Şimdi Ara

Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
1
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bimdeyim illallah dedik artık poşet yüzünden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Senın anlamadıgın ne bılıyor musun ? Halkımız poşeti çöpe degıl sağa sola atıyor. Piknik alanlarına, plajlara filan gıdersen her yer poşeti oldugunu goreceksın. Bu poşetlerın cogu doğada cozunen poşetler degıl, bıldıgımız naylon poşetler. Aksi olsaydı her yer naylon ve plastik olmazdı zaten.

    Ayrıca doğada cozunen poşetlerı uretmek ıcın daha fazla enerjı harcanıyor, bu enerjıde fosıl yakıtlardan sağlanıyor. Yıne doğaya zarar anlayacagın. En ıyısı komple yasaklamak, yerıne kağıt poşet getırsınler. Çöp içinde çöp poşeti satın alsınlar.


    Poşetlerle beraber tek kullanımlık plastıklerınde yasaklanması gerekıyor. Avrupa yasakladı dıye bılıyorum.

    Suan dizelin alternatıfı yok, elektrıklı araclar yaygın ve ucuz degıl. Kımse tarlada veya dağda derede kazı yaparken elektrıklı iş makınesı kullanmıyor.

    Pil teknolojisi ve pil rezervi elektriklı araçların yaygınlaşması ıcın yeterlı degıl. Suan en mantıklı cozum hıdrojenle calısan araçlar ama hala bu alanda yeterlı gelısme yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 14 Kasım 2018; 22:4:58 >




  • Kardeş bi poşet 10 gr olsun çöpe attığın üstelik doğada çözünen bir madde. Poşetin içinde 1-5 kilo çöpe atıyorsun 10 gr nerde 1 kg nerede. Bilinç altınıza yerleşimi bir poşet çevreyi kirletir düşüncesi. Çıkmıyor...

    Yere atılan her izmaritte çevreyi kirletiyor. 12 angry demiş izmarit toprağa karışıyor diye. Yahu millet poşeti yere atmasın diye ücretli yapalım diyorsun, sonrada izmarit doğada çözünüyor bisey olmaz diyorsun. Oldumu hu şimdi? Poseti yapacaksan 5 kuruş yap 10 kuruş yap. Maliyetine sat, 25 kuruş tamamen stratejik bir rakam.
    En iyisi poşeti paralı yapacağına depozito sistemi getir plastik atıklara ambalaj artıklarına.
    Bak o zaman nasıl geri dönüşümcü oluyor millet. Çok zor değil. Poşeti paralı yapmak yıllar öncesinin politikası.

    Çöp ayristirma sistemin oturmadığı sürece çöpü çöpe poşetle atmak zorundasın. Üstelik 25 kurus verecegin bu doğada çözünen poşetler marketten eve gelinceye kadar delik deşik olup özelliğini kaybediyor zaten, tekrar tekrar kullanılma imkanlari yok. E çöpü de çöpe poşetle atmak zorundayız çünkü ayrıştırma istasyonları yok.
    Mecburen 25 kuruş çöpe gidecek. O gitmezse çöp poşetine para vercen. 10 tanesi 5 lira. 50 kuruş çöpe gidecek. Toptanda kiloyla satılan poşeti markette sana tane tane satacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 15 Kasım 2018; 9:45:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Sizin anlamadığınız artık marketlerde hdpe dışında yani doğada çözünen dışında poşet yok. Piyasada yasak olan denetimsiz pazar poşetleri ve 3. Sınıf dükkân poşetleri var ama marketlerde bunlar kullanılmıyor. BIM ŞOK MIGROS CARREFOUR HAKMAR HAPPYCENTER bütün marketler ulusal çapta doğada yok olan poşetleri kullanıyor! Senin köşe başı bakkalın hdpe kullanmıyorsa uyar hdpe ye geçsin.

