Şimdi Ara

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (4 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
105
Cevap
15
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt

    evet ya bende alıp almamakta karasızım 

  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Ben aldım aldım dayanamadım 😀 kargo gelmiş eve gidince bakıcam bugün kuramam openwrt i ama direk beklemeden denemeden openwrt ile kullanıcam zaten openwrt varken diğer fw fasa fiso..

  • Apexmaster kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt

    Okuduğum kadarı ile OpenWrt ile ethernet backhaul Mesh daha doğrusu Fast Roaming yapmak biraz sıkıntı. Wireless backhaul da boşuna performans kaybı oluyor eğer kablolu seçeneği varsa.


    Yani şöyle ki, Mesh zaten AP'lerin birbirine wireless bağlı olması demek, aralarında wired bir bağlantı olunca zaten Mesh olmuyor o roaming oluyor. Roaming de aslında zaten client side çalışan bir şey, AP'ler client'ın davranışına karışamıyor. Bu noktada AP'lerin güçlerini ayarlayıp mümkün mertebe kapsama alanlarının üstüste binmemesini sağlamak lazım ki bu da çok zor bir iş.


    Mesela bir üründe görmüştüm TP Link miydi tam hatırlamıyorum, çok kullanışlı bir özellik vardı bu işler için, eğer client çekim gücü sizin ayarlayacağınız belli bir dBm altına düşer ise bağlantıyı kesiyor, dolayısı ile client'da otomatik man daha güçlü bir AP varsa onu bulup bağlanıyor. OpenWrt ile böyle bir şey mümkün mü?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 27 Şubat 2024; 17:23:27 >




  • Hicks kullanıcısına yanıt

    ben zaten wireless backhaul yapıcam ondada sıkıntı varmı bılmıyorum kabloluyla bağlamama gerek yok benım ev yapısında ama yınede kurmadan bırsey dıyemem şu an kullandıgım tcl mesh te kapsama alanı ve hızda hıc problem yasamamıstım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 22 Mart 2024; 10:28:45 >
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Bu sanırım gördüğünüz. Asus üst seviye cihazlarında var bu özellik. Asus XT8. Birde bu kadar detaylı olmasada keenetic tarafında var ama şu anlık sadece CLI tarafında. Openwrt içinde benzer işlevi gören bir paket vardır diye düşünüyorum.

    https://demoui.asus.com/
    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt




  • 802.11k için yardımcı bir araç var.

    openwrt wiki
    Setting up usteer and band-steering in OpenWrt
    https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wifi/usteer


    Sinyal belli bir seviyenin altına düşünce clienti bağlı olduğu AP'dan atmaya yarıyor.


    802.11r ile birlikte güzel bir kullanım sunuyor.


    Buradaki conf'u refere alabilirsiniz:

    github
    usteer-config/home/usteer at master · blocktrron/usteer-config
    https://github.com/blocktrron/usteer-config/blob/master/home/usteer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLeRiNe -- 28 Şubat 2024; 15:29:4 >




  • WoLeRiNe kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, dün gece buna bakmıştım, LuCI versiyonu da var. Bir de DAWN diye bir araç var, ikisi için de çok iyi çalışmadığını belirten post'lar var, denemek lazım.


    Benim senaryom şu şekilde olacak, nasıl bir config yapmam gerektiğine daha karar veremedim.


    1 adet network dolabında duran GPON'a bağlı PPPoE SoL 1000mbps / 50mbps Internet bağlantılı M1 router. (Kapalı bir alanda olduğu için mümkünse bunun WiFi dağıtımını tamamen kapatmayı istiyorum.)


    2 adet AP modunda M1 ve bunlar odalardaki çıkışlardan ethernet kablosu ile router'a bağlı olacak, bunların da sinyal güçlerini, kapsama alanları üstüste binmeyecek şekilde ayarlayabilmeliyim. (OpenWrt'deki "Maximum transmit power" ayarı işimi görecektir diye düşünüyorum.)


    Amacım bu 3 cihazı Fast Raoming / Seamless Roaming şeklinde sadece 5GHz olarak 1000mbps / 50mbps Internet bağlantısı için konfigüre edebilmek. Bunu yaparken de özellikle ethernet ile sisteme bağlanacak cihazlar için minimum ping ve asgari bufferbloat olacak şekilde çalışmasını sağlamak. Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt 





  • Dün benzer bir sorun tekrarlayınca 2 uyduya OpenWrt kurdum, sadece router'ı kendi yazılımında bıraktım şimdilik.


    AP cihazlarda sadece MSS-Clamping ve S/H offloading'i açtım, sabit IP verdim, wpad yükledim, 802.11r enable edip aynı mobility domain'i tanımladım, WAN ve DHCP devre dışı bıraktım. Fast Roaming oldukça iyi çalışıyor şimdilik, bakalım bir süre de böyle test edeceğim.


    Edit: Router'ı da OpenWrt'ye geçirdim, yukarıdakilerden DHCP'yi kaldırmadım ve ayarlarını yapıp hazırladım lazım olursa diye ama Wi-Fi hiç aktif etmedim router cihazda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 2 Mart 2024; 13:17:46 >
  • Merhaba, Mesh bir set ararken bu ürünü gördüm ve sipariş verdim. Sonrasında foruma bakmak aklıma geldi işin aslı. Bütçem Mercusys Halo S3, Tenda nova mw3, asus lyra mini ve bu ürüne yetecek kadar 2k çevresi. Sanki bu üçü arasında en mantıklısı zyxel gibi geldi. Şimdi sizlerin postlarını okuyunca acaba diğer seçenekleri tekrar mı değerlendirsem diye düşündüm. Bu konudaki fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?


