Şimdi Ara

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
15
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zyxel WSM20 (Multy M1) ile OpenWrt


    Göreceli olarak OpenWrt kurulumu UART kullanmadan oldukça kolay.


    Gerekli bilgiler:


    Multy M1 - AX1800 WiFi6 Tüm Ev WiFi Sistemi | Zyxel Networks


    [OpenWrt Wiki] ZyXEL WSM20 (Multy M1)


    OpenWrt for Zyxel WSM20 (Multy M1) development discussion - For Developers - OpenWrt Forum


    Installing and Configuring ZyXEL WSM20 - Installing and Using OpenWrt - OpenWrt Forum


    ZyXEL WSM20 (device.report)



    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt


    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt


    Zyxel WSM20 (Multy M1) üzerine OpenWrt nasıl yüklenir?


    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrticannotgetafreenameyoutube
    How to turn a Zyxel Multy M1 (WSM20) whole home mesh WiFi router system unit into an OpenWRT router. Note: This removes the Zyxel WiFi mesh functionality and turns it into a router or access point only. How to WiFi Mesh backhaul on OpenWRT on a WSM20: https://youtu.be/KmSKCE1QHK4 For those on stock firmware: How to factory reset a Multy M1 WSM20: https://youtu.be/6WcbPTjaOwI How to add another Multy M1 WSM20 without the app.: https://youtu.be/0Yd7yB5pgWY Zyxel Multy M1 (WSM20): A detailed look. https://youtu.be/_tMTojOACnA
    https://www.youtube.com/watch?v=5mnBGfcl2MU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 23 Şubat 2024; 16:14:28 >







  • Merhaba,


    Bu model openwrt forumunda konusuluyordu. Ben siparis verdim merak edip. Su anda 3'lu takim 1799 TL satici hepsiburada


    https://www.hepsiburada.com/zyxel-multy-m1-dual-band-4-port-wifi-6-ax1800-mesh-router-3-lu-p-HBCV00005AZKOB?magaza=Hepsiburada

    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Dün 2600 liraya aldım, biraz önce geldi, şaka gibi...

  • Ben de sırf AX arayışımdan dolayı sipariş verdim.

    Kendi yazılımı ile bir süre kullanmayı düşünüyorum.

  • WoLeRiNe kullanıcısına yanıt

    Kendi yazılımı ile ilgili bazı şikayetler var ama şikayetler eski biraz, bir çok update almış düzelmiş olabilir. Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt 

  • Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Multy ile ilgili sorunları bende okudum özellike online satış kanallarında satın alanların yaptığı yorumlarda üniteler arası geçişlerde bağlantı sorunlarından bahsediliyordu. Bende mesh sistem arayışındayım. Mercusys, tp link yada 2 adet mesh destekli huawei ax2 router alıp mesh sistem kurmayı düşünüyorum. Şuan araştırma aşamasındayım en iyi seçeneği öğrenmeye çalışıyorum.
  • kasapoglu57 kullanıcısına yanıt

    Ben direkt OpenWrt ile kullanacağım, deneyimlerimi paylaşırım.  

  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, OpenWrt benim çok anladığım birşey değil ama tabiki değerli paylaşımlarınız meraklı arkadaşlarımıza yol rehber olacaktır.
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, nasılsınız?


    Öncelikle indirim link'ini paylaştığınız için çok teşekkür ederim, HB benim aldığım ürünün farkını vermedi dolayısı ile ben de iade edip sizin verdiğiniz fiyattan tekrar aldım bugün elimde olacak ürün. Sizin cihazınız geldi mi? Geldiyse test etme fırsatınız oldu mu? Sizin bu konulardaki engin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Benim asıl amacım OpenWrt ile QoS / SQM kullanarak bufferbloat egellemek, Superonline 1000mbps fiber kullanıyorum, bu cihazların işlemcileri bu iş için çok uygun değil diye biliyorum ama yine de denemek istedim, hem de tecrübe olur. Bildiğim kadarı ile Superonline'ın ZTE H3600 modemini tamamen devreden çıkartma şansımız yok, onun wifi'ını tamamen kapatıp odalara giden ethernet çıkışları ile bu cihazların ikisine bağlamayı düşünüyorum. Bu konuda öneriniz ne olur? Ya da uygun fiyata Qualcomm Atheros işlemcili Armor Z1/Z2 gibi bir cihaz bulursam öne (H3600 akasına) wifi'sız onu koyup SQM işlerini ona yaptırıp onun arkasına Multy M1'leri koymak gib bir çözüm olabilir mi sizce? Vakit ayırıp tecrübelerinizi paylaşırsanız müteşekkür olurum...


    Selamlar...





  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Selam hocam ben iyiyim teşekkürler siz nasılsınız?


    Evet cihazlar sabah geldi Hepsiburada 24 saat bile olmadan teslim etti ben de şaşırdım. Kendi kargo operasyonlarını kullanıyorlar o yüzden hızlı geldi sanırım.


