Şimdi Ara

2012 ASTRA 1.3 CDTI SPORT ALINDI - ESKİ-YENİ KARŞILAŞTIRMASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
17.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    H kasanin on koltuk yanal destekleri cok iyi.

    Utku yapma etme ya hu.

    H kasada yanal destek diye bir şey yok neredeyse.

    6 aylık kullanımımda en çok rahatsız olduğum durum buydu benim.

    Nasıl yok Doğan?

    Şu fotoğraftakiler ne?

    Kazık gibi yan destek var koltukta.

     2012 ASTRA 1.3 CDTI SPORT ALINDI - ESKİ-YENİ KARŞILAŞTIRMASI


     2012 ASTRA 1.3 CDTI SPORT ALINDI - ESKİ-YENİ KARŞILAŞTIRMASI


    Abi kullanırken kıçım başım ayrı oynuyordu benim en ufak virajda.

    Hiç memnun değildim. Tutamıyor adamı. Muharrem'de aynı konudan şikayetçiydi hatta.

    Pratikte biraz farklı durum. Veya tek donanım getirirken koltuklar falan değişti. 2008 2009 civarı modellerde daha iyidir belki bilmiyorum.

    Ama benim 2011 aracımda kesinlikle berbat yanal destekler vardı. Muharrem'in 2010 aracıda farklı değildi.




  • H ksa kullaniyrum.190binde aracim dediklerine katiliyorum.yanliz ben performans beklemiyorum zaten ama ilk kalkistan sonra aracta tek isen bir uc motor oldugunu dusunursen o agirliga iyi bile denir.ama yeni kasasini cok yuvarlak hatli yaptilar yoksa ici guzel.gule gule kullan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim en az 2 gunde bir bindigim bir araba. 2010 1.3 cdti. 34.500 liraya Ankara Reis Opel'den alindi. Su an 50000 km olmak uzere.

    İlk kullandigimda 34 kilometredeydi. En son dun 70 kilometre kullandim.

    İlk kullandigimda en cok dikkatimi ceken sey koltuklarin yanal destegi oldu.

    Bir koltuk yeterli yukseklikte ve sertlikte yanal destege sahipse pratikte de iyidir.

    Pratikte kotu olmasi icin kotu olmasina sebep olacak bir sey lazim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    Benim en az 2 gunde bir bindigim bir araba. 2010 1.3 cdti. 34.500 liraya Ankara Reis Opel'den alindi. Su an 50000 km olmak uzere.

    İlk kullandigimda 34 kilometredeydi. En son dun 70 kilometre kullandim.

    İlk kullandigimda en cok dikkatimi ceken sey koltuklarin yanal destegi oldu.

    Bir koltuk yeterli yukseklikte ve sertlikte yanal destege sahipse pratikte de iyidir.

    Pratikte kotu olmasi icin kotu olmasina sebep olacak bir sey lazim.

    Kaç kilosun zayıf mısın?
  • Koltuklara kimse laf söylemesin bence. Sizin bahsettiğiniz araçların modeli nedir? 2008 astra h'de böyle bir şey yok. Gayet de iyi kavrıyor.
  • Merhaba herkese. . .Ben 1.6 enjoy 2005 ve 2011 1.3cdti h kasa araçlara sahip oldum ve uzun dönem kullandım ve hala da 1.3 cdti aracımı kullanmaktayım. . .Öncelikle konu sahibi arkadaşa teşekkür ederim fakat bazı katılmadığım noktalar var. . .Şu an da Opel 1.3cdti motorları benim bildiğim fiat tan alıyor ve ufak geliştirmelerle h kasalar da kullandı . . .Öncelikle 1.3cdti motordan ne performans bekleyeceğiz ki şirket aracım vardı 1.5 focus sedan ben bu araçla biriyle kapışmak istediğimde klimamı kapatıyordum :) Şunu da belirtmek isterim 1.3 cdti aracımla birçok 1.6 benzinliye kafa tuttum tutuyorum da. . .(Golf 1.6 mesela) . . .Aracın direksiyonu sert koltukları sert fakat 2004 yılında ilk türkiyeye geldiğinde satışa sunulduğunda kendi sınıfında ki araçlar içerisinde neredeyse dolu ve benzersiz olan tek otomobildi. . .Ayrıca virajlar da yatmasından söz etmişssiniz bakınız ben mersin de yaşıyorum burada çevreyolunda bir göbekler var dönerken sıkılıyorsunuz ve ben bu göbeklere normalde hız sınırı 50 iken 90 ile giriyorum ve evet yatıyor ama ben normal hız sınırları içerisinde yatma,kayma,spin atma gibi şeylere rastlamadım. . .Fakat yayla evime giderken linea 1.3 motorun 3.viteste çıktığı rampayı ben 1 ile çıkıyorum. . .Bu sıkıntı 2005 1.6 larda yazılımla az-çok giderildi fakat ne yazık ki 1.3 motorlarda hala bir yazılım üretilmedi. . .Bence bu araç hala sınıfında uygun fiyata özellikli araba alacaklara en uygun araç ve şu an da 2011 model 14 bim km de olan 39 bine aldığım araca 40-41 veriyorlar çünkü az yakıyor ve talebi çok olan model. . .

