Şimdi Ara

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Apexmaster , Michael Scofield , Michael Scofield Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
105
Cevap
15
Favori
3.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Forumlarda bir şekilde tüm alanı kullanamayacağımız yazıyor. Cihazda 9 tane bölüm var. amcak tüm alanı kullanacak kadar bilgim yok. Tüm alanı kullanabilmek adguard home için gerekliydi.

    Teşekkür ederim.

  • Merhaba arkadaşlar,

    Cihazların antel/sinyal gücü hakkında yorum yapabilir misiniz? Özellikle varsa daha önce kullandığınız bir cihaz ile kıyaslama yapabilirseniz daha iyi olur.

  • mcakmakm M kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Zyxel cihazi buna gore hazirlamamis. OpenWrt mumkun oldugunca cihazin orijinalini bozmadan islem yapar. Siz DTS uzerinde partition yapisini degistirecek olursaniz en basitinden stok yazilima geri donuste sorun yasarsiniz. Custom fw isine girmekten baska yolu yok. Custom fw'de bile bootloader'a islem gerekebilir o ayri bir konu.


    https://raw.githubusercontent.com/openwrt/openwrt/main/target/linux/ramips/dts/mt7621_zyxel_wsm20.dts


    AdguardHome bence bir router uzerinde calistirilmayacak buyuk ve agir bir yazilim hele ki mt7621 islemcili mutevazi bir cihazda. Reklam engellemek icin bir suru alternatif var onlari degerlendirebilirsiniz. adblock-lean, luci-app-adblock, adblock-fast gibi...





  • @0ldskool

    Anladım. Hali hazırda birkaç yıldır kullandığım ve memnun olduğum aynı işlemcili cihaz(mr70x) yerine almıştım. Ancak işime yaramayacak.

    @Turkforce

    Net 180 m2 evde 5ghz de 100-200 mbps alıyorum. 2.4 te evde çekmeyen tek nokta yok. Çekimi mr70x ten biraz daha zayıf. araya giren insan vs daha fazla etkileniyor.

  • Bu nasıl olabiliyor?


    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt
  • Hala OpenWrt kurmadım, öncelikle kendi yazılımının sınırlarını görüp daha iyi bir karşılaştırma yaparım diye bir süre kendi yazılımı ile kullanmaya karar verdim.


    Ethernet backahul ile kendi testi bu şekilde görünmesine rağmen ben Sattellite1 üzerinden bağlandığım bir telefondan 650mbps hızı görebiliyorum. Router'da 400mbps civarı Internet bağlantı hızı görünmesine rağmen uydular nasıl bunun üzerinde hızla cihazları bağlayabiliyorlar? Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt 


    @0ldskool


    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt




  • Şimdi ne diyorsunuz alınır mı alınmaz mı bu meret 😀

    Birisi yorumlara ısınıyor ve donuyor yazmış varmı böyle durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 25 Şubat 2024; 20:13:26 >
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt

    Beni de önce cezbetti ama zyxel ve mediatek birleşimi; set olması ve fiyat avantajı dışında bana pek alınabilir görünmedi. (eski zyxel (dsl +router vb), şu an ap modunda xiaomi 3g kullanıcısı.)


    3g ye alternaif yeni wifi çipli daha iyi olabilir diye düşündüm ama openwrt forumunda çok stabil yazanlar da var tersini yazanlar da var.

  • @Apexmaster @Elektrotek


    Yaklaşık 3 gündür kendi yazılımı ile 3'lü mesh olarak test ediyorum. Router olan cihazı PPPoE olarak GPON'a bağladım diğer 2 cihaz da satellite ve ikiside ethernet backhaul ile router'a bağlı. Yaklaşık 150m2 evde şu an 3 çizgi çekmeyen alan kalmadı, özellikle önünde alüminyum doğrama ve 2 katman ısı cam olan 2 balkonumda kesinlikle WiFi kullanamıyordum ama bugün Beşiktaş maçını balkonda Bein Connect uygulamasının en yüksek kalite ayarında, sadece 10 sn. gecikme ile hiç bir sorun olmadan seyrettim.  


    Benim asıl amacım WiFi kapsama alanından çok, üzerlerine OpenWrt kurarak QoS/SQM ile bufferbloat'u asgariye indirmekti fakat bu cihazlarla bu mümkün olmayacak, dolayısı ile ilk etapta OpenWrt kurmadan kendi yazılımı ile bir süre kullanıp durumu görmek istedim. SoL'ın H3600 router’ını devre dışı bırakıp Multy M1'lerden birini PPPoE ile GPON'a bağladıktan sonra, kablolu cihazlar genelde A grade ve bazen A+ grade, WiFi cihazlar da genelde B grade ve bazen A grade almaya başladılar. Bu 3 gün içerisinde herhangi ısınma ve kesinti durumu yaşamadım, router olan cihaz kapalı bir dolap içerisinde durmasına rağmen diğerlerinden biraz fazla ısınsa da herhangi bir sorun çıkartmadı henüz. Elle farkı anlayabiliyorum fakat henüz ısınıyor diyemem, sadece açıkta duran diğer cihazlardan bir tık fazla ısınıyor diyebilirim o kadar...


    Işıklar ve kamera gibi smart cihazlardan tutun da desktop PC, laptoplar, tabletler, telefonlar, TV'ler, Android TV Box'lar ve XBOX gibi toplam 25 civarı cihaz bağlı bu sisteme şu anda. 5ghz cihazlar minimum 300mbps görüyorlar, şu an için oldukça memnunum.