    Milletin mutfağının poşet dolu olması çevreyi kirleteceği anlamına gelmez. Aksine poşete para vermemek için ne kadar tasarruf yaptığını gösterir!

    Piknik yerlerinin çöp poşeti dolu olmasının sebebi milletin çöpünü nasil olsa toplarlar diye bırakması. Çöp konteynerlerinin çoğu zaman dolu olması. Onuda geçtim kendi pisliğini temizlenmeyen adam poşet 25 kuruş oluncami temizleyecek? Aksine poşet paralı diye pisliğini daha çok ortalıkta bırakacak. Poşeti çöpe atmamak için elinden geleni yapacak zibidi.

    Etrafta boş poşetler uçuşuyor hadi kabul edelim heryer boş poşet millet eline gelen boş poşeti sokağa fırlatıyor diyelim. Bunun çözümü poşete 25 kuruşa satmak değil. 5 kurus yaparsin 10 kurus yaparsin. 4 poset 1 ekmek etmez. Depozitolu siselerin depozitosu 25 kuruş, ergenler hala fırlatıp kırıyorlar. Bakkala götürüyorsun almıyor kim uğraşacak çöpe at diyor. Poset 25 kuruş oluncada millet o 25 kuruşu vermemek için neler neler yapacak bak gör.

    JAPONYA'da 0 atik politikası var. Bazi bölgelerde çöp konteynırı diye birşey yok. Adamlar araştırmış etmiş hesaplamış kiralamış en faydalı yöntemi çöplerin çöpe poşetle atılması olarak bulmuş. Çöpler şeffaf poşetlerle çöpe atılıyor. Her cins çöpün toplanma günü var. Herkes çöpünü ayırıyor. Ve bütün çöpler çöp poşetleriyle atılıyor çünkü çöp konteynerleri çevre ve halk saglini tehdit ediyor. Koku yapıyor pislik çıkarıyor. Ve bu poşetlerde doğada çözünüyor. Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Kasım 2018; 22:50:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Dostum bız aynı kafadanız, bırebir aynı şeylerı dusunuyorum bende. Fakat ben diyorum ki, naylon poşetler ve tek kullanımlık plastikler komple yasaklansın. Bızım halkımızın cogu egıtımsız ve dusuncesız oldugu ıcın yıne cevreyım kırletmeye devam edecek.

    Japonyada veya gelısmıs baska ulkelerde adamların kapısında 3 farklı çöp kutusu var. Çöplerını ayırıp oyle çöpe atıyorlar. Bızde ise plastik,cam ve kagıt karısık halde çöpe atılıyor. Gerı donusum konusunda berbatız.

    Duraklarda sıgara ıcın çöp yerlerı var ama adam sıgarasını içip yere atıyor. Onundekı çöp kutusuna atmaktan aciz, sen gelde buna gerı donusumden, çevreden bahset.
  • Vatandaşa bide bu kazığı dayattılar. Amaç çevre falan değil. Doğalgaz olan kentlerde soba yakılıyor her çoğuda yardım kömürleri. poşetten daha zararlı küresel ısınma yapıyor. 20 kuruş ucuz diye yağ salça peşinde koşuyoz parayla poşet satacaklar bize. Yazıklar olsun.

  • Koroplastın lobiciliği neticeye varmış anlaşılan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 krş poşet ücreti. Vergisini %18 diye okudum... Zincir marketler sayesinde güzel bir vergi kaynağı olacak. Kısa süre sonra 50 krş ve ardından 1 TL'ye çıkartılır.

    Bu yasanın çevreyi korumak ve temiz tutmak maksatlı olmadığını gayet iyi biliyoruz. Ya da en son düşüncedir.
    Vatandaştan para koparırken zihniyet Avrupa, vermeye gelince zihniyet Çin. Önce vatandaşına Avrupalılar gibi refah ve gelir düzeyi sağla.
    Bilmeyen de başımızdakileri çok çevreci ve doğayı koruyan zanneder (betonlaşma, orman ve ağaç katliamı, hes projeleri, atık su ve çöp geri dönüşüm eksikliği ve nicesi)
  • Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak?

