Şimdi Ara

Yeniden Adc metasındayız galiba (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynısını 2 yorum üstte söyledim.Viktor 2 sezondur daha önceki reworkten dolayı seçilmeye başlamıştı ve o zamandan beri hiç düşmedi metadan.Sezon 2 ve 3ü kastetmiyorum zaten o kadar gerilere gitmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hurricane10

    Aynısını 2 yorum üstte söyledim.Viktor 2 sezondur daha önceki reworkten dolayı seçilmeye başlamıştı ve o zamandan beri hiç düşmedi metadan.Sezon 2 ve 3ü kastetmiyorum zaten o kadar gerilere gitmedim.

    "Azir, Anivia ve Viktor ne zaman kötü oldu ki?" azir konusunda haklısın her zaman optu. fakat anivia ve viktor konusunda oruç kafana çarpmış. benzer bir örnek malzahar. bu üçlü her zaman op idi fakat assassin metası, tank metası derken hiç bir zaman ön plana çıkmadılar. ne zaman mid, top ve jungle düzgün bir kompozisyon oldu o zaman opluklarını yaşadılar. viktor, anivia ikilisi bunun ekmeğini yiyor.

    benzer durumlar sezon 2'den beri yaşanıyor. birde adc dediğin zaten hasar verecek. tank metası olduğunda da adcler, apcler hasar vermiyor diye konu açıyorsunuz. bu kısır döngü her zaman devam eder.




  • 0 ap malphite adc teklemeye devam ettiği sürece adc metası falan olmaz bence şu oyunda en nefret ettiğim şey tank herolar adc oynuyo olsam kafayı yerdim heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben oruç tutmuyorum bu bir.Viktor ve Anivia her zaman iyiydi turnuvalara göre seçilmesi mi şampiyonu güçlü veya op yapıyor? O zaman Ahri şuan zayıf bir şampiyon dersem herkes bana güler.Ya da Wukong güçsüz desem?

    Viktor s4te olması lazım yanılmıyorsam aldığı ilk reworkünden beri her zaman güçlüydü.Anivia da hep iyiydi onun sorunu mobil olmaması ve 6ya kadar lane aşamasındaki sıkıntıydı.

    Adc ve hasarla alakalı konu değil bu.Adclerin aşırı ödüllendirici olması ve o şampiyonda uzmanlaştığın zaman %60 gibi bir kazanma oranına sahip oluyorsun.Hangi şampiyonlarda bu var? Bak büyücülere 125 üstü maçta kazandığın en fazla %52-53 falan.
  • Bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Yukarıda bahsi geçen roller genelde ADC ve Mid mageler olduğu için sadece bu iki konu üzerine konuşacağım.

    Öncelikle Riot'un ADC ler için getirdiği bazı eşyalardan bir söz edelim. Hayalet dansçı, Runaan, Bombardıman, Statik. Bunların hepsi duruma göre gayet iyi eşyalar ama Hayalet Dansçı denen illet tam bir baş belası. Özellikle Q atmasını bilen bir Wayen gardaşımız varsa klavye kırdırabiliyor. Gerçekten bu eşya tam anlamıyla Vayne gibi outplay yapma potansiyeli yüksek bir nişancı için tasarlanmış gibi duruyor. Ama bahsetmek istediğim Vayne'in OP liği yada Hayalet Dansçının pasifinin OP liği değil.

    Nişancıların şu anki metada başını ağrıtan en önemli şey yeterli mobiliteye sahip olamamaları. Vayne'i bir kenara koyacak olursak, Lucian'da dahil olmak üzere nişancılar mobiliteye sahip olamadıkları için en ufak bir CC'de gri ekranla kaşılaşıyorlar. Çünkü metada oynanan çoğu şampiyon (üst koridordan tutun, midine ve ormancısına kadar) mesafe kapatma özelliği olan ve yakaladıkları zaman ADC'yi TF bitene kadar saf dışı bırakacak ya da yaklaştırmayacak derecede kitle kontrolü olan şampiyonlar. Peki nişancıların kitle kontrol etkilerine karşı yapabilecekleri tek savunma şansı nedir? Civalı Kuşak. Bu item göz boyaması için ufak bir Can çalma özelliği ile güçlendirildi. Evet bu iyi bir fikirdi fakat beklenen etkiyi verdiği söylenemez. Özellikle son gelen nerften sonra alternatifi artan bir eşya haline geldi (civalı kuşağı basmasam da olur, malmortius bile iş görebilir diye hareket edilebiliyor).

