Şimdi Ara

Yeni Toyota Corolla Cross Hybrid Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
6
Favori
14.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Sen benim asker arkadaşım olmazsın öncelikle ben 50 yaşındayım önce kendi üslubuna bir bak ondan sonra cevap yaz. "bir yapsana hocam hesap kitap da bakalım yıllık :)" diye sonunda gülücük işareti koyarak kendi çapında dalga geçiyorsun bu düzgün üslup oluyor da ben "zeki kardeşim" yazınca mı düzgün üslup olmuyor???

    Şehir dışında 1800 Atmosferik motor, 1.5 3 silindirliden az yaktığını neye göre söylüyorsun? Al bak bakalım izle özellikle 8.21 dakikası izle.



    Volkan Tokcanyoutube
    Hybrid Corolla şehir içinde avantajlı, şehir dışında ortalama 140 km h de 6,8 lt yaktı😱
    https://www.youtube.com/watch?v=Kkp37I-P1wU

    Satınca daha pahalı satacakmış. 3 yıl önce de aynı muhabbeti Dizel araç sahipleri yapıyordu "Ben Dizele daha fazla para veriyorum ama satarken, daha pahalı satacağım" diyorlardı, bak bakalım daha fazlaya satabiliyorlar mı?




    Şimdi kimin hesabı patlamış gördün mü???





  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Hibrit toyota chr'ı 3 yıl 45bin km kullandım. Satarken karma ortalamam 4.1lt idi. Şehir içi 3.5 lere düşüyordu. Chr yüksek olduğu için corolladan fazla yakıt verisi. Corolla ile 3.8 ortalama çok normal. Şehir dışında da 5lt yi hiç geçmedim. Tecrübe etmediğiniz araçlar hakkında yorum yapmayın bence. Ayrıca benzinli ve hibritin bakım aralıkları da farklı

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Yakıt tüketimi farkını "2 litre" alıyorsunuz, yani araç uzun yola gidiyor, benzinli araç sanayiye, hybrid yetkiliye gidiyor, devlet bir daha 2 kere Mtv alıyor, şirket araçları da hybrid tercih dildiği için ikinci eli yok?


    Hocam siz bardağın boş kısmını sıyıra sıyıra mantık yürütüyorsunuz böyle olsa 20 senede 1 tane dizel binek satılmazdı bu ülkede. dizelin potansiyel masrafı arızası var var, alırken pahalı, bakımı pahalı diye herkes benzinliye abanır geçerdi.


    otomobil alımında, genel kullanıcının en temel yaklaşımını mantıktır.. herkes güvenli limanı tercih etme yoluna gider, eğer toplam hesapta toyota hybrid gerçekten mantıklı olmasaydı, bu derece satılmazdı aslında bu kadar basit.


    ve benim verdiğim örnek spesifik bir kullanıcı, araç komple şehir içi aracı.. uzun yol için başka Suv aracı var bu kişilerin. daha alırken araç 2. vergi dilimine düşmüştü, 1 yaşında alındı. kullanıcıların çoğu son derece memnun ve avantajlı durumdalar, eğer sen alıp hybrid'i E5te 110la gezip duruyorsan kusura bakma sen tercihte yanlış yapmışsın demektir. arabanın hiçbir problemi yok burada. kaldı ki daha hybrid'İn tork avantajı, şehirde mutlak sessizliği bu gibi ekstralarına da girmedik, bunların da müşteri gözünde bir kıymeti var.


    evet hybrid bu ülkede olması gerektiği kadar mantıklı değil ona katılıyorum zaten, saçma bir yıllık vergi alınıyor araçtan. bana hiç gelmez mesela, hatta ciddi de zararım olur ama tekrar düşünün eğer birilerinin aklına mantığına uymasa idi, kesinlikle satılmazdı bu araçlar.





  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Yaşın başın beni ilgilendirmiyor, bende 45 yaşımdayım,, kimseyle dalga geçmedim şimdiye kadar bu forumda, basit bir hesap kitap yap hocam ve (gülücük) kelime öbeğini dalga geçmek olarak anlıyorsan bu senin bileceğin iş. insan gibi bir soru sorduk, zeki kardeş akıllı kardeş bişeyler yazıyorsun, istediğine sor istediğine göster, haksızsın ve bu ayıptır.


    altı üstü iki kıytırık taşıtı konuşuyoruz seviye hemen yerlerde.


    140 ile 1.5 corolla'da 1.5 yaris'te 6.5-7 litre civarı yakıyor, yaris'i ben kullanıyorum, benim arabam ya.. bana mı öğretiyorsun? uzun yoldan kastımızda 140-150 değil 100-110. evet bu hızda bile daha az yakıyor hybrid kabul etmiyorsan etme ne yapayım yani.


    resmen kendi kendini yanlışlıyorsun, aynı muhabbeti dizel araç sahipleri yapıyordu diyorsun.. ee tamam? deli gibi 20 sene satıldı ama? insanlar farkı verdiler, masraflı(!) dizeli aldılar, bindiler senelerce, hiçbirinde akıl yoktu öyle mi? hiç düşünmüyor musun belki benim atladığım birşey vardır diye?


    bir arabayı almayan siz çok mantıklısınız maaşallah, ama arabayı alan kimsenin kafa basmıyor. uzatmanın anlamı yok gören gördü ne olduğunu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 20 Mart 2024; 15:5:14 >




  • commandx C kullanıcısına yanıt

    nasıl mantıklı değil 1.5 hibrid honda var?

