Şimdi Ara

Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN (1391. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.910
Cevap
95
Favori
1.415.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13891390139113921393
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • smallpox kullanıcısına yanıt

    Konfor anlamında bir değişiklik olmadı açıkçası. Bence arka koltuklar rahat değil.

  • Merhabalar, 1 ay kadar önce rifterın kardeşi sayılan opel combo life aldım sıfır olarak, elegance donanım otomatik vites, aracın süspansiyonu çok sert geldi bana lineadan sonra keşke yüklü veya yüksüz olarak değiştirilebilen bir süspansiyon ayarı olsaydı.


    Aracı aldıktan sonra Adanada bulunan Feyza Oto dan heryeri kaplayan paspas yaptırdım araca özel, özellikle arka koltukların altında kalan halıfkleksler çok kirleniyordu artık bu sorun kalmadı.

    Otomstore sitesinden de üniversal koltuk minderi aldım, arka koltukların yatışına engel oluşturmuyor.

    Saklama alanları için konfor seti almak istiyorum fakat henüz karar vermedim.


    Merak ettiğim konulardan biri yazılım güncellemesini my opel uygulaması üzerinden yapamadım, yapabilen var mı?


    Aracı kumanda ile açarken uzun basılı tutup camların inmesini ve kilitlerken uzun basılı tutunca kilitleme butonuna yine açık olan camların kalkması sağlanabiliyor mu? (denedim bu özelliği varmış)

    Crosland araçlarda 4lü flaşör açık iken sinyal verip devam ettiğimizde 4lü flaşör kapanıyor, combo da da yapılabilir mi?


    Koltukların altında bazı soketler var, emniyet kemeri için mi yoksa koltuk ısıtma için mi anlayamadım.


    Bazı rifter ve combo videolarında araç içindeki dikiz aynanın üzerinde çocuk izleme aynası var dış bükey olarak, servise sordum lakin böyle bir ayna bulamadım nereden temin edebilirim? (Takma yeri mevcut)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promets -- 12 Temmuz 2023; 9:3:36 >




  • muskeder kullanıcısına yanıt

    3 ay önce adblue iptal ettirmiştim.


    hala sorunsuz kullanıyorum, hiçbir arıza kodu almadım.

    yakıtta ve performansta herhangi bir kayıp olmadı.

  • Slm alkm arkadaşlar, çoktandır kafamı yoran şanzıman yağını bugün aracın 130.000km de iken değiştirdim. Aracım rifter allure 2020 model.
    değişimi ve bakımı istanbul bağcılar güngören sanayide cüneyt otomotive yaptırdım. Bu konuda yorumlara bakarak gittim. 2-3 ay bakalım değişen bir şey olur mu.
    PAX servis bakarız ne kadar yağ çıkarsa o kadar koyarız dedi, makinesiz değişim yaparız diye. Bir de orda hiç şanzıman yağ değiştirdiklerine emin olamadım, verdiği cevaplara göre.
    Kendi servisi zaten değiştirmeyiz diyor.

    Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artkg05 -- 22 Temmuz 2023; 1:21:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar, Servis bakımı güncel fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? Aracımın ağustos ayında bakım zamanı geldi, nerelere gelmiş fiyatlar meraktayım :)

  • Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN
    Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDINpax
    PEUGEOT BAKIM FİYAT LİSTESİ | Pax Oto Servis, İstanbul Citroen - Peugeot - Fiat Özel Servis
    https://www.pax.com.tr/peugeot-bakim-fiyat-listesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay önce bi gt Rifter aldım.
    Kış lastiği bakayım dedim. Aracın şu anda üzerinde 215/60/17 diye bi ebat var. Bu sanırım arada kalmış bi ebat. Lastik bakıyorum kış için ama yok denecek kadar az çıkıyor. Sizlerin tavsiyesi nedir bu konuda?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • leonart16 L kullanıcısına yanıt
    215/55/17 olarak gözüme kestirdim bir tane.
    60dan 55e yükseklik olarak düşmeyi internetteki programlara hesaplattım, kabul edilebilir sınırda çıktı. Bu yöntemi izleyeceğim sanırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • leonart16 L kullanıcısına yanıt

    Hangi programlar hocam bende hesaplamak istiyorum.


    Bu arada benim opel combo life ta 205/55/17 var, süspansiyon çok sert olduğu için 215/65/17 takmayı düşünüyorum.

