Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
17
Favori
22.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eck02 E kullanıcısına yanıt

    Size doğrusu-yanlışı hakkında bilgi vermeye çalıştım. Kararınıza saygı duyuyorum. Motor konusunda uzun zamandır piyasada satışta olduğunu, tek tük sorunlar olabileceğini de akılda tutmakta fayda var. Bunun yanında kim ister ki problem kendisinde çıksın? Size de hak veriyorum, yoksa risk alabilseydim ben Captur almaya niyetliydim, ben otomatik şanzıman riskini taşımak istemedim. Umarım size doğru tercih konusunda yardımcı olabildim, hangi marka ve modeli seçtiğinizden bir önemi yok.


    Kendi halinde yaşayanları olan emekli sokağı, bir tek varız yaşça genç olan  Size iyi geceler, hakkınızda hayırlısı olsun.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Hocam bilemiyorum. Yardımınız için teşekkür ederim. Galiba yatırım amaçlı alırım alırsam. Zaten alırsam buraya da fotoğraf eklerim.:)

  • eck02 E kullanıcısına yanıt

    Uzun uzun yazdım, sildim. Bezen sanki konuşuyormuşuz da, saatlerdir sohbet ediyormuşçasına burada da uzatıyorum.


    Uzun lafın kısası:


    Kafanızın karışmasını anlıyorum. Karar vermek zor. Seçenekler içerisinde size göre en iyisi hangisi ise onu değerlendirmekte fayda var.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Hocam bugün arabayı aldım. Araba genel itibariyle gözüme güzel geldi. Yalnız tavan saçına biraz bastırınca sanki içine çöküyor geri yerine geliyor. Arkadan bakınca şeklinde dolayı öyle olduğunu düşündüm ama yine de merak ettim.Buraya videosunu atıyorum.



  • eck02 E kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, güle güle kullanmanızı diliyorum. Fakat araç sanki içinize tam sinmemiş gibiydi ya da bana öyle geldi. Ben olsaydım içime sinmediği için almazdım. Bunun yanında artık alınmış, iyisiyle kötüsüyle evin önünde size hizmet edecek, Nice nice iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Tavan hususuna da bugün müsait zaman bende bakar, buraya durumu yazarım (veya sizin gibi video atarım).


    (Uzatmak gibi olmasın) Ben de aracı kullanırken, gözüm bir boy araçlara kayıyor fakat bu aracı seçme sebebimi hatırlayıp yoluma devam ediyorum. İyisiyle kötüsüyle 2013 model Kia Ceed bize 9.5 yıl hizmet etti. Onun da eksikleri vardı mutlaka, bunun da olacak mutlaka.


    Fırsat buldukça sizde görüşlerinizi eklerseniz, kendi görüşlerimin içerisine onları da eklerim.


    Tekrar hayırlı olsun, görüşmek üzere, iyi akşamlar.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Öyleydi ama eski aracım arıza vermeye başlamıştı artık. Araç bütçe ve kredi olarak da uygun olunca alayım dedim. Tavan konusunda da sanki bir hata yol gibi ama ilginç geldi bilemedim. Siz de bakarsanız ona göre değerlendiririm artık bu tavan konusunu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eck02 -- 29 Ağustos 2023; 23:17:2 >
  • eck02 E kullanıcısına yanıt

    Bir sebeple bazen lüks olan şeyler ihtiyaç haline dönüşebiliyor, sıfır her zaman sıfırdır diyorlar (bana kalsa sıfır gibi 2. elciyim ama hanımı ikna edemedim 2021 Sonrası Mokka ).


    Sizin mesajın hemen arkasından bende araç başına gittim. Videodan tam olarak nerelere dokunduğunuzu anlayamadım. Tespitlerimi sadece şoför tarafından yaptım, bun solu nasılsa sağı öyledir diyerek.


    Bu orta direk hizasından başlayan kısımda başlayan kabarık kısma bastırınca sizdeki gibi bir içe çökme var, kabarık kısımlar ortasında ise esneme. Önceki aracımdan tecrübeyle bu esneme normal geldi, diğer kısımsa aracın tavanına göre biraz daha kabarık olduğundan dolayı çökme yapıyor olabilir. Açıkçası bu tip şeylere hiç dikkat etmiyorum ben mokkadaşım2021 Sonrası Mokka 


    Araç sorunsuz olsun, sorun olduğunda da çözümü olsun. Amacına hizmet etsin ki şu ana kadar bu işi gayet iyi yapıyor.