    Özellikle düşük elolarda bütün kitle kontrol etkilerinin ADC'ye abanılması İslamın şartlarından biriymiş gibi davranıldığı için ne Kanasusamış ne Malmortius ne de Koruyucu Melek yeterli kalmıyor. Desteğiniz gereken eşyaları çıkmadığı sürece ve takım savaşlarında takımınız sadece hurra rakibe dalalım mantığıyla hareket ettiği sürece ADC ler bu savunmasız halleriyle eriyip gidiyorlar ve TF ler 4vs4 devam ediyor çoğu zaman. 1 Eşya slotu daha olsa keşke diye düşündürüyor insanı. Çünkü Ebedi ile Statik, Hayalet vs. herhangi bir kritik ve saldırı eşyası ile %50lik bir kritik şansınız oluyor. Sonraki eşyada kara kara düşünmek zorunda kalıyorsunuz. Bir saldırı hızı daha mı yoksa defansif olarak Kanasusamış mı, ya da Civa Yatağan veya Malmortius mu? En doğru eşyayı bulmak bile başlı başına bir problem. Ama her halükarda sonucun hüsran olma ihtimali daha yüksek.

    Yenilenen tank eşyalarıyla beraber tankların bile maçlarda taşıyıcılar kadar hasar verdiği bir metadayız. İstediğiniz kadar konum alın. Q sunu açmış üzerinize doğru koşarak gelen ve sadece iki eşya bitirmiş bir Garen'e karşı durabilecek Vayne'den başka bir nişancı olduğun sanmıyorum. İşte bu sebeple nişancıların hepsinin genel olarak bir mobiliteye yada dash yeteneğine sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda rework çalışmaları yapılırsa iyi olur yoksa alt koridorda 2 mage yada 1 mage 1 tank görme ihtimalimiz bile olabilir ilerleyen dönemlerde.

    Durumu iyi olan ADC ler yok mu? İlla ki var. Örneğin Miss Fortune. Düz vuruş yapmasına bile gerek kalmadan sadece E+R yaparak muazzam bir alan hasarı vurabiliyor, üstelik taa gerilerden. Örneğin Caitlyn. Runaan güncellemesi ve yeteneklerine gelen güncellemeler sayesinde oynama kolaylığı ve güvenli mesafeden hasar verme potansiyeliyle gerçekten SIKINTI bir nişancı.

    Peki mide bir göz atalım. Veigar'ın güçsüz olduğundan bahsedilmiş. Kusura bakma arkadaşım ama NAH güçsüz. Her yeteneği artık yetenek gücü kazandırıyor, stack biriktiriyor. İstediğiniz kadar koridoru ona dar edin, oynatmayın. Dakika 25 olduğunda yapabileceklerinin sınırı yok. İlla ki o E'sine takımından biri yakalanacak ve o tek atma işlemi gerçekleşecek. Azire bakalım. İlk çıktığı günden beri boosterların vazgeçemediği baş belası Shurimalı kuş imparator. Sebebi uzak mesafelerden güvenli bir şekilde hayvani hasar çıkarması, inanılmaz mobilitesi, harika ultisi, ve pasifi. 2 item çıktıktan sonra TF daha başlamadan ölmeniz işten bile değil. Malzahara gelelim. Popüler değildi ama güçlüydü. Şimdi? Doğuştan bir bansheesi, inanılmaz bir minyon temizleme potansiyeli, Q'su ultisi, E si. Viktor E'sine gelen nerften sonra eskisi kadar etkili değil ama oynanıyor. Ahri'den falan bahsetmiyorum bile. Sezon 4'ün ortasından beri GOD TIER olan bir mage. LB gibi inanılmaz bir suikastçi var ayrıca. Lux furyası vardı bir ara, hala arada sırada oynanıyor. Vladimir falan bahsetmiyorum bile, sustaini yeter. Swain de keza öyle.

    Adclerin şu metada güçsüz olduğu su götürmez bir gerçek. Bütün nişancıların bir dash skilinin olması gerektiğini veyahut yeni bir sihirdar büyüsü ya da yeni eşyalarla desteklenmesi gerektiğini savunuyorum. Çünkü ADC oynuyorsanız hem yanınızdaki desteğe aşırı bağlısınız, hem de takımınızdaki tanklara.

