Şimdi Ara

Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
1
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağdaş

    Hocam uygulamaya lafım yokta insanlar bir garip değil mi? Beşinci kattan çöp sallayanlar, piknik alanında çöpünü olduğu gibi bırakanlar. Araba seyir halindeyken pet şişe sallayanlar v.s v.s

    Insanlar garip degil kardesim o tur insanlar hayvanat yani zihni evrilmemis anasi babasida onun oyle animal zekaya sahip cunku egitim verilmemis. Sen egitildinmi cocugun okula bile gitmesi aile egitimi vererek cocguna kucuk yasta medeni davranis bicimini zihninde ogretirsin. Cevreden ogrenilmiyor bu tur seyler.

    O 5ci kattan cop atanlar ormanin icine edenler arabadan sise firlatanlarin insani hicbir yani yok bildigin primitiv canli.

    3 nesil egitim alsa 4cu nesilde cocugu insani degerleri ogrenir.


    Gelelim asil meseleye ben hic mi cop atmiyorum yere yada yere tukurmuyorum yalan soylemeyecek degilim.

    Yere keyfi tukurmem hastaligim vardir geniz akintisi vardir munasip bir kuytu yere insani sekilde tukurursun. Elinde kagit cop mendil tarzi bir sey vardir cop kutusu bulamamissindir oldu da atmak durumunda kaldin attigin copun bile ne oldugu onemli kagit bir yagmurda erir gider cozunur. Ama teneke kola kutusu plastik ambalaj atanlara insan demeye bin sahit




  • doğayı koruma filan palavra onların tek amacı vatandaşı soymak...
  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak?

    Istediğin halden alabilirsin madem kamyonla alcan. Alırken 1 kg hdpe poşet al toptancidan çevre dostu, kg fiyati 15-25 arasidir baskılı baskısız degisir. Tanesine 25 kuruş verme boşuna.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çöplerikizi doğaya değil çöpe atmamız gerekiyor. Mümkünse çöplerimizi ayrıştırarak atmalıyız ve geri dönüşüme vermeliyiz bu çöpleri. Çöpü çöpe atarsak doğayla en az kirletmiş oluruz çünkü çöpler büyük ölçüde tesislerde geri kazanım olarak değerlendiriliyor. Degerlendirilmeyenlerdende elektrik üretiliyor.
    https://m.donanimhaber.com/haberler/Yeni-havalimani-isi-ve-enerji-ihtiyacini-atiklardan-karsilayacak.htm

    Yeterki belediyeler ve halk işini düzgün yapsın.
    E tabi hep dediğim gibi bu konuda örnek AB degil "0 atik" prensibiyle hareket eden Japonya olmalıdır. Çöp poşetini 25 kuruş yapmakla ambalaj atıkları çöpten, kola kutuları bira şişeleri denizden çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Kasım 2018; 18:10:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Valla ben ölsem de poşete para vermem. Para versem de doğayı kirletme hakkını bana verir. Gider yere atarım poşeti yada denize.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • size zamanında devletin varlıkları satılıyor bunun acısı fena çıkar derken hop oturup hop kalkıyordunuz biz söyledikçe kudurup duruyordunuz hadi bakalım şimdi sıra bizde yetmez ama inadına evet.
    keşke şu vergileri alırken ağzınızdan burnunuzdan kan gelinceye kadar tekme tokat dövüp öyle alsalar bide o vergileri müstehak hepinize

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin varliklariyla pek alaka goremedim ben bu çöp konuda açıkçası. Çöp konusuna daha çok belediyeler bakıyor. Ortada sadece AB uyum yasalari cercevesinde yapilan bir çöp politikası hatası var çöp politikası yanlış uygulanıyor. Çevre kirliliğinin azaltılması için çöp poşetlerinin ücretli olması konumuz. Tartıştığımız şeyde paralı olsa faydası olur mu olmaz mı kaç para olmalı nasıl olmalı. Amaç çevreyi korumak ise bunları paralı yapmanın işe pek yaramayacağı, zaten poşetlerin mümkün mertebe çevre dostu olduğu, butun posetlerin ustunde gerekli olan uyari ve ibarelerin bulunmasi gerektigi, çevre dostu olmayan poşetlerin üstünde mutlaka geri dönüşüm ibarelerinin ve uyarilarin bulunması gerektiği, kilosu toptanda 15 lira olan poşet 25 kuruş olursa milletin çöpü çöpe poşetsiz atacağı hijyenik olmayacağı ve çöpçüler için bile tehlikeli olacağı leş gibi kokacağı etrafın, çünkü gerekli olan çöp ayrıştırma politikasının izlenmediği için karışık olarak aynı konteynere çöplerin posetsiz döküleceği, esas olarak AB yerine 0 atik projesiyle JAPONYA'nın örnek alınması gerektiği, çöp poşetlerinin paralı olacaksa maliyetine yakın bir fiyatla satılması gerektiği, kasada kucağına düşen müşteriyi öpercesine yüksek fiyattan vermenin cevreyle bir alakasi olmayacağı, marketlerin kendi arasında anlaşmasına gerek kalmadan devlet eliyle yasayla poşet tröstü oluşturulduğunu ve bunun da rekabete aykırı olduğu, esas problemin zorunlu hale gelen çevre dostu hdpe poşetler değil ambalaj atıkları, çamaşır makinesine konan polyester polyamide vs tekstil ürünlerin olduğu, gibi konulardan bahsettik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Kese kağıdı dönemlerine dönüyoruz yeaa
  • Paralı olursa bim posetiyle migros'a migros posetiylede bim'e gidin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün Migros fişinde 4 tane mgm plastik poşet parası 0,01₺ vardı. Migros alıştırmalara başlamış ufak ufak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş beleş uygulama madem yasaklanacak ozman marketler poset parasını bize versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Amaç çevreyi korumaksa komple yasaklansınlar.
    Kardeş sigara da zararlı ama komple yasaklanıyor mu? Dizel araba da çevreye çok zararlı yasaklanıyor mu? Kese kağıdı kullansak ağaçlar gitmeyecek mi? Yani poşetten para kazanacaklara bağlamak doğru değil bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheWhiteGandalf kullanıcısına yanıt
    Poşetin alternatifi var ama diğerlerinin yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Poşetin alternatifi var ama diğerlerinin yok.
    Sigara ne ye lazım da alternatifi yok? Dizel arabanın mı alternatifi yok?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheWhiteGandalf

