Şimdi Ara

Herkes Yurtdışına Kaçmaya Başladı Durum Felaket!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
8
Favori
17.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slav hatunu görmedin herhalde. bizimkiler onların yanına nasıl yaklaşabilecek?  

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Haklısın ama burda bitirdiğin dandik üni orda tuvalet kağdı değerinde bir çoğuda orda ağır ve kas gücü isteyen işlerde çalışmaz, dediğim gibi ab nin göbeğine bırak bir çoğu homeless olur,herhalde oraya ingiliz kraliyet ailesi üyesi olarak gideceklerini filan sanıyorlar vasat altyapılarıyla amele gücü olarak gidicekler burdaki suriler pakiler neyse orda sende osun ne sanıyorlar bilmem norveçteki lakabınız karaböcek , benim çevremde gidenlerin çoğu işçi takımı o yüzden memnun değil zaten, bunlar youtubeye bakınca sadece ceo olarak filan gideceğini sanıyorlar  o gidenlerin baktıklarının çoğunda kapı gibi diploma, ab master, büyük şirketlerden holdinglerden refarans filan var sizlerde nevar bir komikler yani. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Temmuz 2023; 22:46:11 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Avrupada kgit ustundeki egitimden cok, yaptigin ise bakarlar. Bir arkadas vardi sonradan geldi Turkiyede kaynakcida calismis. Burda dev bir firmaya os basvurusuna gidiyor. Cocukta almancada yok. Ondan kaynak yapmasini istiyorlar, cocukta usta kaynakci. Yaotigi isi cok begenip hemen ise aliyorlar. Orda verilen maaslar epey iyi suan ayda 4500€ net aliyordur.

    Turkiyede saglik sektorunde ve bilisim sektorunde egitim almislar, kaynakcilar vs. cabuk ve iyi isler bulabilirler. Bilisimde ingilizce olsa baslangicta yetiyor. Turkiyede epey egotimli insanlar var ve bunu farkederlerse ordan uzman isgucu almak icin kolayliklar saglarlar.
  • şahlanma yüzyılı bu hele durun dolar 50 olduğunda daha da güzel olacak çiçek gibi yüzyıl içinize iyice çekin şahlanma kafası yapar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 18 Temmuz 2023; 23:3:44 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Saptırma kaynakçılık heryerde altın meslek artık kazançları türkiyedede çok çok dolgun, kuaförler bile para kırıyor,burdakilerin bir çoğunun hayali masa başı rahat iş öyle işçi,konfeksiyon fabrika işçisi,yok markette reyon görevlisi,lokantada garson bulaşıkçı,inşaata amele olmak filan değil.



    Bizim damatta abd ye araba tamirat toplama işçisi olarak gitti zaten, açık çok, iyi kazanıyor ama anasıda ağlıyor öyle yattığı yerden kazanmıyor hem iki işte birden karı koca çalışıyor 18:00 dan sora amazonda kargoculuk yapıyor gece eve gelişleri 23:00.

    ist sosyoloji mezunu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Temmuz 2023; 0:7:39 >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Anlatılmak istenilen ile bahsettiğiniz şeyin alakası nedir tam olarak? Olayın ciddiyeti gerçekten büyük. Türkiye bu gidişle fuhuş cenneti olacak. 100 dolar - 200 dolar şuan bile 2700-5500 lira ediyor. Duracak gibi de değil. Hırsızlık, cinayet ve fuhuş patlaması yakındır.

    Ayrıca beyazından koyusuna çok slav da gördüm hispanik de, her milletin/ırkın çok güzel ve alımlı kadınları mevcut. Türkiye'de de olduğu gibi. Kendi mahallenizde bunlar mevcut değil diye yok değiller yani.

  • Devlet %20 enflasyon açıklarken 5+ milyon memura %50+ zam verecek, herşeyden nerdeyse dünyadaki en yüksek vergileri alacak, 14 uçak 200.000 makam aracı ile harvurup harman savuracak, kalanlarda Türkiyedeki leş özel sektörde devlete ve memurlara mı çalışacak hayatı boyunca? Gider tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 19 Temmuz 2023; 9:16:43 >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Başkan kadını neden boşuyon ? Onun ne günahı var ?

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Evini, geçmişini, ailesini bırakıp başka ülkeye yerleşmek herkesin becerebildiği bir konu değil.


    Ben de çok duyuyorum "biz yapamadık, geri dönüyoruz" diyenleri.

