Şimdi Ara

Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: m f i Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
8
Favori
17.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bizim fabrikdan 4 kişi kaçak yollarla Almanya'ya gidiyor.Tanidigim bir hastanedende 2 kişi gitmiş.Suan genç kizlar bile yabancı erkeklerin peşinden koşuyor yurtdışına gidebilmek için.Nasil rezil bozuk bir ülke olduk böyle.Arap çöplüğüne çevirdiler ülkeyi.




  • Kapitalizmin en vahsisi suanda Turkiyede. Adam maasini alirken ayni maasla alabilecegi Akaryakit litresi ay sonu nerdeyse yariya geliyor.

    Borcu olmayan birk gayet rahat tek iste ve tek maasla batida gecinenilir, ev kiralayabilir ve araba alabilir. Bunlara tek basina kolay ulasir ama ev almaya kalkarsa bunu tek maasla yapamaz.

    Sen beni kendin gibi meslek lisesi mezunu üzerine aöf okumuş biri mi sandın? Yüksek lisans mezunu adamım, sınıf arkadaşlarım hep avrupa ve abdye gitti. Yabancı dilim var.


    Sende ne var? Hiç. Benim masallar ve yalandan akrabalardan oluşan bir hayatım yok. Bildim bileli buradasın nöbetçi gibi hazırda bekliyorsun. 40 yaşını geçtin ne iş yaparsın belli değil. Evde kalmışın bütün gün buradasın. Senin gibi akrabam orada sürünüyor, gidenler memnun değil diye palavra sıkmıyorum. 500 tane akraban var masallar bitmiyor. Senin gibi işsizlikten milletin mesajlarında arama yapmıyorum. Senin gibi tüm mesajlarıyla dalga geçilen biri değilim. Millete laf olsun diye salça olmuyorum. Kalabalığı gördüğün yere dalıp millete sataşıyorsun.


    Kaldırım mühendisi olan sensin. Benim mesleğim lojistik. Varsayalım dediğin gibi olsun orada işçi olayım. Oradaki işçi senin küçümseyebileceğin biri değildir. Her türlü senden iyiyim. Sen ne yaparsın? Nasıl bir işin varsa 24 saat buradasın. Kira geliri de iyidir. En azından senin gibi 20 senedir çalışıp babamın aldığı evde takılmıyorum. En azından banka bunu bana demiş. Sana birşey dedi mi? Kart bile vermemiştir. Senin bu forumda millete dadanmak dışında bir icraatin var mı? Yok.


    Şurada küfür edilse cevap yazamayacak birisin hesabın çizilmesin diye. Şu foruma giremesen sanki nefesin kesilecek boğulacaksın hala palavradan millete laf yarıştırıyorsun. Senin ne olduğunu bilmeyen yok. Zamanında biri uğraşmıştı seninle. Adam neler yazdı neler. Ezdi ezdi aşağıladı. Dünyanın lafını söyledi. Ne yaptın? O kadar lafı yememiş gibi hiçbirşey olmamış gibi goy goy yaptın. Pişkinlikte sınırın yok. Taş atılan çamur gibisin. Uğraşmaya değmez o yüzden milleti uyarıyorum başınıza salça etmeyin diye. Seninle tartışmak gereksiz.

  • Ülkede kalan çoğunluk da bunlar işte:

    Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!!

    Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!!

    Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!!

    Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!!

    Bonus:
    Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Temmuz 2023; 18:37:21 >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Çok tatlılar yav
  • Olay sadece mülteci değil ki bu halkın kendisinin mültecilerden benim nezdimde farkı yok.
  • Nasip olur da Birleşik Devletler vizesi alır almaz karıyı boşayıp emekliliğimi isteyeceğim, bir daha dönmeyeceğim...

