Şimdi Ara

Yeni Toyota Corolla Cross Hybrid Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
6
Favori
14.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam 1.5 TSİ troc performans olarak bu aracın içinden geçer ikisini de kullandım sağır bir gidişi var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder46 kullanıcısına yanıt

    1.5 e TSİ ise her hızda içinden geçer evet.


    Ancak 1.5 TSİ biraz daha farklı. Şöyle anlatayım aracı almadan önce iki aRaçla test sürüşü yaptım, Kodiaq 1.5 TAİ ve Octavia 1.0 e TSİ. İlginç bir şekilde tepki olarak kodiaq daha hantal geldi. Dikkat ettiğimde ilk gaz tepkisinin ardından 2-3 sn sonra 1.5 TSİ 1.0 e TSİ yakaladı ve geçti. Nedeni e TSİ da sağlanan ilk tork o anlık gecikmeyi kapatmasıydı.


    Kısaca söylemek gerekirse eğer batarya doluysa 0-50 Cross daha atak hissetirebilr ancak 50 den sonra her türlü 1.5 TSİ zaten gececektir. Bana kalırsa batarya doluyken tam 1.0 TSİ ile 1.5 TSİ arasında performansı ki 1.550 kg ruhsat ağırlığı için 10 sn fena olmayan bir değer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstranger09 -- 11 Kasım 2022; 17:56:41 >
  • Teşekkürler hocam sizin de hayırlı olsun kazasız belasız inşallah.

  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt

    1.5 TSİ olayında mesele ağırlık troc da e TSİ yok ama araç çok seri


    cross performans ve yalıtım olarak beni çok yanılttı vasat tiguan life cam tavan 1 milyon a var ise yalıtım ve sürüş keyfi olarak çok daha önce Corolla cross tan


    840 a tucson comfort var ise bayide o da sanki Corolla nın bir üst segmenti gibi duruyor ama yakıt olarak cross daha avantajlı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandıkça güncelleme yapacağım. Bugün orta yoğunlukta ki trafikte 5.0 litre ortalama ile yol aldım. Dönüş yolunda 120 km civarında ve ara gazlamalar yaptım 5.6 lt oldu. Yol sesi çok geliyor, rüzgar sesi duymuyorum. Motor şarj doluyken çok atak . Yokuşlarda devir çeviriyor ama motor gürültüsü çok gelmiyor (müzik açıkken çok az gelir diye tahmin ediyorum). Virajları gayet iyi. Konfor dediğim gibi 50 yanakta rahat edemedim. (Duster ve polo 65 yanaktı)

  • instagram’da sayfalar var; istanbulttafik, İstanbulduysun, istanbulanlık diye. Gitmiyor, basınca gidecek geçecek uçacak kaçacak diyen arkadaşların bol boş kazalarını izliyoruz.

    Bunlar binek araçlar. Yarış arabaları değil. Hepsi aşağı yukarı 0-10 saniyede 100’e çıkıyor. Rampada biri bağırır diğeri bağırmaz biri hızlı çıkabilir diğeri çıkamaz ama hepsi çıkar. Fakat hepsi az yakamaz. Toyota hibrit en az dizel kadar yakıt tasarrufu yaptırır. Ve hatta daha fazlasını da yaptırır. Herkes ekonomiden şikayetçi. Ama kimse yakıt veya masrafsızlığın peşinde değil. Bu ne yaman çelişki?

    Alın kardeşim, 1.5 etsi çok güzel gidiyor. 1.33 megane da güzel gidiyor. Ama daha fazla yakıyor. Arıza ihtimalleri daha yüksek. Ayrıca şanzımanları arızaya gebe. Bakımları daha masraflı. Bunları söyleyen yok. Ya hu rampada sürekli tapa gaz neden gidiyorsun? 140 beygirlik corolla cross 10-15 saniyelik sollamada sana 140 beygiri verecek. Hatta pilleri bitene kadar belki 3-5 dk da o güçte gidebileceksin. Dahası ne, piste mi çıkacağız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt

    Yeni nesil hibritlerde güçlü elektrik motoru kullanıyorlar. İlk kalkışlar, ilk tepkiler vs çok iyi.

    Yoğun trafikte hem seri hem sessiz hem de ekonomik. Trafikte vs sert kullansan da tüketim uçmaz benzinli dizel gibi. Fren esnasında depoluyorsun tekrar.



    Motor1 Turkiyeyoutube
    B SEGMENTİ DRAG&ROLLING YARIŞI! | Ibiza, 208, C3, Jazz, Yaris, Corsa, Clio Petronas ve LastikPark katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz drag serimizin bu bölümünde B segmenti otomobilleri konuk aldık. Bakalım günün kazananı hangisi olacak? Sosyal Medya Hesaplarımız: Telegram Kanalımız: https://t.me/trmotor1 Instagram: http://bit.ly/2p94BWB Facebook: http://bit.ly/2CRZUlQ Twitter: http://bit.ly/2CTin1j İnternet Sitemiz https://tr.motor1.com/ Neden Almalı? Videolarımız- https://bit.ly/2YDIoAr Drag Yarışlarımız- https://bit.ly/2Yy2tnC Neleri Farklı?- https://bit.ly/39cWrkq Geyik Testlerimiz- https://bit.ly/2GIwMls Petronas ile Bilgin Olsun- https://bit.ly/2MFHvke Alım Rehberi- https://bit.ly/2RR1vVY Karşılaştırma Videolarımız- https://bit.ly/2MBwwZg VLOG- https://bit.ly/2GGFKji Araç İncelemeleri- https://bit.ly/2Oxpnf4 Kurgu & Montaj: Alper Ertan
    https://www.youtube.com/watch?v=LrciLy0VP70&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    jazz 1300kg ağırlığa rağmen üstüne sadece 110hp motoruna rağmen 400mt de çok iyi performans sergilemiş rollingde geride kalması da akünün bitmesine bağlı olabilir fren performansı da çok iyi bu arada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akü bitmesi değil bu sınıflardaki hibrit araçlar ekonomi ve uzun ömür üzerine tasarlanıyor ve buna göre yazılım atılıyor. Yüksek hızlar, çok daha hızlı ivmelenme demek elektrik aksamının daha çok ısınması buna bağlı olarak da ya kısa ömür ya da çok daha maliyetli bir soğutma sistemi demek. O yüzden güçleri kısılmış, akü sürekli devreye girmiyor az doldur-boşalt döngüsü için ve genelde de 140 km sonraki hızlara çok çıkmak istemiyorlar.