    İlk yorumum cihaz değil ama uygulama ile ilgili olacak. Mobil uygulama çok yavaş. Zyxel'in telefon uygulamasından bahsediyorum. Kardeşim ben cihazı bir kere kurup ellemeyeceğim zaten diyebilirsiniz o kabul ama adamlar nasıl bir mobil uygulama yazdılarsa artık bir an önce bitse de kurtulsam diyorsunuz. Ama temel işlevini yerine getiriyor ona bir lafım yok. Hakeza OpenWrt kuracağım diyen için de zaten bir sorun yok. Her neyse sitem ettik geçtik.


    Sonrasında kurulum vb. gayet basit zaten her adımı size tarif ediyor. Cihazların birini master node olarak mobil uygulamadan aktif ettim. İkincisini slave node olarak ekledim. Mesh yaptı Wi-Fi geçişinde vb. sorun yoktu. iperf testi vb. yapmadım ama bende 200 Mbps Superonline var. Paket hızımın tamamını ve küsaratlarını rahatça gördüm bu benim için ilk anda yeterli.


    Daha sonra cihazlardan birine OpenWrt kurdum boot ettim OK. Sonra stock yazılıma döndüm yine OK. Zyxel uygulamasını telefondan silip geri yükledim. En baştan kurulum yaptım OK. Yani Stock >> OpenWrt >> Stock yapabildim.


    Kısa sürede edindiğim izlenim bu cihazlar OpenWrt ile mesh yapmak için güzel bir seçenek. En başta görüntüleri kibar, kutudan duvara montaj aparatı, vida, dübel vb. çıkıyor. MT7621A + 128 Flash + 256 MB RAM donanım OK. Servet ödemeden mesh sisteme geçeyim diyenler için bence ideal. 3'lü seti 1800 TL (45 dolar + KDV)


    Şimdi sizin sorularınıza geleyim. 1000 Mbps ve SQM bu tip cihazla mümkün değil. Amaç buysa hüsran yaşarsınız. SQM dediğinizde çok ciddi işlemci gücü lazım. Ama 1000 Mbps internete SQM yapmak için ya ciddi güçlü bir ARM cihaz kullanacaksınız Raspberry Pi 4 olur 5 size kalmış ya da direkt x86 cihazlara çıkacaksınız. SQM olmadan kullanım yaparsanız 1000 Mbps için işlemci sorun olmaz.


    H3600 cihazı pek tabii devreden çıkarabilirsiniz. PPPoE bilgilerini kendiniz cihazdan almanız gerekiyor. Bunu Superonline size vermez ama şifre bilgisiniz kendiniz aldıysanız istediğiniz router'ı direkt bağlayabilirsiniz.


    Şimdilik bu kadar cihazları kullandıkça yorumlar gelir.


    Saygılar.



    3'lü kutu bu şekilde; içinden 3 ayrı kutuda çıktı. Hem büyük kutunun hem de ufakların sıfır daha önce açılmadığını belirten minik etiketleri vardı.

    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt


    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Ben de iyiyim, çok teşekkürler...


    Hayırlı olsun! Uygulamanın yavaş olduğunu okumuştum, ilk konfigürasyondan sonra WEB üzerinden yönetmek gerekiyor sanırım, WEB arayüzünde VPN gibi ekstra ayarlar da olması lazım. Şu arkadaş bayağı bir detaylı gösteriyor herşeyi fakat sonradan yaptığı update fena:


    UPDATE: These devices are massively unstable and unreliable. I would like to say: Avoid where possible, buy something that isn't Zyxel for mesh.