  • Taliban'dan kaçanlar aklıma geldi. Haksız sayılmazlar
  • sovyet kızlarının konumuna geliyor kızlarımız yavaş yavaş, biraz internete hakim birisi gördüklerini yorumlayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A9B6973B -- 18 Temmuz 2023; 16:39:17 >
  • Yeni yükselen trrend kim daha çok Arap a benzeyecek, ama imitasyondan öteye geçmiyor, eğrelti duruyor, yakışmıyor, fakir duruyor!

    Bi zaman körfezzden transit geçiyordum, havaalanında gördüğüm arap gençler altın takıları ve temiz beyaz yöresel kıyafetleriyle sağlam görünüyordu. Adamlarda ögüven vardı, yakışıyordu yani.
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Öyne deyyon emme, sen de eyü bilirsin ki dünya üzerinde türkiye gibim torpaklara sahap başqa bir memleket yoğdur. Eninde sonunda bu torpaklar insanını çeker, öyne veya böyne bir şekilde gelirsin. Bi bakarsın ki medeniyet diye bildiğin memleket, kapitalist ve emperyalistlerin doluşup birbirlerini öptüğü bir yer imiş...

  • evet artış varda çevremde giden 10 kişiden 7 si hiçte memnun değil oradada hayatından, kel eleman maaşına ordada hayat cennet değil 2 işte birden çalışıyor bir çoğu

    bir kalifiyeli gidenler iyi doktor yazılım mühendisi vesayre o tipler burdada çok kazanıyor zaten o tiplerin gidişleri siyasi, maddi değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Temmuz 2023; 17:14:35 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    aynen aynen memnun değil hajum. yurt dışı berbat hajum. kaynak kim? texas'ta ki kuzenin mi?

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Bu toprak mevzusu tamamen hikaye. Neymiş bizim gibi güzel coğrafya yokmuş. Çok kısa Avrupa gezisi yaptım o kısa zaman bile bunu farketmeme yetti. Hadi oradan derler adama bu söylenen züürt fakir tesselisi gibi bir durum 

  • Olivier17 kullanıcısına yanıt

    hayat heryerde kapitalizim herşey kariyerine çapına göre, gitte gör sadece hollywood yapımları bilmem kaç yerden geliri olan gurbetçi izlemeyle olmaz o iş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Temmuz 2023; 17:3:53 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Cennet olmayabilir, ama burası cehennem olma yolunda koşar adım gidiyor. Gidenler zorlansa bile yanlış twit attığı için tutuklanma, tipi eşcinsele benzediği için derdest edilme, farklı fikirde olduğu için madımaklanma ihtimali oldukça zayıf oralarda.

    Üstüne bazı AB ülkelerinde ücretsiz kaliteli eğitim var çocuklara.

  • bizim polis durdurmuyorsa tabikide gidilir gidecek varsa gidelim ankaradan

  • Avrupa bitik gelmeyin.
  • tundra202006 kullanıcısına yanıt

    Avrupa'nın özel wagneri var sınırlarını koruyor kim söylememHerkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!! 

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Kapitalizmin en vahsisi suanda Turkiyede. Adam maasini alirken ayni maasla alabilecegi Akaryakit litresi ay sonu nerdeyse yariya geliyor.

    Borcu olmayan birk gayet rahat tek iste ve tek maasla batida gecinenilir, ev kiralayabilir ve araba alabilir. Bunlara tek basina kolay ulasir ama ev almaya kalkarsa bunu tek maasla yapamaz.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Onlar ölmek istiyorsa kendileri bilir de, bütün ülkeyi beraber mezara götürmek nedir peki?

  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

    Öyne deyyon emme, sen de eyü bilirsin ki göz açıp kapayacak veya bir nefeslik zaman kadar avrupanın sidik kokan sokaklarında yürümüş ve ordaki görseller karşısında büyülenmiş birinde memleket hasreti görülmez. Yüreğindeki memleket yangınının kıvılcımı, ancak uzun soluklu bir ayrılıktan sonra başlar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 18 Temmuz 2023; 17:28:32 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.