Şimdi Ara

Yeniden Adc metasındayız galiba (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi durumda olan büyücülerde var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hurricane10 kullanıcısına yanıt
    Bak güzel kardeşim sana son kez yazıyorum, düzgün bir dille yazıyorum, ANLAMANI umuyorum. Ama tahmin ediyorum ki oyun hakkında sınırlı bilgiye sahipsin ya da analiz etme yeteneğin yok.

    İlk iki cümlenden başlayacak olursam; ilk önce adclerin güçlü olduğu konusunda bence demiyorum diyorsun ama sonraki cümlede kişiden kişiye değişebileceğini söylüyorsun, burada ağır bir tezatlık var. ADClerin op olduğunu sen söylüyorsun, bu kısım zaten "BENCE".

    Ezreal hangi özelliğiyle seçiliyor güzel kardeşim? Q'su 1 lvlda yavaşlatma özelliğine sahip mi? Buzdoğan eldiveni sayesinde Q yeteneği vuruş etkilerini tetiklediği için yavaşlatan bir alan ortaya çıkıyor. Ezreal'ın doğasında yok bu, o itemi Jinx'e da çıksan, W, E, yada ulti attıktan sonra kullandığın "İLK DÜZ VURUŞ" ortaya yavaşlatan bir alan çıkarır çünkü:

    Buzdoğan Eldiven
    Açıklama :
    +65 Zırh
    +Bekleme Süresinde %20 Azalma
    +500 Mana

    ÖZEL Pasif - Büyülükılıç: Bir yetenek kullandıktan sonraki ilk normal saldırı belli bir alana taban Saldırı Gücünün %100 kadarına eşdeğer miktarda ilave fiziksel hasar verir ve 2 saniyeliğine oluşan buz alanı, rakiplerin Hareket Hızını %30 azaltır (1.5 saniye bekleme süresi).

    Alanın genişliği ilave zırh değerine bağlı olarak artar.

    Savaşı başlatmak yine şampiyona özgü demişsin. Ashe ile ulti atarsan savaş başlatırsın, atmazsan şampiyon kendi kendine başlatmaz. Jinx'le belki flash E yaparak bile savaş başlatabilirsin, bu kısım kesinlikle şampiyona özgü değil, oyuncuya ve hamlelerine özgü bir şey. Sen hiç AFK bir Jhin'in kendi başına savaş başlattığını gördün mü? O ultiyi atarsan savaş başlatabilirsin, ya da düz vuruş sonrası W tutturursan başlatabilirsin. Bu oyuncuya bağlı, oyun tarzına bağlı. Şampiyonlara değil bunu bi kafana sok. Her şampiyonla savaş başlatabilirsin anladın mı? Senin dediğin gibi bir şey oyunun doğasına aykırı. Bu senin saydığın adcler olmasa oyunda hiç savaş başlamayacak mı yani? Bu mu senin mantığın?

    Sivir'le nasıl savaş başlatamazsın? Hayatında hiç Sivir ultisi görmedin mi? Daha geçen sene profesyonel arenada en çok oynanan ADC'lerden biriydi, W bufflı bile değilken. Sebebi ultisi ile takımına kazandırdığı hareket hızı. Cidden oyun bilgini sorgulaman lazım önce.

    Ezreal'ın blue build kasması şampiyonun özelliği falan değildir. Ap ezreal da var. Ne kasarsan odur. Belirli bir standart yok. Meta denilen şey bu buildleri de kapsar. Her şampiyona her buildi kasarsın ama hepsi verimli olacak diye bir kaide yok. Seninki gibi bir mantığı ilk defa burada gördüm. Ya oyunda yenisin ya da mantık çerçevesinin çok dışındasın. Bence kendini daha fazla rezil etme, burada ÇOK GÜÇLÜ ÇOK GÜÇLÜ diye ağlayıp ortada elle tutulur söyleyebildiğin hiçbir cacık yok. Anca ötüyorsun, bir şey bildiğin de yok. Sen kendi yorumlarına bak.




  • Adcler demiyorum ordaki 4 adc arasında hangisinin daha viable olduğu kişiden kişiye değişir diyorum.Ordaki 4 adcde viable olmayan ama hangisinin daha viable olacağı kişiden kişiye değişir.Asıl bu yorumu da yapmamam lazım sana ki ne yorumları okuyorsun ne önündeki istatistiklere bakıyorsun kafana göre yazıyorsun.Bak tekrar ediyorum ordaki 4 şampiyon arasında konuştum.Viable olanları ve aşırı güçlü olanları saydım zaten.18 adcden 10u 51 kazanma oranının üstündeyse adc metasıdır ve adcler güçlüdür.Ezrealın buzdoğan eldiveni kasmasının nedeni yeteneklerinden aldığı ap oranıdır ve q cooldownının düşük olmasıdır.Senden daha iyi biliyorum adclerin ne özelliğe sahip olduğunu ya da hangi nedenden dolayı seçildiğini.Aynı buzdoğan eldivenini Ashe için veya Jinx için alamazsın.Çünkü o itemi diğer adclere alırsan useless bir adc ortaya çıkar.Savaş başlatmak şampiyona bağlıdır oyuncuya değil.Ashe ile başlatabileceğin savaşı Jinx ile başlatamazsın bu kadar saçmalama.Çünkü bu şampiyonun özelliğidir elinde imkan olmasıdır.Cidden bu yorumu bronz elodakilere göstermek lazım.Heralde onlar tepki göstermez.