    Bu tür poşetlere geçilse daha iyi bence
  • 25 kuruş poşet. Kimse kolay kolay almaz. Atılmayan çok kullanımlık kağıt paketler ve eski usül fileler is coming.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru bir düşünce lakin tamamen yasaklanmayıp parayla satılması tuhaf kaçıyor ,ayrıca keşke ab.den önce biz düşüne bilseydik
    başka bir konu ise madem plastik ürünler doğaya bu kadar çok zarar veriyor (evet gerçekten veriyor) o zaman misal çok fazla kullanımı olan plastik şişe ve plastik bardak gibi ürünlerde niye aynısı uygulanmıyor ?

    geri dönüşüm kutuları var ama çok yetersiz ve çoğu kişi oralara atmaya üşeniyor ,aynı zamanda bazı işgüzarlar çöpleri de o kutulara atıyor
    bazı şeyler ceza ile kabul ettirilir ama bazılarında toplumsal duyarlılık önemlidir ,ne yazıktır ki bizde bu tip konulara duyarlılık çok zayıf
    çoğu kişi cezaya razıyım deyip ,trafikte bile terör estirmeye devam ediyor (nasıl bir kafa yapıları varsa)
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Gene katılmıyorum. Attığın çöp 1 kg diyorsun da bunun yarısı organiktir en aşağı. Çöp dediğin nedir ki? İsraf edilen artan yemek, çay çöpü falan. Maliyetine diyorsun. Asıl maliyetine satılsa para için olmuş olur. Fahiş fiyat konuluyor ki tüketim azalsın. Diretiyorsun ama marketten 2 çikolata alıyorsun sonra içine 5 kilo çöp konulacak poşet alıyorsun. Poşetin içinde 1-5 kilo çöp diyorsun da şuan öyle de atılmıyor. Asıl pahalı olunca 5 kilo çöp doldurup atacaksın. Senin derdin çöp atmak için poşet ise emin ol eline geçen poşetler çöp atmana zaten yeterli olacak. Ayrıştırma sistemi yapmadan diyorsun da asıl mesele burda. Bunun bir adım ötesi ayrıştırma sistemi zaten. Sen daha poşete isyan ediyorsun. Herkes senin gibi düşünüyor ayrıştırma sistemini nasıl koyacaksın? Ayrıştırma sistemini açıklayayım sana tekrardan. Yukarda açıkladım ama...

    Ayrıştırma sisteminde 4 farklı çöp grubu vardır. Bunlar:
    -Organik çöp (Çay çöpünden yemek artığına, ağzını sildiğin peçete bile organik sınıfına girer sigara izmariti vs vs )
    -Kağıt çöp
    -Plastik çöp
    -Cam çöp

    Bu ayrıştırma sisteminde poşeti bedava almayı bir kenara bırak organik çöpü plastik çöp torbasına koysan bile ceza yersin. Organik çöp organik çöp poşetine atılır. Plastik çöp plastik çöp poşetine atılır. İstesen de istemesen de seve seve sana parası neyse ödettirip organik, plastik ayrı ayrı çöp poşetleri aldırtırlar. Yani benim bahsettiğim gibi meyve poşetine organik çöpü doldurup bile atamazsın. İtalya Türkiye gibi biraz gevşek bir ülke olduğu için biz organik çöpleri yediriyoruz böyle ama bazen denetim oluyor ve denetimde eğer senin çöp attığın bölgede 1 kişi bile organik çöpe gider plastik atarsa o çöp kutusunun etrafındaki bütün apartmanlar toplu bi şekilde ceza yer. Olayın ciddiyetini anlatabiliyor muyum? Sen şuan bu poşetin paralı olduğu sisteme yat kalk dua et. Devlet bu dediğim sistemi halka yedirebilecek kıvama gelince seve seve uygulatacak bu sistemi sana.

