Şimdi Ara

Yeni Toyota Corolla Cross Hybrid Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
6
Favori
14.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nerdeyse fiyatlar 1 milyon tlye yakın hala çok uygun diyenler var şaka gibi o paraya 2-3 büyükşehir hariç sıfır daire alınır ya biz çok fakiriz çok yada millet çok zengin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asln54 -- 1 Kasım 2022; 14:40:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt

    hocam maaşını öğrenebilirmiyim? ayda 20 bin lira bile kazansan şu arabayı yemeden içmeden 50 ayda alıyorsun. o da nakit olarak

    heralde devlet bizi düzerek iyi yapıyor.herkes memnun hayatından


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota ilginç bir hamle yapmış listedeki yaris cross'u baltalamak için bir model sokmuşlar. her modelin cros'u Suv'u hb'i vs türevini düşünmüşler demek ki. şahsen yaris'i seçmiş olsam görür görmez anında corolla cross'a dönerdim. bana göre aralarında kararımı etkileyecek büyük olması sorun değil eksiklik yok ve aradaki fiyat farkı komik. yurdum kafasıyla düşünmediğimden MTV farkını hiç hesaba katmıyorum, aynı kafa kuzey marmara otoyoluna o para verilir mi? derken altında 500binlik arabayla dolaşıyor.

    Bu girizgahtan sonra aracın tasarımı da fiyatıda gayet uygun, kendisini kanıtlamış ne naneler çıkartacağı belli bir motorla ve şanzımanla gelmesi alıcıya güven verecektir. mecburen Tucson, Sportage vb model alanların hesaba katacağı bir model gibi göründü bana. tabi birde araca binip konuşmak lazım.

    Elektrikli araçların bu fiyat seviyesinde çıkacağını da hesaba katıp ona göre ne kadar satar diye düşünmüşlerdir herhalde. malum TOGG'un baz modelinden altta duruyor martta o çıktığında fiyatı revize olacak ama toyota da o vakte kadar artmış olacak zaten. açıkçası tercihimi elektrikliden yana kullanırım gibi geliyor. insanların tercihi de corolla cross vb modellerin satış listesindeki ömrünü belirleyecek.




  • Hybrid oto, pazarlama başarısıdır ama balondur. Çok yakın gelecekte almış olanların elinde patlayacaktır.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Arabalar işin önemli olan güçtür. Arabayı hızlandıran da götüren de güçtür. Tork değil. Tork sadece düşük devirlerde motor gücünü yüksek tutan birimdir. Ya da ağır bir yük çekecekseniz düşük devirde çalışan dizel makine çok iyi iş görür. Bu da iyi bir şeydir ama devir yükseldikçe torkun etkisi kalmaz.


    bu araba 140 beygir. Corolla 122 beygir. Torku düşük diyorsunuz ama 110 km sabit hızla eğimsiz yolda 1600 motor devri ile gidiyor. Hangi bebzinli araba 1600 devirde 110km hızla gidebiliyor? Tsi motorlar 110km 2000 devirden fazla çeviriyor. Hani tork?


    hybrid şanzıman gereği farklı durumlar da oluyor. Elektrik motoru enerji üretirken jeneratör enerji harcayarak benzinli motorun torkundan maksimum faydanlamayı sağlıyor.


    teknik konular tartışılır. Ama bu araba totalde 140 beygir. Sabit 110-120 ile giderken 1600 devre kadar düşer. Rampada güç için devir yükseltir. Çünkü turbosu yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atkinson çevrimli motordur. Sıkıştırmada emme supapları açık kaldığı için 1.8 den daha küçük bir hacimde sıkıştırma yapar. Yanma zamanında ise 1.8 hacminin tamamını kullanır. BSFC grafiği turbosu olmamasına rağmen turbolu araba gibidir hatta daha iyi bile olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın ön yüzünü hiç beğenmedim, rahatsız edici bir görüntüsü var, hadi onu geçtik göreceli. motor konusuna ne diyeceğiz! 1.8 nedir yahu? güçsüzlüğü bir kenara, mtvsi ile uğraş dur.

