Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
17
Favori
22.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hocam, şampuan öneriniz var mı? Yani istasyondakini kullanmayın diyorsunuz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ka19g K kullanıcısına yanıt

    İstasyondaki önermiyorum demek yanlış olur, bir iki defa köpükle yıkama yaptım. Boyaya bir zararını görmedim fakat temizleme konusunda çok başarısız. Özel yıkamacıların kullandıkları gibi araçtaki kiri, yağı sadece fırçasız yıkamayla çıkarabilecek derece güçlü değil demek istedim. Siz hariçten şampuan götürseniz, orada kovaya doldurup, aracı yıkamaya çalışsanız bu defa da istasyondaki yıkama sistemi hızlı, ucuz yıkama işlevini başkaları için kaybedecek (yani siz işinizi bitirinceye kadar bir başkası sizi beklemek zorunda kalacak).


    En son "shell iyidir" diyerek orada köpükle yıkama yaptım. Oradaki köpükte aynı: Akıcı, yeterince temizleyemiyor. Size verdiğim tavsiye gibi az beklettim, köpüğün akmasını (süzülmesini) bekledikten sonra basınçlı suyla yıkadım. Peki sadece su ile yıkama ile su + köpük + su arasında fark gördüm mü? Tabii bir fark var ama öyle yıkamacılardan çıktığı parıl parıl parlamıyor, en azından kaba kirleri söktü.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    İndi hocam ve türkçe. Sağ olun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam sizle konuştuktan sonra arabayı 659 km’dir kullanıyorum. Size sürekli tavanda boya atması sorununu sormuştum. Boya atması tavanda değil ama ön kaputta oluştu. Boya atması mı tam da emin değilim. Bir bakar mısınız?

    hatta altında minicik bir nokta daha var dikkat ederseniz. Bunu boyatmak mı lazım? Aracı ekspertize sokalım mı? Bilemedim

    2021 Sonrası Mokka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eck02 E kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, ben uzman değilim, boyanın kalktığı bölgeye bakınca taş gelmiş gibi durmuyor. Hatta size dürüst olacağım, resmi büyütünce çamurlukta kıl veya ona benzer bir 3 şey (sizin gönderdiğiniz resimde işaretledim) dikkatimi çekti. Çamurluk boyası özensiz geldi bana. Karşıdan bakınca çamurluk ile mesela kapı veya kaput renkleri arasında ton farkı hissediyor musunuz? Tampona bakmak yanıltıcı olabilir. Ekspere sokmadan önce sanayide bir tanıdık usta varsa; ona gidin, hemen hemen çoğu varsa bir gariplik fark ediyor. Hem (her zaman yetkili servis kullanmayacaksınız ya da her durumda) kendinize bir usta bulmuş olursunuz, hem ayak üstü sohbet edip bi çay içersiniz. Size bir fikir verir diye düşünüyorum.



    2021 Sonrası Mokka




  • Şimdi iki yere gösterdim. İkisi de taş izi dedi. Ton farkı için inip baktım ama bana garip gelen bir şey olmadı. Bakan ustalar da ton farkından bahsetmediler. Gerçi ben de sormayı unuttum. Yani hocam sıfır araç gerçekten dert.Keşke ikinci el alacak kadar zengin olsam😃Boyatır boyatır binerdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eck02 E kullanıcısına yanıt

    Siz daha önce "hemen modum düşer" demiştiniz; bundan dolayı size "gösterin" dedim. Ben inanın takılmam böyle şeylere, sizin için önemli olan aracın en önemli işlevi olan ulaşım hizmetini kesintisiz yerine getirmesi.