    Onun maliyeti ne bunun maliyeti ne gibi gereksiz tartışmalar yersiz. Devlet müdahele edebildiği ve işine gelen her şeyi yaptırır sana. İşin saçmalığını söyleyeyim. Senin böyle plastik kullanmanı yasaklar ama adam gider 50 gram marulu doğrar koskocaman plastik poşetin içinde ambalajlar ve satar. Buradaki duruma devlet müdahele etmez veya edemez. Tabi onun da bir standartı vardır. İşte hijyen olsun ürünün ezilmemesi için plastik poşet + içine hava basmanın gerekli olması olsun falan filan. Dünya nüfusu gitgide kalabalıklaşıyor. Alınabilecek bütün önlemleri devletler almaya çalışıyor. Mesala sen şimdi dersin ki sütlerin içine bir ton katkı madde koyuluyor da şöyle oluyor da böyle oluyor da. Devlet kanun çıkartsın ve desin ki sütün içine ömrünü uzatıcı madde konulmayacak ve atıyorum cam şişede satılacak falan. Ben sana olacağı söyleyeyim. Öncelikle sütün ömrü 1 yıldan direk 2 güne düşecek. Marketler stok yönetiminde zorlanacak. Ya ürünü almayacak ya da aldığı ürünün büyük bir kısmının satılmadan son tüketim tarihinin geleceğini ve üründen zarar etme riskinin çok yüksek olması sebebiyle fiyatı aşırı arttıracak. Sen şimdi 3 liraya karton şişe içinde süt alıyorsan bunu cam şişeye koyduğun zaman etti sana 3.5 lira. Raf ömrünü 1 yıldan 2 güne düşürdüğün zaman etti sana en az 6 lira. Süt 6 liraya çıkınca da lanet olsun böyle sisteme ne güzel 3 liraya alıyorduk diye isyan edersin. Bu piyasa birilerinin tekelinde bu hale gelmedi ki. Arz talep meselesi. İnsanlar büyük şehirlerde yaşayayım da ne şartlarda olursa olsun yaşayayım derdinde. İnsanlar ucuz mal istediği için bir ton mühendis onlarca yıl o malları ucuza paketlemek, ucuza lojistik sağlamak, ucuza depolamak ve sonuçta müşterinin talebi üzerine ucuza satmak için bir ton uğraştı. Şirketler talep yönünde hizmet verebilmek için çok büyük Ar-Ge yatırımları yaptı. Müşterinin talebine ayak uydurabilen firmalar da büyüdü ve şuanki halini aldı. Talep bu yönde olmasa durum da bu şekilde gelişmezdi. Eğer sistemi beğenmiyorsan, paran varsa ve köy hayatının zorluklarına göğüs gerebilceksen alırsın kendine geniş verimli bir arazi. Yaşamını orada bir şekilde döndürürsün. Yazıları uzun yazıyorum açıklayıcı olsun diye ama belli ki okumuyorsun. Tek bir konuya takılmışsın onun üzerine diretiyorsun.

    Çevreci falan değilim, sadece objektif yaklaşmaya çalışıyorum konuya. Marketten sınırsız plastik poşet alma ve istediğim gibi savurarak kullanma özgürlüğümü elimden alıyorlar isyanı bu. İsyanının karşılık görmeyeceğinin sen de farkındasın. Geçilecek sistem de mantıksız ve yersiz diye diretilebilecek bir sistem değil. Boşuna kendini yoruyorsun. Öyle ya da böyle geçilecek.