    Yazılımı değiştirdiğin anda 140 beygirlik hibrit araç 200 ve biraz üstü beygirlere çok rahat çıkar, daha spor yazılım ile bu 250 beygiri bile bulur. Ama aracın ömründen yersin, ekonomisi ona göre olur ayrıca arıza çıkartma potansiyeli de haliyle artar. Bu araçların amaçları bu sınıflarda ekonomi ve emisyon. Tapa gazcı kişilere şu anda hitap etmiyor yarın öbürgün birisi yazılım olayını çözer bu sefer senden benden daha çok hibritçi olur aynı araçlar ile ayrı konu.


    @mosasaurus





  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    evet hocam dedikleriniz çok doğru elinize dilinize sağlık, hatta geçenlerde gördüm 122lik Corolla hybridi yazılımla 140hp yapıyorlar youtubeda bakimdayiz.com adlı kanal yapmakta. priusları çok araştırdım eski gen3 ve öncelerinde sorunlar yaşanılmış genellikle egr tıkanması ve bununla beraber conta yakma ama bizlerin şu an kullandığı gen4 motorlarda problem yaşayan hiç yok dileyen priuschat adlı sitede detaylı araştırma yapabilir gen4 ve gen5 motorlar korkmadan alınabilir. akü sürekli devreye girmiyor ama jeneratör devamlı elektirik motorunu besliyor bunun en basit örneği akünün kendini korumaya alması bariz araç 98hp ile yürüyor yani bu araçta aküler 3 dişe düşse de en az 110 beygir ile yürüyor fakat dediğim gibi aküler korumaya girince işler değişiyor. ülkemize bu aracın 2.0 hem Atkinson hem Otto çalışabilen 184 beygirlik versiyonu gelseydi eminim ki şu an herkes dediğiniz gibi hybridçi olmuştu üstüne test videolarında uzun yolda 2.0 hybrid 1.8den daha az yakıyor. emisyon değerine göre vergi dilimine girseydi hybridler şu an benzinli corollanın satılacağını bile düşünmüyorum. umutla bu araçlardaki vergi diliminin değişimini bekliyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt

    Güzel günlerde kullanın aracınızı . Lastikle ilgili 225/55/18(%3,19 çapta artış) veya 235/50/18(%1,44 çapta artış) ile değişim düşünülebilir belki ileride . Flame donanımlarındaki lastiğin çapı %1,11 büyük passion donanımlarda kullandıklarından .

  • KNNİ K kullanıcısına yanıt

    225/50'den sonra 235/50 daha konforsuz olur. 215/55 olabilir.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Lastik yanağı azda olsa büyüyor . Minik bir değişim zaten . 225/55/18 konfor yönünden artışı daha çok hissettirir .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNNİ -- 21 Kasım 2022; 12:0:12 >
  • KNNİ K kullanıcısına yanıt

    İnce taban daha çok esner diye biliyorum. Kalınlık arttıkça konfor düşüyor. Ayrıca 225/55 ebatı da daha çok büyütür. 215/55 daha ideal olur.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Şu anki aracımda 265/65/17 yerine 275/65/17 kullanıyorum daha öncede 225 tabanlı bir c suv araçta yine yanak yüzdesini aynı bırakıp 235 taban kullanmıştım , konfor azda olsa artıyor benim hissettiğim . Dediğimiz gibi ufak değişiklikler . 215/55/18 corolla crosun standart ebatına daha yakın bir ölçü bu konuda haklısınız ancak kendi adıma tabanı daraltmak istemeyeceğimden ve konfor , görünüm açısından yüksek yanak isteyeceğimden dolayı tercihim 225/55/18 olur . Sürtme yapmaz gördüğüm kadarıyla ama kontrol edilmeli tabi yinede . Değişimde yüzde 3 civarı makul görülen seviyelerde . Km saati gerçeğe yakın gösterir :)

  • KNNİ K kullanıcısına yanıt
    sonda dikkatimi bir şey çekti GPS ile ölçümde 2021 corollalar gps'e göre 2kmh fazla gösterirken bir alt kasa 2017 corollalar 10kmh fazla gösteriyor. bunu da buraya eklemiş olayım belki bir gün birinin işine yarar. vw de bunu yapıyor onda da hata payı 7 ila 10kmh arası değişiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Araç km saatleri yüzde 3-5 arası fazla gösteriyor genelde gördüğüm . Garmin gps ten ve telefondaki muhtelif gps uygulamalarından baktığımdan kıyasla .

  • KNNİ K kullanıcısına yanıt
    evet bazı markalar normal şekilde ama bazıları abartılı mesela 2010 Honda City gps ile tamamen aynı, 2007 Corolla Terra 4kmh, 2013 dizel focus 5kmh, Accent Era dizel 5kmh, vw'ler genelde 7 ila 10 oluyor. geçenlerde bir video izlemiştim chr hybrid 12kmh fazla gösteriyordu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.