    2010-2013 senesinde yarı otomatik corsa c vardı, 2. el aldım; araba yürüsün diye (bakımları saymıyorum) o zaman için 8.300 lira para harcadım; arabayı da 17.250'ye vur aşağı sür yukarı pazarlıkla aldım... ve 2013'te aracı 12.500'e sattım çünkü sözde sigortacı ile konuşmama, kendisine ruhsat faxı göndermeme rağmen aracı alıp geldikten sonra, sigorta yaptırmak için gittiğimde aracın pert kayıtlı olduğunu öğrendim. Şimdi ne yapayım? Canım o kadar sıkıldı, o kadar sıkıldı; neyse... Olan oldu, 33 ay kullandık; otomatik şanzımanı defalarca tamir ettirdim fakat yine hata verdi. Aslında ben borcu bittikten sonra bir süre daha bekleyip binmeyi planladım fakat olmadı; son arızada "yeter" dedik ve başladık bayi dolaşmaya.


    Golf, Auris, Ceed, i30 derken ceed sahibi olduk. Belki de o yaşadıklarımdan sebep, arada ufak tefek sıkıntıları dert etmedim kendime (ki hâlâ da dert etmiyorum), aracın içi temiz oldukça, ilerleyen zamanda kullanırken sizi ya da satacak olduğunuzda karşı tarafı kuşkuda bırakacak derece kazası olmadıkça, araç yürüdüğü sürece dert etmeye gerek yok. Yani 2. el aldım, canım sıkıldıkça boya-badana yaptırırım demek bile belki lüks olurdu...


    Çözüm? Kaputu ister o renk göze batmasın derseniz yine beyaz renk filmle kaplatın ya da ufak rötuş boyası atıp şeffaf film kaplatın; fakat kaplatsanız iyi olur. Kapı açma kol içlerini imkan ölçüsünde kaplatın, zamanla göze batıyor, kullanıma engel değil ama göze batıyor.


    Çok uzattımsa affola, güle güle kullanın. Sizin araç da beyaz renk; bende bu modele beyaz ve grinin daha iyi gittiğini düşünüyorum. İyi günlerde temiz kullanmanız dileğiyle.





  • Merhaba herkeze

    mokka eleganse 2023 model yeni aldım aklıma takılan soruları tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum

    aracı sıfır aldım bayiden

    alırken üstünde jelatin poşet vs yoktu normal mı?

    km sı 500 dü normal mı?

    aracı 10 km kullandım devirsiz ,aracı park ettim kapattım kitledim ,bu kadar kısa kullanımda fan çalıştı bu normal mı?

    carplay kabloyla takıyorum telefon şarj oluyor carplay bağlayamadım bilen var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ysf2232 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam moralini bozmak gibi olmasın ama sıfır araç 3-5 km olur benim kini hatırlamıyorum ama şehir dışına çıkınca fark etmiştim 10 km falan. Benim aldığımda poşetleri vardı ilk ben söktüm. Yüksek ihtimalle senin araç test aracı hocam fan konusunu bilemeyeceğim hiç dikkat etmedim. Car play için my Opel indirmek gerekiyor sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ka19g -- 20 Eylül 2023; 20:52:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ysf2232 Y kullanıcısına yanıt

    Aracınız hayırlı olsun, güle güle, iyi günlerde, kazasız belasız kullanmanız nasip olsun.


    Aracın gittiği yol için bir şey diyemem, hiç bir bilgimin olmadığı konu. Fark ettiğinizde geri dönüp bayiye sorsaydınız sizi ikna edecek cevap alıncaya kadar beklerdiniz.


    Bende alırken üzerinde jelatinleri vs yoktu, fakat aracı servis alanında görmüştüm. Servisteki bir eleman aracı teslime hazırlıyordu, güneşlik etrafında falan naylon parçaları kalmıştı. Belki şuradan anlaşılır, aracın kapı eşiklerinde (plastik parçalar üzerinde) şeffaf streç naylon vardı, orta ekran ve gösterge paneli üzerinde şeffaf, açık mavi koruyucu vardı. Belki oraları kontrol edebilirsiniz.