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Mesajınızda ceza ile ilgili kısım dikkatimi çekti. Ceza olayında cezanın büyüklüğü caydırıcı olmaz. İnsanlar yaptıkları ihlaller sonucunda ceza yeme ihtimallerinin kesin veya çok yüksek olduğunu bilirse ve kişiye göre yaptırım uygulanmayacağını, mümkün olabildiğince adaletli şekilde hemen hemen herkese aynı muammele yapılacağını bilirse o zaman cezaya uyarlar. Yani cezaları yüksek tutmanın bir anlamı yoktur. İşlenen suçlarda kabahatin büyük bir kısmı işleyende değil, suça karşı ceza iradesi koyamayan devlettedir. En basitinden sen şimdi dümdüz 3 şeritli bir yola 50 hız limiti koyar ve ayda 1 kere 1 saat radar kurup tuttuğunu öpersen, bunun yanında polis kimliğini gösteren, siyasi tanıdığı olan, polise baskı kurabilecek makam ve siyasi güce sahip kişilerin ceza yemeyeceğini bilirsen yani hem sistemde adaletsizlik olup hem de işlediğin suçtan ceza yeme ihtimalin çok düşükse o cezayı istediğin kadar arttır insanlar bu suçu işlerler. İster psikologla ister sosyologla istersen de hukukçuyla konuş bu işim toplum bilimi açısından açıklaması budur. Avrupa'da insanların suç işlememesinin nedeni kültürleri değil, suça karşı devletin kararlı yaklaşımıdır. Yoksa al bir Almanı Türkiye'ye koy. Başta bocalar ve bütün kurallara uyar ama kısa bir sürede hemen asimile olur. Sistemlerin düzgün uygulanabilmesinde halkın kültürlü olmasını payı ancak şudur: Eğer hükümet suça karşı aldığı kararlı önlemden dolayı iktidarı sarsılacaksa bu topun altına kesinlikle girmez. Kültürlü halkın farkı devletin aldığı mantıklı kararlar işine gelmese, eleştirse bile büyük oranda bu durumun içten içe faydasına ikna olmasıdır. Kültürsüz, dediğim dedik toplumlarda sistemlerin uygulanma zorluğu doğar. Suçu denetleyen kurumların da önemi büyüktür ve bu kurumların düzgün çalışması için çok düzgün, kültürlü ve idealist olmalarına gerek de yoktur. Eğer devlet tarafından alınan kararı suçu denetleyen insanlar düzgün denetlememeleri sonucunda bir zarara uğrayacaklarını bilirlerse o zaman devletin kendilerine verdiği görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışırlar.




  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Zaten neredeyse bütün marketlerde bu tip poşetler veriliyor. Gratis watson vs gibi yerlerde waikiki defacto inditex grubu vs gibi mağazalarda, kısaca birçok yerde bu tip poşet veriliyor hali hazırda. Semt pazarları ve bazı tekeller hariç bu tip poşet veriliyor heryerde. 25 kuruşa satılacak olan poşette bu tip poşetler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz burda karton-kagit-metal-plastik(ozetle bahsettiginiz ambalaj atiklarini) tek posete koyuyoruz, devaminda belediye ayiriyor. Geri donusume gitmeyecek atiklari (genelde sadece gıda oluyor) ayri bir posete koyuyoruz. ikiside dolunca pek hafif olmuyor. Geri donusum rahat 2 kiloyu gecer yani 10gr poşet en az 2kilo geri dönüşümü taşıyor. Bunda şaşılacak anlasilmayacak bir durum yok sanırım. Kaldiki poşette geri dönüşüme gidiyor.

    Sigara filtresi organik demissiniz. Sigara filtresi selüloz asetat adında bir plastikten yapılır. Genelde doğada uygun ortam bulamazsa yıllar sürer çözünmesi. Yani sizin sigara filtreniz organik değil aksine plastiktir ama bahsettigimiz HDPE gibi doğada çözünür. Kullanildiginda icinde bir sürü toksik madde, nikotin vs birikir ve o haliyle çevreyi toprağı suları denizleri kirletir.

    Çözünsün diye organik atiklarla karistiliyor olabilir belki ama inanın sigara filtreniz organik değil.