    Not: Her rolde oynadığım ve ustası olduğum şampiyonlar var ama main koridorum mid.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opus Diabolicum -- 22 Haziran 2016; 23:38:34 >




  • Bu senenin başıyla Adclerin şuanki durumunu karşılaştırırsan tabi ki güçsüz diyeceksin ama bir geçen seneye dönelim bakalım.Adcler şuan büyücülerin bile önünde.Hala metayı kontrol ediyorlar.Eğer kontrol etmeseler her maç farklı Adc seçimi veya 3 Adc dışında hepsinin viable olması gibi bir durum olmazdı.MSI hatırlayın sadece 2 ya 3 Adc iyiydi şuan ise 10-12 tanesi.

    Durumu iyi olan ADC ler yok mu?

    Durumu iyi olan Adc yerine durumu kötü olan olarak düzeltirsek daha mantıklı olur.3 adc dışında diğerleri tamamen viable.Veigar güçsüz Challengerım diyorsun da Veigar hiçbir zaman viable olmadı.Sen oyna bakalım Veigar bize o eloda 10 dk sonra afk bıraktırmazlarsa oyunda kaldığına sevin.Eğer Veigara iyi durumda diyorsan acilen hesabı bırak.Stack falan biriktirmesi onu lanede güçsüz bırakıyor hala şunu öğrenemediniz.Dakika 25e o eloda oyun kalmıyor kardeş.Her maçı turnuva maçı gibi 25-30 dakika sürüyor sanma ki karşına 2 tane tank çekerler CC de eriyip gidersin dakika 25-30 bile kurtaramaz seni.

    Aziri kabul ediyorum zaten her metaya uygun neredeyse bak hala algı yaratıyorsun benim kabul ettiğim noktalardan giderek.Farklı görüşler sun bana aynı konu üzerinden devam etme.Lux falan op olduğu için bir ara metaya girdi ki burda ben şikayet ettim zaten ama op olmadığında oynanmaya değmeyecek bir şampiyon uzun yazacağına kısa yazsaydın da içi dolu olsaydı yazdıklarının.

    Adcler şuan hala 1 numarada.Azir gibi Ryze gibi Viktor gibi sürekli picklenen şampiyonları göstererek adcleri savunman tamamen yersiz.

    Tek savunabileceğin nokta Vlad ve Swain onları da açıkladım zaten.Başarılı olan 2 rework onlarınkiydi.

    Adcler güçsüz olsa mainleri %60la kazanmaz.Şuan Tris, Corki ve Kalista dışında güçsüz adc yok.Onlarda nerfler yüzünden güçsüz durumda zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 23 Haziran 2016; 0:11:38 >




  • Dur teker teker açıklayım. Jhin;Güçlü Sivir;Güçlü Ashe;Belki de en güçlüsü Cait;Güçlü Jinx;Güçlü Mf;Yine Jinx kadar iyi Lucianı katmıyorum Azir sınıfına koydum. Twitch; Yine Ashe ile beraber en iyilerden biri Kogmaw;Belli kompozisyonlarla beraber hala çok iş yapar , sıkıntısı her zamanki durumu fakat kazanma oranıyla güçlü olduğu kesin. Ezrela;Viable Draven;Viable son zamanlarda birkaç kez oynandı. Vayne;Güçlü veya güçsüz değil viable fakat tercih edilmez.Corki, Tris, Kalista güçsüz.

    Urgotu, Quinni ve Gravesi koymuyorum.Biri artık jungler diğeri top laner Urgot ise bilindik.

    Hadi şu dediklerimden birini inkar et bakalım.

    Adc mainleri de anlamıyorum.Tank metası olur ağlarlar adc itemlerine buff isterler, büyücü metası olur ağlarlar adc itemlerine buff isterler.Sezon sonu assassin metası geliyor umarım orda da ağlayıp adc itemlerine buff istemezler.Sonra biz mage mainler ağlak oluruz.Geçin o işleri ap itemleri kadar nerf yiyen hangi item var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 23 Haziran 2016; 0:22:00 >




  • Hurricane10 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama senin söylediklerinin neresi dolu? Ne gerekçen var güçlü demek için? Challengerım da demedim, öyle bir iddiam da olmadı hiçbir zaman. Hangi turnuva maçları 25-30 dakika sürüyor? Son izlediğim turnuva maçlarının hepsi 40+ dakika sürmüştü. Ayrıca sana mı sorucam hesabı bırakıp bırakmamam gerektiğini? Her neyse.

