Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
451
Cevap
17
Favori
23.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt

    Uygulamada nereden bakılıyor gittiğiniz yol göremedim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ysf2232 -- 11 Ekim 2023; 10:11:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilkizilcan H kullanıcısına yanıt
    Korkmaya devam edebilirsiniz 😄 Lastik basıncını ayarladığımda bir miktar yumuşuyor ama bencede süspansiyon çok çok sert diğer araçlara göre.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba arkadaslar,

    benim de klima problemim var :) araci her actigimda dusuk modda iceri soguk ufluyor kapatiyorum. sonra yeniden calistirdigimda yine ayni sekilde dusuk modda soguk ufluyor. bunun duzeltmenin bir yolu yok mu? servise goturecegim yarin, ama telefondan aldigim goruntu sanki bu normalmis kapatacaksiniz diye sacma sapan bir sey soyledi.


    edit: 2022lerde sanirim bu problem varmis. ama ben gecen ayin basinda aldim. 2023lerde sorun cozulmus sanirim. benimki haric. 2022 model mi diye icime kurt dustu :)


    her calistirinca bu sekilde basliyor :


    2021 Sonrası Mokka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 16 Ekim 2023; 15:20:58 >




  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    2022 model aracım (elegance), ben auto açık kullanıyorum (ac kapalı). Bir de öyle deneyin lütfen.


    İçinize kurt düştüyse ruhsatta ilk muayene tarihine bakarsanız eğer aracın üretim tarihi de belli olur.

  • hocam auto durumda (kirmizi yanmiyor fotoda da ) ama her seferinde ben klimayi kapatip araci durdursam da bir dahaki sefere gelip araci calistirdigimda yine dusuk seviyede basliyor yani kapali durumda baslamiyor. tam bilemedim sorun mu degil mi diye.

  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    Aracı durdururken bıraktığınız ayarda çalışıyor. Aslında genellikle bundanda şikayet var, neden klima kapalı halde çalışmıyor araç deniyor. Ama sizinki gibi bir şikayet ben görmemiştim. Klimayı kapalı tuttuğunuz halde araç çalıştığında yeniden çalışması normal değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishByte -- 17 Ekim 2023; 9:27:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet işin ilginç tarafı aracı kapatıp hemen ya da 3 5 dk sonra calistirirsam kapalı acıliyor yani bıraktığım gibi. Ama bıraktım 1 saat sonra ya da sabah gelip çalıştırdım yine düşük seviyeden içeri soğuk üflüyor. Hafızası mı gidiyor o arada anlamadım. Bir tuhaflık olduğu kesin ya da ayarı o arada içeri havasız kalmıştır uzun süre olduğu icin ufleyeyim şeklinde mi ayarlanmış tam çözemedim.


    Biri 14 derecede bırakınca düzeldi diyor. 14 yaptım sonra kapattım. Bu sefer açılınca 14 derecede açıldı kapalıda açılmadı ilginç şekilde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 17 Ekim 2023; 11:42:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Araçta ayarlarım şu şekilde: Klima her zaman kapalı (A/C düğmesi, en sağda), ortadaki düğmede "Auto" her zaman açık, yine ortadaki düğmeye bastığınızda orta ekranda havalandırma seçenekleri çıkıyor, çıkan menüde fan hızı "normal" şeklinde ayarlı. Lütfen böyle detaylı yazdığım için gücenmeyin, aynı şeyden mi konuşuyoruz anlamak için yazıyorum. Sizin de aracın bu tip ayarlarına hakim olduğunuzu düşünüyorum, anlaşmazlık olmaması için detaylı yazıyorum.


    Diğer araçta yıllar sonra öğrendim, bu tip klimalarda "auto" mod seçili değilse, manuel klimalar gibi ısıtma ve soğutma yapıyormuş, yani oradaki sıcaklığın bir anlamı yokmuş, ısıtma ya da soğutma performansı fan hızına bağlı çalışıyor ve o sıcaklığa gelse de soğutmaya ya da ısıtmaya devam ediyormuş. Bu sebeple ortadaki düğmeye bastıktan sonra sağdaki (A/C) düğmesine basıp klimayı kapatabilir, araç içerisini otomatik fan hızıyla, o sıcaklığa araç kendisi getirir. Bir deneyin bakalım sonuç ne olacak?


    Telefonunuzda opel uygulaması varsa, yeni yazılım geldi, onu yüklediniz mi? Belki bu durumun çözümü için bir güncelleme içeriyor olabilir.