    Organik çöp poşeti dediğiniz şey eğer pamuk iplik dokuma bez torba değil ise muhtemelen biodegradable hdpe'dir ki buda zaten Turkiye'de bütün marketlerde kullanılan poşet. Bakın kac defa paylaşıldı. Bu posetlerin hepsinin üstünde hemen hemen aynı şey yazıyor. Okuyun lütfen.

    Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak?

    Organik poşet dediginiz poşet muhtemelen HDPE poşet olabilir.

    Eger degil ise organik poşet dediginiz şeyin içeriği bilesigi nedir ne değildir bizlere paylasirsaniz biz de öğrenmiş oluruz. Genelde poşetin üstünde yazar.

    Sizi temin ederim Türkiye'de zaten market zincirlerinde doğada çözünmeyen poşet kullanılmıyor senelerdir. Hepsi doğada çözünen HDPE kullanmakta.

    Size aktardığım bilgilerin hemen hemen hepsini googleda aratarak doğrulamanız mümkün.

    Benim yaşadığım çevrede civarda poşeti bir tek ici dolu bir şekilde ya marketten çıkan insanların elinde yada çöpte görürsünüz çünkü genelde insanlar market poşetlerini çöp poşeti olarak kullanirlar. Yok kullanmazsalar ise gidip ekstradan poşete para vereceklerini bilirler. Bazı ergenler haricinde market poşetinin direk çöpe atan olmaz çünkü zaten o poşetler lazım olacakları için evlerde biriktirilir.

    Yeni nesil ince doğada çözunen hdpe market poşetler eskisi kadar sağlam olmadığı, zırt pırt yirtildiklari için arada sırada çöp poşeti bile olamadan çöpe yada geri dö üşüme giderler. Posetler 25 kuruş olunca bunun değişeceğini hiç sanmıyorum.

    Ayrica her türlü plastiği defalarca kullanıp ayrıştırıp geri dönüşüme soktugunuz ve tekrar kullanima kazandirdiginiz sürece cevreye zararını en aza indirmiş olursunuz. Camasir-bulasik deterjanlarında kullanılan maddeler büyük ölçüde biodegradable(doğada bakteriler ve mikro organizmalar tarafından çözünür) değil ise, arıtma surecinde arıtılamıyor ve doğayı mahvediyor.

    Giysilerinizde kullanılan polyester polyamide kumaşlar doğada çözmezler ve çamaşır makinelerinden mikroplastik veya lifler halinde denizlere doğru yolculuğa çıkıyorlar.

    Problem doğada ÇÖZÜNMEYEN plastiğin direk veya (ambalaj atiklari gibi) 1 defa kullanıp doğada kaderine terk etmek..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • EfeAYDIN E kullanıcısına yanıt
    "Çevreci falan değilim, sadece objektif yaklaşmaya çalışıyorum konuya. Marketten sınırsız plastik poşet alma ve istediğim gibi savurarak kullanma özgürlüğümü elimden alıyorlar isyanı bu. İsyanının karşılık görmeyeceğinin sen de farkındasın. Geçilecek sistem de mantıksız ve yersiz diye diretilebilecek bir sistem değil. Boşuna kendini yoruyorsun. Öyle ya da böyle geçilecek."
    demissin.

    O kadar laf döktüm resim yolladim politikayı anlattım geri dönüşümden bahsettim maliyetleri anlattım poşetin kg kac para oldugunu soyledim, depozito dedim, ambalaj atiklari dedim, vergi dedim, tröst dedim, rekabet dedim, minimum fiyat politikasi dedim, JAPONYA dedim, bir dünya işletme dersi işletme mantığı anlattım burda, aydinlatmaya calistim. Anlayan anladi ne anlattigimi ama sen bunu anladıysan artık diyebileceğim anlatabilecegim bir şey yok.