    Sigara ne ye lazım da alternatifi yok? Dizel arabanın mı alternatifi yok?

    Alıntıları Göster
    Sigara ve dizel arabayla poşetin ne alakası var ? Millet poşeti alıyor sonra çöpe atıyor ve her yer çöp oluyor, bunlar doğada yüzlerce yıl çözülmüyorlar. Dizelin alternarifi yok, özellikle iş makinalarında dizelsiz olmaz. Sigara plastik değil, çürüyerek toprağa karışır.
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    nah güzel millet işten gelmiş spordan gelmiş yorgun bez çuval taşıcak üstünde
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Güzel diyorsunuz da konu bu değil. Diyorum ki poşet paralı olduğu için har vurup harman savurmuyoruz poşetleri. En ucuzundan en incesinden alıp ağzına kadar doldurmadan atmıyoruz. Türkiyede gerekli gereksiz poşet harcanmasına karşın bile her eve gir mutfak tezgahlarına bak nereden baksan 10 yıllık poşet stoğu vardır. Poşetler paralı olunca poşet tüketiminin azalacağını herkes biliyor. İnsanların ürün alırken tükettiği poşet sayısı çöp atarken tükettiğinden oldukça fazla ülkede hatta çöp atarken bedava ne de olsa diye gereksiz çöpe poşet atma durumunda bile yüksek. Özet olarak öyle ya da böyle poşetler paralı olduğunda nerden baksan 4/5 oranında poşet tüketimi azalır. Dediğimi şuan anlayamıyorsan bile uygulama gelince rahatlıkla kendi yaşamından görürsün öncesine göre ne kadar az poşet tükettiğini.
  • 16 yıldır hizmet yok eziyet var

  • ------Sigara ve dizel arabayla poşetin ne alakası var ? Millet poşeti alıyor sonra çöpe atıyor ve her yer çöp oluyor, bunlar doğada yüzlerce yıl çözülmüyorlar.-----

    Bu cümlede ne demeye çalıştığınızı anlatırmısınız? Çöpü çöpe atınca nasıl heryer çöp oluyor?

    Çöp poşetini veya market poşetini çöpü çöpe atmak için kullanıyorsunuz zaten amacı o. Adı üstünde çöp poşeti ve buna uygun doğada kisa surede (24 ayda) çözülecek şekilde üretiliyor anlaşılmadı sanırım bu. Esas sizin çöp diye çöpe attığınız ambalaj atıkları doğada çözünmüyor. Esas problemde çöpe atılan ambalaj atıkları. Kamu spotu bile var bununla ilgili.

    Çöp poşeti olmasa çöpler dağınık bir şekilde çöpe atılacak esas o zaman etraf çöp olacak çünkü ülkemizde çöp ayrıştırma istasyonları yok! Çöpü çöpe poşetle atmakla ortaya cikan cöp miktarini değiştiriyorsunuzki. Kaldiki geri dönüşüme verirseniz bu çöp dolu çöp poşetlerinizi en temizi olur.

    Market poşetinide çöp poşeti olarak kullanıyor insanlar. Onlarda doğada 24 ayda çözünüyor.

    Yani yüzlerce yıl çözülmeyen plastik atıklardan değil hdpe poşetler.

    ------Dizelin alternarifi yok, özellikle iş makinalarında dizelsiz olmaz.-------

    Dizelin en yakin alternatifi elektrik motorlaridir. Demiryollari araçlarını örnek vermek gerekirse bunlar ya elektriklidir ya dizeldir. Çeşitli iş makineleri maden makineleri elektrikle çalışırlar. Metrolar, tramvaylar, pariste lastik tekerli tramvaylar elektrikle çalışır. Tork isteyen uygulamalarda genelde elektrifikasyon yoksa dizel tercih edilir....

    ------Sigara plastik değil, çürüyerek toprağa karışır.-----
    Sigara filtresi selüloz asetat denen bir PLASTIKTEN üretilir. Eğer islak nemli bakterili bir ortam bulamazsa yıllar sürer doğada çözünmesi. Evet sigara filtresi plastiktir. Hayir çürüyerek toprağa karışmaz, doğada uygun koşullarda çözünebilirse çözünür. Yani yere fırlatılan izmarit
    15 yıla kadar çözünmeyebilir.
    Atmayın su izmaritleri yere, çöpe atın çöpte çözünsün.

    Neyse yasa çıkıyor zaten. Boşa laf anlatıyorum. Artık mecbur alirsiniz çöp poşetini bir dünya para verip marketten. Sonra oturup düşünürsünüz ben niye her ay 20 lira fazla para harcıyorum bu poşetlere, çevrede temizlenmiyor diye..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Kasım 2018; 22:48:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.