Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında sorular cevaplanır. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
4.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen kendinde bu haddi nereden buluyorsun, sana ne oğlum? İyi niyetle birilerine yardımcı olmak istiyor belli ki, isteyen ciddiye alır isteyen ciddiye almaz.

  • hocam ben de 150 170k falan ypaıcam ybs yazmayı düşnüüyorum yazmalı mıyım sizce yoksa mezuna mı kalmalıyım

  • heroin father kullanıcısına yanıt

    İkinciye girme şansın, isteğin ve sabrın varsa deneyebilirsin hocam.


    fakat yoksa o sıralamalarda ki en mantıklı tercih ybs olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @yksbirincisiyim aynen 200k ile akdeniz ybsye girersin eminim :) bu sene muhtemelen ilk 80kda kapatacak zaten bölüm 2-3 seneye de 50k civarına gelir ozaman aaa demeye başlarsınız.

  • Sizin gibi tipler elensin yazmasın YBS zaten daha iyi, tüm açık fikirli gençler farkında durumun merak etmeyin :)) siz olmazsanız en azından daha kaliteli arkadaşlar girer bu bölüme.. siz devam memuriyetten ahahhaaahha

  • ElFerrari kullanıcısına yanıt

    Kendisi akdeniz ybsde okuyo çünki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakırçay ybs yazacaklara tavsiyem eğer köy hayatı istemiyorlarsa kesinlikle vazgeçmeleri. Okulun reklamı iyi yapılıyor fakat öğrenci olmak isteyeceğiniz son yerlerden birisi Seyrek köyü. Hayatımın hatalarından birisi oldu o okulu yazmak. Bu sene sınava öylesine girdim fakat bölümü değiştirme fikri girdi aklıma. Görsel iletişim ve tasarım yazmayı ihtimallerim arasına aldım. Ybs'ye bir şans daha verip Sakarya'ya(Josettiye hitaben akdeniz yazmam konumuma çok uzak) geçmem de ihtimaller arasında fakat ben bölümden biraz soğudum açıkçası. Yazılım derslerinde sadece C'de girdi alıp ufak tefek şeyleri yazdırmayı gösterdiler aylar boyunca.

    Zaten ben mobil uygulama geliştirme ve 3d-2d tasarım ile uğraşıyorum, okulun verdiği yazılım dersleri ve hiçbir işimize yaramayan işletme dersleri sadece yük oluyor. Ybs yazacakların kesinlikle kafasında bir hedef olmalı ve ona göre yazmalı bu bölümü. Okul size yapacağınız bir şeyi öğretmiyor çünkü, tamamen size kalmış hangi alanda ilerleyip kendinizi geliştireceğiniz. Durum böyle olunca tasarım okurum en azından vizyon kazanırım diyorum kendime ama ybs'yi bırakma cesaretini de toplayamadım daha. Aklınıza takılan bir soru olursa hem bakırçay için hem ybs için cevaplayabilirim. Bizim sınıfın %95'i tamamen geleceği var diye gelip bölümün ne olduğundan habersiz kişilerdi. Kafanızda soru işareti olarak bu bölümü yazarsanız %99 pişman olursunuz, çok net. Buna en iyi örnek kendimim, yukarıda yazdığım gibi zaten yazılım ve modelleme işine meraklı olarak girdim bölüme fakat derslerin benim yaptığım ve yapacağım işlerle aman aman bir alakası bulunmuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blendStairs -- 21 Haziran 2022; 18:21:49 >




  • blendStairs kullanıcısına yanıt

    Hocam iyi özetlemiş, sadece bölümü okuyarak bir yere varmak çok zor. İşsiz kalırsınız yüksek ihtimalle. Bir hedefiniz olmalı ve bölümün ne olduğunu bilerek yazmalısınız.


    Zamanında bende Bakırçay üniye Yataş geçiş düşünmüştüm fakat konumu yüzünden ulaşımın çok zor olduğunu ve İzmir'de okuyormuş gibi bir havası olmadığını söylüyorlardı, bende vazgeçmiştim.


    Aynı zamanda Bakırçay üni hakkında da bilgi isteyenler arkadaşa sorabilir  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFE16C857 -- 21 Haziran 2022; 18:36:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blendStairs kullanıcısına yanıt

    hocam süpersin ama ybsye bir şans lazım sakaryaya o şansı verip devam, ybs diploması fırsatını kaçırmamak lazım bence

  • Kanka tüm samimiyetimle soruyorum.

    1-Seni bu kadar YBS aşığı yapan şey ne?

    2- Tüm dünyanın YBS mezunlarına aç olduğunu, bağımlı gibi beklediğine inandıran şey ne?

    3- YBS'nin ''en iyi'' bölüm olduğuna inandıran şey ne?



    Yani bir insan YBS> Her şey mantığına nasıl sahip olabilir merak ediyorum. Akdeniz YBS övmenden zaten forum seni ciddiye almıyor da hadi ben herkesin merak ettiğini sorayım sana




    Ayrıca açık öğretim okuyarak da YBS diploması alırsın.