    Havalar sıcak, araç benzinli olunca çabuk ısınıyor. Bu sıcaklıklarda yaklaşık 3-3.5 km gittiğimde hararet orta seviyeye geliyor. Siz araçtan indikten sonra da fan çalışmaya devam ediyor (şaşırdım ama çalışmaya devam ediyor).


    Telefonun bluetooth'unu da açın, araçla bağlanmaya izin verin ve araç durur haldeyken bağlanmaya çalışın. Bazen bağlanamama sorunu olabiliyor. Bakabilme fırsatınız varsa, sanırım ilk sayfada kullanım kılavuzu var, nasıl yapıldığını oradan incelemenizi tavsiye ederim. Bunu yapma imkânı yoksa, bana haberdar ederseniz, kılavuzdan ilgili konuyla alakalı ekran resimleri atarım. Bunun yanında motor çalıştırma düğmesine basılı tutmazsanız (çok kısa süre basıp, çekerseniz), aracın elektrikli aygıtlarını kullanabiliyorsunuz. Telefona bağlamak işi için bu şekilde uğraşırsınız.





  • Merhaba, ben de bu araci arastiriyorum ancak kablosuz android auto veya carplay ozelligi var mi bulamadim. Gordugum videolarda hep kablo ile baglanti yapilmis. Acaba kablosuz baglanti olanagi var midir ? Zira suan kullandigim hyundai aracimda kablosuz android auto mevcut oldugu icin, telefonu cikarmadan araci kullanip google haritalari rahatlikla kablosuz kullanabiliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurel kullanıcısına yanıt

    Kablosuz bağlantı yok, kabloyla bağlantı sağlanıyor.

  • Nazarlık diyeyim... Arkadaşla sohbet ediyoruz, arabaya yaslanmışım, araç bir sarsıldı, gürültü koptu zaten arabaya vurduklarını. Neyse, vuran genç arkadaş da hemen durdu, fotoğrafları çektik tutanağı tuttuk. Kırılan sadece ayna oldu. Parasını verelim dediler, kabul etmedim. Yine de bir ara arayı sordum, ben çok daha büyük meblağ bekliyordum Ekcan Opel sol sürücü aynasına işçilik dahil 11.000 lira fiyat verdi. Yine de pahalı fakat 25-30 beklentime göre ucuz2021 Sonrası Mokka 


    Bir de sürekli "biraz daha büyük mü alsaydım, pejo 2008'mi baksaydım, reno captur mu baksaydım" diye diye galiba ben nazar ettim garibana. Oysa şimdiye kadar ihtiyaçlarımızı karşıladı. Yol tutuşundan, fren performansından, viraj kabiliyetinden, sessizliğinden, yakıtından, şehir içi pratik kullanımından da hem keyif alıyordum, hem memnundum ama atalar "komşunun tavuğu komşuya kaz görünür" demiş, gözüm dışarıdaydı2021 Sonrası Mokka  Demek araç ihaneti buraya kadar sineye çekebildi2021 Sonrası Mokka 



    ** 30 Eylül 2023 - 28 Eylül günü servis aynanın geldiğine dair bilgilendirdi, dün (28 Eylül) ayna takıldı, lastikte uzun zamandır fark ettiğim fakat dokunmadığım vidadan kaynaklı tamirat yapıldı. Açıkçası servis tutumunu da merak ettiğim için gözlemlemek amacıyla ses etmedim. Opel Ekcan Servis'ten memnun kaldım. 2008'de ve 2013'te sıfır araç aldım fakat hayatımda ilk defa yetkili servis kullandım. Gözlemlediğim kadarıyla yabancılık yaşatmıyorlar, iletişim kolay kuruldu, çözümcü yaklaşıyorlar, sanırım buradan devam edeceğim.


    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 30 Eylül 2023; 14:42:55 >




  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun, insanın canını mutlaka sıkar ama nihayetinde kolaylıkla değişebilecek bir parça. Dediğiniz gibi nazarlık olsun.