    Bu arada şehir içi 5.0-5.5 lt
    Şehirlerarası 3.8-4-5 arası yakmaktayım cruise control ile 90 sabitte. . .

    Edit: Unutmadan bu arada dediğiniz gibi 1.5 ton değil bu araçlar h kasa 1255 kg j kasa ise 1318 kg. . .Bildiğim kadarıyla Insıgnıa 1500 kg idi. . .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaysezer -- 18 Temmuz 2012; 18:13:03 >




  • Konu oldukça faydalı olmuş, karşılaştırma şeklinde. Teşekkürler.
  • hayırlı olsun.
    yenı kasa astra nın ıcı guzel dısı cok yuvarlamsı bence.
    güle güle kullan...
  • Faydalı bir konu ve güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler.
  • Hocam konu bizim gibi düşünme aşamasında olanlara çok faydalı olmuş çok teşekkür ederiz.

    Daha önce bu araçla ilgili hep kötü şeyler okuduk, özellikle alt vitesler ve alt devirlerdeki yığılmayla ilgili, klimanın aracı çok zora soktuğuyla ilgili. Genel olarak da sağolsun J kasa sahipleri performansla ilgili "yeterli" demekle kifayet etmişler. Ben aracı bayramdan önce almayı planlıyorum, bayilerin pazarlık esnekliğine göre sport veya cosmo donanımla. Mevcut kullandığım araba Megane III 1.6 Privilage ve enteresandır kısmen alt devirlerden şikayetçiyim. Yığılma belki doğru tabir olmayabilir ama 1'den 2'ye hızlı geçersem 2'de biraz gaza yüklenmek gerekiyor ve araçta stabil ivmelenme istediğinizde 2'de gaza bastığınızda verim düşük, yüklenirseniz de ani yavaşlama-ani hızlanma-tekleme gibi risklerle karşı karşıyasınız. Tabi araç benzinli olduğu için yakıt tüketimi yönündeki masraflardan bahsetmeye gerek bile yok. 200tl yakıtla max. şehiriçi 450 km. Durum vahim yani :)

    J kasa astra hem donanım açısından bana çok öyle attan inip eşeğe binmiş hissiyatı yaratmayacak gibi görünüyor, hem de açıkçası Ford'un aynı düzeydeki focusa istediği rakamlardansa Astra daha bir aklıma yatıyor. 10.000tl fazladan vermeyeceğim, veremeyeceğim.

    1) Forumlarda devamlı Astra J kasa yorumları okuyorum, herkeste bir klimayla yokuş çıkamama sendromu mevcut. Bu durum abartılı mı yoksa gerçekten araçta birkaç kişi varken klima açıksa yokuş çıkmakta zorlanıyor mu? Bu konu benim için önemli çünkü yılın yarısını Çankaya'da yarısını Beşiktaş'ta geçiriyorum ve her iki bölge de tepelik olduğu için küfretmeye başlayacaksam hiç arabamı satıp da yeni araba almayacağım. 50küsür para verip de dur şu yokuşta klimayı kapatayım dersem kendimi kazıklanmış hissedeceğim. Hayır bir de eğer gerçekten böye bir durum varsa arabanın baskı balatası 2-3 sene dayanmaz bu mantıkla. Çok ciddi bir mesele bu bence.

    2) İkinci mesele ise elektronik park freni-hillholder dengesi. Şöyle izah edeyim, ben daha önce babamın laguna'sını bir süre kullandım, onda ilk defa gördüm elektronik park frenini ve bana roket teknolojisi gibi gelmişti. Zira lagunalarda bu mereti öyle ayarlıyorlar ki; motoru kapattığınızda otomatik olarak park frenini çekiyor, araba hareket edene kadar canavar gibi bekliyor lastik ilk hareketini aldığında kendiliğinden çözülüyor (özellikle yıldız yokuşunda trafikte bu özellik hayat kurtarıyordu, manuel rahatlığında otomatik araba gibi oluyordu meret) şekilde ayarlanmıştı otomatik park freni. Bu teknoloji olup da üstüne bir de hillholder geldiyse bu araç alınır teorik olarak. Yok ama eğer park frenini düz mantık hazırlayıp da sadece mekanik şeyi elektronik hale getirdilerse, yine freni çek freni indir gibi hususları tamamen ben yapacaksam pek akılişi bir teknoloji olmaktan çıkıyor. (Zira bilindiği üzere mekanik her zaman elektronikten daha dayanıklı oluyor)

    Bu hususları detaylı olarak aydınlatabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar. Şimdiden sağolun.