  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Oda var tabide işçi sınıfı gidenlerin çoğu eziliyor bizdeki suriyelilerin uğradığı muamele gibi ,ırkçılık, ezme, loser ,ezik, sığıntı olarak görme heryerde var,burdaki gençler izliyor bilmem kaç masterlı, kapı gibi diplomalı, kariyerli nitelikli tipleri,he oyle paşazade torunu gibi gidecem sanıyorlar he giderler orda tuvalet kağdı kadar değeri bile olmayan kenar köşe tr diplomanıza w.c temizliycisi bile yapmazlar bir niteliğin, geçerli mesleğin yoksa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Temmuz 2023; 11:21:1 >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

    Bende farklı ülkeler gördüm. İçlerinde en kötü ülke bizimkisi. Cennet falan hikaye.Ülkede tatlı su yok bikere. Her yer dağlık kayalık deprem hattında. Nasıl bir cennetmiş anlamadım.

  • Ülke ekonomisini düşünüyor insanlar, talep azalınca fiyatlarda rahatlama olur diye, kendini feda edip yurtdışına gitmek istiyorlar.

  • Ülkenin şu an böyle olacağını bilseydim 12 sene önceki kanada biletini kaçırmazdım. Gitmek isteyenlere tavsiyem bekar ve genç olarak gidin çoluk çocuklu gidenler perişan oluyor ailesi felan burda kalıyor götüremiyor zor yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solarisx -- 19 Temmuz 2023; 12:23:47 >
  • İş yerinde beraber çalıştığımız bi abi oğlunu gönderip sonradan kendi gidecek. Pasaport işlerini hallediyor


    Dün eski iş yerinden yine bi abiyle karşılaştım, ayı şekilde o da aynı plan üzerinden yurtdışına gitmenin hesabını yapıyor.


    Babam vefat ettiği için annemi bırakıp gidemiyorum. İkna çabalarım sürüyor.


    Kısaca herkesin gözü yurtdışında. Ülkeyi getirdikleri hale bak. Partiniz batsın. İdeolojiniz batsın. Günü gününü tutmayan siyasetiniz batsın.

  • şubart kedisi kullanıcısına yanıt
    Kıyılardaki güzellikler deprem kırılmaları sayesinde oluyor diyenler vardı, farklı bir dengesi var...

    Ben 2006 yılından beri yurtdışında eğitim ve iş arzuluyordum, bir türlü olmadı. Ne haklıymışım...

    Burada kalmak iyi mi oldu diye sorarsanız ailevi açıdan öyle ama maddi manevi gerçekten yıpratılıyoruz...
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    sizin foto hangisi seçemedimde. 

  • Kerimcem ve hiç var olmayan akrabaları gitmeden bize rahat yok.  

  • Bazı şeyleri artık bekleyip göreceğiz, öğreneceğiz. Tabii ki temennimiz ülkemizi daha iyi yerlerde görmek, eski mutluluğumuzu geri kazanabilmek daha çok gülümseyebilmek. Ne zaman bu dediklerimi tekrar hatırlayabileceğiz bilmiyorum, ama umarım en kısa zamanda düzeliriz.

  • Surpentor kullanıcısına yanıt
    Senin mesajın bir üstündeki imtiyazlı trollü de es geçme hocam. Kendisini bloklamadım diye yüz buldu zavallı.
  • 8 sene Orta Avrupa daki ülkelerden birinde yaşadım bu süreçte lisans ve yüksek lisansımı bitirdim daimi oturum kartım var şuan Türkiye deyim geri dönmüyorum çünkü maaşla hayat hiç bir yerde geçmez kendi işimi yapabileceğim fırsat elime geçerse tekrar gitmeyi düşünüyorum. 19 olmadan gitmiştim şuan tekrar 19 olsam kesinlikle AB ye gitmezdim. Zaten giderkende aslında AB ye gitmek istemiyordum amacım Arjantine vs gitmekti ama İspanyolca bilmediğim için gidemedim, ingilizce programlı pek üniversite programı yoktu ama bazen diyorum keşke dil kursuna gidip öyle okusaymışım çok basit bir dil İspanyolca 7 senede C1 olamadığım slav diline karşın 6 ayda B1 olduğum İspanyolca... Yaşayınca anladım ki eğer geri dönmemek üzere gitmek huzur bulmak istiyorsanız siyasi olarak Türkiye ile bir ilişkisi olmayan ülkeye gitmek en doğrusu... Yarın Rusların konumuna düşersek AB de nefes aldırmazlar, ben gittiğim ülkeden ev almak yatırım yapmak isterim.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.