    Her adc ile savaş başlatamazsın.Çünkü her şampiyonun yapabileceği belli başlı özellikler vardır.Sivir savaş başlatabilir ama bunu Jinx, Draven, Cait, Mf gibi şampiyonlarla başlatamazsın.Özellikle Dra ve Jinxin bu konudaki imkanları kısıtlıdır çünkü slow ve stunları yoktur.Dediğim gibi orda kastettiğimi anlamadan yorumda açık arayarak yorum yapma.Kendini küçük düşürüyorsun böyle yaparak.Hata arama da bildiğin yorumu yap.Hani ordan 1 şampiyonu yakaladım orda söylediği hatalı hemen bunu avantaja çeviriyim deme.

    Ezrealın blue build kasması şampiyonun özelliğidir.Ap ya da Ad Ezreal Blue Ezreal kadar iyi değildir ki sonuçlarını birçok maçta gördük ayrıca her adcye blue buildini yapamazsın bu yüzden Ezrealın blue build kasabilmesi şampiyonun özelliğidir.Meta denilen şeyi Riot belirler isterlerse 2 güne Ezrealı reworke alırlar Blue Ezreal falan kalmaz ortada.Olayı farklı yerlere çekme şampiyon özelliği demeyip sonra her buildden aynı verimi alamazsın diyip çelişkiye düşme.Senden çok daha iyi oyunu takip ettiğime ve meta bilgisinde olduğuma eminim.Çok güçlü dedim ve kanıtlarımı sundum senin gibi iddiadan başka hiçbir şey bilmeden kendimi rezil etmedim.

    Oraya istatistikleri de koydum şuan turnuvalardaki istatistikler de ortada.Ashe'in Cait'in Sivirin ne kadar güçlü olduğu da ortada.Hadi git şimdi şurdaki yorumlarımın hepsini oku gel.İlk yorumunda çok birşey bildiğimi iddia etmiyorum deyip senin ötmen de ayrı mevzu konusu da oralara girmiyorum.




  • Hurricane10 kullanıcısına yanıt
    Bu sabah 2 önemli bütünleme sınavım var ama sayende keyfim yerine geliyor, var ol.

    Benim önümde herhangi bir istatistik yok, hiçbir istatistikten de bahsetmedim, aksine bahseden sensin. Yok kazanma oranı %51'miş bilmem ne. İstatistiğin bile ne demek olduğunu bildiğini düşünmüyorum.

    Ezreal'ın buz doğan eldiveni kasmasının sebebi yeteneklerinden aldığı AP ORANI ? WTF? Buzdoğan AP veriyor da bizim mi haberimiz yok? Q cooldown'ı düşük değil, kasılan itemlerin verdiği CDR ler ve Ezreal'ın Q pasifinin özelliği ile cooldown düşüyor, cahil arkadaş. Ondan sonra söylediğin cümlenin aynısını zaten ben söyledim, benim söylediğimi bana karşı bir görüş olarak beyan etmen de okuduğunu anlamadığını gösteriyor. Buildler arasındaki verimlilikten bahsettim zaten ben. Komiksin. Şampiyonun özelliği ile orantılı olsa bile elindeki imkanı ne derece kullanabildiğin önemlidir arkadaşım. Tutturamadığın bir Ashe ultisi neyine yarar? Ya da aynı anda 3 kişiyi tutabildiğin bir Jinx Esi? Boşsun demek bile yetersiz kalıyor senin için. Boşluksun.

    Yukarıdaki mesajında Sivir ile savaş başlatamayacağını söylüyordun, benim mesajımdan sonra Sivir ile başlatabilirsin diyorsun. Ne ayaksın, nasıl bir döneksin?

    Sen AP Ezreal'ın late gamede E-W-Q ile muazzam bir hasarı olduğundan haberin bile yok belli ki. Ezreal'ın AP oranları AD oranları kadar güçlü. Sen neyin kafasındasın ya. AD de oynanıyor, üçlü de çıkılıyor, canbiçen de. Bu tercih meselesi. Popüler olan build blue build olduğu için herkes bunu kasıyor. Q'sunun buzdoğan ile sinerjisinden ötürü. Ayrıca metayı kullanıcılar da belirler. Blue build mesela bir metadır. Tercihtir.

    Bir kanıtın falan da yok ortada. Neyi kanıtlamışsın. Kanıtın olsaydı bu kadar post olmazdı bu konuda.