  • tans61 kullanıcısına yanıt
    Sen al alttaki linki oku. İfade etmeye çalıştığın şeyi izah ederken ne olduğunu iyi bilmen lazım. "düşük devirde motor gücünü yüksek tutan birim"???

    https://www.sekizsilindir.com/2016/08/motorda-tork-nedir.html

    Ha birde yeni 2.0 üstü audi, mercedes ve bmwlerde 2000 devirde 160 ile gittiğini söyleyeyim de 1600 devirde 110 km ile çok oyalanma. Millet sonra arkandan selektör yapar 🙂

    Ha bu arada, Türkiye dağlık bir coğrafyaya sahiptir. İlla bi yokuşa gelirsin. Orada dersin ki bu araçta beygir var çıkarım ama o araç çıkmaz. Çünkü tork burada işe yarayan "birim"dir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    tork konusunda doğru fakat bu aracın hız devir aralığı normal araçlarla karıştırılmamalıdır zira 1.6 132hp corolla 1700 devir ile 100 ile giderken hybrid ile aynı yolda 100 ile 1200 devir gidiyorum hybridin alt devirleri kullanmasını bilirseniz güzel cvt şanzıman da değildir aslında yapısına bakarsanız çok farklı tork konvertörlü gibi ama öyle de değil Planet dişliler var. bu araç yoluna göre devir çeviriyor 175'te 3bin de çeviriyor 190da 2500'de çeviriyor. iş hızlanmaya gelince 3000 devirleri göstermek gerekli ki 3500 devirden 5000 devire kadar sabit bir tork eğrisi var bu aracın (sadece benzinli motorunun). Düşük hızlarda ''alt devirlerde ise elektirik desteği ile 145nm bir araç gibi yürümüyor'' gaza çöktüğünüz anda asfaltı kazıyor 1.5-1.6 corollalarla karıştırılmamalı. bu aracın 122hp olanı bile şehir içi çok yeterli rampada 3bin devirleri çevirmek harici üzmüyor, 140lık versiyon her açıdan çok daha güçlü. bu arada hitap şekliniz de yanlış. Tansu hocamızın onlarca bilgilendirici videosu var Türkiye'ye bu aracın tüm ince detaylarını tanıtan kişidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hyundai Tucson/Kia Sportage, Peugeot 3008, VW Tiguan alacak olan kişi tutupta Corolla Cross falan almaz. Adına Corolla Cross yerine keşke Toyota başka bir isim koysaymış başka isim bulamamışlar gibi tutupta Corolla Cross isimini koymuşlar ancak aracın kokpiti, direksiyonu dışında Corolla Cross ile uzaktan yakından alakası olan başka hiçbir şeyi yok. Rakiplerinden müşteri kapamaz Toyota olan müşterini de kaybeden rakiplerine kaptırır

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Otoyol değildir, çevreyolu falandır o. Bazı çevreyollarında limit 100-110 ile sınırlı. Hiçbir otoyolda 130 ile ceza yemezsiniz. Eski hız sınırlarında bile yemezsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asln54 A kullanıcısına yanıt
    Sıfır daireler de o paralara çok bence. Millet nasıl böyle geniş yaşıyor bu hayatı anlamıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Konumuz yüksek hacimli lüks arabalar değil.


    Tork, gücün bir fonksiyonudur. Arabayı iten güçtür. Önemli olan maksimum güce ne zaman ulaştığıdır. Bunu da düşük devirde yüksek tork veren makine yapar. Ama tork tek başına hiçbir şeydir.


    işte bu vide

    180 beygir 250nm tork

    130 beygir 300nm tork


    bakın bakalım hangisi daha iyi çekmiş.