    Bir de OpenWrt ile stabil bir performans alabildiniz mi?


    Ayrıca ne için ve nasıl bir senaryoda kullanmak istediğimi de belirtmek belki faydalı olur. Evim 2 katlı 200m2 civarı. Superonline 100 mbit wifi 6 destekli modem bir internetim var. Evde 2 dizüstü bilgisayar, 2 telefon, 1 Tvbox , 1 Playstation5 , 1 robot süpürge, 2 iç mekan ip kamera, 1 Akıllı Projeksiyon cihazı kullanacak bu sistemi. Rekabetçi oyun vs oynamıyorum sadece ps te standart online nba vb takılıyorum. Kısacası ping çok önemli değil. Sadece Stream içerikleri keyifle tüketeceğim ve evin her yerinde telefonla internete girebileceğim bir senaryo.


    Şimdiden teşekkürler.





  • 2runn kullanıcısına yanıt

    Merhabalar... OpenWrt'ye geçtiğimden beri herhangi bir sıkıntı yaşamadım, şu an için oldukça memnunum.  

  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Ürünler gelsin o zaman direkt maceraya girmeden OpenWrt ile kurayım.

    Atmış olduğunuz kurulum videosunu izledim. Videodan hariç olarak dikkat etmemi gerektiren bir şey veya konumlandırma vb verebileceğiniz bir tavsiye varsa memnun olurum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2runn

    Teşekkürler. Ürünler gelsin o zaman direkt maceraya girmeden OpenWrt ile kurayım.

    Atmış olduğunuz kurulum videosunu izledim. Videodan hariç olarak dikkat etmemi gerektiren bir şey veya konumlandırma vb verebileceğiniz bir tavsiye varsa memnun olurum.

    OpenWrt kurulumu için video yeterli. Nasıl bir konfigürasyon düşünüyorsunuz? Mesh (wireless backhaul) mu yoksa benim yaptığım gibi Fast Roaming (ethernet backhaul) mu olacak?


    Bu arada, OpenWrt yükledikten sonra, konfigürasyon sırasında sorun yaşar ve cihaza ulaşamazsanız FailSafe Mode için LAN1 portuna kablo takılı olmalı ve OpenWrt ile boot ederken iki saniye boyunca beyaz ışığın çok hızlı yanıp söndüğü anda cihaz üzerindeki WPS tuşuna basarsanız ışık kırmızı yanıp sönmeye başlayacak ve 192.168.1.1 adresinden SSH ile cihaza ulaşıp konfigürasyon değişikliği ya da hızlıca factory reset yapabileceksiniz.  





  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Mesh olarak olacak. Fr çok mümkün değil benim için.

    Değerli bilgiler ve vaktiniz için teşekkürler.

  • 2runn kullanıcısına yanıt

    Rica ederim... Aşağıdaki video yol gösterici olacaktır sizin senaryonuzda:



    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrticannotgetafreenameyoutube
    How to setup WiFi Mesh repeating on OpenWRT running on a Zyxel Multy M1. IMPORTANT: Only the main point can be ethernet to the central network. Using ethernet on more than one into the same "backbone" will cause a network loop. Using the "BATMAN" addon for OpenWRT may allow you to auto select the backhaul and prevent network loops but I looked into the config and it seemed.... super unintelligible (for me, at least) so gave up. E.g. This setup can only work as "wireless backhaul", not ethernet. If you needed more than one to be ethernet you can probably manage it using two different Mesh IDs and making sure only one on each ID is connected via ethernet. How to install OpenWRT on a WSM20: https://youtu.be/5mnBGfcl2MU
    https://www.youtube.com/watch?v=KmSKCE1QHK4
  • OpenWrt ve Ethernet backahul ile Fast Roaming kullanarak 5 günden uzun bir süredir herhangi bir sorun yaşamadım.

  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Oem fw... bridge mode... 1 hafta oldu sıfır sıkıntı 😀


    Gpon>x86 openwrt >zyxel wsm20


    Aslında tek sıkıntım arada openwrt pppoe bağlantıyı kesip yeni ip alıyor nedenini bir türlü bulamadım geçen 5 gün sorunsuz çalıştı sonra yeni ip aldı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 6 Mart 2024; 17:35:10 >
  • Apexmaster kullanıcısına yanıt

    pppoe bağlantısı yeni ip alıyorsa mtu değerinden dolayı olabilir. pppoe ayarında mtu değeri tanımladıysanız silip rc.local dosyasına "sysctl -w net.ipv4.tcp_mtu_probing=1" komutu tanımlayıp deneyebilir misiniz.

    ben pppoe bağlantı kesme sorununu böyle aşmıştım.

  • NuKe_MaNia N kullanıcısına yanıt

    Hayır manuel girmedim otomatik 1492 veriyor. Bi daha yaparsa denemeye çalışırım teşekkür ederim

  • Fiyat artmış, tekrar düşerse ben de alıp deneyeceğim. Mesh hiç kullanmadım tadına bakmış olalım bir :) OpenWRT cihaz zaten çok uzun zamandır bakınıyoruım Sansüronline yüzünden.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.