Şimdi Ara

Yoğuşmalı Kombi Bacası Gereğinden Yukarıya Eğimli Olursa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
38.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Balkonumuzda cam balkon var ve kombi bacasının geçeceği şekilde camcıya deldirdik. Lakin camcı kardeşe "baca 2-3 derece hafif yukarıya bakacak çünkü suyun geri gelmesi lazımmış" dediğimiz halde sağolsun kendisi DAHA DA İYİ geri aksın diye 10 derece kadar yukarı bakacak şekilde delik açmış.

    Kombi servisi ilk kurulum için geldiğinde "bu kadar yukarıda olursa bu sefer su kombinin içine gider ve arızalanır, garanti dışı kalır" dedi.

    Cam balkonun o parçasını şu an için iptal ederek geçici çözdüm fakat şimdi sormak isterim:

    Eğer baca 10 derece yukarıya doğru bakarsa su cihaza zarar verir mi? Yoksa zarar verecek olan endişe yağmur suyu filan mı?

    Zarar vermez ise bu şekilde kullanacağım ve yeni cam kestirme masrafından kurtulacağım.



  • Fotograflama.imkaniniz varsa daha net tespitte bulunabiliriz.



    Kendi kombimden bahsedeyim..benim bacam rahat 5 derecenin uzerinde bir acisi var..hatta kombinin tepesindeki dirsek bir miktar cap oturuyor, ama asiri degil, yani lop diye tam oturmamakta..malum kombi bacasi 2 katgir..icerdeki kucuk boru yanan gaxi disati tahliye etmeye yarar,,dis genis boruda kombinin icerisine hava emisi saglar..eger cok egim varsa, kombinin tepesindeki dirsekteki ic boru contadan kacirma yapmazsa korkmayin..cunku yogusma suyu ic borudan kombinin icine akar..



    Dis beyaz borudan yagmur kar dolu gibi hava olaylarinda sikinti cikartabilir..genelde kombi tepesinde dis borunun yakildigi yerde su canagi vardir..o su canagida yogusma giderine baglanir..yani benim baymak kombide o sekilde..ve her kombide bu sistem olmasi lazim..olmayan kombiler varmi bilmiyorum.

    Eger yok ise( dusuk bir ihtimal) disarida yagan yagmur direk kombi icine akabilir..buda anakart ve diger parcalar icin sikinti teskil eder..



    Burada onemli olan kombi dirseginde kacak olusuyormu..bu cok onemli,.2. Bir hususta dis havanin kombiye giris bolgesinde akacak su icin bir topayici bir parca varmi..

    Biizm bir arkadasin ariston class yogusmli kombisinde baca uzatmasi yapilmisti..ekleme yerinden yogusma suyu dis hava borusuna akiyo oradanda kombi icine komple akip ana karti yaktiriyor..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu anda bu şekilde duruyor. Bacayı deliğe taktığımda yaklaşık 10-11 derece kadarlık bir açı oluyor.  Yoğuşmalı Kombi Bacası Gereğinden Yukarıya Eğimli Olursa Yoğuşmalı Kombi Bacası Gereğinden Yukarıya Eğimli Olursa




  • Bu da bacayı deliğe taktığımdaki durumu.  Yoğuşmalı Kombi Bacası Gereğinden Yukarıya Eğimli Olursa
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Umarım gösterebilmişimdir.
  • One hocam güdümlü füze gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    One hocam güdümlü füze gibi

    Guldurdun beni [;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertdogan M kullanıcısına yanıt
    Isin acigi bu acida abarti olmus, ama soyle bir durum var, eger ucretsiz cami yenileyip tekrar kestirme imkaniniz varsa ilk bu secenegi uygulayin, yok cami kesmiyorlar yeni cama yeni ucret istiyorlar diyorsaniz eger bu aci abarti olmasina ragmen dirsegin birlesme noktasindaki conta sivi kaciriyormu degerlendirmeniz lazim..eger kaciriyorsa cam kesin degisecek,



    Su haliyle risk teskil ediyor.



    Eger kacirmiyorsa sahsi fikrimdir bu sekilde kullanilabilir zannimca..suyun kombi icine akip akmadigini kombinin icini acip baca bolgesinden suyun gelip gelmedigini kontrol ederek anlayabilirsiniz.. bacanin ucundan icteki kucuk boruya yarim veya bir cay bardagi suyu pet sise ile dokerek deneyebilirsiniz..kacirma olursa eger dis genis borudan su gelir ve kombinin dirsekle birlesme noktasindan akar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Camcı para istiyor kendi suçu olmasına rağmen. Kendi inisiyatifi ile yüksekten delmesine rağmen istiyor fakat yapacak birşey yok; işimizin görüldüğüne bakacağız.
  • Bence kombinin üstüneden 10-15 cm ne kadar gerekecekse baca parçası dikme koy. Camı bidaha kestirme.
  • Camcının kendi suçundan dolayı gelişen bir olayda para istemesi de ilginçmiş.

    Yoğuşmalı kombiler yeni yönetmelik gereğince nisandan itibaren zorunlu olacak sanırım. İhtiyacı olan arkadaşlar göz atabilir, fiyatlar fena değil.
    www.istanbulkombimarket.com/yogusmali-kombi
  • İyi günler,benim bir sorunum var yardımcı olabilecek birileri vardır diye düşünüyorum.Komsum müstakil evine kombi taktırdı ve baca uzantısını benim evimin bahçesine doğru uzattı. 15,20 cm baca uzantısı benim bahçemde ve her doğalgazı açtığında bulunduğum katın camına sürekli gaz atığı ve buhar giriyor.konuşarak halletmeye çalıştım lakin baca yönünü değiştirmeyeceğini ve istediğim yere şikayet edebileceğimi söyledi.Bu konu hakkında bursagaz a şikayette bulundum 1 haftadır gelecek sonucu bekliyorum.Çocuğum astım hastası ve çıkan gaz atığı çocuğumun bulunduğu odaya vuruyor tıkanmasını istemediğim icin camı açamıyorum ve içerisini havalandıramıyorum.Doğalgaz projesini onaylayan mühendis bu şekilde nasıl gazın açılmasına onay verdi bilmiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. Yoğuşmalı Kombi Bacası Gereğinden Yukarıya Eğimli Olursa Yoğuşmalı Kombi Bacası Gereğinden Yukarıya Eğimli Olursa




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.