    Gerçekten hiç bilmeyenden değil yarım bilenden korkacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opus Diabolicum -- 24 Haziran 2016; 4:39:00 >




  • Blue build diyorum.Blue buildin içinde buzdoğan var yine hata aramaya çalışıyorsun da yemezler.Üstte bahsetmeme rağmen vazgeçmedin şu hata arama tavrından bir türlü kendi yorumlarını sergileyemiyorsun.Gayet iyi biliyorum istatistiği falan.Sadece kazanma oranlarına değil bir çok etkene baktım bunları söylerken.Q cooldownı düşüktür Ezrealin araştır bence.Belki birşeyler öğrenirsin.Şimdi buna da hata aramak dersin ben sana öyle söyledim ya ama sen lol wiki diye bir site var önünde ordan bakarsın
    oyunu öğrenmende yardımcı olabilir sana.Onu tekrar sana söyledim çünkü bir şampiyonun itemden aldığı verimlilik şampiyonun özelliğine bağlıdır.Diğer çelişkiye düştüğün nokta burası felsefe yapma bana sakın.Elindeki imkanı kullanmak diye bir şey yoktur.Draven ile bir adc oyuncusu savaş başlatamaz rakibi kovalayıp başlatmaya çalışırsan bu savaş başlatmak değil rakibe free kill vermek olur, enayilik olur.Jinx E si savaş falan başlatamaz.Çünkü Jinx E si savaş başlatabilecek bir yetenek değil.Yeterliliği yok tıpkı wsu gibi.Zaten o menzile sahip olan şampiyona savaş başlatma özelliği vermezler.Sivir ile savaş başlatamaz demedim orda bir kaç şampiyonu sıraladım sana.Konuyu anlayabileceğini düşündüm ama sen beni yine yanıltmadın ve anlamadın.Orda genel anlamda söyledim sana her şampiyon aynı değil ve her şampiyonla savaş başlatamazsın diye Sivirin başlatabileceğini bir önceki mesajımda yazdım sana.Ordaki tek hatalı adc yi bulup çekmişsin sonra dediğime laf atıyorsun.Twitch, Sivir, Ashe, Jhin başlatır ama bana sakın Mf, Jinx, Cait, Tris savaş başlatır deme.Ezrealin E-W-Q hasar çıkaramaz dediğimi hatırlamıyorum yine algı yapıyorsun da başarılı olamazsın.Ezrealin AP oranları eskisi kadar güçlü değil ve AD oranı hala çok önde.Dediğim gibi geçen sezon patch 5.13 te kaldıysan bunu söylersin de biz şuan 6.12deyiz.İstediği şekilde oynanabilir ama Blue Ezrealin verdiği etkiyi vermez.Hala anlamadın şampiyonun özelliği kısmını.Popüler olan build değil faydalı build ve mana açısından sıkıntı olmadığı için bunu kasıyorlar.Kısaca faydalı olduğu için popüler build olmuş oluyor.Her türlü kanıtım var ilk sayfadaki ilk linke gir de adclerin op olduğunu gör ya da aç 2 turnuva izle veya leaguepediaya gir şampiyonların banlanma oranına veya seçilme oranına bak kanıt var.Kanıt yok diyorsun ya.Sana kanıt sunuyorum yine inkar ediyorsun çünkü kanıtları görmek istemiyorsun kendi bildiğini okuyorsun.

    En azından yarım biliyorum seni gibi daha konuyu anlamadan sallamıyorum.oyuncu savaş başlatırmış şampiyonun özelliği değilmiş.Hayatımda gördüğüm en komik yorum.Oyuncuların savaş başlatması bir özellik değildir bir fark yaratmaz elinde var olan şampiyonla ve özelliğiyle yapabilirsin bunu.Ne güzel işte keyfin yerine gelirken biraz da oyun öğrenirsin, şampiyonlar hakkında bilgi sahibi olursun.

    Engage nedir bunu açıkla ve engage yapan şampiyonlar diye laflar geçer bunu da açıkla ve saçma yorumuna geri dön ordaki anlamadığın yerleri düzelt.

    Ezreal Q cdsi düşük değil dedin ya al bak atıyım sana değerlerini. 6.5 / 6 / 5.5 / 5 / 4.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 24 Haziran 2016; 5:00:32 >




  • Jinx E si Caitlyn W su gibi pasif yetenekler savaş başlatmaz Ashe, Sivir veya Jhin ultisi gibi aktif yetenekler savaş başlatır bu da diğer bilgi.

    Caitlyn Wsuna Q dedim bak burda hata yaptım, hata aramaya meyillisin ya trap yeteneğinin Q da olduğunu sandım unutup en azından yaptığım hatayı kabullenebilme yeteneğine sahibim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 24 Haziran 2016; 5:11:35 >
  • benim bildiğim savaş şöyle başlar. Tanklar yoklamaya yaparlar assasin yada mid apc yada adc yoklar adc arkadan hasar çıkarır. Aslında senin oynamada bağlı agresif oynarsan başlatırsın yani build le heroyla alakası yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorter47 S kullanıcısına yanıt
    Dravenle savaş başlatamazsın ki şampiyonun yetenek seti buna izin vermez.Eğer sen adamlara doğru W yeteneğini basıp 2-3 düz vuruş yapmaya kalkarsan karşı takım tarafından çok kötü şekilde cezalandırılırsın.Yani bu savaş başlatma değil rakibe free kill ve ahmaklık oluyor.Dravenda amaç takımın arkasında doğru pozisyon alabilme, fightı taşıma ve çok az da olsa rakip carryi yakaladığında 1v1 de kesebilmedir.