    Arka tasarım daha dik tasarlanıp, arka kapılar biraz daha büyük olsaydı (dik arka tasarımdan dolayı bagaj da biraz büyürdü) aracın daha iyi görüneceğini, arka koltukta oturanlar için biraz daha rahat iniş-biniş ve geniş bir alan olacağını düşünsem de tasarım noktasında yapabileceğim bir şey yok.


    Tekrar hayırlı olsun, Allah iyi günlerde, kazasız belasız, temiz temiz kullanmayı nasip etsin. Size iyi geceler.





  • eck02 E kullanıcısına yanıt

    Size cevap yazarken sormayı yine unuttum. Hangi donanım aldınız, nereden aldınız, kaça aldınız?

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Hocam antenin tam hizası on santim önü gibi benim dediğim yer. Ben de tavandaki bir lekeye elimle bastırıp silerken tesadüf eseri gark ettim ama dediğim gibi sıkıntılı bir durum gibi gelmedi.


    Ben antep şubesinden elegance paketi 1.400₺ liraya aldım.

  • eck02 E kullanıcısına yanıt

    Bende soldan hem ortaları, hem de bagaj kapağına kadar olan kısımda yoklama yaptım. Orta kısımdaki esneme normal, bu kabarık kısımlardaki çöküp geri gelmede sanırım sacın oralarda nispeten yüksek olmasından kaynaklanıyor olabilir.


    Araç fiyatına gelince sıfır araç konusunda 1.300, 1.325, 1.360 gibi rakamlar yazanlar var, merak ettim gerçek alış rakamını. Büyük rakamlar ama daha düşük rakamlarda araç da yok piyasada.


    Aklıma gelmişken arabaya paspas illa alacaksınız, şu piyasada adını sıkça gördüğünüz ürünlerden almayın, tavsiye etmem. Zaten paspaslar üzerindeki desenlere bakarsanız da neredeyse hepsinin aynı kalıptan çıktığını görebilirsiniz. Zamanında Seintex almıştım (Ceed'e) çok da memnun kalmıştım. Firmayla yazıştım, yakın zamanda getirmeyi düşünmedikleri cevabını vermişlerdi. Seintex satılıyor olsa gözünüz kapalı alın derdim. Bunun yerine yine konudaki paspasa bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim.


    İç trimlere yine konuda paylaştığım Sonax ürünleri tavsiye ederim. Ucuzları elde yapışkanlık hissi bırakıyor. Ben son siparişimde mat olanı aldım, parlak olan özellikle ayakkabı dokunan bölgelerdeki lekeleri temizliyor. Mat olan nedense leke bırakıyor. Mat olanı parlama yapmasın diye belki üst torpidoda kullanılabilir ama parlak olan da ön camdan görüşü olumsuz etkileyecek kadar parlamaya neden olmamıştı. 3 tane mat sipariş etmiştim iki tanesini dağıttım, kalanı da bittiğinde yeniden parlak sipariş edeceğim.


    Aracınız tekrar tekrar hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bundan sonrasında ister buraya yazarsınız, ister konuya yazarsınız (siz bilirsiniz), umarım bilgi paylaşımı yapmaya devam ederiz. Görüşmek üzere2021 Sonrası Mokka 





  • Hocam selam,
    Arabayı nasıl yıkıyorsunuz
  • ka19g K kullanıcısına yanıt

    İsmimi alıntı yaparsanız eğer size daha hızlı cevap verebilirim. Sıfır araç konusunda takılıyorum, sayfa hep açık, milletin yazdıklarını okumayı seviyorum 


    Sorunuza gelirsek, bir kez fırçayla yıkadım fakat sıkıcı, yorucu. Şimdi bir istasyonda sadece basınçlı su ile hafta 1-2 defa yıkıyorum, o kadar.