    Veigar her zaman viabledı aslında. Karma gibi. Sadece popülerlikle alakalı bir şey bu. Adcler nesiyle 1 numara önce onu bir açıkla, gerekçeleriyle. Sonra söylediklerimden doğru anlamlar çıkar. Ama bütün profesyonel oyuncuların bile meta tank ve mid metası demesine karşın sen burada ağlayarak adcler 1 numara diye desteksiz bir iddia atarsan komik duruma düşersin.
  • Syndrayi unutmayin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha kaç tane kanıt sunmam lazım sana? Şu başlığı başından beri oku da ne kadar dolu olduğunu gör.Şurda söylediklerim 2 yama sonra hep gerçekleşti şimdi söyleyeceğim de muhtemelen 2-3 yama sonra gerçekleşecek.Ama senin gibi kanıtsız asla konuşmadım bunu asla unutma.Sen sadece fikrini sunarsın ben bir çok şeyi buraya atarak ya da link göndererek gösteririm.

    Veigar hiçbir zaman viable değildi.Ekstra bufflar verirlerse bir şampiyona her şampiyon güçlü olur bana boş bahanelerle gelme.Veigarın kiti hiçbir zaman viable olması için uygun değil.Şampiyonun op olması ile viable olması arasındaki farkı öğren.Adcler inanılmaz saçma hasarlarıyla ve saniyede vurdukları gereksiz derecede saldırı hızıyla 1 numara.Ashe q skilli nedeniyle güçlü twitch sürekli aldığı bufflarla ve hiç dokunulmamasıyla(devamlı buff aldı) , Cait koyabildiği traplerle ve son aldığı bufflarla, Jhin ilk çıktığından beri gayet iyiydi, Mf Ve Jinx kazanma oranları %51in altına hiçbir zaman düşmedi.Sivir aldığı w buffıyla hypercarry oldu hala da gayet iyi.Mage metası falan yok kimse palavra atmasın.Mage metası olsa Fizz ya da Ekko ap olarak oynanırdı.Şimdi de Adc metası başladı.Riot 15 gün insanların gözünü boyadı diye mage metası olmadı olmayacak da.Ashe veya Caitin hiç sadece as ile 1-4 veya 1v5 yaptığını görmedin galiba

    Adcler 1 numara dedim çünkü kanıt sundum senin gibi görüşümü belirtip başkalarını küçümseyici yorum atmadım.Varsa kanıtın veya link gönderirsen görürüz.Boş yapma.

    Mage metası ya nerede Syndra, Kassadin, Xerath, Rumble, Orianna, Morde, Lulu, Lux, Brand, Annie, Kennen, Kayle, Karthus, AP Fizz, Aurelion Sol? Muhtemelen sen de bu şampiyonları görmüyorsun yalan söyleme sakın.

    Fakat ben bakıyorum bu saydığım bütün adcleri neredeyse her maç görüyorum.Her maç 1 farklı adc görürken hiçbir maç farklı apc görmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 23 Haziran 2016; 3:03:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hurricane10

    Daha kaç tane kanıt sunmam lazım sana? Şu başlığı başından beri oku da ne kadar dolu olduğunu gör.Şurda söylediklerim 2 yama sonra hep gerçekleşti şimdi söyleyeceğim de muhtemelen 2-3 yama sonra gerçekleşecek.Ama senin gibi kanıtsız asla konuşmadım bunu asla unutma.Sen sadece fikrini sunarsın ben bir çok şeyi buraya atarak ya da link göndererek gösteririm.

    Veigar hiçbir zaman viable değildi.Ekstra bufflar verirlerse bir şampiyona her şampiyon güçlü olur bana boş bahanelerle gelme.Veigarın kiti hiçbir zaman viable olması için uygun değil.Şampiyonun op olması ile viable olması arasındaki farkı öğren.Adcler inanılmaz saçma hasarlarıyla ve saniyede vurdukları gereksiz derecede saldırı hızıyla 1 numara.Ashe q skilli nedeniyle güçlü twitch sürekli aldığı bufflarla ve hiç dokunulmamasıyla(devamlı buff aldı) , Cait koyabildiği traplerle ve son aldığı bufflarla, Jhin ilk çıktığından beri gayet iyiydi, Mf Ve Jinx kazanma oranları %51in altına hiçbir zaman düşmedi.Sivir aldığı w buffıyla hypercarry oldu hala da gayet iyi.Mage metası falan yok kimse palavra atmasın.Mage metası olsa Fizz ya da Ekko ap olarak oynanırdı.Şimdi de Adc metası başladı.Riot 15 gün insanların gözünü boyadı diye mage metası olmadı olmayacak da.Ashe veya Caitin hiç sadece as ile 1-4 veya 1v5 yaptığını görmedin galiba