    Ashe, Sivir, Twitch ve Jhin de savaş başlatabilme yeteneği kesinlikle vardır ona karşı çıkmam zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 24 Haziran 2016; 5:37:46 >
  • Sorter47 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa bunu anlatmaya çalışıyorum ama arkadaşın oyun bilgisi ya da tecrübesine göre sadece global ultiler veya güçlü aoe skillerle savaş başlatabilirmiş. Ben de bunu yıkmaya çalıştım ama artık cevap verme tenezzülünde bulunmak istemiyorum. Ahri'ye bile ADC buildi kasıp maç taşımışlığım var, arkadaş yarım yamalak ve burnunun dikine giden tavırlarıyla nesnellikten uzak ifadeler beyan ediyor.
  • Dostum kusura bakma ama sen ne saçmalıyorsun ya bir kere oyunun işleyiş mekanikleri bakımından yeterince zayıf olduğunu düşünüyorum bu attığın postlara bakarak.Ben maini ad carry olan bir oyuncuyum ve bu ''SÖZDE'' ad carry bufflanma durumu tamamiyle Riot Gamesin göz boyaması başka bir şey değil @EternalFK adlı arkadaşın dediği gibi ad carrylerin bazılarının savaştan kaçabilmek için bir şansı var dash vari ama bazılarınınki tamamiyle yok. Sana şöyle bir örnek vereyim 2 gün önce yaptığım bir maçtan diyoruz ya mage champlar berbat durumda ad carryler çok güçlü bottomda karşımda Annie vardı ve attığı hasarı söylememe pekde gerek yok yani oyunu erken safhalarında bir ad carryden daha fazla damage çıkarttığını tartışmak dahi istemiyorum bu adam beni umarsızca defalarca kesti 6 lvlde 1 comboya ölüyordum şimdi sen bana söyle bakalım sence bu oyunun kesinlikle adaletli bir sistem üstüne mi kurulu olduğunu gösteriyor clasic buildimin dışına çıkmak zorunda kaldım daha damage eşyasını tamamlamadan maw ya da qss rushlamayı düşündüm daha fazla ölmemek için ama mesela şöyle düşün o adam classic buildini ortaya koyuyor yani damage buildi ve hiçbir defansif eşya düşünmüyor çünkü neden karakter güçlü anlatabiliyormuyum ben o adama 6 7 hit atıcam sonra ulti atıcam (jinx oynuyordum) anca kesebiliyorum ama adam bu sürede beni 2 defa keser ki şuan mage karakterlere dash sağlayan bir itemda koydular deme keyfine mesafeyi koruduğunu düşünüyorsun karşındaki rakip ile aranda ama adam birden flash olsun olmasın bir item vasıtasıyla yanına gelip ağzının üstüne comboyu boşaltıp seni öldürebiliyor diğer herolardan bahsetmek istiyorum devamında
    Azir = Ranked maçlarda çokça kez pickleniyor soloq veya turnuva maçlarında damage potansiyeli çok yüksek bir hero ve oyunun her aşamasında güçlü bak burası çok önemli ''OYUNUN HER AŞAMASINDA GÜÇLÜ'' bu bir kere bu tarz oyunların yani MOBA oyunlarının kimliğine aykırı bu tarz oyunlardan kastım en çok bilinenleri söyleyeyim Dota,HOS,HON yani bir şampiyon earlyde güçlü ise latede early kadar etkili değildir tam tersi durum için late de güçlü olan bir hero earlyde late etkinliğini veremez bu şampiyon oyunun her aşamasında güçlü olarak ne kadar aptalca,broken bir şampiyon olduğunu gösteriyor ki saniyeler içerisinde sana tonlarca hasar atabiliyor mid game aşamasını geçtikten sonra
    Annie = Üstte benim bahsetmiş olduğum support durumunu mid lane için düşün çok zor değil birazcık MS yeterli olacaktır bu heroya skillerini boşaltıp karşıdaki carry oyuncusunu teklemesi için
    Le Blanc = Zaten bu hero bana sorarsan aralarındaki en kanser hero biraz Twitch takip edersen dillere destan Le BALANCE kelimesini çokça insandan duyabilirsin aptallığı ise şu oyunun neredeyse hiçbir aşamasında gang yeme potansiyeli en az olan hero tonlarca hasarı var early game için Q-W-R-E combosu ile bir çok heronun içinden geçebilir late gamede ise sadece Q-R-E yeterli oluyor bir çok hero için aynı şekilde laning phase aşamasında sana çok hızlı vur kaç taktiği uygulayarak bütün hasarı ağzına oturtup combosunun geri dönüşü olduğu için gram hasar almadan çıkabilecek aptal,broken bir karakter sakın yok MR al muhabbetine girme Maw'ın olsa dahi late gamede 300 can bıraktığını hatırlıyorum bu ve buna benzer kanser heroların
    Diana = Benim mesela oynadığım matchuplarda bir anımı hiç unutmuyorum bu karakter sayesinde bu o maçta 3-0dı ben yine adc oynuyordum bana Q-R attı ve ben öldüm yani anlatabiliyor muyum durumun aptallığını saçmalığını senin hiçbir kaçış şansın yok kaçışın yok bu herodan kurtuluşun yok Q sunu dodgeledin dodgeledin dodgeleyemedin ağzına vurur ve hiçbir şey yapamazsın
    Akali = Soloq maçlarda çok az görülüyor turnuvada ise hele hiç bugün benim attığım bir oyunda karşıdaki mid lane Akali 4-1 di ben bottomda 2-1 oynuyorum onun leveli 11 ben 9 lvlim bana R-Q-E yaptı ve ben öldüm durumun aptallığının yine farkındamısın kardeşim kaçış şansın yok yok işte yok o adamın rangedine girdiğin an herhangi bir disabler heron yoksa var olsa bile oyun bilgisi ve yeteneği yeterli değil ise bu adam çatara patara önce sana tek combo atar sonra gider mid lanene tek atar sonra ölse ne yazar 2 carryi ortadan kaldırmış her türlü worth anlatabiliyor muyum
    Fizz = Bu karakter öyle illet bir karakter ki tankı,apsi,hatta inanmayacaksın ama adsi bile broken çünkü karakter bozuk anlatabiliyor muyum karakteri yapan adam nasıl yaptıysa ne yaparsan yap karşındaki adamı öldürüyorsun bahsettiğim hero karşıdaki tankları dahi eritebilirken adcsin düşün kendi halini
    Viktor = Öküz gibi burstu var hala turnuvalarda alınıyor ama diğerlerine oranla daha adil bir hero en azından çokça bir mobilitysi yok earlyde dövebilirsen zor toparlıyor
    Veigar = O arkadaşın dediği gibi AFK farm üstüne oynasan dahi damageni her fightta çıkartır o karakter ortalama bir maç 30,35 dakika civarı sürüyor ve bu senin kasman ve ap carry oyuncusuna tek atman yada adcyi aradan çıkarman için yeterli bir sebep