    Motor1 Turkiyeyoutube
    Drag&Rolling Yarışı | Benzinli Citroen C5 Aircross vs Dizel Citroen C5 Aircross | Tork mu Beygir mi? Citroen’in piyasaya sürüldüğü günden bu yana büyük satışlar yakalayan modeli C5 Aircross’un benzinli ve dizel versiyonlarını drag pistinde kapıştırarak yılların sorusuna cevap aradık: Güç mü önemli, yoksa tork mu? İyi seyirler! Uyarı: 1:03 - 1:07 saniyeleri arasında kullanılan efekt epilepsi rahatsızlığı bulunanlar için rahatsız edici olabilir. Sosyal Medya Hesaplarımız : Facebook : http://bit.ly/2CRZUlQ Instagram : http://bit.ly/2p94BWB Twitter : http://bit.ly/2CTin1j İnternet Sitemiz : https://tr.motor1.com/ Neden Almalı? Videolarımız - https://bit.ly/2YDIoAr Drag Yarışlarımız - https://bit.ly/2Yy2tnC Geyik Testlerimiz - https://bit.ly/2GIwMls Karşılaştırma Videolarımız - https://bit.ly/2MBwwZg Petronas ile Bilgin Olsun - https://bit.ly/2MFHvke VLOG - https://bit.ly/2GGFKji Araç İncelemeleri - https://bit.ly/2Oxpnf4 Kurgu & Montaj : Gökhan Köseoğlu #Michelin
    https://www.youtube.com/watch?v=08DTS9sAl8U&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tans61 kullanıcısına yanıt
    Yüksek hacim mi? 1.8 ile 2.0 arasında örnek yüksek hacim ve üksek fark oluyor öyle mi?

    Peki 50 bg fark ile 50nm tork farkı aynı oranda bi fark mı? Sizin çarpıtmalar da böyle ondan söylüyorum. 50 bg dediğiniz şey hafife alınır bi fark değil. Yani bi aracın 150 bg olması ile 200 bg olması gibi aradaki farkı hafife alıp bakın bakalım demeniz baya enteresan. 50nm 250 ile 300 nm arasındaki devasa fark değil ama 50 bg öyle bi fark değil.

    Kaldı ki dünyada halen James watt'ın yaptığı bu beygir gücü hesabı tartışılır. Kendisi de zaten insanlar motorun gücünü anlamadıkları için böyle bir yola başvurduğundan kafalardaki soru işaretini silebilmiş değil.

    Ben size başka örnek vereyim. 650 bg güç ile 900 bg gücündeki araçları geçen araçlar var. Madem motor gücü yüksek olan iyi gidiyor bir de buradan bakın olaya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Artık bu fiyatlarda arabaların çıkmasını inan şaşırmıyorum. Biz çok fakiriz maaş desen buna yetecek kadar değil.
    Bu fiyatlarda araba alsak zaten bakımına, sigortasına, kaskosuna vermekten bize birşey kalmaz.
    Ülkede birçok insan sıfır araba hayali kurmuyor, kurdurtmuyorlar.
    Bazılarına göre fiyatı iyi olabilir fazla gelmez ama ülkede çoğu bu arabaya yada emsal değerdeki arabalara sahip olamaz ne yazık ki !!!
    2019’da Opel Astra K (2016 Model) araç alacaktım param yetmediğinden alamadım. Pandemi ile beraber şimdi oldu aracın değeri 500₺ bin lira ve hiç hayalini dair kuramıyorum çünkü yok, yetmiyor.
    Allah herkesin gönlüne göre versin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    arkadaşım, bir makinenin maksimum gücüne ulaşması için birden fazla etmen vardır. Bunlardan biri torktur. 2 litre üstü makine diyorsun. Sonra 1.8-2 arası diyorsun. Kaldı ki toyota’nın 1.8 motoru atkinson çevrimli. Hiç onlarla alakası yok.


    Çok uzatmanın anlamı yok. Yüksek güce erken ulaşan makine iyidir. Yüksek tork da iyidir. Toyota 1.8 motor verimlidir. Sürekli rampa çıkıp yüksek devir çevirmek istemeyenler zaten atmosferik makine almamalı. Her zaman bunu söylerim. Ben %80 istanbul içindeyim. Bana hibrit yetiyor. %20 uzun yolda rampa da olsa basınca gidiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Onlar yanında tasarımıda baya eski duruyor.

  • Fiyatlara çok uygun diyenler var şaka gibi...

  • entelbamya kullanıcısına yanıt

    1 5 turbo ya ortadoguda Amerika'da sümük sallamazlar.

    bu arabayı alan adam dagda bayirda soğukta sicakta 200 bin km tık demeyeceğini bilerek alıyor. ki fiyatlar baya uygun gelmiş büyük motora rağmen, kısa sürede biter arabalar zaza söyledi dersiniz.

    ayrıca Hitler dediğin motor İstanbul gibi yerde 4lt ile geziyor, senin 1.5 turbon benzinciye ortak olur o trafikte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.