    Bu arada parasını ödeyip yaptıracaksanız baştan hiç kasko dosyası açılmaması gerekiyor aksi durumda 0TL tutarlı kaza olarak tramere işleniyor. Belki bilginiz yoktur diye uyarmak istedim : )

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Değerli arkadaşım iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İnanın canım hiç sıkmadım. Elbette ilk sıcağıyla bir tepki verdim ancak hemen sakinleştim, geçmişte de maalesef benim hatam olmasa da buna benzer durumlar oldu. Neyse ki çarpan hemen yanımdaydı2021 Sonrası Mokka  Daha önce olan 2 olayda da maalesef masraf cebimden çıktı.


    Tramer konusunu önemsemiyorum. Yani (istemiyorum ama...) ileride satacak olsam, resimleri kayıtlı, hasar durumu ortada, almaya niyetli olan almasın zaten, Allah durumu fırsata çevirenin de eline düşürmesin.


    Olaya gelirsek: Çarpan arkadaş, genç bir kız. Babasının korkusundan para teklif etti, ona göre parayı verip konu kapanacaktı. Öyle olmayacağını, servise gidilip, parça ve işçilik fiyatının öğrenilip, ödemeyi orada, kendisinin yapıp, ondan sonra tamam olacağını anlattım. O ise, kafasındaki işten geri kalmama hesabında. Ayna fiyatını öğrendikten sonra zaten ses etmedi.


    Neyse, bugün sabahtan Opl Ekcan'a gittim, oradaki arkadaş da (deneyimli insanlar) çok yardımcı oldu. Hasar dosyası açıldı (hatta akşam üzeri dosyanın onaylandığını, parça siparişi verildiği bilgisini aktardı), parça geldiği zaman değiştirmek için tekrar gideceğim. Şimdilik tamir bandı ve telle beni zora düşürmeyecek şekilde aynayı tutturdum.


    Değişecek parça ayna değil, aynanın kapıya bağlandığı gövde. Aynada kırık, çatlak yok; sinyaller ve ayna motorları çalışıyor. Gövdeye tutturan kısım kırılmış.


    Sizin üzerinizden sitemde bulunayım: Kimseden bir temenni beklentim yok fakat sorusunu cevabını alan, teşekkürü bile çok görüyor olsa gerek ki (hoş ona da ihtiyacımız olduğundan değil) sessiz-sedasız kayboluyor. Burası kişisel deneyimlerimi paylaştığım, alacak olanlara, almayı düşünenlere kendi görüşlerimle yardımcı olmaya çalıştığım. Faydalanmak isteyen okusun, sorulara cevap vermeyeceğim. Sizin gibi nezaketi her daim üstünde taşıyan insanların yeri elbette ayrı.


    İlginiz, temennileriniz, iyi dilekleriniz için tekrar tekrar teşekkür ederim. Görüşmek üzere, iyi geceler.





  • Çok güzel konu olmuş takipteyim teşekkürler paylaşımlar için.

  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, aslında amacım kendime notlar almaktı; fakat ana konuda sorular cevapsız, cevaplar havada kalınca bir manada paylaşım sayfasına da döndürmeye çalıştım. Umarım başkalarına faydası olan bir konu olur.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    myopel uygulaması ile yaptığım seyehatlerin kilometre ve yakıt tüketimi detayını takip ediyorum fakat bazen yaptığım yolculuk yansımıyor. Böyle bir şey deneyimlediniz mi? Gerçekten çok faydalı oluyor nereye gidip geldiğimde ne yaktını görmek.

  • DOSTLAR SELAM

    bugün 2023 GS Mokka ile test sürüşü gerçekleştirdim ama süspansiyon konusunda çok korktum zira kasislere bu denli sert giren ve bunu hissettiren 2023 model bir araç beni şok etti :( kullanıcılar olarak süspansiyonlar konusundaki deneyimlerinizi paylaşırmısınız aracı alma niyetindeyim ama bu durum beni korkuttu tşkler

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.