    Sana burda bunlardan daha onlarcasını sayabilirim benim başıma gelenleri anlattım genelde olan özelliklerinden bahsetmeye çalıştım ama anlamadığınız bir konu var bakın şöyle açıklayayım
    Tank nedir? Tank yüksek armor ve mr değerine sahip olan damage konusunda çok iyi olmayıp genelde disabler özellikleri ile ortaya çıkan bir classdır bakınız bu örneğe kim uyuyor Maokai tamamiyle bir tank damage babında böyle önceki patchlerdeki gibi tank ekko,tank fizz kadar yüksek damageler çıkartabilen bir hero değil olayı ne zonelamak ve disabler özelliklerini kullanmak ama LOL oyunundaki tank anlayışı tamamiyle farklı Fizz,Ekko,Trundle gibi ''GÜYA'' tank karakterler anlık hasar veremeseler dahi damager build kasmadıkları için zamanla ama bir o kadar fazla hasar verebilme potansiyeline sahip yani genel anlayıştaki TANK izleniminin tam zıttı saçma sapan bir şey bak bu söylediğim offtank olsa neyse classic full tank build + IceBorn ki IceBorn offansiv bir eşya dahi değil bir diğer konuya geleyim

    Ortalama bir mid lane oyuncusu kendi buildini belirler ve onun üstünden gider ama atıyorum ad carrylerin karşıdaki ap carry benim üstüme oynarsa ben onun combo setine ölmeyeyim diye MAW yada QSS kasmak zorunda kalıyor şimdi şunu sorucam neden? Neden mi çünkü ad carryler istenilen pozisyonda değil abi bu adam carry mi evet carry tamam karşıdaki mid lane mage beni 3 saniyede öldürebilme potansiyeline sahipse bende onu 3 saniyede öldürebilme potansiyeline sahip olmalıyım oyunun eşit her aşamasında ki oyuna bir denge gelsin ve mid lane oyuncusu da desin ki ha abi tamam bak ben bu adama tek atabilirim ama riskli birşeyi yanlış yaparsam ölürüm diyebilmeli anlatabiliyor muyum? Bu bariz bir eksiklik ad carry herolarından korkulmuyor şu vakte kadar korkulan bir hero vardı o da geçen patchdeki yeni buildi ile olan Lucian evet gerçekten bütün ad carrylerin bu tarzda olması gerekiyordu çok yüksek hasar potansiyeli,kırılganlık,hatayı kesinlikle cezalandıracak özellikte olan yetenek seti ama ne yaptı Riot Games ''GÜYA'' bufflanmış olan ad carryleri eşiğin üstüne çıkarmaktansa bu karakteri nerfledi. Neden? Çünkü 20 karakterle tekrardan uğraşması var 20 karakterle mi uğraşmak daha kolay yoksa 1 karakterle mi ne uğraşıcam abi 1 karakter tabi zaten köpek gibi para kazanıyoruz MOBA dünyası bizim elimizde şuan insanları da kandırıyoruz bakın şunu buffladık bunu nerfledik diye ohh miss son olarak nerf konusuna gelicem