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Toyotanın kendisi de benim verdiğim değerlerde tüketir diyor bu araç için. Ben de 2 litre fark olur diyorum. 1.5 motorun çok yakmadığını en iyi siz biliyorsunuz.


    Yakıt Tüketimi (lt/100 km)* WLTP, Birleşik 1.5 benzinli: 6,1 - 6,3, 1.8 hibrit: 4,5 - 4,7.


    Alanların çoğu dediğimiz gibi küçük hesapları yapmıyor. Bir de biz sıfır fiyatları üzerinden konuşuyoruz. İkinci elde hibrit corollalar uygun fiyata bulunuyor. 1.6 lpg liler den bile uyguna gidebiliyor. İkinci el almak isteyen için tabii ki mantıklı.

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Yok o öğretmen ben nakliyeciyim,ama ortak bir özelliğimiz var trolleri sevmiyoruz  

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Benim profilim açık isteyen bakar mesajlarıma konularıma trol olmadığımı gorur. Senin mesajlarına da bakınca nakliyeci ve ogretmenin hybrid arabayla beraber farklı bir ile gitmelerinin ve bana trol demesinin altındaki nedenleri anlar :D iyice sıvadın :)

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Kapatsan da açtığın saçma sapan konular otomobil forumunda ayna gibi parladığı için basarım şikayeti, hiç heveslenme:)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 21 Mart 2024; 17:47:52 >
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    konuya noktayı koyuyorum salı günü adana ankara yaptım 300km 170in altına asla inmeyerek çoğu zaman limitörde ilerleyerek 300km de pompa hesabı 29lt yaktım 1.5 asla bu hızlara hybrid kadar az yakamaz 130 140 gibi hızlarda ise hemen hemen aynı yakar ben 1.5 1.6 1.8 bunların hepsinin canını okudum, dediğim gibi 1.5 sabit hızlarda şehir dışı 1.8e yakın yakar ama yüksek hızlarda daha fazla yakacaktır. 1.8 olup 1.5 kadar tükettiği için de Toyota’yı tebrik etmek lazım
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Bir testte bmw M3 mü neydi onunla priusu pistte kiyasliyorlardı. Aynı sürede bmw rahat rahat giderken priusun canı çıkıyor ve daha fazla tüketiyordu.

    99 beygir güç üreten motora biniyor bütün yük. Ağırlığı daha fazla.170li hızlarda 1.5 ten az yakacağını çok sanmıyorum ama hadi bir litre az yaksın. Hibritin amacı az yakması zaten. Onun için geliştirilmiş. Uzun yolda fark azalıyor işte. Fazladan verilen paraya, mtv ye değmez uzun yol. Şehir içi çok yol yapana belki.

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    99 beygir veren motor max 5200 devir çeviriyor onu da atkinson döngüsünde çeviriyor yanlışınız var asla daha az yakamaz o testte bir yanlışlık vardır yükte 180 ile giderken anlık 14lt diyor 1.6 ile yan yana yakıt denemelerimiz oldu aynı yoku gittik iki defa da son hızlara çıktık güzergah bitti varacağımız yere vardık benim aracım 7.5lt arkadaşımın 1.6sı 12.2lt dedi aradaki fark az buz değil biz bunların denemesini devamlı yapıyoruz
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Bu dediğiniz ilime bilime matematiğe fiziğe biyolojiye astrolojiye vs her şeye göre imkansız ama siz öyle diyorsanız öyledir.

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    gerçekten her şeye muhalefetisiniz ben diyorum ki hepsini kullandım canını aldım kullandım çürüttüm tecrübe ettim siz hala ilim bilim fizik kimya biyoloji diyorsunuz pes!
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Rüyanızda kullanmış gibisiniz. Ben size inanmak yerine bilime, fiziğe ve bu motorların üreticisi toyotaya inanıyorum. Birinin 7.5 yaktığı uzun yolda diğerinin 12 yakması ancak hayal âleminde olur.

    150 üzeri hızlarda 1.5 motordan az yakacağına da pek ihtimal vermiyorum. Wltp verileri ortada.

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    siz teknik verilere takılmaya devam edin öyleyse hocam. ne yaparsanız yapın corolla sedan 1.8vvti atkinson çevrimli 2zr motora 1.5 veya 1.6 kadar fazla yaktıramazsınız fazlasıyla fakir karışımda çalışıyor zaten emme manifoldu da gaz kelebeği de 1.6 motordan küçük
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.