    Hâlâ kalkmış bana istediğin kadar poset alma özgürlüğü diyorsun. Yahu herhangi biri marketten ne kadar poset alabilir ki en fazla? 1 alır 2 alır 3 alir fazladan onuda lazım olur diye para vermemek için alır. Bedavaya çöp poşeti yapar bunun nesini anlamıyorsun. Çoluk çocuk karda gotunun altına koyar kaykay yapar en fazla. Bu kimr koyar? Poseti bedava veren marketciye, azar işittiği için poseti teker teker vermeye calisan kasiyere koyar çok mu zor bunu anlamak?
    Poset firmasinin ortağı tanidik falan mi? Yoksa market hissesi falan mi var elinde?
    Marketler poşet başına kaç kuruş kar edecek haberin var mı?

    Çöp poşetine para vermek lükstür bu memlekette haberin yok herhalde?
    Bu memlekette peceteye, tuvalet kağıdına, çöp poşetine, deodoranta, sabuna, islak mendile para vermek lükstür. Umumi tuvalette peçete sabun yoktur bu memlekette.

    Haberin varmi burada belediyeler geri dönüşüm poşeti dağıtıyor bedava millet ambalaj atiklarini geri dönüşüme atsın diye bedava poşeti kapına kadar getiriyor kapına asiyor? Napiyor millet biliyormusun? Millette onuda çöp poşeti yapıp normal çöpe atıyor, sen kalkmış bana hala istediğin kadar poşet alma lüksü diyorsun.
    Millet poşete para vermediği için çöpler ayrışmıyor, çöpler zehir zemberek kokuyor. Çöpçüler de, çöp arabaları kokuyor bocekleniyor sen hala istediğin kadar poset diyorsun.
    Çöpçüler hergun o pislikle mücadele ediyor yazık günah.
    2 gündür foruma çöp anlatmaya uğraşıyorum bilgilendirmeye çalışıyorum burda kalkmış istediğin kadar poşeti almak için yapiyorsun diyorsun hala.

    Ekmeğe gelen 25 kuruş zam sabah akşam olay oluyor haber oluyor, fırıncılarda halkda ağlıyor. Bu millet yaka silkiyor 25 kuruş fazla vermemek icin, sen gelmiş burda çöp yonetiminden ülkeden güncelden bir haber 25 kuruş bir poşete az bile diyorsun. Aç bak Japonya çöp yaz youtube'a izle diyorum izlemiyorsun.
    0 atik polikasindan haberin yok. Kalkmış bana istediğin kadar poset diyorsun. Ben daha ne diyim. Bu muhabbetin daha bir adım ileri gideceği yok belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 15 Kasım 2018; 4:16:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

    Naylon, plastik doğayı kirletiyorsa komple yasaklarsın!

    Adam parasıyla alıp atınca doğa kirlenmemiş mi oluyor?
    Yüzde olarak kullanımı ciddi oranda azalacaktır biraz beyninizi kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Nasıl davulun sesi uzaktan hoş geliyor değil mi?



    Adam hem yurt dışında yaşıyor, hem de Türkiye hakkındaki konularda atıp tutuyor...



    Ne oldu, yanlış bir şey mi söyledim de "az biraz beyninizi kullanın" dedin? Vatandaş parasıyla yine aynı poşeti almayacak mı? Madem bir iş yaptın, komple yasakla!

    Eğer bu işin sırf "doğa" düşünülerek yapıldığını zannediyorsan, sen kullanmasan da olur!(beynini)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 15 Kasım 2018; 11:58:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.interplas.com/packaging-earth-friendly-recyclable-plastic-bags

    Alin okuyun. Ingilizceniz yoksa googleda çevirin okuyun hangi poşet çevreci hangisi değil açıklamışlar. Daha biodegradable ne demek onu bilmiyorsunuz.

    https://youtu.be/n8blWsrHNQc

    Buda japonyanın çöp sistemi. Izleyin bakın adamlar ne yapmış. Adamlarda çöp kovası konteynırı bile yok.
    Öğrenin biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 15 Kasım 2018; 10:1:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.