  • Bende ozaman sorayım ybs düşmanı yapan ne sizi? bazıları var burda ybs düşmanlığı yapıp özelden tercih edeceğim diyor? ne yapmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum ama burdan etkilediğiniz insan sayısı sandığınız kadar fazla değil milyonlarca insan giriyor ve çok azı bu forumu kullanıyor. ben sadece insanlara yardım ediyorum. ne okuyorsun hedefin ne mezun musun söyle yardımcı da olurum sıkıntı yok.

  • Açıköğretim fakültesinden aldığın yönetim bilişim sistemleri diploması hiçbir işe yaramaz. en kötü örgün bile açık öğretimden iyidir.

    özel sektör işi oldugu için hiçbir şekilde reputation değerine sahip olmadıgından oturu niteliksiz olursun. memur olmuyorsun güzel kardeşim ybs okuyunca, yook açıktan da okurum çok övülüyor hayallerindeysen yok. olmaz yanii :)

  • Onlardan bana ne kardeşim git onlara yaz bunu. Ben YBS düşmanı vs de değilim, sadece sürekli seni gördüm bugün. Hatta formun geneli senin üslubundan ve mesnetsiz tavsiyelerinden rahatsız olmuş belli ki. Ben de kendimce sana 3 soru sordum, hala da yanıt alamadım

  • forumun geneli mi benden rahatsız olmuş hahahaha :D muhtar sensin sanırım buralarda işsizlik diz boyu ya.

  • 1-Seni bu kadar YBS aşığı yapan şey ne?

    bunun cevabı çok açık Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünün sundukları; ders içeriği, çok fazla disiplini barındırması, iş ağının tüm dünyada çok geniş olması ve gelecekte de artarak devam edecek olan bir ybs eğiliminin olması ybsye aşık olmak için yeterli sebepler.

    2- Tüm dünyanın YBS mezunlarına aç olduğunu, bağımlı gibi beklediğine inandıran şey ne?

    4 arkadaş mezun olduk ben kanadaya gideceğim diğer arkadaşım türkiyenin lider online satış sitelerinden birinde uygulama destek uzmanı, diğeri staj yaptığı yazılım şirketinde çalışmaya başladı geliştirici olarak, 4. arkadaşım da münih teknik üniversitesinden kabul aldı ama bunda ganosunun 3.71 olmasının ve dilinin de etkisi vardır diye düşünüyorum. Yani şöyle söyleyeyim istatistik bir bilimdir asla yanılmaz, ybsye eğilim-yönelim sadece türkiye de yok bütün dünya da var şuan ve bu önü kesilemeyecek kadar büyük bir yönelim. kaç yıl devam eder böyle bilinmez ama bence pc müh. de bu şekilde şuan ama ybs daha en önemli sıçramasını gerçekleştirmedi onu da bekleyip göreceğiz. yani şuan için bütün dünyanın bize ihtiyacı var evet.

    3- YBS'nin ''en iyi'' bölüm olduğuna inandıran şey ne?

    aslında 1. soruyla aynı minvalde bir soru, ybs disiplinlerarası bir bölüm yani farklı bölümlerin iç içe geçerek yaratmış olduğu bilgisayar bilimi ve işletme-endüstri mühendisliğini harmanlamış bir bölüm, böyle bir eğitimi para vererek satın alamazsın çok ama çok değerli bir şey bu. bu da aslında bölümü temel olarak diğer bütün bölümlerin önüne koyabiliyor ama tabiki de her bölüme saygı duyuyorum. herkesin kişisel tercihi sonucta bu bölüm olayları. ama geniş iş fırsatları sunuyor olması ve saydıgım diğer parametreler bölümü çok çok yukarılara taşıyor.


    şimdi istediğimiz kadar gömelim hiç sıkıntı yok ama sorun şu ki milyonlarca insan bu sınava girdi ve herkesin evinde internet var yeni nesil araştırıyor ve ybs isteyen kardeşlerim kötülesenizde herkes daha fazla tercih edecek her geçen sene bunun önüne böyle birkaç genci etkileyerek geçemezsiniz. sizler de biliyorsunuz yönetim bilişim sistemlerinin değeri ve önemini diye düşünüyorum.

    umarım anlatabilmişimdir hayırlı forumlar.





  • @Yeniçeri06 Ben sadece insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum, o kadar okumamışsın ki yazdıklarımı, resmen acınası... marmara ingilizcenin bana gelmesini istiyormuşum bak bak. ben mezun oldum zaten merak etme:)) öyle bir derdim de yok. yazdıklarımı okuyup anlayacak kapasitede değilsin zaten, acil şifalar.

  • Orada dokuz eylülü gördüm ya sevincimden ağlayacağım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ybs yazmayı düşünüyorım ama burada çok gömmüşler. yok kötü sıralamadaysa yazılır fln anlamadım valla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.