    Üşenmedim, arabanın başına gittim. Sizin için deneme yaptım ancak kısa süre beklediğim için durumu görememiş olabilirim. Aracı çalıştırdım, bende havalandırma sıcaklık ayarını "auto" ve fan hızını "normal" olarak seçtim. Sonra ortadaki düğmeden fan hızını manuel olarak değiştirdim, aracı stop ettim, 15 saniye kadar sonra tekrar çalıştırdım. Fan hızı ayarı en son bıraktığım ayarda çalışmaya başladı (yani manuel modda nerede bıraktıysam) fakat sizin gibi uzun süre beklemediğim için olabilir.


    Şu an tekrar gittim ve manuel modda fan hızını bıraktım, bakalım sabah sonuç ne olacak, sizinle paylaşırım.


    Diğer yazışmalarınıza bakarak şu konuda anlaşalım : Klima farklı, bu sebeple siz "klima sürekli çalışıyor" dediğinizde ben "klima pompası çalışıyor" olarak anlıyorum. Havalandırmanın (yani fanların sürekli çalışıyor) farklı. Bu araçta fanları kapatamıyorsunuz, hatta opel genelde bununla ilgili açılan bir konu var ve orada (uzman olduğunu düşündüğüm arkadaş) bu durumun güvenlik sebebiyle yapıldığını açıklamıştı (eskilerden kalma bir teknoloji demişti), mesaj bağlantısı aşağıda:


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155565849


    Sabah duruma bakıp, müsait odluğumda sizi bilgilendireceğim. Eğer sizdeki gibi havalandırma en düşük ayarda başlıyorsa normaldir, yok benim son bıraktığım ayarda başlıyorsa ya yazılım güncellemesi yapıp denemek lazım ya da yetkili servise gidip durumu anlatmak lazım. Hatta bir akücüye gidip akü ölçümü yaptırabilirsiniz (bildiğimden değil, bir tahin olarak yazıyorum)


    Daha sonra görüşmek üzere.


    *** Sabah aracı kullandım, fanlar bıraktığım son ayarda çalışıyordu. Sizin yaşadığınız durumun sebebi nedir servise sorup, öğrenmekte fayda var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 18 Ekim 2023; 8:2:38 >




  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    cok tesekkur ederim detayli aciklamaniz icin. iste sizin fan hizini normalde biraktiginiz kismi ben kapatip, araci kapatsam da sonra gelip baktigimda yine low ayarda calisiyor. sanirim bahsettiginiz gibi bir guvenlik unsuru olabilir. fotograflarla anlatayim. arac actigimda su sekilde gorunuyor:


    2021 Sonrası Mokka

    ayni anda ekran yani hala dusuk seviyede calisiyor

    2021 Sonrası Mokka

    ve bu sekilde iceri soguk veriyor/ hava da olabilir. bu tek centik ve lo ( dusuk) tamamen kapatip ( hic bir ses ve hava gelmiyor) su hale getiriyorum:


    2021 Sonrası Mokka


    fakat tekrar araci bir sure sonra acinca en ustteki ayarlarda aciliyor. hala ses ve iceri hava veriyor. dediginiz guvenlik ile ilgili bir durum da olabilir.





  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Ben hep otomatik ayarında bıraktığım için daha önce başıma gelmedi, bu neden olur, nasıl çözülür bilmiyorum.


    Yazdıklarınızı biraz daha dikkatli okuyunca şunu anladım: Siz fanı kapattığım halde, arabayı yeniden çalıştırdığımda fanlar sanki hiç kapatmamışım gibi çalışıyor diyorsunuz, doğru mu anladım. Eğer öyleyse, bu senaryoyu da müsait olduğum zamanda deneyeceğim, size araçtaki durum hakkında bilgi vereceğim. Hatta şimdi araca gidip, 3-5 saat sonra tekrar kontrol edip, sizi bilgilendireceğim. Görüşürüz.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    evet hocam fani tamamen kapatip (ikinci fotodaki gibi) tekrar acarsaniz bir kac saat sonra sizde de oluyorsa muhtemelen guvenlik nedeni iledir. tesekkurler zamaniniz icin.

  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Gittim, fanı kapattım, 3-5 saniye bekleyip yeniden çalıştırdım, fan çalışmıyordu. Anahtar araba içinde olduğundan dolayı araç sistemleri tam kapatmadığından arabayı kandıramamış olabilirim2021 Sonrası Mokka , 3-5 saat sonra gidip tekrar yapacağım, sizi bilgilendireceğim. Görüşürüz.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    oyle olmuyor hocam kapali kaliyor. hatta anahtari alip uzaklasip geldim yine fan kapaliydi :D iste o biraz sanki mantik olarak bir sure sonra arac havasiz kalmistir mantigi ile o fan zorunlu olarak dusuk seviyede calisiyor olabilir diye dusundum ama bir taraftan arkadasa gosterdim fan acik kalabilir de biraz fazla soguk veriyor iceri dedi. yani guvenlik de olabilir sorun da :) kusura bakmayin sizi cok ugrastirdim :)

  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Uğraşacak bir şey yok değerli kardeşim, tecrübeyle öğreniyoruz, paylaşıyoruz.


