Şimdi Ara

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
225
Cevap
17
Favori
6.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim ürün bugün öğleden sonra geldi yalnız hiç bir şeye sarılmadan kutunun Üstüne kargo bilgilerini gösteren kağıt yapıştırılıp yollanmış. Daha açmadım ama iade etmeye çalışsam kutuda sorun var diye sanki sorun çıkaracaklar gibi. 🤦‍♂️ En azından bir patpata sarıp yollasaydılar.

    Dün gece araştırma yaptım biraz openwrt ile mesh özelliği çok iyi değil diyorlar anladığım kadarıyla. Tekli takmak da Wifi repeater olarak çalışmıyor galiba. İşime yaramayacak gibi. Ne yapsam bilemedim.
    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar cihazın standart yazılımda qos yok mu? ben mi bulamıyorum. kablo net modem qos siz router ile kullandığımda pingler uçuyor.

  • Hepsiburada 1400 fiyati.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur_emu kullanıcısına yanıt
    Epey de var gözüküyor ama kendi sitesinde göremedim ben de.

    https://www.epey.com/router/zyxel-multy-m1.html

    Manualını buldum.

    https://www.manua.ls/zyxel/multy-m1-wsm20/manual

    Bunda da bakındım ama göremedim. Aşağıda qosla ilgili yazı var.

    Can I prioritize certain devices or applications on my network?
    Yes, you can prioritize specific devices or applications on your ZyXEL Multy M1 WSM20 to ensure they receive preferential treatment for bandwidth. By accessing the QoS (Quality of Service) settings in the configuration page, you can allocate bandwidth priority levels to various devices or applications, allowing you to optimize performance for specific needs.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ben yedek olsun diye, 1 set daha ZyXEL Multy M1 WSM20 aldım. Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt 


    Stock yazılımında QoS desteği yok bu cihazın maalesef...


    Konu aktif zaten, isteyen cihazla ilgili, isteyen OpenWrt ile ilgili soru sorabilir, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt 


    @kasapoglu57 @DasheriM @onur_emu

  • DasheriM kullanıcısına yanıt

    Mesh özelliği güzel fakat 1 kere 2. Cihaz İnternete sapıtmalar yarattı, 1 de sorun yoktu. Birkaç ayar değiştirdim deniyorum aşılamayacak sorun değil bence iade etmeyin. En kötü wds sıkıntısız diyorlar öyle kullanırsınız. Kendi kanaatime göre sıkıntı şu emin olmamakla birlikte deniyorum dediğim gibi, 2 farklı ssid den sorun oluyor örnek 5g ve 2.4g yi ayrı kullanmak. Bunu neden dediğime gelince stock yazılımds köprü modunda sorunsuz kullandım 1 haftadan fazla sonra birgün ondada kararsızlıl yaşayıp openwrt e döndüm. Fakat aynı sorun bunda da oldu. Sorun bu diye düşünüyorum ama inattan yine 2 ayrı ssid olarak deniyorum büyük ihtimal yaparım biraz zaman lazım sadece. wsm20 nin donanımda sorun var. Değiştirmezseniz bulunca yardımcı olurum size




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 28 Nisan 2024; 14:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Sağolun, henüz gelmedi benim cihaz gelsin bi deneyeyim bakalım umarım sorun çıkmazda kullanırız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt
    Wds de üniteler arası çok kayıp oluyor mu acaba?

    Ürün gelince bende deneyeceğim tüm ihtimalleri sorun yaşamam inşallah kullanmaya devam ederim. Çalıştır unut bir sistem olsun istiyorum.

    Donanım konusunda haklısınız donanımı eski ve yeterince güçlü değil, yazılımla uyuşmazlık olunca belkide sorunlar yaşanıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt

    5 ghz ve 2.4ghz ayrı kanalda mı sorun çıkarıyor? O kötüymüş. Aynı kullanmayı pek tercih etmiyorum bir ara eski routerda yapıyordum sonra ayırmıştım. Vlan ID girme yeri var mı bu üründe? Yani telekom routerı yerine direkt bunu ana ünite olarak kulllanabilir miyiz fiberde?

  • kasapoglu57 kullanıcısına yanıt

    Kayıp olmuyor diye biliyorum ama denemedim bakıcam belkide denemek zorunda kalıcam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DasheriM kullanıcısına yanıt

    Evet benimde kullandığım senaryolar da ikisinide kullanmam lazım büyük ihtimalle de kullanıcam diye düşünüyorum bakalım 🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt
    Umarım sorunsuz kullanılır. Siz ana router üstüne bunu mu ethernet kablosu ile bağladınız? Ana routeri çıkarıp vlan id girip kullanabiliyor muyuz? Vlan id girme yeri var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FastegL F kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam,


    Musadenizle sirayla cevaplayayim.