    Siz aracı ne zaman aldınız? Hayırlı olsun peşinen, güle güle kullanın.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam 1 hafta oldu ultimate paket, genel kanı eldiven yada süngerle yıkama ama emin olamadım:)
    Benim evin yakınında Aytemiz genel müdürlüğü var. Oradaki sistemler güzel :) aklımda şöyle bir yıkama planı var sizce nasıl olur :)
    1) basınçlı su ile geçmek
    2) köpük + eldiven ile üstünden geçmek
    3) basınçlı su ile köpüğü akıtmak.
    Bundan önce civic 2017 vardı onda ilk adımı yapmazdım eldiven yerine de fırça sürerdim. İlk sıfır araç olunca insan kıyamıyor fırçaya tabi bide onda ffp ve seramik kaplama yoktu :)
  • merhabalar. bugun araci teslim aldim. aklima takilan soru, on ve arka park sensoru( elegance) nasil calisip calismadigini anliyoruz. hic bir ses duymadim sensor anlaminda( arka kamera calisiyor). on tarafta da oten ya da ekran grafikle gosteren bir sey yok. aktif etmek icin bir sye mi yapmak gerekiyor yoksa daha yeterince park edemedigim icin mi olmadi :)

  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanmanız dileğiyle.


    2022 mokkalarda önde sensör yok, sadece arkada park sensörü var. O da geri yaklaşırken sesle (standart uyarı sistemi) uyarıyor. Ön sensör nasıl çalışır, kapatılır mı bunlar hakkında hiç bilgim yok.


    Size kullanım kılavuzundan aldığım ekran resimlerini gönderiyorum (anlatmak zor olurdu, sizn görmeniz daha iyi olur diye düşünüyorum).



    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka




  • Hocam cevap için sağ olun. 2023lerde on ve arka standart oldu. Yalnız hiç ses duymadım hem arka hem ön için. Tuhaf geldi.

    Ses gelmeyince 2022 araç vermesinler diye düşündüm :)

    Bu kitapçığı tamamının linki var mı? Yanıma bir şey aldım fakat şimdi açıp bakayım dedim 2 kitapcik da fransızca. Ya arabada bir yerde ya da vermediler.

  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    ownersmanuals2.com
    2023 Opel Mokka B – Kullanım Kılavuzu – 315 Pages – PDF Manual
    https://ownersmanuals2.com/opel/mokka-b-2023-kullanim-kilavuzu-93418

    Açılan sayfada sol üstte küçük mokka resminin altında "Get Manual" tıklarsanız bilgisayara indirme başlar.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam.

  • ka19g K kullanıcısına yanıt

    Sizin yazdığınızı yeni gördüm, biraz geciken cevabım için üzgünnüm.


    İstasyonlardaki köpük, köpük gibi görünen köpükümsü bir şey, temizleme görevi neredeyse yok. Eldivenle yapmak çok daha yorucu olur ama "Hocam ben genç adamım, hem severim de böyle şeyleri" diyorsanız, keyif alacaksanız uğraşın. Arabayla uğraşmak iyidir, size de iyi gelir.


    Planınızda sadece şu eklemeyi yapmak isterim, köpüğü sıktıktan sonra hemen basınçlı suyu kullanmayın. Köpüğün akmasına, en azından kirleri (yapıyor mu bilmiyorum ama) yumuşatmasına izin verin, ondan sonra suyla (3. basamak) durulama yaparsınız.


    Bende 10 sene aradan sonra aldım sıfır aracı, o zaman aldığımda da dışıyla pek ilgilenmedim, şimdikinde de ama : Bakımları aksatmadan, en ufak seste tamir değil değiştirme yoluna giden, içini her daim temiz tutmaya özen gösteren bir anlayışım var. Arabanın içi temiz olmalı, çünkü küçük ailemle birlikte yolculuğu içeride yapıyoruz.


    Dış görünüm konusu zevke bakıyor. Keyif alıyorsanız, siz benim dediklerime de bakmayın, özene özene yıkayın, temizleyin, kurulayın. Nasılsa bir gün sıkılacaksınız 


    Güneşe karşı korumaya çalışmanızı tavsiye ederim. Plastik bakımlarında paylaştığım ürünleri uzun zamandır kullanıyorum, bunlar harici kullanmamanızı tavsiye ederim. Ben ceed'de maceralar aradım (torpidodaki lekeden sebep) ama yine en iyisi Sonax'ın (konuda var) ürünleriydi.


    Çok uzattım, kısa keseyim: Tekrar tekrar hayırlı uğurlu olsun; Allah iyi, güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. Görüşmek üzere.





  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, indi mi ve en önemlisi Türkçe mi?

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.