    Arabayı en son fan kapalı halde bıraktım ve arabayı çalıştırdığımda fan hızı en düşük ayarda çalışıyordu, yalnız sıcaklıkta bir değişiklik yoktu, en son hangi sıcaklıkta bıraktıysam o sıcaklıkta üflüyordu, klima kapalıydı. İkinci denememde fan kapalı, araç içi hava sirkülasyonunu açıp, park ettim. Yaklaşık 15 dk sonra geldiğimde iç sirkülasyon açık, yine fan en düşük ayarda çalışıyordu.


    Kısacası fan aradan geçen zamandan sonra mutlaka açılıyor, dün akşam gönderdiğim mesaja bakarak (ve sizin de belirttiğiniz gibi) güvenlik amaçlı bu fan her daim çalışıyor. Fakat en düşük sıcaklıkta başlaması ilginç. Yaşadığınız bölge aşırı nemli olduğundan olabilir mi bu düşük sıcaklıkta başlaması. Araç içerisindeki nemi kurutmak için belki de soğuk üfleme yapıyordur?





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    cok tesekkurler hocam, demek ki aracin ayari o sekilde. dediginiz gibi guvenlik amaci ile her seferinde fan calisiyor sekilde basliyor. bir de icerisi soguk iken bile soguk uflemesi tuhaf gelmisti. sorunun sorun olmadigini anladim :) tekrar sag olun.

    myopel'den de guncelledim ama herhangi bir degisiklik gormedim muhtemelen navigasyon ile ilgili ama navigasyon olmayan aracta bu kadar buyuk guncelleme olmasi da ilginc :) bari aktif hale getirselerdi elegancelarda :)

  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Flash belleğe atıp güncelleme yaptınız değil mi?


    Evet, navigasyon güncellemesi içeriyormuş ama farklı iyileştirmelerde vardır diye güncelledim fakat ne isterdim? Şu pejo grubu araçlara, vw grubu araçlara dışarıda bazı eklentiler ya da gizli özellik açmalar falan yapanlar var. Bizim elegance'larda sürücü ekranı küçük değil, ulti lerdeki gibi ekran büyük ama maalesef üzeri plastikle kapatılmış ve plastik altında kalan kısım beyaz ışık veriyor. Ara ara nette yazıp aratıyorum, gizli özellik açma diye; hani birileri şu elegance donanımların ekranlarını ulti serisine yükseltme gizli özelliğini açtık dese gidip yaptıracağım, sırf hararet ve yakıt göstergelerini daha rahat görebilmek için. Ya da opel insafa gelip, güncelleme notlarında "Bu güncelleme elegance donanımlı araçların sürücü bilgi ekranlarını GS donanım seviyesine yükseltme imkanı tanır" dese de hepimiz rahatlasak2021 Sonrası Mokka 





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    evet hocam hatta onceki postlarda bakmistim myopel uygulamasi diye bir sey yazilmis kac kere baktim gorunmuyordu uygulama meger telefonumun bolgesi yurt disi gorundugu icin uygulama gorunmuyormus. bugun bolgeyi degisirip gorebildim sonra flashbellek'e atip guncelledim.

    haha keske yapsa, ama ne ultimate ne de gs satabilir cunku baska degecek pek bir ozellik yok ust donanimlarda. dikkat etmemistim plastik yerin altindaki isiga belki de oluyordur :) maalesef cok sinir bir durum navigasyon olmamasi, applecar ile yapiyorum ama bari o kablosuz olsaydi keske. cok haklisiniz, gosterge ekranin yarisi bos bos duruyor gibi geldi. aslinda isteseler bu ekrana da bir cok bilgi konulabilirdi sanki.

  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Gelecekte bir gün, birileri bu gizli özelliği açacak... Diye bekliyorum.


    Bağlantının kablolu olmasından yana bir derdim yok çünküüüü kablosuz olunca navigasyon şarjı bitiriyor, telefon ısınıyor. Kablolu bağlayınca ekranı kapatıyorum, hem telefon şarj oluyor, hem de (sadece mokka özelinde değil, anladığım tüm kablosuz bağlantılarda telefon aşırı ısınıyormuş) telefonun aşırı ısınma derdi olmuyor.


    GS ve ulti'lerde ki 18" jantın konforunu merak ediyorum aslında. Bir de radarlı çarpışma önleme ile elegance lardaki kameralı çarpışma önleme arasında performans farkı var mı merak ediyorum.


