Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında sorular cevaplanır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
4.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 100k gerisindeki bir ybs'de 3.sınıfa geçtim, bazı arkadaşlar küçük görebilir beni fakat genel olarak ybs bölümü hakkında iyi düzeyde bilgim olduğunu düşünüyorum.


    tamamen objektif bir şekilde sorularınızı cevaplamaya çalışacağım, gereksiz övgü veya gereksiz kötüleme yok. Bölüm neyse onu söyleyeceğim. Herkes biliyor zaten boğaziçi ybs mezunu ile ne bileyim bayburt ybs mezunu aynı düzeyde değil veya iyi bir üniversitedeki ceng mezunu ile ortalama bir üniversitedeki ybs mezunu aynı düzeyde değil. Aynı düzeydeki işlerde çalışırlar mı çalışırlar fakat kariyer basamakları çok farklı olur iki tarafında.


    x üniversitesi ybs nasıldır ? gibi soruları fazla cevaplayamam çünkü her üniversite hakkında bilgim yok. Genel olarak bölüm hakkında dersler hakkında ve gelecekte ne yapabiliriz gibi konular hakkında sorular daha iyi olur.


    Tercih yapacak arkadaşlara başarılar şimdiden  



    Son bir not olarak şunu eklemek istiyorum, birkaç yıl önce ybs bölümünde aldığım dersler ve derslerin içerikleri, işlenişleri vs. hakkında bilgi verdiğim bir konu açmıştım, tabi o zamanlar daha 1.sınıfı yeni bitirmiştim ve online bir şekilde bitirmiştim. Şimdi yatay geçiş ile daha iyi bir üniversiteye geçiş yaptım, hem baya bir dersi yüz yüze alma fırsatım oldu hem de bu dersler hakkında daha fazla bilgi sahibi oldum, eğer istek gelirse tekrardan ders içerikleri hakkında bir konu açabilirim. Yazın zaten boşum canım sıkılıyor, istek varsa belirtin düşünürüm yapmayı  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFE16C857 -- 21 Haziran 2022; 12:20:33 >







  • Up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Top 3 devlet üni desem

  • ElFerrari kullanıcısına yanıt

    Boğaziçi, Marmara, Dokuz Eylül


    Bunlar olabilir bence




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFE16C857 -- 21 Haziran 2022; 12:13:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ybs den mezun olan biri neler yapabilir,yurtdışı olanağı ne durumda ve kimler bu bölümü seçmeli-seçmemeli?

  • furkaannn1421 F kullanıcısına yanıt

    Hem yönetim bilimleri hem de bilgisayar bilimlerini içeren disiplinlerarası bir bölüm olduğu için iki tarafta da iş imkanı var.


    İsterseniz yönetim alanından ilerleyerek işletme mezunu biri neler yapıyorsa onları yapabilirsiniz veya bilgisayar bilimleri alanından ilerleyerek en basit haliyle bir programcı / yazılımcı olabilirsiniz. Bunun bir sürü çeşidi var IT, yapay zeka, mobil vs vs onları araştırarak kendinize bir yol çizebilirsiniz.


    Tabi hem yönetim hem bilgisayar öğrendiğimiz için bir konuyu %100 olarak öğrenmek zor oluyor, iki tarafı dengede tutmak adına. Bu yüzden kendi başınıza ayriyeten çalışmanız gerekiyor bolca.


    Yazılım alanından ilerlersen ve kendini iyi bir şekilde farkını ortaya koyacak şekilde geliştirirsen yurtdışı imkanı bolca var fakat bunlar zamanla olacak şeyler, mezun olduğun gibi yurtdışı çıkarım düşüncesi biraz zor olabilir, TM bölümleri arasından yurtdışı imkanı en yüksek olan bölümdür bana göre ybs.


    Kimler seçmeli, bilgisayar başında vakit geçirmeyi seven, matematikle biraz ilgisi ve bilgisi olan, yönetim alanındaki kavramları anlayabilecek kadar sosyal becerisi olan kişiler seçebilir.


    Sırf yazılım var diye veye yurtdışına çıkarım kafasıyla seçilmemeli çünkü sadece derse girerek mezun olursan yüksek ihtimalle ileride işsiz kalırsın, kendini geliştirme önemli, okuduğun bölümün ne olduğunu iyi kavramak gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Marmara ybs mi itü ekonomi mi hocam gerekçeleriyle karşılaştırabilir misiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Autghust34 kullanıcısına yanıt
    İlgi alanın neyse onu yap.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sınavdan önce eğer netlerim kötü gelirse yazarım diye düşünüyodum. Netler iyi geldi.


    başarınız daim olsun @ALOHA DEE

  • eyvallah hocam

  • Sevindim adınıza hocam, başarılarınızın devamını dilerim  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Autghust34 kullanıcısına yanıt

    Ne istediğine ve beklediğine bağlı hocam


    İTÜ ekonomi hem isim olarak hem de bölüm olarak iyi duruyor fakat Marmara ybs de seni çok iyi yerlere getirir, eğer doğru şekilde ilerlersen bölümde.


    Önce hedefin hayalin ne ona karar verip, ondan sonra karşılaştırma yapmak daha mantıklı olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ybs için dünyada bulunan en uygun fakülte (faculty of applied sciences) uygulamalı bilimler fakültesidir. son dönemde full staj imkanı verir- boğaziçi üniversitesi ve akdeniz üniversitesi bu konuda büyük avantaj sahibidir.

    YBS yazanlar gelecekte çok ama çok iyi yerlere gelecekler, lisans seviyesinde bu kadar bilgi birikimi kazanılabilecek bir bölüm yok. multidisipliner olması bölümün en güçlü tarafı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-603CF508D -- 21 Haziran 2022; 14:18:30 >
  • Boun neyse de akdeniz ne alaka?

  • ElFerrari kullanıcısına yanıt

    Yazdığımı okursan anlarsın ne alaka olduğunu, uygulamalı bilimler fakültesi bu okullarda var boun reputation olarak çok üst akdeniz de orta vadede çok ciddi yükselişte ondan alaka güzel kardeşim.

  • Mesajı yazmadan önce profiline bakmamıştım. Hiç yazmadım say.

  • ElFerrari kullanıcısına yanıt

    Profiline bakmaya gerek yok 30 dk formda takıl anlarsın. Akdeniz YBS'den fon almış sanırım. Utanmasa ilk 500'deki adama akdeniz ybs yaz dicek. Sabahtan beri her konuya akdeniz ybs yazıyor.

  • Bende de ybs yazma fikri vardı da şu tipleri görünce yazası kalmıyor insanın

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.