    Mesela bilmiyorum Dota oynadın mı oynamadın mı ama Dota'da veya Dota2'de bu buff ve nerf muhabbetleri çok sık olmuyor genelde item güncellemesi üzerine sistem gidiyor neden biliyor musun çünkü oyun tamamiyle balance kriterler üzerine kurulmaya çalışılıyor neden bu oyun var olduğundan beri birileri bufflanıyor veya nerfleniyor çok saçma değil mi? Sürekli yeni yama saçma nerfler aptal bufflar yani oyunu balancelamaya çalışmıyorlar bunu söylemeye çalışıyorum yine soruyorum neden mi çünkü oyun böyle daha aktif ve kimine göre daha eğlenceli abicim sen karakterler üzerinde bu kadar buff ile nerf ile uğraşacağına oyuna yeni mekanikler tanı item havuzunu genişlet hala aptal saptal herkes classic build oynuyor bu oyunu oyuna biraz daha ''böyle bir durumda ne yapılmalı bu durumda bunu mu yapmalıyım?'' gibisinden sorular sordurabilecek itemler ekle aktif bir zeka ve yetenek işine taşı bu oyunu yani yazacaklarım bu konuda bunlar eğer varsa ki hala anlamadığın bir yer yardımcı olmak da isterim çünkü gördüğüm kadarıyla yanlış yorumluyorsun




  • Khet kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • At yalanı ..... inananı yok 5 ad buff almışta toplam 10 adle latede yenilmezmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khet kullanıcısına yanıt
    Bir kere göz boyama diyerek ve adc mainim diyerek ne kadar tarafsız olduğunu kanıtladın! Tebrik ediyorum hiç yorum okumadan kafana göre yorum attığın için.Sen şimdi geç adclerin hangi özellikleri olduğunu bana söylemeyi.Konumuz adc özellikleri değil adclerin güçlü ve metada 1 numara olduğu.Annienin hasarının yüksek olması metada olduğunu anlamına gelmez cidden boş yorum yapmışsın diğer arkadaş gibi.Burst mage vardır dps mage vardır, adc vardır, assassin vardır sen adam gibi build yapmazsan full ad gidersen bırak da o Annie sana tek atsın.Al 1 tane Civa ya da Malmortious belki işine yarayabilir.Classic buildini yapmayacaksın tabi.Nasıl apcler adcnin durumuna göre Zhonya rushlıyorsa sen de o adama göre item rushlayacaksın boş yapma kardeş.Zhonya her Apcnin classic buildi değildir bunu da öğren.

    Aziri, Lbyi, Viktoru anlatma bana onlar her zaman metada oldu apc metasıyla ya da adc metasıyla alakası yok bu durumun.Sen 3-0 san ve Diana da kill yoksa seni 1v1 asla alamaz.Tamam Diana burst hasarını falan biliyoruz da burda yalan atmanın hiçbir manası yok.Akali şuan leş durumda asla güçlü değil bir ara tank kasmayı deneyen bile oldu hiçbir türlü tutmuyor.Fizz güçlüydü ama Tank Fizz güçlü Ap Fizzin güçlü olduğu bir durum falan yok.Tank her şampiyon güçlüydü zaten itemlerden dolayı.Veigar şuan iş yapmaz.İş yapmaz diyorsam vardır bir bildiğim hem CC tanklara karşı güçsüz oldu hem de late game kalana kadar useless bir şampiyondan bahsediyoruz.Yüksek eloda alırsan ilk 10 dk içinde 0 2 gitmezsen ben bu oyundan bir daha söz etmem.

    Maokai tank olabilir ama Ekkonun ve Fizzin tank olarak oynanmayacağı anlamına gelmez.İstediğin kadar inkar et o şampiyonun önüne tank kelimesi geliyorsa tanktır.Tanklar şu son Lord Dominik ve Mortal buffıyla beraber tamamen silindi sayılır.Ortalama bir mid lane oyuncusu kendi buildini belirlemez.Rakibe göre build yapar veya duruma göre.Yani kısaca adc oyuncusuyum diyerek taraflı olduğunu kanıtladın sana ne hediye edelim bu taraflılığın için?

    Viktora qss alanlar bile oldu fazla takip etmiyorsun bari sallama? Yani hiçbir oyuncu inatla kafasındaki buildi yapmaz.

    Şuan korkulan adcler ne söyleyim mi? Ashe (1 numara), Caitlyn (first ban bile oldu LCSte), Sivir (first ban veya pick LCKda), Twitch (MSI da ne kadar güçlü olduğu kanıtlandı hala aynı), Jinx ve Mf (6.12de turnuvada sık sık göreceksin).O yüzden metayı iyi takip eden adama hangi şampiyonun güçlü olup olmadığını öğretmeye kalkma.