    İhtiyaç hissettiğim donanım "kör nokta uyarısı". Bu araçta hem arka çapraz, hem ön çapraz kör nokta uyarısı olsa iyi olurdu, özellikle kalın A sütunu görmeyi zorlaştırıyor ve sebebini hâlâ anlayamadım, bu arabada solumdan çok kör noktaya düştüğümü gördüm. Ayna ayarlarımda oldukça açıkta olmasına rağmen, kör noktada kalan çok araç oldu maalesef.


    Neyse, sizi daha fazla meşgul etmeyeyim. Laf lafı açıyor, bende çene çok, sizi de meşgul ederim. Kendinize iyi bakın. Ben sizinle birlikte arabanın fanlarının kapatılabildiğini keşfettim. Kapatılabileceğini bilmiyordum, ortadaki düğmenin yanındaki " Off" yazısı meğerse bunun için varmış2021 Sonrası Mokka  Size iyi akşamlar dilerim, tekrar görüşmek üzere2021 Sonrası Mokka 





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    estafurullah servise gitmekten kurtardiniz beni :)

    kor nokta aynalarin uzerinde kucuk isiklarin yanmasi olmuyor mu? o da elegancelarda var(2023)? on kamera olmasa da on ve arka sensorler, arka kamera ve kor nokta var diye biliyorum. baska bir seyde mi oluyor? ben de aractan pek anlamadigim icin ogreniyorum buradan. ben ultimate'daki serit takibin olmasini isterdim tembellik icin idealdi :)

    haklisiniz sarj bitirirdi fakat her seferinde telefona baglamak biraz kotu oluyor diye. ama surusu guzel.

    jant capi kuculdukce konfor dusuyor diye biliyorum daha da duser herhalde 18 olunca :)

  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Evet aynalarda uyarı ışığı yanıyor kör nokta uyarıda fakat 2022 modellerde yok. Şerit takibi araca bindiğim zaman kapatıyorum, açıkken şerit değiştirmede direksiyon aşırı zorluyor. Olur da ani manevra yapmak gerekse direksiyonla mücadele etmek istemediğim için kapatıyorum. Ulti donanımdaki şerit ortalama özellikli ama (bana göre) kullanmadıktan sonra gerek yok, zaten eliniz direksiyonda değilse uyarıyor sürekli. Yani ortalasa da olur, ortalamasa da, o direksiyonu tutmak gerekiyor2021 Sonrası Mokka 


    Aslında bu araçta gaza ani yüklendiğimde lastiğin yanağına yük bindiğini hissediyorum, sanırım bu sebeple aşırı yüklenmelerde araç hafif kafa atıyor (yani sağa ya da sola doğru çekiyor). Hemen toparlıyor (eskisi de böyleydi) büyük jant bu kafa atmayı engeller miydi bilmiyorum, konfor noktasında nasıl olurdu onu kestirmek güç. Şu haliyle zazı zamanlar boyuna göre konforu iyi diyorum, bazı zamanlarda da çok sert diyorum. Müsait olduğum bir zamanda arka lastik havalarını 1 ya da 2 bar düşürüp öyle kullanacağım bir süre, çünkü bana göre bu sertliğin sebebi arka süspansiyon.


    Lastik yanağı arttıkça konfor artıyor ama bu defa da özellikle virajda yatma (salınma), yol tutuş kötüleşiyor. Jant çapı artıp, yanak da daralırsa konfor azalıyor. Ya burada geçmiş aracımla yaşadıklarıma bakıyorum, konfor konusunda en önemli unsurun amörtisör olduğunu anladım ben. 3-5 yıl içerisinde bozluyor sanki ve ilk konforu olmuyor arabanın. Ben değiştirdiğim zaman maalesef senelerin markası almak yerine, arkadaşın seçtiğini kullandım yaklaşık 1.5 sene sonra o eski konforsuz, kasislerden geçerken dangır dungur geçen bir arabaya döndü eski aracım. Biraz yumuşak amörtisör tercih etseniz (yapılabiliyor mu bilmiyorum) yol tutuştan, fren mesafesinden, frenleme dozajından vazgeçmek lazım. Sert olunca da (bir arkadaşımda insignia vardı, yoldaki en ufak taşı dahi araçta hissediyordum) konfordan vazgeçmek lazım.


    Bunca laftan sonra ne desek boş, sonuçta muayeneye giderken standart jant takımlarıyla gitmek zorundasınız. Her şey geliyor şu özlü söze : Elindekinin kıymetini bil2021 Sonrası Mokka 


    Size iyi akşamlar, sizi çok meşgul ettim. Tekrar görüşmek dileğiyle2021 Sonrası Mokka 





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.