    Uyduları konmlandıracağınız yerler çok önemli, elimde telefon ile çekim gücünü devamlı ölçerek uzun denemeler sonucu istediğim sonuca ulaştım, misal uyduyu 1 metre yukarı aşağıya ya da sağa sola kaydırmak bile ciddi fark yaratıyor çekim gücünde. Uyduları yüksek bir yerden çok zemine yakın koymak nedense çok daha etkili oluyor.


    Almadan önce ben de bütün yorumları ve incelemeleri takip ettim, kendi yazılımına daha almadan önce bile mesafeliydim ama şu an için bir sorun yaşamadım. Özellikle bir süre kullanımdan sonra sorunlar çıktığı belirtilmiş, bu WiFi backhaul için mi yoksa ethernet backhaul için mi o belli değil ama bir süre daha kullandıktan sonra gelişmeleri ayrıca paylaşırım.


    Sorun olup olmadığını anlamadığım tek şey var şu an, router olan cihazın LED'i tamamen kapalı durumda kalıyor, diğerleri gibi sabit yeşil yanmıyor, arkadaki LED butonu da açık, GPON'a bağlamak için restart ettiğimde LED'in çalıştığını gördüm olması gerektiği gibi renk değişimleri belirdi ama bir süre sonra baktığımda yine kapalı halde buldum, router olduğu için çok fazla da kurcalayamadım ama zaten kapalı bir yerde olduğundan sebep benim için daha iyi o LED'in kapalı kalması...


    Sonuç olarak, ürün 1799 lira fiyatı ile çok çok ucuz şu anda, böyle bir sistem düşüncesi olan ya da benim gibi meraklı olup test etmek isteyen varsa bence bu fiyata kaçırmasın, 1900 liraya 2 ay erteleme ile 6 taksit oluyor, neredeyse 3-4 öğün yemek parası aslına bakarsanız, öyle düşünün.  


    Edit: Bu arada aklıllı priz gibi 2.4ghz çalışan cihazlar M1’e ethernetle bağlı olan Mi Router 3’e bağlı, mesh sistemine hiç 2.4ghz cihaz girmiyor. M1’de 2.4ghz tek başına kapanmıyor ama hiç bir cihaz bağlı değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 25 Şubat 2024; 23:53:8 >




  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Walla bende x86 proxmox yüklü openwrt kullanıyorum şu an stabilite mükemmel.. wifi olayınıda tcl mesh var ikili onu kullanıyorum çok matah birşey değil ama iş görüyor da bizdeki merak işte şu an 200m2 evde sıfır sorun yaşıyorum ama kaşıntı işte alıp denesemmi denemesemmi kararsız kaldım birazda... Memnun kalmazsam sonra ne yaparım onu pişman olur muyum hep bi dert 😀 yoksa alıp hepsine openwrt mi yükliyim bin tane soru kafamda...


    Edit. Dayanamadım aldım bende 😀




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 26 Şubat 2024; 15:31:5 >
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun...


    Bir kaç kişi aldığı için belirtme gereği duyuyorum, ben sadece tecrübemi paylaşıyorum, şimdilik bir sıkıntı yaşamadım, bir çok mecrada bu ürünle ilgili olumsuz yorum var, hepsi de bir süre sonra karşılaştıklarını belirtiyorlar, ben bunu bilerek direk OpenWrt ile kullanım için almıştım (ki ben aldığımda 2600 liraydı sonra 1799 liraya indi, henüz ve açmadığım için değiştirdim) ama önce kendi yazılımını denemeye karar verdim, sorun yaşarsam OpenWrt'ye geçerim.


    Alan ve alacak arkadaşların aklında olsun, seçiminizi bunları düşünerek yapın, sonradan tavsiye ettiniz ama ürün sorunlu derseniz üzülürüm...

  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Yok ya olur mu öyle şey zaten gidip alın sorunsuz diye bir şey demiyırsunuzki. Hiç oyle birşey demem merak etmeyin openwrt kurup 1 senedir açık tutup sıfır sorun yaşayanlar var... Cihaz openwrt ile sorunsuz en kötü oyle kullanırım

  • Bridge mode ile kullanıyorum 3 gündür.

    Öyle aman aman sorun yaşamadım. Cihazın kendi yazılımında 802.11r yok.

    Hadi bu neyse de, bridge mode ile kullanırken hangi client hangi AP'ye bağlı görünmüyor. Tek canımı sıkan nokta bu.


    Biraz daha bu şekilde kullanıp, OpenWrt yüklerim gibi görünüyor.

  • WoLeRiNe kullanıcısına yanıt

    Ben standard mode kullanıyorum, onda da hangi uyduya bağlandığını görebileceğim bir alan gözüme çarpmadı.

  • WoLeRiNe kullanıcısına yanıt

    En iyi kullanım seneryosu openwrt en azından herşeye müdahale edersiniz eğer ki uydulardan biri istemediğiniz uyduya bağlanmak isterse onu blocklayabilirsiniz

  • Ve beklenen son, Multy M1 ilk numarasını bu sabah yaptı, sinyal güçlerinde herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen WiFi bağlantı hızları birden 1/3 oranında düştü, ethernet ile bağlı olan cihazlarda herhangi bir sorun olmamasından dolayı ISP taraflı bir sıkıntı olmadığını anlayabiliyorum.


    Sadece router'ı kapatıp açmak herhangi bir çözüm olmadı, tüm uyduları ve router'ı kapatıp bir süre bekledim açtığımda herşey normale dömüştü.


    Bir süre daha bu şekilde test edeceğim ama OpenWrt yolları göründü diyebilirim...

  • Hicks kullanıcısına yanıt

    😀 wpa3 kullanmıyorsunuz değil mi?

  • Apexmaster kullanıcısına yanıt

    WPA2-PSK olarak ayarlı, default hali.

  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Eywah lar olsun çok çabuk patladı😅

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.