  • Promets P kullanıcısına yanıt
    Google’a lastik ölçü hesaplama vs diye yazınca epey bi hesaplama sitesi çıkıyor. Mesela alttaki siteye sizin verdiğiniz ebatları girdim

    https://kolayoto.com/pages/lastik-uzmani-lastik-olcusu-hesaplama-html

    Değişik farkı %7 çıktı. %3 üzeri sitede de belirtildiği gibi asla tavsiye edilmiyor. Tabanı sabit tutup yanağı değiştirerek deneyin isterseniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 205/65/17 lastik pek yok gibi duruyor bu yüzden 215/65/17 yapsam nasıl olur diye düşünüyordum. Yanak ve yüzey alanını genişletince fark %7, sadece yanak alanını genişletince fark %5 lere çıkıyor. Her durumda da %3ün üzerinde kalıyor :) süspansiyon çok sert şehir içi çıldırtıyor beni araç.


    Rifter da 215/60/17 kullanılmış mesela.

  • Promets P kullanıcısına yanıt

    Hem taban genişletilip hem yanak yükseltilemez, birini yükseltecek iseniz diğerini düşüreceksiniz, illa 17 jant kullanacaksanız 195/65/17 gibi falan yapmanız lazım. Ancak bu durumda da şu sorun ortaya çıkabilir, araç kapısının kenarında kullanılacak ölçüler yazıyor ise muayenede sorun çıkartabilirler.

  • Promets P kullanıcısına yanıt

    Benim de kullandığım araçlardan biri combo life ultimate, lastik ölçüsünü hatırlayamadım ama bana süspansiyon sert gibi gelmiyor, belki de normalde kullandığım arac ford S-MAX gibi zaten sert süspansiyonlu bir araç olduğundandır, ben asıl süspansiyon sesine kıl oluyorum.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Lastiğin yerle temas alanını daraltmak istemiyorum hocam, viraj performansı çok iyi güven veriyor. Yanak genişliğini 55 ten 60 a çıkarınca lastik çeşitliliği çok azalıyor o yüzden 65 yapsam nasıl olur diye düşünüyorum.


    Kullandığım otomobillerden sonra opel combo çok sert geldi bana, önden süspansiyon sesi almıyorumda arkada özellikle kasis inişleri sonrasında bariz bir ses geliyor (Arkadaşımda rifter var, 200kg yükle dolaşınca tam olması gerektiği gibi oluyor dedi ama yük ekstra yakıt demek). Arka lastik davlumbazlarında yalıtım olamdığı için mi bu ses geliyor yoksa bagaj araç iç ortamına dahil olduğu içinmi daha belirgin bir ses var açıkçası anlayamadım. Önceden kullandığım tüm araçlar sedandı ve bagaj ayrı olduğu için belki arka süspansiyon sesini absorbe ediyordu bilemiyorum açıkçası. Doblo yaygınlaşırsa eğer baya yedek parça, aksesuar ve bu tarz yalıtım denemeleri yapılacaktır diye düşünüyorum.





  • Promets P kullanıcısına yanıt

    süspansiyon sesi Algıda seçicilik olabilir hocam, S-MAX gibi sessiz D grubu sportif MPV den sonra Combo ya binince muhtemelen size normal gelen süspansiyon sesi beni rahatsız ediyor olabilir, taban daralması her zaman yol tutuşu etkilemeyebiliyor, onu nerden biliyorum, daha önce kullandığım 2007 S-MAX de öyle bir ölçü kullanıyordu ki Lastik bulunmuyordu, 18 den 16 janta inip genişliği daraltmama rağmen hissedilir bir yol tutuş azalması olmamıştı.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    S-max, c-max, zafira, carens tarzı güzelim mpv araçların üretimlerini niye bıraktılar gerçekten anlamak zor hocam... Bugün s-max üretilseydi combo yerine tercih edebileceğim bir araçtı.

  • Promets P kullanıcısına yanıt

    bende var 2016 S-MAX henüz daha 73 bin KM de, ancak ülkede bulunmayan araçlarda parça sıkıntısı oluyor, kullandığı motoru kullanan çok araç olmadığı için (bizde 2000 cc vergi nedeniyle tercih edilmiyor biliyorsunuz) standart bakımı bile bazen dert oluyor, birde kaza falan yaparsak Allah korusun hiç parça bulamayacağız.

  • Herkese merhaba. Rifter aracımın lastik değişim zamanı geldi. Üzerindeki lastikler 215/65/16 Michelin latitude tour hp idi. Michelin latitude cross marka lastikleri kullanan deneyimi olan paylaşırsa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar, adblue olarak hangi marka önerirsiniz acaba? Bazı istasyonlarda pompadan dolum da yapılıyor. Aracın kullanım kılavuzunda sadece 2 sertifikadan bahsedilmiş o da her adblue var zaten sanırım ama şikayet edenler de var arada kaldım biraz.

  • ifc34 kullanıcısına yanıt
    1 kere aldım bende. Shell’den kapalı bidon tavsiye ettiler onu aldım. Total’de pompadan basıyorlar aşırı ucuz ama bilemedim. Daha tecrübeli arkadaşlar cevap verir. Hatta ne kadar zamanda bi eklediklerini de söyleyebilirler..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13891390139113921393
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.