariza yok bakalim.. alisti demekki bana Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN 


    Peki led ampul takmak istiyorum ama 360 olanlari oneriyorlar bu konuda tecrubesi olan var mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmrreeee -- 8 Mayıs 2023; 18:17:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar ben de nasipse haftaya sıfır km GT alıyorum bu araçtan. En çok istediğim özelliklerden bir tanesi otomatik park özelliği eşim için. Ama okuduğum kadarıyla artık gelen araçlarda aktif değilmiş bu özellik ne saçma ya. Aracın normalde yapabileceği bir şeyi bize kapalı olarak gönderiyorlar. Bunu dışarda açtırdığımızda gerçekten garantiden çıkıyor mu araç son zamanlarda yaptıran oldu mu?

    Bir de ben aldıktan sonra cam tavan altındaki direği sökmeyi düşünüyorum ferahlık adına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar, önceki gün kısa bir süre bir sesli uyarı verdi araç. herhangi bir mesaj çıkmadı hiç bir yerde. iki gündür olmuyordu bugün yine aynı uyarı sesini arka arkaya duydum
    aracın hiç bir yerinde bir mesaj yok. hata kodu veya ekstra ışık yanmıyor ama çok sesli olmayan tek bir dıt sesi geliyor. farklı anlarda tekrar ediyor.

    aracın kitabındaki sesli uyarılara baktığım zaman ordaki potansiyel seslerin tanımlarına pek uymuyor.

    egzoz filtresi max dolum seviyesine ulaşırsa diye bir madde daha var o mu bilemiyorum ama o ses ile karşılaşmış olan var mı, onunla birlikte bir mesaj geliyor mu bilgi ekranına.

    herhangi bir ışık veya mesaj olmadan gelen bu ses nedir ne değildir bilgisi yönlendirmesi olan var mı acaba?

    şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rifter araçlarda hız sabitleyiciyi sadece Adaptif Hız Sabitleme de mi kullanabiliyoruz? Bunda önce Fiat Egea aracımda hız sabitleyici ve adaptif hız sabitleyiciyi ayrı ayrı kullanabiliyordum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epcel -- 16 Mayıs 2023; 12:11:46 >
  • Ne zamandır girmiyordum buraya
    Biraz aracımdan bahsedim... 2019 model GT line, Benim ki hobi🙂

    1-2020 yılında dünyada ilk hayalet ekranı taktım sonra radio beyni değişimi yaptım navigasyon özelliği kazandırdım, canlı trafik vb benzeri hayalet ekran ile uyumlu olması icin
    2-rifter aracıma 3008 de olan ön kamera orjinal hat kullanarak araca monte ettim (360 derece ön ve arka kamera oldu)
    3-sonra koltuklar beni çok rahatsız etti, bende 5008 çıkma koltukları satın aldım
    Önler elektrikli, arkalarida rahatsız ettiği için uzun yolda yatma özelliği olan 5008 koltuğu taktım,
    4- tavandaki ambiyans aydinlatmasi soktum, daha ferah ve havadar olduğu icin
    5- sisler mercekli LED, kısalar ve uzunlar LED, bagaj aydınlatmasi yetersiz di onu geliştirmesi yaptım, küçük küçük dokunuşlar yaptım.

    Aşağıdaki linkten bana daha kolay ulaşılabilirsiniz

    https://www.instagram.com/p/CrDwV7bII8Y/?igshid=MmJiY2I4NDBkZg==
    Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • selim_ugur S kullanıcısına yanıt

    Hocam ledleri hangi marka model aldiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talkie77 T kullanıcısına yanıt

    Demir panel söküldüğünde muayeneden geçiyor mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myflash M kullanıcısına yanıt

    Demir nerede sokturulebilir? Sokturulunce orta koltuğa semmiyet kemeri bağlanmasında sıkıntı oluyor mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smallpox kullanıcısına yanıt

    2021 senesinde aracı teslim alırken orada söktürmüştüm ben. Kemeri bağlamada bi sıkıntı yaşamadık.


    Demirsiz haliyle araç muayeneden geçiyor. Geçen sene yaptırdım muayene. Başka sebeplerden dolayı hafif kusurlu geçtim.

  • Herkese selam. Adım Mustafa. Önümüzdeki aylarda 2023 model gt veya allure paket alacağım ins. Araştırmalarım sonucu rifterda karar kaldım ve buradaki yorumlarida baya bi okudum . Clio dan ilkkez bu kadar geniş ve dizel araç kullanacagim, umarım adblue sorunu yasamam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmsnmz kullanıcısına yanıt

    Cok tşkler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eftallatfe E kullanıcısına yanıt

    Alırsanız dünya varmış diyeceksiniz, clioya nasıl sigiyormusum diyeceksiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmsnmz kullanıcısına yanıt

    Peki hocam sokturdukten sonra koltuk biraz daha egiklesti mi? Konfor anlamında avantaj saglayabildiniz mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smallpox kullanıcısına yanıt

    Ben opel combo kullanıcısıyım, demiri kendim söktüm, koltuklar bir miktar daha yattı ama yine de dik sayılır, Çünkü koltuk sırtlıkları bağaj tarafındaki çıkıntıya denk geldiği için daha fazla yatma şansı yok, orta koltuk bir miktar öbürkilere göre daha fazla yatabiliyor çünkü o dediğim çıkıntılar orada doğal olarak yok. Eliniz anahtar tutuyor ise civataların çoğu 14 veya 15 lokma ile 2 tanesi de 12 veya 13 lokma ile sökülüyor.Eğer ara demiri söktürecek iseniz üst bağlantı parçalarını da söktürün, çünkü emniyet kemeri takılmamış halde Allah korusun bir kaza yaşanır ise arkada oturanın direk kafası bu demirlere vurabilir ve ciddi yaralanmaya yok açabilir.

  • 
Sayfa: önceki 13881389139013911392
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.