    Adcler 1 numara dedim çünkü kanıt sundum senin gibi görüşümü belirtip başkalarını küçümseyici yorum atmadım.Varsa kanıtın veya link gönderirsen görürüz.Boş yapma.

    Mage metası ya nerede Syndra, Kassadin, Xerath, Rumble, Orianna, Morde, Lulu, Lux, Brand, Annie, Kennen, Kayle, Karthus, AP Fizz, Aurelion Sol? Muhtemelen sen de bu şampiyonları görmüyorsun yalan söyleme sakın.

    Fakat ben bakıyorum bu saydığım bütün adcleri neredeyse her maç görüyorum.Her maç 1 farklı adc görürken hiçbir maç farklı apc görmüyorum.

    Syndra bufflu suan annie kennen işlevsel karşına annie oyuncusu gelir ilk pickten almak zorunda kalırsın bkz meiko kassadin vayne gibi kumar pick orianna bi ultiye kaç çevirir lulu gelecek yama gucleniyorr ki suan Halide op mordee ve rumble geçen dünya şampiyonasınin favori şampiyonlarından

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ve wkko ve fiz tank ikende tek attıkları için oynaniyor free elo olduğu icin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala yeterince iyi değiller.Mid season mage metası olarak geçiyordu hala birçok zayıf mage var.Adcler hala büyücüler üzerinde baskın.Şuan ilk seçimden mage seçildiğine rastlamadım daha fakat bir çok Ashe, Sivir, Caitlyn, Twitch tercihi gördüm ilk seçimden.Morde büyücü olarak oynanmadı hatırlatıyım.Rumble ise uzun süredir ölü durumda.Yani kısaca mage metası falan hikaye adcler hala üstün.Kassadini bi bıraktılar kendi haline birdaha şampiyonun yüzüne bakmadılar.Unutulduğundan şüphe duyuyorum.Muhtemelen unuttular şampiyonu.Fizz assassin diyenler olacak ama mage assassin bunu unutmayalım ve tank olarak oynanıyor.Ekko aynı şekilde.Adcler hala 1 numara şuan.Lord Dominik ve Mortal buffıyla beraber yine adc metasına girdik.10 güne daha net bir şekilde ortaya çıkacak zaten.

    Adcler veya onların itemleri nerf yemezse dediğimin çıkacağı konusunda %100 eminim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quadrions

    Sezon 1'den beri main adc ve şuan en kötü zamanlarını yaşıyor adc'ler .

    Piyasada tekleyemeyen karakter kalmadı sanırım şuanda adc'leri

    Ligin ne?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oda Kokusu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Quadrions

    Sezon 1'den beri main adc ve şuan en kötü zamanlarını yaşıyor adc'ler .

    Piyasada tekleyemeyen karakter kalmadı sanırım şuanda adc'leri

    Ligin ne?

    Plat 2 Euw
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quadrions

    quote:

    Orijinalden alıntı: Oda Kokusu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Quadrions

    Sezon 1'den beri main adc ve şuan en kötü zamanlarını yaşıyor adc'ler .

    Piyasada tekleyemeyen karakter kalmadı sanırım şuanda adc'leri

    Ligin ne?

    Plat 2 Euw

    Aynı seviyeyiz ama neden euw diye belirtiyon bizde zamanında oynadık orda aynı şey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • baba alıcak caiti vurucak easy sagdan vuruyom kill soldan vuruyom farm
  • Yav he he diyom size.Mainim support ama bot lanede kazansak bile late game de solo veya özellikle mid yeteri kadar kill almışsa kaybediliyor maç.
  • Lplde picklediler top lane rumble

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Yeniden Adc metasındayız galiba

    Oynaması en zevkli , oyun taşıma potansiyeli en yüksek , en iyi mekaniklere sahip , ve en cool adcarry
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.