Şimdi Ara

Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
1
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Iyide marketlerden aldiginiz cesit cesit sebze ve meyveyi nasil alip, tartiriyorsunuz.Buna bir aciklama getirebilirmisiniz.

  • onatba O kullanıcısına yanıt
    çöpü çöpe atmak için paralı poşete falan ihtiyacın yok. İtalya'da 1 kere olsun almadık. organik atıkları 1 cent olan meyve poşetlerinde atıyoruz. Geri kalan da zaten karton cam plastik vs. Ama sen kardeşim ben illa cam şişeyi de elimde götürüp atmak istemiyorum koycam plastik poşet içine illa plastik poşet içinde atacağım diyorsan parası neyse verip alırsın.
  • Nerde bizim filelerimiz hani sarılıp gideriz

  • Amaç çevreyi korumak ama ortada bi tane ağaç, yeşillik bırakmıyorlar, her yer bina oldu. İnsanlardan daha fazla para sömürmek, başka açıklaması yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onatba

    Yahu aldığınız poşetin üstünde ne yazıyor bir okur musunuz? Az önce resmini paylaştım isterseniz bakın. Biodegradable poşetler artık. 2 sene içinde param parca yok oluyor doğada mikroorganizmalar sayesinde. "0 atik" projesinin temelinde zaten bu tip poşetler yatıyor bez torbalar değil.

    Lütfen youtube'a "japonya çöp" yazın izleyin millet çöpe ne muamele yapıyor.

    Problemde ayrıca parayla satılması değil, poşetinde kar unsuru olarak görülüp tüketicinin vergiye tabi tutulması. Maliyeti 3 kuruş satış fiyatı 25 kuruş. Üstüne üstlük tekrar tekrar kullanılma imkanıda yok bu poşetlerin.

    En azından çöplerin kopmaması için millet cip poşeti olarak kullanıyordu bunları. Şimdi milletimiz para verip hayatta çöp poşeti almaz artık. Döker bocalar çöpünü kokar etraf ortalık leş gibi.
    Ama sonuçta bir kalıntı bırakmıyor mu ?




  • Kesinlikle haklisin. Ben Jysk'ten 3 tane kumas poset aldim alisveris icin. Onlari yanima aliyorum ve satin aldiklarimi onlarla evime goturuyorum. Insanlar garipseyip bakiyor ve soruyorlar ama cevreci olmadiklari icin pek fikirleri degismiyor bu konuda..

  • "15 mikron ile 50 mikron arası kalınlıktaki plastik poşetler ücretlendirilecek." Sebze meyve için kullanılan rulo halindeki poşetlerinin kalınlığı 15 mikronun altında. Onlar ücretsiz olacak.

  • Millet marketteki poşeti çöp poşeti olarak da kullanıyor ve çöp torbasına para vermiyordu. Ayrıca marketler poşete epey bir para harcıyorlardı. Bu değişiklikle millet artık çöp poşeti veya market poşeti satın almak zorunda kalacak. Hepsi bu. Doğa moğa hikaye.

  • Bu uygulama ile birlikte çöp poşetlerine güzel bir zam yaparlar. Bir hanenin artık elektrik, su, doğalgaz, internet gibi mecburi giderlerine birde aylık çöp poşeti maliyeti eklenecek.
  • Yakında havadan da vergi alırlarsa şaşırmamak gerek.
  • Çok yerinde bir uygulama. Almanya'da 3 farklı şehirde her süpermarkette bu uygulama var.
    Herkes kendi bez çantasını alıp alışverişe geliyor. Çocuklarımıza torunlarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak lazım.
  • Bir şeyin sembolik de olsa mali bir karşılığı olmayınca maalesef ki günümüzdeki değeri sıfır oluyor.

    Çevreyi kirletmenin de ufak bir bedeli olursa belki o zaman insanlar biraz daha duyarlı olur. 10 kuruş bile çoğu insanı tekrar düşünmeye iter.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şeyi beğenmeyeceksiniz değil mi?

  • işyerinden çıkıp alışveriş yapıp evine giden insan ne yapacak? yanında sürekli bez çanta mı dolaştıracak?

  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    öyle deme almanyada italyada vs boyleymis

    bu uygulamanin cevrecilikle yada batililikla ilgisi yok ya amac belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 Ekim 2018 Tarihli BBC Haberi:

    İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Türkiye İngiltere'den plastik atık ithalatını artırıyor. Ancak uzmanlar bu durumun çevreye zarar verme ihtimali nedeniyle endişeli.

    Malezya ve Vietnam'ın İngiltere'den plastik çöp ithalatına sınırlama getirmesi ve Polonya'nın da konuyu değerlendirmeye başlamasının ardından, Türkiye İngiltere'den en çok plastik çöp ithal eden ülkeler arasına girdi.

    Bu durum bir yandan çevreye zarar vereceği gerekçesiyle uzmanları endişelendiriyor, diğer yandansa çöp toplayıcıları bu durumun gelirlerini azalttığını söylüyor.

    Sokak Atık Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Karaman, "Yıllık ortaya çıkan 6 milyon ton plastik çöpün 3,5 milyonunu biz topluyoruz" diyor:

    "Ancak ithalatlar nedeniyle kazancımız düştü, topladığımız çöpün değerini düşürüyorlar."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İngiltere Çevre Ajansı'na ihracatçılar tarafından bildirilen verilere göre, 2018'in ilk 3 ayında İngiltere Türkiye'ye gemiyle 27 bin 34 ton plastik çöp gönderdi.

    Geçen yılın aynı döneminde ise bu sayı 12 bin 22 tondu.

    Ekim ayında Türkiye'nin Polonya'yı geçerek, İngiltere'den en çok plastik çöp alan ikinci ülke konumuna yükselmesi bekleniyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bana bu poşetin üstünde yazanları açıklayabilir misiniz?
    Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak?

    Bitkiden yapilma olsun olmasın biodegradable hdpe'yi nerden elde ettiklerinin bir önemi yok. Bildiğin şok poşeti bu. Bütün marketler bu tip poşetleri kullanıyor. Hatta decathlon gratis watson gibi yerlerde bu tip poşetleri kullanıyor. Oldukçada yaygın. Hatta bu tip olmayan poşet yok kullanmıyor kimse. Bir tek pazarcilarda ve toptancılara var naylon posetler artık. Birde hazır satılan çöp poşetlerinin bazıları yok olmuyor. Geri kalan bütün perakende satış yapan yerlerde bu tip poşet kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Kasım 2018; 15:56:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • egomanyag kullanıcısına yanıt
    Bu poşetin üstünde yazanları bana açıklayabilir misiniz?
    Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.