    Ben bu konuyu açarken ne dedim sana? Adc item buffları tamamen gereksiz oldu yazmadım mı? Hala neyin tartışmasındasın sen? Dota diyorsun item güncellemesi diyorsun sonra biz item buffları gereksiz oldu diyince insanlara tuhaf tuhaf sataşıyorsun.

    Uzun ama içi boş yorum yapmışsın tebrik ederim bundan sonra daha objektif olmanı dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 24 Haziran 2016; 14:52:09 >




  • tamam kardeş buildlerin metaların lolün efendisi sensin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ashe Twitch Missfortune gerçekten şuan freelo

    Ashe kog'maw gibi oldu runaan ve q ile son fısıltıya bile gerek yok önündeki tank çatır çutur eriyor twitch desen qsuyla bir giriyor ult menzil zaten belli eyi çekiyor penta miss fortune ise tek yapması gereken güvenli bir yerden ulti atmak

    rip kalista-lucian
  • 1-) Vayne gucsuz felan degil. Tasima potansiyeli hala cok yuksek. Ama snowball olmasi veya oyunun uzamasi gerekiyor.
    2-) Suan twitch caitlyn sivir mf ve ashe god tier. Hele ashein q ile inhib tekledigini gordukten sonra oyuna olan inancim azaldi.
    3-) Jinx ezreal lucian oynanir yine. Ozellikle jinx assasin yoksa karsida ve takimi azicik koruyosa qq wp oluyor. Lucian korean buildi ile hala guclu. E'sine nerf gelmedikce oynanir. Ezreal ise trinity buildiyle one cikiyor. Ben ayrica guinsoo cikip dps burst can calma enteresan bir seye donusturuyorum. Deneyin derim.
    4-) Suan tanklar bile tek atarken adc metasindan bahsetmek komik olur. Adc olme metasi diyin daha dogru.
    5-) Iyi kitelayan her sampiyon guclu olucak diye bir kural yok. Oyle olsa kalista diye bir gercek var. Suan eski gucu yok mesela. Halay ceke ceke ilk mid kulesinden ejderhaya kadar volibear kiteladigimi hatirlarim.
    6-) Adcnin kendini korumasi daha cok low elolarda iyi oluyor. Vayne ile tasimak biraz da bu yuzden kolay aslinda low eloda. Ayrik ittiriyorsunuz gelen kisileri kesip pushluyosunuz.
    7-) Kim ne derse desin bu sezon magelerin. Swain, malzahar, anivia, brand azir gucsuz bir mage yok.
    8-) Adclerin en bas dusmani zeddir suan. Ulti duz vurus e oluyosunuz. Iskalama sansiniz yok zaten bunlari. Hatta sansiniz yaver gider golgeden golgeye kosup birini daha kesebilirsiniz.
    9-) Guardian angel bana op gibi geliyor. Ozellikle carryliycek kisinin ga'i patlamadiysa oyun onlarda gibi bir sey oluyor. Pek anlamadigim bir esya ozellikle 2 3 kisi cikinca cigrindan cikiyor oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hurricane10 kullanıcısına yanıt
    Ben zaten objektifim buradaki bir sürü orta koridorda mage oynayan arkadaşta durumun ciddiyetinin farkında kardeşim hiçbir zaman ad carry oynayacak yetenek ve potansiyele sahip olamadığın için böyle karalama kampanyaları yapman gayet normal ve anlaşılır ortalama bir ad carry oyuncusu ol git bottoma farmla hatta snowballa şampiyonunu orta koridorda 3-0 bir Akaliyi durdurabilecek misin bakalım ve görelim hiçbir zaman metaya girmedi cart curt yazacağına turnuva metasını değil aynı zamanda soloq metasını da takip etmeni öneririm turnuvada kaç maçta khazix picklendi söyle bana ama şu sıra ben 10 maçın 6 sında ya da 7 sinde Kha'zix jungle görüyorum Ashe 1 numara demişsin Ashe turnuva mantığında çokça kez picklenen bir hero soloq da turnuva havasında yaptığın neredeyse hiçbir rotasyonu soloqda yapamazsın Caitlyn first ban oldu diyorsunda oynayan kişi Stixxay onu tabi ki banlarsın ki adamın en iyi oynadığı 3 herodan biri Caitlyn. Sivir diyorsun Sivir'i korede Bang tam hakkını vererek oynuyor ve engage disengage durumlarında ultisinin etkisinden ötürü banlanıyor Twitch,Jinx,Miss Fortune yani bunları kendince turnuva formatında sorgulamayı bırak sen bir turnuva oyuncusu değilsin veya ben değilim ben bu olayı soloqya göre düşünüp sonra duruma göre turnuva için konuşmam gerekiyor aynı şekilde bana taraflı demişsin ama sende bir orta koridor mage oyuncusu olarak kendi taraflılığını gözler önüne seriyorsun aynı şekilde bütün yazılanları da okudum burada 3-4 tane adam sana durumun ne kadar vahim olduğunu anlatmaya çalışıyor ama bilmiyorum herhalde cahillikten kaynaklanıyor ya da gözün önüne perde inmesi dediğimiz durum bu bunu anlattığımız çerçevelerde yorumlayamıyorsun. Diana örneğine gelelim diana sana 3-0ken Q-R yapar dedim ya sen ad carry ile 3-0 ol o adamın midde scoru olmasın karşı karşıya gelin sana ne yapar biliyor musun Q-R-R inanılmaz zor bir combo durumun farkındamısın ? İnanılmaz zor ya nasıl Q ya bastı nasıl R ye basıp tekrar R ye bastı komikmisin arkadaşım sen? Annie'nin hasarının yüksek olması metada olduğu anlamına gelmez diyorsun Faker 3 maç Annie oynasa orta kordidorda dersin ANNÖ METÖ GİRDÖ böyle birşey yok kafanız çalışsın artık tabi ki meta diye birşey var ama bazıları da tamamiyle popülerlikle alakalı twitch uzun süredir ne bufflanıyor ne nerfleniyor MSI turnuvasına kadar neden Twitch oynandı şimdi hiçbirşey değişmemesine rağmen turnuvalarda en az picklenen hero? Neymiş olay sadece meta değil aynı şekilde popülerlikteymiş kapiş? AP fizze güçlü değil demişsin basitçe bir yönlendirme yapayım sana Youtuba giriyorsun westdoor fizz yazıyorsun onun oynadığı MSI daki olsun şimdi oynadığı olsun maçlara az buz bi göz gezdiriyorsun ne aptal bir broken şampiyon olduğuna inşallah ki aklın yeterde görüp kapatıyorsun fizzin ap carry damagesini benimle tartışacaksan inan daha fazla ilerletmeyeceğim bu tartışmayı çünkü bu ya cahillikten oluyor diyeceğim ya da elon müsait değil böyle şeyleri görmeye ki görememişsin ama silver maçlarda bile ap fizz oynanıyor elonu tahmin edemiyorum. Veigar kısmına gelelim demişsin ya high elo maçlarda ilk 10dkda 0-2 gitmezsen ben bu oyundan bir daha söz etmem bak sana hemen ayın 14 ü civarı oynanmış Froggen'in oynadığı bir veigar maçı atayım high elo NA Challanger daha başka bir kıstas olamaz sanırım ha?https://www.youtube.com/watch?v=11lxO7n9gy4 şimdi bu videoyu izle ve Froggen'ın 10dk içinde 0-2 gitmesini bir yana bırak laning aşamasında videonun başlangıcında Veigar 0-1-0 oynuyor Azir 0-1-1 oynuyor yani bu ne demek Azir daha avantajlı değil mi? Evet ama bak bakalım ne oluyor ve devamında ne oluyor ve dedin ya ''Yüksek eloda alırsan ilk 10 dk içinde 0 2 gitmezsen ben bu oyundan bir daha söz etmem. '' bunu uygulamalısın şuan ki insanlar bu yazdıklarından sonra çok fazlada fikirlerini iplediğini düşünmüyorum ama neyse şu at gözlüğünü çıkartın artık suratlarınızdan çünkü ad carrylerin patates olduğunu magelerin her daim öküz gibi olduklarını görmemek kör olmayı gerektiriyor