  • Vergisi az yakıt tüketimi düşük ancak 14.7 saniye 0-100 ü işkence gibi bir şey birde bu motor 1.4 140 bg active select den daha pahalı
    Almanyada ise 1.4 140 bg daha pahalı bu kadarda fazla fiyat farkı eklenmezki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşın dediği gibi yeni geliştirilen 1.3 motor j kasa astraya olabildiğince iyi ayarlanmış benım aracımda 25bini geçti çok memnunum.
    heleki yüksek devirde ve yüksek hızlarda hiç sıkıntı yok.düşük devirde kullanarak zaten yakıt tüketimi yapmak gerekıyor performans beklemıyoruz :)
    benım yakıt tüketimim şehir i. 5,4-5,6 civarlarında ş.d ise 4-4,5
  • fiorino motorlu bunlar, keske bravodaki 1.6 120 beygirlik motoru hem insignia icin hem de astra icin kullansalar, o torkla bu araci kimse tutamazdi, dizel bir arac 190tork ve de arac asiri hantal, sifiri 55bintl ustelik o da pazarlikla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uniqlo

    fiorino motorlu bunlar, keske bravodaki 1.6 120 beygirlik motoru hem insignia icin hem de astra icin kullansalar, o torkla bu araci kimse tutamazdi, dizel bir arac 190tork ve de arac asiri hantal, sifiri 55bintl ustelik o da pazarlikla.

    İşte Fiat ve GM'nin ortak geliştirdiği motoru GM, sahibi olduğu Opel'e alabiliyor ama 1.6 105 ve 120 hp motorları Fiat vermiyor. Haliyle rakip firma, veremem diyor...
  • karşılaştırma çok açıklayıcı olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kobrakai

    C sınıfında beğendiğim tek HB araç açıkcası. hayırlı uğurlu olsun...
    birde sorum olacak forumda Genellikle aracın çok ağır olduğuyla ilgili yorumlar var. 1.5 ton a yakın sanırım ağırlığı. yokuşlarda filan bir sorun varmı. ne kadar seri. binmedim açıkcası yorumunuzu bekliyorum ;)


    Evet araç 1.500 kg.. C sınıfı bir araç için ağırlık aşırı derecede yüksek.. Diğer aracım 320d ile aynı ağırlıkta... :)

    Yokuşta sıkıntı var diyemem, önceki kasadaki yokuşta kaldırma sorununu hill-holder koyarak gidermişler çünkü...

    Performanslı bir araç değil ama, bayılma - stop etme - yığılıp kalma gibi problemler yok... 5 ileri şanzuman koyarak çok iyi bir iş yapmışlar..

    opelin sitesinde 1318 kg yazıyor 1500 nerden çıktı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersah00

    quote:

    Orijinalden alıntı: asoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kobrakai

    C sınıfında beğendiğim tek HB araç açıkcası. hayırlı uğurlu olsun...
    birde sorum olacak forumda Genellikle aracın çok ağır olduğuyla ilgili yorumlar var. 1.5 ton a yakın sanırım ağırlığı. yokuşlarda filan bir sorun varmı. ne kadar seri. binmedim açıkcası yorumunuzu bekliyorum ;)


    Evet araç 1.500 kg.. C sınıfı bir araç için ağırlık aşırı derecede yüksek.. Diğer aracım 320d ile aynı ağırlıkta... :)

    Yokuşta sıkıntı var diyemem, önceki kasadaki yokuşta kaldırma sorununu hill-holder koyarak gidermişler çünkü...

    Performanslı bir araç değil ama, bayılma - stop etme - yığılıp kalma gibi problemler yok... 5 ileri şanzuman koyarak çok iyi bir iş yapmışlar..

    opelin sitesinde 1318 kg yazıyor 1500 nerden çıktı?

    Donanım seviyesine göre ağırlık değişmekte 1318kg en boş model için..

    Kullanma kılavuzunda donanımına göre araçların ağırlığı yazıyor mesela benim araç 1503kg




  • benim arac sport dizel 1318 kg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikoli88

    benim arac sport dizel 1318 kg

    Ruhsatta yazana pek aldanma senin aracın eğer fazladan seçilmiş donanım yoksa 1393/1408kg arasında olmalı tüm donanımlar eklendiğinde de 1571kg olacağı yazıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    quote:

    Orijinalden alıntı: mikoli88

    benim arac sport dizel 1318 kg

    Ruhsatta yazana pek aldanma senin aracın eğer fazladan seçilmiş donanım yoksa 1393/1408kg arasında olmalı tüm donanımlar eklendiğinde de 1571kg olacağı yazıyor

    uyuz oldum şimdi gidip kantarda tarttırıcam




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.