    Alıntı

    metni:
    Türknetin verdiği zyxel modem var. Bu cihaza bunları bağlayabilir miyim? Binada komple bağlantı yapmak istiyorum. Katlara koyacağım ip kameraların bağlanması için. 3 tane multy + bir de modemim var toplamda.


    Zyxel modeminiz multy mesh destekliyor mu bunu arastirmaniz lazim. Genelde ISP modemleri kisitli yazilima sahip oluyor. Bu yuzden tahminimce %90 desteklemiyordur.


    Alıntı

    metni:
    Modem yerine multy'lerden birini fibere bağlayıp mesh sisteme modemi ekleyebilir miyim?


    Multy M1' dogrudan simdiki fiber modemin yerine kullanabilirsiniz onda sorun olmaz. Ama bosa cikan modemi mesh'e dahil edebilir misiniz orasi yine soru isareti. ISP cihazlari kisitli ozelliklere sahip oluyor maalesef. 4 cihaza gerekten ihtiyac var mi 3'lu mesh yetmeyecek mi onu bir deneyip gorun derim. Cunku disaridan mesh'e dahil etmeye calisacaginiz farkli bir model size illa ki bir sorun cikartma potansiyeline sahip.





  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Selam hocam,


    Elimde bir belgeli ispat yok ama mantiken konuya yaklasirsak client cihaz AX ozelligine sahip degilse zaten AX'ten faydalanamayacaktir. Bu durumda AC2600 cihazlar dolayisiyla daha tercih edilesi olur.



    4T4R AC cihazlar halen is goruyor tam da bu yuzden. Ozellikle 802.11ac wave 2 cihazlar rac2v1k; nbg6817 gibi

  • kasapoglu57 kullanıcısına yanıt

    Ben Subat'tan beridir bu konududaki modelleri mesh olarak kullaniyorum OpenWrt firmware ile tam dediginiz gibi kur ve unut bir sistem oldu.

  • DasheriM kullanıcısına yanıt

    benim x86 minipc var ondada proxmox openwrt var ondan internete cıkıyorum benim fiber kapıya kadar pppoe bağlantısı yapılabiliyor ordanda bu wsm20 ye ethernet ile bağlıyım 2.yide mesh olarak kullanmaya calısıyorum .

    openwrt te vlan kısmi var evet. ama vlan niye bu kadar kullanmak istiyorsunuz. pppoe ile direk modemi çıkartıp kullanabilirsiniz bununla ilgili forumda cok kaynak var üstatların.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    hocam selamlar

    eğer wireless mesh olarak kullanıyorsanız bence dikkat edin wireless olarak bağlı uydularda kararsızlık oluyor internet oluyor fakat hız konusunda cok cok yavas calısıyor tabi siz 2 adet ssid kullanmıyorsanız sorun olmuyor sanırım yada bağlantıyı nasıl yaptınız ? yada offloading mi açık ondan mı kararsızlık olmuyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 28 Nisan 2024; 20:0:38 >
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt

    Selam hocam,


    Benim home network soyle. Intel n100 mini pc uzerinde proxmox + openwrt (vm olarak kurulu, ct degil)


    Mini pc'de 4 port var Intel i226-v 2.5 Gbe. Onlari soyle kullaniyorum Eth1 FTTH ONT, Eth2 Zyxel GS1200 8 port gigabit managed switch, Eth3 X bir cihaz (su anda Zyxel Armor G5 bagli), Eth4 (vlan id 103) Turkcell superonline tvplus cihazi


    Multy M1'lerden 2 tane calistiriyorum. Birincisi GS1200 switch'e kablolu bagli digeri 802.11s ile kablosuz olarak birinciye bagli. Wireless backhaul var. 5GHz uzerinden. Bunlar zaten routing yapmiyorlar sadece AP modunda mesh icinde calisiyorlar. Dolayisiyla dhcp, firewall, dnsmasq gibi servisler ikisinde de kapali. Offloading vb disable durumda.


    Zyxel Armor G5 ise daha cok yeni dun geldi. Ona OpenWrt kurdum biraz cozeyim yine bir degisiklikler yapacagim. Artik elimde cok fazla cihaz oldu artik elden cikartacagim bazilarini.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 28 Nisan 2024; 20:12:44 >
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt
    Diğer evde comnet 200mbit fiber var. Gpon cihazı ile telekomun verdiği routerdan interneti alıyorum. Onu kenara ayırıp Gpondan direkt bunu bağlamak için vlan id lazım o yüzden sormuştum. Openwrtsiz de var mı diye merak etmiştim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    hemen hemen aynı senaryoları kullanıyoruz fakat benım kablosuz mesh wsm20 de kararsızlık oluyor arada cok nadır ama sızden ricam network-wireless sekmesinin bi ss ini paylaşabilir misiniz ama kablosuz olarak kullandığınız mesh in




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 28 Nisan 2024; 20:28:50 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.