    Ben Ekko veya Fizz tank olamaz demedim bu arada TANK dediğin şeyin mantığını açıkladım TANK nedir kelimesini hangi MOBA oyuna yazarsan yaz sana belli bir profil verir çünkü bellidir bunu değiştiremezsin damager Tanklar TANK olmaz Off Tank olur anlatabiliyor muyum ama Off Tank nasıl olur diye sorarsan yarı yarıya damage ve defans kasarsın buna Off Tank deniyor işte yukarı koridorda Ekko sadece 1 tane Buzdoğan eldiven kasarak fightlarda ad carry kadar hasar çıkartıyor mesela isyan etmen gereken durum bu aynı şekilde bir tane triforce kasan Fizz oyunda damager adamların attığı hasarları görebiliyor anlatabiliyor muyum?

    Dominik'e gelen buffdan bahsetmişsin oyunu takip etmediğin yine apaçık ortada çünkü dominike gelen buff tankları yine eritmeye yetmiyor profesyonel arenada olsun soloqda olsun oyuncular Lord Dominikden ziyade Mortal Reminder adlı ar peni kasıyor çünkü neden biliyor musun altında yazdığı pasif o kadarda değerli değil yani yazılanla olan birbirlerini tam olarak desteklemiyor o yüzden muhakeme yeteneğini geliştirmen lazım düşündüğün gibi olmadığını söyleyen bir tek kişi ben değilim burada kaç tane adam aynı şeyi söylüyor ingilizcen yeterli seviyelerde ise redditte açılan konu başlıklarını oku herkes aynı şeyi söylüyor süper zeka arkadaşım




  • Yeniden adc metasinda degiliz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Loldeki tank ve offtank mantigi diger mobalara gore cooook daha farkli. Zaten offtank tabiri ucu cok acik bir sey damager sampiyona tank kasan da offtank tanka damage kasan da offtank.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adcler çok kötü durumda değil şu an ama güçlüler de denemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.