    icannotgetafreenameyoutube
    A detailed look. Device, setup App and web admin interface of the Zyxel Multy M1 (WSM20) whole home mesh WiFi router system. UPDATE: These devices are massively unstable and unreliable. I would like to say: Avoid where possible, buy something that isn't Zyxel for mesh. 00:00 Intro. 02:27 What comes in the box / contents of the box. 02:47 The manual (pause the video to read it). 03:26 What the status lights mean (Pause the video to read it). 03:53 The wall mount bracket. 04:05 The power supply. 04:46 The Multy itself. 05:11 The front of the Multy M1 WSM20 05:18 The back of the Multy M1 WSM20 05:40 The sticker on the underside of the Multy M1 WSM20 06:43 Plugging the Multi M1 WSM20 in for the first time, showing the boot up time. 06:58 CAT. 09:55 Downloading and installing the Multy administration app on a smartphone. 10:25 Opening the app, the first login page of the app. 10:40 Configuration and setup of the first Multy. 13:44 Setup and configuration of the first satellite Multy. 19:16 Setup is complete. 19:43 The first page once you have completed the initial setup. 19:51 Renaming a Multy. 20:46 Editing the settings including enabling IPv6. 22:30 Ethernet Connected Status page. 22:57 Backhaul status page. 23:17 Built in speed test function. 24:19 WiFi Wireless Settings (change the password or name of your WiFi network). 25:00 Connected device management including setting internet access times for homework or overnight blocking of the internet for children's devices. 29:44 Network Map screen. 30:04 Add a Multy screen (if you need to add another one after the initial setup). 30:21 Diagnose screen (Speed tests and WiFi Signal strength meter). 31:06 Local web admin password function to set the password for local access via a web browser without needing the app. 31:39 Port forwarding settings 33:02 UPnP settings. 33:33 NAT and Change to Bridge Mode settings. 34:12 Advanced settings via the app (only contains the SIP ALG option). 35:31 The web admin interface. 37:14 Adding a new Multy using the web admin interface only. 39:07 OpenVPN Server settings. 39:35 OpenVPN Client settings. 39:54 Internet settings (setting PPPoE or static IP details! Setting custom DNS servers, MAC address cloning etc.) 42:15 Many more ALG options via the web admin interface. 42:38 Dynamic DNS settings (no-ip, dyndns etc.) 43:26 Advanced wifi settings via the web admin pages. 44:31 Detailed LAN IP setup on the web admin pages (enable or disable DHCP server, change the DNS IP given to clients etc.). 45:45 Firewall options (enable WAN ICMP Ping). 47:13 Detailed WAN and router status page. 47:29 General settings (login timeout, change local admin password). 47:36 Remote web admin access settings. 47:46 Remote reboot, factory reset and firmware upgrade. 47:57 Change to bridge mode via web admin interface. How to install OpenWRT on Zyxel Multy M1 (WSM20): https://youtu.be/5mnBGfcl2MU How to factory reset a Multy M1 WSM20: https://youtu.be/6WcbPTjaOwI How to add another Multy M1 WSM20 without the app.: https://youtu.be/0Yd7yB5pgWY
    https://www.youtube.com/watch?v=_tMTojOACnA


    Benimki de geldi, aynı şekilde tüm kutular sticker'lı durumda. OpenWrt'den önce M1'in firmware'ini güncellediniz mi, üzerinde gelen ile mi yaptınız? 2024-02-22 tarihli snapshot'ı mı kullandınız? LuCI var sanırım onun içinde?


    SQM işini denemeye bile kalkmayın diyorsunuz... Kullandığım SoL H3600 modemin bu versiyon firmware'inde sanırım PPPoE şifresi öğrenilemiyor, daha önceki sürümlerde öğrenilebiliyormuş galiba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 23 Şubat 2024; 16:4:9 >




  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler size de hayırlı olsun.


    Stok yazılım konusunda bir şey diyemiyorum maalesef. Al birini vur ötekine. OpenWrt ile adam oluyorsa ben kabulüm.


    Mobil uygulama güncellemeyi otomatik yaptı evet. OpenWrt kurarken 23.05.2 stable sürümü kullandım. Snapshot'larda luci bulunmuyor.


    https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.2/targets/ramips/mt7621/openwrt-23.05.2-ramips-mt7621-zyxel_wsm20-initramfs-kernel.bin

    https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.2/targets/ramips/mt7621/openwrt-23.05.2-ramips-mt7621-zyxel_wsm20-squashfs-sysupgrade.bin


    PPPoE şifreyi WAN portundan capture edersiniz cihaz yazılımdan bağımsız olarak. Sürümden sürüme fark olacağını düşünmüyorum.





  • Çok teşekkürler...


    Dayanamadım, kendi yazılımı ile biraz test edeyim istedim. Ethernet backhaul ile 3'lü mesh yaptım, şimdilik şöyle görünüyor:


    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt

    Tamamını WEB'den konfigüre ettim, telefona app'i yüklemedim bile, oldukça hızlı tamamlandı.


    @0ldskool




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 23 Şubat 2024; 21:19:20 >
  • Paylaşım için teşekkürler. Kurulum sonrasında kullanılabilir alan yaklaşık 20 mb. Bunu romun gerçek boyutuna nasıl çıkartabiliriz?

  • @0ldskool


    Öncelikle yönlendirmeniz için teşekkürler, WAN portunu capture edip PPPoE şifremi alabildim, Multy M1 router olan cihazı SoL modemini devreden çıkartıp direk GPON'a bağladım ama bu şekilde 400mbps üstünü göremedim.  

  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Hocam offloading aktif etmeniz lazım. Hem software hem de hardware offloading aktif olacak.


    Network >>> Firewall >>> Routing/NAT Offloading

  • mcakmakm M kullanıcısına yanıt

    Bu cihazda A/B gibi iki firmware bölümü var. Bilgisayardaki dual boot gibi düşünebilirsiniz. Eğer tüm alanı kullanmak istiyorsanız DTS düzenleyip custom firmware build etmelisiniz.

  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Konuyu okurken mesajınızı gördüm, yazılım versiyonu farketmeksizin sanal makine kurarak PPoE şifrenizi öğrenebilirsiniz. Superonline şifre öğrenme sanal makine diye aratarak bulabilirsiniz yöntemi.

  • tst- kullanıcısına yanıt

    USB stick’e Mint kurarak hallettim, teşekkürler. Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt 

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler…

    OpenWrt kurmadım daha, kendi yazılımında da benzer bir ayar göremedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 24 Şubat 2024; 19:5:58 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.